Skocz do zawartości

Kraków Bike Day odbędzie się 23 września 2017!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, twotimer napisał:

Wojtku, jakiej aplikacji używasz do odczytu mapek?

Nieźle sobie radzi GPX Viever

Opublikowano
1 godzinę temu, twotimer napisał:

Wojtku, jakiej aplikacji używasz do odczytu mapek?

Ja używam komoot. Bardzo fajna sprawa, i dość fajne i szczegółowe mapy. Nawet są leśne ścieżki.

Opublikowano

Panowie, dzięki za info co do apki, może wspomnę że nie korzystam z androida lecz z windowsa i może tu macie jakąś podpowiedź. PS Co do sobotniej trasy na dystansie 30 km, trzy dni temu przejechałem treningowo i trasa fatalna, bardzo mokra, błotnista, organizator chyba dawno się tamtędy nie puścił - rower zmienił kolor. Najgorzej jest tych kilku kilometrach, które różnią dystans Sprint od Active. Jak aura się utrzyma do soboty to będzie wesoło. pzdr

Opublikowano

No ja też byłem w sobotę objechać trasę, zaopatrzyłem się w błotniki, ale i tak było sporo błota na rowerze, ale ja lubię błoto :D 

Opublikowano

Ktoś planuje jeszcze jakiś przejazd przed sobotą? Może wspólny trening?

Opublikowano

Ja specjalnie brałem urlop na te kilka dni przed zawodami, by potrenować, podociągać kwestie techniczne, ale aura nie zachęca. Dodatkowo mam mały problem z okaładzinami, których sprężynki chyba trą o tarczę. Gdy je ogarne, nie będzie kiedy ich przetestować :/

Dodatkowo czekam na opony, któe musiałem na szybko kupić, gdyż w poprzednim sklepie nie było ...

Oby jako tako wytrzymało pogodowo w dzień zawodów, gdyż jestem przeczulony na tym punkcie (telefon/elektronika/mycie roweru po deszczu).

Opublikowano

W radiu mówili że padać będzie do niedzieli, do tego maxxis 15 stopni. 

W lesie będzie wesoło.... 

Opublikowano

Może lepszym rozwiązaniem będzie ponton albo kajak?

Opublikowano

To nie na oponach się trzeba skupić. Myślę, że kluczem do dobrej lokaty będzie zaopatrzenie się w dobre... buty, w których stosunkowo łatwo się będzie prowadziło rower pomiędzy grzęznącymi w blocie uczestnikami, ślizgającymi się w ślicznych, sztywnych bucikach SPD... ;-)

Opublikowano

@up

np. trekignowe buty doskonałe do chodzenia po różnym terenie :P

Mi Kendy przyszły i zaraz montuje.

Gdyby ktoś odebrał numer startowy/ pakiet startowy, mógłby się pochwalić co było. Czy tylko sama plakietka, czy jakieś fanty.

Opublikowano (edytowane)

Pany, 

Na stronie organizatora pisali ze nr startowe kurier przyniesie... Dostał ktoś? 

Jak zabezpieczyć buty przed przemoknięciem? Myślę, że trzeba będzie wkręcić w buty kolce. 

Pozdrawiam Wojciech 

Edytowane przez patafian
Opublikowano

@up

ja to z kurierem zrozumiałem, że doniesie im do placu Na Groblach i będzie można już dziś odebrać.

Opublikowano
Godzinę temu, patafian napisał:

Pany, 

Na stronie organizatora pisali ze nr startowe kurier przyniesie... Dostał ktoś? 

Jak zabezpieczyć buty przed przemoknięciem? Myślę, że trzeba będzie wkręcić w buty kolce. 

Pozdrawiam Wojciech 

Raczej kurier doniesie na Plac Na groblach a co do butów to ja biorę gumiaki :D

Opublikowano

Gdzie Wy znaleźliście info, że kurier przywozi numery startowe? I to o Placu na Groblach? Niczego takiego się nie mogę doszukać...

Opublikowano

@up

jakoś na FB pisali, że jak im kurier dowiezie to będzie dziś.

Opublikowano
17 godzin temu, Łabędź napisał:

To nie na oponach się trzeba skupić. Myślę, że kluczem do dobrej lokaty będzie zaopatrzenie się w dobre... buty, w których stosunkowo łatwo się będzie prowadziło rower pomiędzy grzęznącymi w blocie uczestnikami, ślizgającymi się w ślicznych, sztywnych bucikach SPD... ;-)

To już zrobiłem :P HEHEHEHE, fart sprawił, że poprzednie buty szlag trafił w poniedziałek, a reklamacja w Deca to 3 minuty :P

Tylko że ja mam 4 opony, no teraz już trzy z czego jedna dobra jest na suche (ta jeszcze na tył dać radę powinna na niższym ciśnieniu), druga na mokre, ale ma 1,5mm klocków (więc odpada), a na przód muszę zapodać coś świeżego.

Będę gotowy na jutro na 100%, dzwoń popołudniu to się na rano zgadamy.

Opublikowano

Ja też się wybieram, ciekawe ilu będzie uczestników. Taka pogoda raczej mocno przerzedzi chętnych.

Opublikowano
12 minut temu, Wojtek napisał:

Ja też się wybieram, ciekawe ilu będzie uczestników. Taka pogoda raczej mocno przerzedzi chętnych.

No to nawet na pewno... Zostaną najtwardsi :P

Opublikowano

Ponieważ pierwszy raz mam brać udział w czymś takim podpowiedzcie mi proszę czy montować na rowerze błotniki czy lepiej nie żeby nie przeszkadzały.

Teraz, SpiderMAN napisał:

No to nawet na pewno... Zostaną najtwardsi :P

Pewnie, trzeba być twardym nie miendkim :D

Opublikowano

Jak masz to zamontuj...Twoje plecy będę Ci wdzieczne?

Opublikowano
11 minut temu, patafian napisał:

Jak masz to zamontuj...Twoje plecy będę Ci wdzieczne?

raczej dupa :P:D

Opublikowano
Godzinę temu, Wojtek napisał:

Taka pogoda raczej mocno przerzedzi chętnych.

No. Szanse na podium drastycznie się zwiększają. :D 

1 godzinę temu, SpiderMAN napisał:

Tylko że ja mam 4 opony, no teraz już trzy z czego jedna dobra jest na suche (ta jeszcze na tył dać radę powinna na niższym ciśnieniu), druga na mokre, ale ma 1,5mm klocków (więc odpada), a na przód muszę zapodać coś świeżego.

Ja niestety w ogóle nie zainwestowałem w żadne opony, więc pojadę na seryjnych, nieco już dotartych Bontrager Expert XR1. Cóż, najwyżej zostanę królem driftu na zjazdach. ;)

1 godzinę temu, SpiderMAN napisał:

popołudniu to się na rano zgadamy.

Tak jest. :)

Opublikowano

Moje cele na jutro:

1. Dojechać do mety.

2. Nie dojechać jako ostatni.

:D A jakie są Wasze cele?

Opublikowano
5 minut temu, Wojtek napisał:

Moje cele na jutro:

1. Dojechać do mety.