Skocz do zawartości

Wahoo

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie znowu nie robi upoladu do stravy automatycznie tylko trzeba ręcznie bo wyskakauje jakiś błąd ;/

Opublikowano

U mnie z kolei nie robi nawet ręcznie - nawet upload do chmury Wahoo jest niemożliwy (usługa jest niedostępna). 😡

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam 

Mam problem z boltem. Po wgraniu gpx licznik pokazuje ślad ale nie pokazuje za ile będzie skręt następny. Ma ktoś pomyśl jak to rozwiązać? 

Opublikowano

Żeby były wskazówki, musisz wgrać trasę zrobioną w Ride With GPS albo Komoot.

Opublikowano
11 minut temu, nctrns napisał:

Żeby były wskazówki, musisz wgrać trasę zrobioną w Ride With GPS albo Komoot.

Trasa była zrobiona w aplikacji koomot tylko zgrana do pliku i dodana do wahoo. Czy musi być prosto z aplikacji? 

Opublikowano

Tak, format gpx nie zawiera wskazówek, musiałby to być plik tcx.

Opublikowano

Panowie, zapisałem sobie na stravie 85 tras + na Ridewithgps również i na Wahoo pokazało mi się tylko 75 tras, licznik ma jakąś pamięć co do tras? 

Opublikowano

U mnie dzisiaj Bolt nie chce wrzucić treningu na Stravę. Próby ponownego wgrania nic nie dają. Ponowna autoryzacja również.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Takie pytanie. Jestem na kupnie Wahoo Roam, szukam informacji dotyczących live tracking. Rozumiem, że dalej nie ma połączenia bezpośredniego ze Strava Beacon? Przynajmniej takie info znalazłem na forum Strava. Pytanie z 2017r. odpowiedź, że przemyślą, potem posty z mają 2020 i dalej bez zmian.
Widziałem też, że wahoo ma swoje Live Tracking. Pytanie tylko jak to działa? Komuś kto otrzymuje ten link potrzebna jest jakaś apka od wahoo? Jakieś konto? Czy wystarczy sam link, ktoś nie mający konta i apki wahoo może śledzić moja pozycję?

Opublikowano

Sam link, otwiera się strona internetowa, pokazuje ślad, prędkość itp.

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Włączyłem dzisiaj bolta, żeby sprawdzić, czy są jakieś aktualizacje firmware i sprawdzanie trwa bez końca. Spróbowałem go wyłączyć. Wyłącza się już godzinę w asyście napisu PLEASE WAIT. Co mogę zrobić? Twardy reset? Jak? Pomóżcie 😕

Nie wiem, dlaczego się zawiesił, to był jego pierwszy raz. Poradziłem sobie twardym resetem i żmudnym ustawianiem wszystkiego od zera, jak na fabrycznie nowym urządzeniu. 

Edytowane przez Shrink
Opublikowano

Witam wszystkich i proszę o pomoc. Ujeździłem się dziś ostro, poprawiłem kilka segmentów, tak pokazywał licznik Wahoo na ekranie segmentów. Niestety po tym wszystkim okazało się, że to wszystko chyba na nic, bo wcześniej wcisnąłem Pause na liczniku i zapomniałem tego zrobić ponownie. Po zakończeniu jazdy to wszystko co działo się, gdy licznik był zatrzymany oczywiście nie jest uwzględnione w podsumowaniu, natomiast ślad trasy jest już prawidłowy w aplikacji Wahoo. Niestety w Stravie ślad już jest inny, a co gorsza nie widać, abym poprawił jakieś segmenty i sam licznik też nie pokazuje poprawienia segmentów, choć zaraz po ich przejechaniu pokazywał PR przy segmentach. Czy jest jakiś sposób, aby odzyskać zapis tej trasy, czy to już jest stracone?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie, czy Wahoo Bolt będzie widział czujnik pulsu Polar H1 ?

Opublikowano

Nie. Polar wykorzystuje własny protokół przesyłu danych który działa tylko z ich urządzeniami.

