Gość Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 (edytowane) I kiedy człowiek już niemal był pewien, że chce Garmina: Edytowane 21 Grudnia 2018 przez Gość
nctrns Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 No mówię ci, napisz PW to się zgadamy i ci pokażę jak działa bolt.
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 4 godziny temu, nctrns napisał: No mówię ci, napisz PW to się zgadamy i ci pokażę jak działa bolt. Tak zrobię, jak już będę miał uskładaną kasę na któreś z tych urządzeń. A i może cieplej już wtedy będzie, to przyjemniej będzie pokręcić i pogmerać w ustawieniach komputerka.
Nemrod Opublikowano 20 Grudnia 2018 Opublikowano 20 Grudnia 2018 U mnike kilka pierwszych jazd w tym jedną dłuższą Bolt zaliczył. Takie luźne spostrzeżenia: - Konfiguracja i sparowanie ze smartfonem bajecznie łatwe. - Ekran z bardzo dobrym kontrastem i widocznością nawet w dużym słońcu. - Mocna bateria - po 5 godzinach w temperaturze około -2 stopnie zostało 58% - Mapki takie se. Boli nieco brak możliwości przewijania i przydałoby się nieco więcej oznaczeń przy większym oddaleniu . Jazda po śladzie bezproblemowa. Gps dokładny, nie zdażyło mi się by się zgubił nawet w lesie na zadupiu. - Łatwe sparowanie z tenażerem. Możliwość regulacji oporu z poziomu licznika. - Obsługa genialna wszystkiego idzię się nauczyć w minutę. Bezproblemowa nawet w grubych zimowych rękawicach. Biorąc pod uwagę cenę za jaką szło go kupić w czarny piątek to bardzo udany zakup.
Antyszprycha Opublikowano 20 Grudnia 2018 Opublikowano 20 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Nemrod napisał: - Mapki takie se. Boli nieco brak możliwości przewijania i przydałoby się nieco więcej oznaczeń przy większym oddaleniu . Brak możliwości przewijania czyli co ? jak to rozumieć, że nie możesz przewinąć z ekranu głównego na mape itp. ? i druga część zdania, to znaczy, że potrzebowałbyś więcej niż chyba 10 oznaczeń przy maksymalnym oddaleniu ? Czy o to, że możesz wykorzystać max 10 oznaczeń bo nie ma opcji przewinięcia na drugą stronę ?
nctrns Opublikowano 20 Grudnia 2018 Opublikowano 20 Grudnia 2018 @Antyszprycha Chodzi o to że nie możesz przesuwać mapy oraz o to, że jak zrobisz zoom out, to na mapie praktycznie nic nie widać. 1
suqub Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Wahoo nie jest komputerkiem do podróżowania. On jest typowo pod trening. Trzeba to zaakceptować lub kupić Garmina albo Mio
Antyszprycha Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 3 godziny temu, suqub napisał: Wahoo nie jest komputerkiem do podróżowania. On jest typowo pod trening. Trzeba to zaakceptować lub kupić Garmina albo Mio No ok, ale prowadzenie po trasie / sladzie gpx jest często częścią treningu a jak napisał kolega wyżej im większy zoom out tym na mapie mniej widać
suqub Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Oczywiście. Pytanie ile km w przód musisz widzieć co cię czeka.
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Osobiście, im dłużej rozważam za i przeciw, wydaje mi się, że detale przy zoom oucie potrzebne byłyby mi jakoś wybitnie tylko w momencie eksploracji totalnie obcych mi terenów. A więc - turystyka i zwiedzanie, jazda w stylu "gdzie mnie oczy poniosą" - czyli coś, czego akurat w zasadzie nigdy nie praktykuję. 90% mojego jeżdżenia to poruszanie się po rejonach, które przynajmniej jako tako kumam, a nawigowanie potrzebne mi jest tylko po to, żeby nie skręcić za wcześnie bądź za późno, i najlepiej w dobrą stronę. Wystarczyłaby mi czytelna informacja gdzie mam skręcić na rozdrożu, które mam przed nosem. A zoom out potrzebny by mi był, o ile w ogóle, do oszacowania jaki procent całej trasy zrobiłem (czyli - wystarczy kropka na odpowiednim odcinku śladu i dla mnie to wszystko) a ile przede mną. Jakoś przesuwanie w nieskończoność mapy i "zwiedzanie" na ekranie mi nie jest potrzebne, od tego "w razie W" miałbym telefon. Dlatego Garmin 520 plus wydaje mi się optymalny dla mnie, o ile nie wystarczyłoby mi właśnie Wahoo.
