Skocz do zawartości

Wahoo

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie do użytkowników sprzętu Wahoo. Chciałbym zakupić Wahoo Element Mini. Wiem, że w zestawie jest czujnik prędkości. Moje pytanie brzmi jakie pasują czujniki kadencji i pulsu ? Czy muszę kupić tylko dedykowane Wahoo czy np. podpasują np. Magene ?

2265252_1.hb7yolnsf7.jpg Edytowane przez Piootr
Opublikowano

Wg info ze strony Wahoo, ten model nie współpracuje z innymi czujnikami poza tym z pudełka.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Od tygodnia mam problem z połączeniem wi fi z wahoo elemnt 

Przestało wahoo też wysyłać maile do innych z informacją gdzie aktualnie jeżdżę

Nie mogę się połączyć i wgrać nowych segmentów strava do wahoo 

Czy ktoś wie o co chodzi? 

Wcześniej działało ok

Mam komputerek ok miesiąc 

Opublikowano

Pytanie odnośnie treningow jak to działa? Szukam licznika, do którego będę mógł wgrywać treningi (tak jak do garmina), wiem ze do wahoo się da przez trainingpeaks, ale czy w wersji basic czy tylko platnej?

Opublikowano
Od tygodnia mam problem z połączeniem wi fi z wahoo elemnt 
Przestało wahoo też wysyłać maile do innych z informacją gdzie aktualnie jeżdżę
Nie mogę się połączyć i wgrać nowych segmentów strava do wahoo 
Czy ktoś wie o co chodzi? 
Wcześniej działało ok
Mam komputerek ok miesiąc 
Zapomnij telefon w liczniku i sparuj jeszcze raz. Jeśli chodzi o wifi spróbuj połączyć się z inną siecią. Jak nie działa to przy zapominaniu telefonu chyba pyta czy zresetować licznik.
@janekb z darmowym training peaks możesz zaplanować trening tylko na dzień w przód, nie da się rozpisać i z synchronizować treningów na tydzień, miesiąc.

Tapatalk'd

Opublikowano
3 godziny temu, nctrns napisał:

@janekb z darmowym training peaks możesz zaplanować trening tylko na dzień w przód, nie da się rozpisać i z synchronizować treningów na tydzień, miesiąc.

A czy da się w darmowym training peaks stworzyć listę własnych interwałów i przesłać je do elemnt bez planowania treningu na dany dzień? Albo czy jest jakiś inny sposób, aby w elemnt znajdowały się interwały bez konieczności kupowania płatnych programów.

Opublikowano

Z tego co rozumiem to możesz mieć jeden trening z TT na komputerku na raz.

Tapatalk'd

Opublikowano
3 minuty temu, nctrns napisał:

Z tego co rozumiem to możesz mieć jeden trening z TT na komputerku na raz.

Tapatalk'd

Rozumiem. Trochę szkoda, że jest takie ograniczenie. Jeśli to prawda to chyba w tej jednej kwestii Garmin ma przewagę. 

Opublikowano
Godzinę temu, maciekr88 napisał:

Rozumiem. Trochę szkoda, że jest takie ograniczenie. Jeśli to prawda to chyba w tej jednej kwestii Garmin ma przewagę. 

Tzn to nie jest jakiś problem, bo z tego co rozumiem w TP możesz sobie zaplanować cały okres treningowy, ale do komputerka wskoczy tylko dany dzień. To nie jest problem bo zazwyczaj i tak robiłem w zegarku garmina w ten sam sposób. Waham się ciągle między 520 i bolt. Ze sprzętu Garmina jestem zadowolony i ciągle szukam powodu dlaczego by się przerzucić z ich urządzeń na Wahoo, cena jest w tej chwili identyczna. 

Opublikowano
Godzinę temu, janekb napisał:

Tzn to nie jest jakiś problem, bo z tego co rozumiem w TP możesz sobie zaplanować cały okres treningowy, ale do komputerka wskoczy tylko dany dzień.

Właśnie z tego co widziałem na Youtube to w darmowej wersji możesz zaplanować max tylko 1 dzień do przodu. Chociaż w sumie to nie jest problem wejść na chwilę na komputer  i skopiowac czy zedytować trening z wcześniejszych dni. Założyłem konto na TP i zobaczę jak skończy mi się próbna wersja za 7 dni.

Opublikowano (edytowane)

Czy ktos może wi dlaczego bolt spięty z Assioma duo podaje po treningu średnia wartość mocy 100 a w stravie ten sam trening ma średnia moc 150? Przy stosowaniu Suunto cyfry na zegarku i stravie są bardzo podobne. 