• Pomógł 1
Opublikowano
6 minut temu, Marchew napisał:

Co do H1 - nie wiem, ale H10 współpracuje z Wahoo.

Wszystkie nadajniki Polara z bluetooth działają z Wahoo, bo to standard, ale akurat H1 nie ma BT.

• Pomógł 1
Qczalalatarantala
Opublikowano

Wybaczcie, ale jestem zielony w tej całej rowerowej technologii - czemu w opisie czujnika prędkości Wahoo podano informację, ze baterii nie trzeba ładować i działa do 1 roku? To jest jednorazówka? 

Opublikowano

Bo ma baterię zegarkową CR2032. Jak się rozładuje to wymieniasz na nową.

• Pomógł 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam od 2 tygoni Wahoo Bolt, wszystko ok, jestem bardzo zadowolony. 

Zainteresowała mnie aplikacja Wahoo Fitness. Czy ona daje większe możliwości analizy danych niż apka Wahoo Elemnt ?

Nie uprawiam innych aktywności poza jazdą na rowerze.

Opublikowano

Nie, jest w niej dokładnie to co w aplikacji Elemnt.

• Pomógł 1
Opublikowano

Może w wątku użytkowników Wahoo będę miał więcej szczęścia

W dniu 14.11.2020 o 11:52, RadS napisał:

Czytam o tych 530 i Roamie, bo mój 520 ma już kilka lat.

Moim głównym priorytetem jest jazda po śladzie, z mapą na ekranie, nierzadko przez cały dzień, z minimalnym podświetleniem. Opcje treningowe są drugorzędne. Wszyscy ostatnio wychwalają Wahoo. Może ktoś będzie w stanie odpowiedzieć na parę pytań o Roama?

1. Jak dokładne są mapy na Roamie porównując do map OSM/ OSM Openfietsmap? Na Garminie jeżdżę tylko na tych mapach i je uwielbiam, są bardzo dokładne i niezawodne, do tego są spójne z tym co mam na telefonie w OSMAnd.
  2. Czy da się wgrać mapy OSM?
  3. Ile wytrzymuje bateria jadąc po śladzie i mając na ekranie cały czas mapę przy niskim podświetleniu/braku podświetlenia? (gdzieś w opiniach widziałem realne 12-14h, zgadza się?)
  4. Jak czytelny jest ekran za dnia przy braku podświetlenia w porównaniu do Garmina 520/530?
  5. Jak to jest ze słynnym bugiem polegającym na wieszaniu się urządzenia po około 300-400km ciągłego zapisu? Na Great Lakes Gravel kilku osobom zawiesiły się Wahoo mniej więcej w tym samym miejscu (+/- 20km na 470km-trasie); potem da się odzyskać zapis, ale trwa to 20 min.
  6. Czy do Roama można podłączyć czujniki prędkości i kadencji Garmina?
  7. Jak szybko zmienia się pozycja na mapie? Na swoim 520 zdarza mi się przegapiać skręty z powodu tego, że moja pozycja na mapie ma nieraz ze 20 sekund opóźnienia. Ma to najczęściej miejsce w lesie i tam, gdzie jest dużo ścieżek blisko siebie.

Opublikowano
26 minut temu, RadS napisał:

Jak dokładne są mapy na Roamie porównując do map OSM

To są mapy oparte o OSM, ale nie są aktualizowane zbyt często. Są bardzo dokładne.

28 minut temu, RadS napisał:

Czy da się wgrać mapy OSM?

Nie da się nic wgrać, tylko mapy od wahoo.

Czy do Roama można podłączyć czujniki prędkości i kadencji Garmina?

Można

Jak szybko zmienia się pozycja na mapie?

W najgorszym przypadku 2-3 sekundy, zazwyczaj aktualizacja ekranu jest co sekundę. To co opisujesz na garminie, zdarzyć się może w lesie, bo licznik po prostu nie ma dokładnej pozycji. To dotyczy w zasadzie wszystkich urządzeń konsumenckich.

• Pomógł 1