Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Dotrzeć na miejsce zawodów w miarę suchym, Nie być przemarzniętym do kości już podczas czekania na start w sektorze startowym, Zająć lokatę co najmniej w połowie stawki, Nie pochorować się po tym wszystkim, Nie pochorować się po tym wszystkim, Nie pochorować się po tym wszystkim.
Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 2 minuty temu, Łabędź napisał: Dotrzeć na miejsce zawodów w miarę suchym, Nie być przemarzniętym do kości już podczas czekania na start w sektorze startowym, Zająć lokatę co najmniej w połowie stawki, Nie pochorować się po tym wszystkim, Nie pochorować się po tym wszystkim, Nie pochorować się po tym wszystkim. to pierwsze masz zagwarantowane jedziemy autem drugie, hmm, zapalimy ognisko
Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 1 minutę temu, SpiderMAN napisał: to pierwsze masz zagwarantowane jedziemy autem drugie, hmm, zapalimy ognisko O, super. A tak nawiasem - jaki planujecie zestaw ubrań na start? Ja zamierzam wyskoczyć w spodenkach kolarskich z pampersem na szelkach, koszulce kolarskiej z krótkim rękawem, a pod jedno i drugie założyć komplet odzieży termoaktywnej z długim rękawem i długimi nogawkami. Rękawiczki bez palców. Nie planuję żadnych kurtek (w sumie to nawet nie mam żadnej dobrej przeciwdeszczowej), czy tego typu spraw.
Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Ja długie spodnie kolarskie z papersem, koszulka niepotka i softshell, na łeb kask, a pod kaskiem bandana. Rękawiczki z palcami.
Wojtek Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Ja bielizna z wkładką, krótkie spodenki, nogawki ocieplające, koszulka termoaktywna, bluza z długim rękawem, bandana, kask i bezbarwne okulary, rękawiczki bez palców. Zamiast bidonu biorę plecak, który ma 3 litry pojemności i litrowy bukłak, mniejsze prawdopodobieństwo utaplania w błocie ustnika niż w przypadku bidonu na ramie.
Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 6 minut temu, Wojtek napisał: bandana, kask i bezbarwne okulary, No tak, te gadżety również zabieram. Co do plecaka z bukłakiem ciągle się zastanawiam. Bidon na to błoto faktycznie odpada, jak już to plecak z bukłakiem, ale właśnie nie wiem czy nie wolę mieć pustych pleców. W końcu jadę dystans tylko 20 km, może nie padnę z pragnienia...
Wojtek Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Ja też jadę 20 km ale szybko mi w gardle wysycha Kurcze pierwszy raz startuje i przeżywam jak mrówka ciążę
Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 9 minut temu, Wojtek napisał: Ja też jadę 20 km ale szybko mi w gardle wysycha No mi też schnie w sumie szybko, ale wilgotność w powietrzu raczej mała nie będzie, nie odczujemy tego aż tak. Nie no, racja, nawadniać się trzeba. Sęk w tym, że ja mam gotowy do zabrania tylko plecak 30 L i bukłak 3 L. Trochę dużo niepotrzebnych gramów. Przemyślę to jeszcze.
ponczi Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Ja także jako cel postawiłem sobie dojechać do mety i być chociaż w tej połowie stawki. Na więcej nie liczę. Może gdybym miał formę, jak w 2014r i rower, jak teraz to może ciut większe ambicje. Co do ubioru, prawdopodobnie albo długie spodnie, albo krótkie z pampersem (chyba, że mi tyłek do nich nie wejdzie, to inne krótkie), do tego koszulka i cienka kurtka przeciwdeszczowa. Błotnik mam jeden z przodu, taki mały dla ochrony lag. Opony Kendy Kanine 26x1.9 - na warunki suche, kamieniste i lekkie błoto. Planuje ktoś dziś ok. godz. 17 iść odebrać swój numer? Ja zapewne, jakoś wtedy przybędę po swój. Trzeba przy okazji ocenić poziom Wisły, bo przy Bulwarach, ciut wylała. Ciekawi mnie, jak w Tyńcu.
Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Hmmm... To może i ja się przejadę dziś po odbiór?