Antyszprycha Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Wahoo poza dobrą ceną oferuje też według mnie piękny designe !
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 23 minuty temu, Antyszprycha napisał: Wahoo poza dobrą ceną oferuje też według mnie piękny designe Też tak uważam. Do tego ta prostota w konfigurowaniu i obsłudze telefonem... Ładne i praktyczne - to, co uwielbiam.
Antyszprycha Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 A orientuje się, ktoś czy Wahoo Elemnt Bolt może synchronizować aktywności do Garmin Connect czy jest to zarezerwowane tylko dla rodzimych produktów ?
nctrns Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Tylko rodzime produkty. Ostatnio GC nawet ręcznie wrzucanych plików z wahoo nie przyjmuje. Tapatalk'd
Antyszprycha Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 1 minutę temu, nctrns napisał: Tylko rodzime produkty. Ostatnio GC nawet ręcznie wrzucanych plików z wahoo nie przyjmuje.Tapatalk'd Tak myślałem i dlatego wejście w Garmina jest podobne do sytuacji wejścia w Apple Posiadając kilka produktów spiętych w jedną całość tworzy ekosystem, z którego ciężko wyjść
tadzikpl Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Mam w GC aktywności z Zwift, Trainerroad, Strava rejestrowane telefonami, iPadami, MIO etc.. GC to platforma treningowo/analityczna, nie widzę powodu, by nie przyjmowała innych źródeł danych. Aczkolwiek dostęp do niej jest powiązany z posiadaniem urządzenia od Garmina (choć nie testowałem opcji bez takowego). Przesuwanie mapy paluchem i zwiększanie się przydają, gdy jesteś 80km od domu i chciałbyś trasę sobie uatrakcyjnić, a nie chcesz w kaktusy wjechać. Jakoś tak mam, że najbardziej nie lubię zawracania ze ślepej uliczki
Stryjek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Jeśli kogoś interesuje gwarancja w Wahoo to sprawdziłem i działa wyśmienicie. Odkleiła mi się gumka zasłaniająca boczne przyciski, wysłałem na reklamacje i dostałem nowe urządzenie
Stryjek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Słałeś do Wahoo w Holandii?Do sprzedawcy. Sklep mantel chyba też Holenserski
fan91 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Może to głupie pytanie, ale czy ten wahoo bolt poznaje czujniki na drugim rowerze? W sensie czy można go wrzucić na drugi rower i sam pozna, że prędkość jest na innym rozmiarze kola? + czy ktoś parował czujniki innych firm i faktycznie nie było problemu? Edytowane 13 Stycznia 2019 przez fan91
nctrns Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Obwód koła jest wykrywany automatycznie albo zapisany w ustawieniach konkretnego czujnika, więc nie będzie problemu. Osobiście nie testowałem z czujnikami innych firm, ale nigdzie nie spotkałem się z opiniami żeby takie problemy były PS. W wahoo nie ma profili rowerów ani nic takiego.
fan91 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Jeszcze jedno pytanie. Jeśli jest sytuacja, że z nieznanej trasy chce szybko zawrócić do domu, wyciągam telefon i na apce wahoo wpisuje swój adres i mnie prowadzi? Czy synchronizacja z licznikiem działa tylko po wifi?
skraburski Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Działa po BT, tylko jak jedziesz szosa to możesz się spodziewać że przeciągnie przez polna drogę
Stryjek Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 11 godzin temu, fan91 napisał: Jeszcze jedno pytanie. Jeśli jest sytuacja, że z nieznanej trasy chce szybko zawrócić do domu, wyciągam telefon i na apce wahoo wpisuje swój adres i mnie prowadzi? Czy synchronizacja z licznikiem działa tylko po wifi? Działa też po BT, ja wtedy uruchamiam aplikację koomot, rysuję tam i chwilę później mam na liczniku zmienioną trasę.
fan91 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Powiedzcie mi jeszcze proszę, skąd zamawialiście? Wyskakuje mi raptem 3 sklepy polskie, z których żadnego nie znam 😛 Raczej chodzi mi o wersje bundle (chyba, że bardzo się nie opłaca).
Rekomendowane odpowiedzi