Skocz do zawartości

Kraków Bike Day odbędzie się 23 września 2017!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe ile osób wycofało się podczas jazdy, a ile nie sklasyfikowano. Ogólnie 121 osób to mniej niż połowa tych, które się zapisały.

Moim zdaniem największy fail organizatorów to brak info o nowej trasie. Gdybym wiedział, że taka będzie to bym pojechał :/ w krótszej to na oko odjęli z 10km jazdy terenowej na asfalt.

Opublikowano
3 godziny temu, ponczi napisał:

Ciekawe ile osób wycofało się podczas jazdy, a ile nie sklasyfikowano. Ogólnie 121 osób to mniej niż połowa tych, które się zapisały.

Moim zdaniem największy fail organizatorów to brak info o nowej trasie. Gdybym wiedział, że taka będzie to bym pojechał :/ w krótszej to na oko odjęli z 10km jazdy terenowej na asfalt.

No dokładnie. Też nie pojechałem właśnie przez to... No ale na 2 edycji będą mądrzejsi 

Opublikowano

Za rok muszę pojechać. Moje sugestie:

1. Start o 10:00 to za wcześnie dla osób dojeżdżających z dalszych okolic. Przesuńcie na 12:00.
2. Zmieńcie termin najlepiej na czerwiec lub lipiec. Najpóźniej początek sierpnia.
3. Można też stworzyć dystans dla zaawansowanych (coś jak w Cyklokarpatach).

Opublikowano

@up

pierwotnie to było w sierpniu, ale zapewne urzędasy za mało dostali w łapę, więc się do czegoś przyczepiali (nie wnikam) i datęprzesunięto. Podobnie z dystansami - 66km najdłuższy.

Jeśli chodzi o uwagi, osobiście mam największy żal do organizatorów za to, że żaden nie był łaskaw podać nowej trasy. Tym bardziej, że na FB napisali, że będzie podana.

Pojawiło się u nich kilka fotek z finiszu. I tu pytanie do Wojtka, bądź innych startujących. Czy meta była przy Kolnej, czy przed opactwem w Tyńcu? Fotki wskazują, jakby to drugie.

Opublikowano
Godzinę temu, ponczi napisał:

Pawiło się u nich kilka fotek z finiszu. I tu pytanie do Wojtka, bądź innych startujących. Czy meta była przy Kolnej, czy przed opactwem w Tyńcu? Fotki wskazują, jakby to drugie.

Ze względu na zmianę trasy meta była przy opactwie.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.09.2017 o 11:06, Korposzczur napisał:

Za rok muszę pojechać. Moje sugestie:

1. Start o 10:00 to za wcześnie dla osób dojeżdżających z dalszych okolic. Przesuńcie na 12:00.
2. Zmieńcie termin najlepiej na czerwiec lub lipiec. Najpóźniej początek sierpnia.
3. Można też stworzyć dystans dla zaawansowanych (coś jak w Cyklokarpatach).

Ty myślisz, że tu ktoś z organizatorów jest :P ? ;)

Pisz do nich maila...

Trasa fajna, ale nie moż atego nazwać zawodami... to raczej wycieczka z mierzonym czasem. Tak wnioskuję z filmu @Wojtek

Edytowane przez Gość
Opublikowano

To co można wywnioskować z filmu to na pewno:

- więcej tasiemek i oznaczeń trasy, by nie tracić niepotrzebnie czasu na rozkminki: "gdzie mamy jechać?";

- były miejsca, gdzie "akweny wodne" miały ponad 20cm. W takich miejscach powinny być palety, podnoszące grunt;

- sprinterski finish - prosty odcinek, gdzie można pocisnąć, by zdobyć jeszcze lepszą pozycję;

- mniej atrakcji od straży pożarnej.

Po za tym, mapa, mapa i jeszcze raz mapa - trasa powinna być dostępna zarówno jako plik, jak i mapa w dużej rozdzielczości. Coś jak ta, z pierwotnego planu. Dodatkowo aktualizowana na bieżąco z informacjami na mail/FB.

Opublikowano
2 godziny temu, ponczi napisał:

...

Po za tym, mapa, mapa i jeszcze raz mapa - trasa powinna być dostępna zarówno jako plik, jak i mapa w dużej rozdzielczości. Coś jak ta, z pierwotnego planu. Dodatkowo aktualizowana na bieżąco z informacjami na mail/FB.

Dokładnie, tym bardziej że według opisu trasa miała biec w drugą stronę.

Opublikowano
13 godzin temu, ponczi napisał:

To co można wywnioskować z filmu to na pewno:

- więcej tasiemek i oznaczeń trasy, by nie tracić niepotrzebnie czasu na rozkminki: "gdzie mamy jechać?";

- były miejsca, gdzie "akweny wodne" miały ponad 20cm. W takich miejscach powinny być palety, podnoszące grunt;

- sprinterski finish - prosty odcinek, gdzie można pocisnąć, by zdobyć jeszcze lepszą pozycję;

- mniej atrakcji od straży pożarnej.

Słusznie, komunikacja z organizatorami stała na bardzo niskim poziomie.

Ja zapytałem na ich fb o jakieś mini zawody dla dzieci, bo młody mój był bardzo żywo zainteresowany, odpowiedź dostałem po dwóch tygodniach w międzyczasie piszać ponowienie pytania.

Brak numeru telefonu organizatora na www to też jakaś kpina.

Miejmy nadzieję, że za rok znajdą do ekipy kogoś kto to lepiej ogarnie.