Wojtek Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Ja przyjadę pewnie samochodem, bo później jadę po następcę i dawcę części dla mojego amorka.
Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Ja jednak jutro odbiorę, przed startem. Dajcie znać co rzucili w pakietach startowych. Jakieś gadżety, czy tylko numer startowy. I czy w zestawie są trytytki do przyczepienia numeru do roweru, agrafki do doczepienia numeru do koszulki itp, czy trzeba samemu się w to wyposażyć.
Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 @Łabędź dojadę do domu, pogadam z żoną, to będę do Ciebie dzwonił. Do usłychu
patafian Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 (edytowane) Bulwary przy Wawelu wylały...jak będzie mżawka to potówka i softshell jak będzie lało konkretna kurtka przeciwdeszczowa... Ostatnio jechałem 10 km po Błoniach w deszczu i mi w butach chlupało... Edytowane 22 Września 2017 przez patafian
Wojtek Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Jak będzie taki poziom Wisły to część trasy może być nieprzejezdna. Przecież fragmenty są przy samej Wiśle. Mi po ostatnim przejeździe trasy, mimo ze nie padał deszcz też chlupało w butach, jutro będzie ciekawie.
patafian Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Ale za to będzie co na zdjęciach pokazywać...
ponczi Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Na FB, ktoś wrzucił fotki z rejonu Tyńca i nie wygląda to za ciekawie. Raczej w stylu suicide.
Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 (edytowane) Ja podziękuję... z dwóch przyczyn, Wisła ma stan alarmowy. I nieporozumieniem jest wysokość opłaty startowej w dniu zawodów, nikt już prawie takich praktyk od lat nie stosuje, zawsze opłata jest taka sama. Tak więc sorry @Łabędź, ale ja nie mam kajaka, zobacz na fb jakie zdjęcia koledzy wrzucili, wody jest masa! Do jutra to ona nie opadnie za cholerę. Moim zdaniem powinni zmienić termin. Edytowane 22 Września 2017 przez Gość
patafian Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Faktycznie nieciekawie to wygląda... Wie ktoś coś o zmianie trasy?
ponczi Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Niby coś tam skrócili o 2km, ale gdzie, nie wiadomo. Moim zdaniem jedyne najlepsze wyjście to zmiana trasy tak, by ograniczyć rejon Wisły. Analizując trasę dobrym rozwiązaniem było by puścić wyścig - nawrót przy Kolnej, następnie ulicą Kolna, Portową, przy Tyńcu jazda Bogucianką. Dalej wg standardowej trasy i w końcowym etapie, jazda wałem pod Kolną. Z jednej strony ograniczy się błocko, bo będzie więcej asfaltu, a drugiej nie będzie wiele straty w dystansie. Jednakże moja koncepcja miałaby za mało czasu by w ogóle wzięto ją pod uwagę. Jeśli kogoś interesuje co jest w pakiecie startowym: numerek startowy, napój izotoniczny, 3 żele po treningowe, jakiś batonik, kilka ulotek i zniżek na catering czy fryzjera oraz odblask.
Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 53 minuty temu, ponczi napisał: numerek startowy, napój izotoniczny, 3 żele po treningowe, jakiś batonik, kilka ulotek i zniżek na catering czy fryzjera oraz odblask. Na fryzjera? Serio?
ponczi Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 @up nie zaczytywałem się w ulotki, ale to chyba fryzjer był (10% zniżki). Numer zamontowany, nowy licznik założony. Wszystko posmarowane, wyregulowane (chociaż 1x1 coś mi działa średnio, ale może to kwestia kółek przerzutki), jeszczetylko jakiś ubiór i można startować.
Gość Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 21 minut temu, ponczi napisał: Numer zamontowany W pakiecie startowym dają jakieś elementy do zamocowania numeru (np opaski zaciskowe, tzw trytki)? Czy trzeba samemu coś mieć?
Wojtek Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Ja dostałem 3 trytytki. Co do trasy to mówili że cały czas ktoś jest na trasie i na bieżąco działają z ustalaniem trasy. Na razie jest skrócona trasa i w związku z powyższym meta jest gdzieś przeniesiona tak żeby się dystans zgadzał.
Rekomendowane odpowiedzi