Edytowane przez Saint74
Opublikowano

Jest problem z uśrednianiem mocy z niektórych pomiarów mocy, w tym z favero

Tapatalk'd

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem posiadaczem wahoo element - po dwóch tygodniach jestem zadowolony z tego co oferuje .Mam jedno pytanko odnośnie dwóch miesięcy stravy  premium .Czy Wahoo wysyła kod jeśli tak to jak go zdobyć, jeśli  nie to jak to zrobić by te dwa miesiące premium otrzymać,

Opublikowano

Sparuj apke z licznikiem i z tego co pamiętam to w settings zakładka strava live segment powinna być możliwość wyboru premium na 60 dni.

Mam liczni

W dniu 18.05.2018 o 07:34, nctrns napisał:

Jest problem z uśrednianiem mocy z niektórych pomiarów mocy, w tym z favero

Tapatalk'd

Potwierdzam że uśredniona moc ze stages jaką pokazuje oraz np przesyła na strave wahoo jest sporo zaniżona

Nie jestem w stanie zrobić treningu na średniej mocy jaką jeszcze niedawno pokazywał mi licznik Sigma Rox10... 😒

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Mam do Was pytania odnośnie wahoo elemnt bolt.

1) czy aby wyświetlać segmenty stravy podczas jazdy licznik musi być sparowany z telefonem? Rozumiem że bez konta premium mogę zapomnieć o tym ekranie? 

2) podczas jazdy wzdłuż wyznaczonej trasy ridewithgps miałem wrażenie że nie widziałem profilu wysokościowego w sensie tego co nastąpi zaraz jakby ten profil się dopiero rysował - miał tak ktoś? 

3) jak jest z przewijaniem ekranów? - wciskając przycisk Page zawsze przenosi mnie na kolejny ekran - jest możliwość aby jednym przyciskiem wycofać do poprzedniej strony? 

Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam :)

Opublikowano

1. nie musi być sparowany, tak musisz mieć premium.
2. Strona z profilem ma kilka poziomów przybliżenia, sprawdź.
3. Nie opcji cofania.

Tapatalk'd

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Czesc wszystkim. Przymierzamy sie z kumplem do zakupu wahoo i w zwiazku z tym mam kilka pytan:

1. Czy mozna dodac rozne profile aktywnosci np: mtb, rower szosowy, trenazer?

2. Czy nadal nie ma przeliczania trasy gdy z niej zjedziemy?

3. Czy mozna wgrac inne mapy tj innych dostawcow?

4. Rozumiem, ze gdy wahoo wykryje live segments to przelacza na ekran dedykowany do L segments? Jest wtedy mozliwosc zmiany pulpitu na inny?

5. Chcialem sie jeszcze upewnic co do czujnikow mocy w dwoch pedalach. Czy wahoo pokazuje wtedy moc itp osobno na L oraz P strone?

Z gory dziekuje za odpowiedzi :)

Edytowane przez kwiatech
Opublikowano

1. Nie

2. Nadal

3. Nie

4. Może się automatycznie przełączać, można to wyłączyć, można zmienić stronę w dowolnym momencie.

5. Powinno, mogę sprawdzić wieczorem czy są odpowiednie pola (nie mam pomiaru mocy).

Opublikowano

Dzieki nctrns.

Bede wdzieczny jak sprawdzisz te pola. Kumpel ma favero :)

BTW jaki masz model wahoo?

Opublikowano

Nawiazalem kontakt z Saint74, posiadaczem tych pedalow. Wszystko elegancko smiga :)

Jest tez osobny pomiar dla L oraz P strony :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś kiedyś pytał jak przenieść treningi z Wahoo do Endomondo (i innych np. RunLog itd). Ja to robię poprzez aplikację Komoot. Tzn. z Bolta automatycznie do Komoot (po ustawieniu autoryzacji z listy), a następnie eksportuję z Koomot plik gpx do Endomondo. Działa znakomicie, łącznie z mapą, wykresami i międzyczasami. W Komoot planuje też trasy rowerowe, które po zatwierdzeniu automatycznie pojawiają się na liczniku Bolt , gotowe do nawigowania, w zakładce "Routes". 

Opublikowano

Najlepiej moim zdaniem synchronizować przez stronę tapiriik

Tapatalk'd

Opublikowano

Mi się nie podoba dawanie haseł i pełnego dostępu taipirikowi i wolę to zrobić ręcznie.

Opublikowano

Nie dajesz mu haseł. Logujesz się przez API danego serwisu. Ale nie będę zmuszał.

Tapatalk'd