Skocz do zawartości

Rama karbonowa z Chin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tylko dopiszę że rama nadal spisuje się wyśmienicie ;)

Opublikowano (edytowane)

@kkoyot: chodzi mi o to, żeby łeb śruby miał równomierne podparcie na całej powierzchni (tu wygląda jaby wokół otwóru hak był obły i łeb kontakt miałby tylko blisko trzpienia osi) i przede wszystkim by nie opierał się na lakierze. Np. coś takiego jak na załączonym obrazku...

112.jpg

...

123_resize.thumb.jpg.2e4d816083898b53ae20eb2ed6277595.jpg

Edytowane przez vdcmike
Opublikowano

Jako że jestem zadowolony z ramy szosowej, w tym roku postanowiłem złożyć MTB na chińskiej  ramie, właśnie złożyłem zamówienie, i tym razem wybór padł też na FLYXII. Tym bardziej że w cenie ramy dorzucił sztycę, mostek i kierownicę.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 18.01.2022 o 18:47, bombka napisał:

Jako że jestem zadowolony z ramy szosowej, w tym roku postanowiłem złożyć MTB na chińskiej  ramie, właśnie złożyłem zamówienie, i tym razem wybór padł też na FLYXII. Tym bardziej że w cenie ramy dorzucił sztycę, mostek i kierownicę.

Duzo kilometrow nalatane masz na tej carbonowej szosie? Dorastam chyba do zakupu takiej ramy na przyszly sezon i poszukuje argumentow za :)

Opublikowano

Około 8 tys, nie masz się co bać, teraz jeżdżę na MTB od nich, i też jest ok.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 2.06.2022 o 07:50, bombka napisał:

Około 8 tys, nie masz się co bać, teraz jeżdżę na MTB od nich, i też jest ok.

Chciałbym wrócić do tematu szosy. Jakie doświadczenia po prawie dwóch latach użytkowania? Dużo na niej przejeździłeś? Nadal wszystko gra i prawidłowo się spisuje? 

Ile Cię ostatecznie wyszły dodatkowe koszty dostawy (udało się bez cła?)

Opublikowano
W dniu 7.11.2022 o 07:09, Giovanni Cigno napisał:

Chciałbym wrócić do tematu szosy. Jakie doświadczenia po prawie dwóch latach użytkowania? Dużo na niej przejeździłeś? Nadal wszystko gra i prawidłowo się spisuje? 

Będzie w sumie około 12000km. Z ramą jest wszystko ok, absolutnie nic sie nie dzieje. Jeżdżone po gładkim asfalcie, ale też i dziurawym, na którym można plomby pogubić. żadnych trzasków, pisków itp.

W dniu 7.11.2022 o 07:09, Giovanni Cigno napisał:

Ile Cię ostatecznie wyszły dodatkowe koszty dostawy (udało się bez cła?)

Za szosową nie zapłaciłem żadnych opłat, za MTB na początku tego roku zapłaciłem w Polsce, jak dobrze pamiętam coś około 120 zł. Także nie wiele.

• Lubię to! 1