Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pizzaq napisał:

W warszawie kilka dni temu na brzegu Wisły pojawił się wieloryb, dzisiaj go zbierali.

wieloryb.jpg

Opublikowano

@Puncu ja tylko chciał wyprostować to skrzydełko kombinerkami, a że był szajs to strzeliło... Do tego bolec jest krzywy od nowości

@pizzaq 1 kwietnia jeszcze trochę.

Opublikowano

f0da01819b9b09e840407cf44ba13aa4.jpgDzis bez SPD. Dziwnie sie jechalo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

@pizzaq e kurde tak to se mogą. Bo na początku miałem reakcje jak na filmie który wstawiłem. 
@suqub fakt. Troche nie trafili w 1 kwietnia xD 

Opublikowano

@wasiliew ważne, że pedały pod kolor
Co do wieloryba. Przez tamę w moim mieście by nie przepłynął

Opublikowano

@suqub w pracy nawet nierowerowi zauwazyli, ze cos jest inaczej

Wieloryb swietny, jak prawdziwy. Dobra inicjatywa.

Opublikowano (edytowane)

50 minut treningu, tylko 15 km po parku ale zmęczenie MEGA. Cyclocross niesamowicie daje wycisk !

Edytowane przez Kufir
Opublikowano
2 godziny temu, Kufir napisał:

50 minut treningu, tylko 15 km po parku ale zmęczenie MEGA. Cyclocross niesamowicie daje wycisk !

park.jpg

Rower na spacer wyniosłeś? Ja rozumiem że zima, że szkoda sprzętu, ale aż tak?? ;)

Opublikowano

To jest właśnie najpiękniejsze w przełajach, pobliski park nie trzeba daleko jeździć a frajda niesamowita.

Robię kilka pierwszych kółek po ścieżkach parku na rozeznanie terenu jak kierowcy F1 ( ;) ), a później przy "nastym" okrążeniu jadę już praktycznie nie używając hamulca i poprawiam swoje czasy okrążenia.

Niesamowicie poprawia to technikę jazdy na wąskich oponach 33 mm i śliskim twardym podłożu. Uczymy się balansować ciałem, podczas jazdy zeskakiwać z roweru, podbiegać z nim pod schody, a na szczycie na pełnym biegu wskakujemy na rower wpinamy się w pedała i lecimy dalej na pełnym speedzie. Trudne to do opanowania i bardzo męczące ale przecież o to chodzi aby dać sobie wycisk :)

Polecam chociaż spróbować na przełaju :)  Na MTB to już nie to, nie te prędkości a i sporo łatwiej, nie ma już tej frajdy że urwaliśmy kilka (naście ;) ) sekund względem pierwszych testowych okrążeń. Kocham przełaje ! :)

Opublikowano

Ciekawie brzmi co piszesz ;) Ja i tak mam duże obawy do prędkości nawet w znanym terenie (jak już się rozpędzę równo to jadę, ale bać się boję wciąż), dochodzą braki w technice i podświadomy lęk o lewe kolano... Niby 3 lata od operacji, niby jeżdżę na nartach, niby nic się nie dzieje, ale wciąż boję się zeskoku i wskoku na rower w szybkim tempie... I tak na zawodach już potrafię bez majestatycznego wsiadania się obejść gdy kończę przemarsz, ale do zabawy w przełaj jeszcze nie dorosłem.  No i podświadomie staram się wywalać na prawą stronę ;) 

Opublikowano

Próbowałem wszystkie nowości ująć na jednym zdjęciu :) Nowe Opony do Two4Playera, rozbiórka amortyzatora duro i powrót szosy z naprawy gwarancyjnej :D

20171212_192133.thumb.jpg.3bbd34a4675b4cd20030b88c537e0ba2.jpg

Opublikowano

Ladny zestaw jednosladow.

Opublikowano

Odemnie z domu, do zamku w Winiśniczu jest równe 50km. Nie sądziłem, że jeszcze w tym roku pogoda pozwoli mi na wykręcenie 100 km.

IMG_20171212_181242.jpg
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Przełaj, przełaj, kochany przełaj ! :):):)

Edytowane przez Kufir
Opublikowano
9 minut temu, Kufir napisał:

Przełaj, przełaj, kochany przełaj ! :):):)

park 2.jpg

Fajnie masz! :) do mnie (Szczecin) śnieg dotarł na jeden wieczór! następnego dnia rano pozostała po nich chlapa, a do południa nie było już śladu.

Opublikowano

Dzis pelny ubior. Bielizna termiczna dluga, krotkie spodenki, koszulka z krotkim rekawem, bluza i kurtka wiatrowka. Do tego ocieplacz pod kask, komin i rekawiczki zimowe. Ale jest rześko.

dd211f6597762edd07c425e385bfe7ad.jpg

Opublikowano

ZgFU6QS.jpg

Przerwy w zleceniach bywają miłe.

• Lubię to! 1
Opublikowano
20 minut temu, hanus napisał:

Błoto, wszędzie błoto.

To nie błoto, to owijka się odbija.

Opublikowano

[mention=2136]hanus[/mention] a blotnikóf nie masz?

Mam ;-) Więc plecy czyste. Nawet kawałeczek złapał się na zdjęcie

To nie błoto, to owijka się odbija.
A owijka na szczęście dobrze to maskuje
Opublikowano

Pffff, błotniki.... prawdziwy kolarz terenowy niezależny od pogody jeździ bez. Tylko potem jest "tfu, tfu, tfuuuuuu, krowa mać!!!!" ;) Moje nieco archiwalne, dzisiaj nie robiłem, starałem się nie zatrzymywać bo trochę zimno...

czysty inaczej.jpg
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Ćwiczenia techniki na krętych ścieżkach w parku :)

Edytowane przez Kufir
Opublikowano
10 godzin temu, pizzaq napisał:

Pffff, błotniki.... prawdziwy kolarz terenowy niezależny od pogody jeździ bez. Tylko potem jest "tfu, tfu, tfuuuuuu, krowa mać!!!!" ;) Moje nieco archiwalne, dzisiaj nie robiłem, starałem się nie zatrzymywać bo trochę zimno...

Szczególnie jak się jeździ rowerem do pracy :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...