Pietern Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Nie mogę znaleźć nigdzie średnicy tych gripów, bo z fotek to trochę mało "mięska" mają. Jeżeli już Dartmoor, to wolałbym Roots. A jeżeli to mają być twarde chwyty, to całkiem sporo takich na Allegro za 20-30 zł. Ja teraz mam ODI Rouge, mają same zalety, poza ceną.
Franz Mauer Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 ESI - mega wygodne, mega pewnie siedzą na kierownicy, w dodatku lekkie). Do dyspozycji są trzy grubości Race'r, Chunky, Extra Chunky. Niestety dość drogie. BBB Foamgrip - profilowane w kształcie sześcianubardzo wygodne, dobrze się trzymają kierownicy i w dodatku niedrogie (coś na wzór Ritchey's) BBB Foamwave - podobne jak poprzednie tylko profilowane w kształcie fali.
Imiol Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Witam, a jakies informacje na temat gripow Cube fritzz/natural fit race? Czy polecicie coś innego lepszego może do kwoty 100zl?
Antyszprycha Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Do tej kwoty a w zasadzie dużo taniej polecam grupy od ritcheya. W jakimś temacienjuz była o nich mowa. Są super. Sam używam i nie zmienię na nic innegoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Imiol Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Dnia 29.09.2017 o 12:46, adambike napisał: Do tej kwoty a w zasadzie dużo taniej polecam grupy od ritcheya. W jakimś temacienjuz była o nich mowa. Są super. Sam używam i nie zmienię na nic innego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Jakiś konkretny model ? I jak z ich wytrzymałością?
Antyszprycha Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Ja mam te http://allegro.pl/ritchey-wcs-chwyty-130mm-i6796060918.html
trollu Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 ja mam chwyty Bontrager Race Lite Plus (jest wersja na 1 i 2 piescieniach) - rywal np Odi Rogue. Gruby mięsisty chwyt, guma nie łapie jakoś strasznie brudu, jeżdżę w rękawicach i bez nich, nigdy nie miałem problemów z tymi gripami. Kumpel ma w/w ODI, miękkość gumy praktycznie na tym samym poziomie, ODI mają tylko głębszą perforację przez co mogą wydawać się miększe
Franz Mauer Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 @trollu a ile faktycznie ważą te gripy Bontragera? W jednym sklepie twierdzą, że 100g komplet, w innym że 84g...
trollu Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 ja mam wersję na 1 pierścieniu, wieczorem odkręcę i zważę
adios_1984 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Właśnie założyłem nowe gripy. Metoda na mydło. Po 2 godzinach chyba już wszystko wyschło, bo w ogóle nie da się ich obrócić. Kwestia teraz jak wcisnąć korki w kierownicę. W ogóle jeździcie z korkami czy bez?
Gość Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Właśnie założyłem nowe gripy. Metoda na mydło. Po 2 godzinach chyba już wszystko wyschło, bo w ogóle nie da się ich obrócić. Kwestia teraz jak wcisnąć korki w kierownicę. W ogóle jeździcie z korkami czy bez?Z korkami. Powinny dać się wcisnąć. Możesz je ewentualni lekko puknąć przez coś miękkiego
Gość Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 2 godziny temu, adios_1984 napisał: Kwestia teraz jak wcisnąć korki w kierownicę. W ogóle jeździcie z korkami czy bez? To czy masz ochote jezdzic z korkami czy bez to Twoja sprawa. A żeby je założyć to musisz je troche ściąć.
Franz Mauer Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 9 godzin temu, Kruup napisał: A żeby je założyć to musisz je troche ściąć. Po co ścinać korki? One powinny wejść na wcisk.
Gość Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Bo po scieciu w "trójkąt" pierwszych dwoch listków dużo wygodniej sie to wkłada. A wypaść nie ma prawa. Edytowane 29 Listopada 2017 przez Gość
MadOnion Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 28 minut temu, Kruup napisał: ... "trujkat"... ... aż mi łańcuch spadł w rowerze. AMEN
Gość Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 5 minut temu, MadOnion napisał: .. aż mi łańcuch spadł w rowerze. jakoś tak wyszło
Franz Mauer Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Czasem ścina się, gdy kierownica ma jakiś niestandardowy rozmiar końcowy rury. Poza tym nic nie powinno się ścinać, ponieważ przy konieczności ich wyciągniecia i ponownego włożena może być problem z ich wypadaniem. Ale każdy robi jak uważa.
adios_1984 Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Pierwszy listek wchodzi. Drugi to już konkretne ciśnięcie. Trzeci nie ma opcji, nie idzie. Średnica wewn. kiery około 17mm. Zdecydowałem, że póki co jeżdżę bez korków.
scren Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Owijka szosowa,układasz jak chcesz !!! nie do zdarcia i wygodniejsza niż najlepsze gripy.
konop90 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Ja dostałem chwyty Ergon Gp2 i po jednej jeździe mogę stwierdzić, że są na prawdę wygodne. Na dłuższą metę będę mógł powiedzieć coś więcej na ich temat dopiero po dłuższym teście.
Franz Mauer Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) 41 minut temu, scren napisał: Owijka szosowa,układasz jak chcesz !!! nie do zdarcia i wygodniejsza niż najlepsze gripy Owijka szosowa nie do zdarcia? Nie sądzę. Jest bardzo wygodna, ale pod warunkiem, że umiejętnie się ją nawinie. Jest mało praktyczna dla osób, które nie mają otwieranych obejm. Przy konieczności jej ściągnięcia trzeba na nowo nawijać. Dużo praktycznie każe są gripy na obejmę. Można by tu dużo polemizować, ale ważne aby każdy znalazł dla siebie dobre rozwiązanie 😁 Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Franz Mauer
MikeDozer Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Bylem sceptyczny do esi chunky ale mi sie sprawdziły. Minus taki ze dość podatne na rozcięcia. Istnieją jakieś tańsze alternatywy? albo jakies grubsze bardziej miękkie lock-on'y?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Reset Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Jak gripy to tylko ESI! Mam aktualnie Extra Chunky i ostatnio tak zadowolony z poprawy komfortu jazdy na rowerze byłem jak zmieniłem amortyzator na powietrzny Co do zakładania, ja robiłem to na płyn do mycia naczyń- poszło super łatwo lecz minus jest taki że płyn długo odparowuje i gripy dość długo się ślizgaja. Czytałem gdzieś (zrobie tak nastepnym razem), że na lakier do włosów ludzie nakładają. Lakier szybko odparowuje.
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Esi mozesz zakładać na zwykły spiryt, benzynę ekstrakcyjną itp. Zakladałem na oba sposoby, nie ślizgają sie po 5 minutach.
Rekomendowane odpowiedzi