Andrzej Sawicki Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Coś za coś. Może trudniej skręcić, ale wielkie koło przelatuje przez więcej przeszkód. Trochę jak 27.5+. Poza tym sprawdzałeś w terenie, czy na parkingu?
Puncu Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Na parkingu ale znam swoje preferencje co do roweru. Musi być krótki i nerwowy. Dlatego 29' mi nie leży. 1
Puncu Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 48 minut temu, Andrzej Sawicki napisał: BMX sobie kup. No przecież mam, Dartmoor Two4Player
nctrns Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Godzinę temu, Łabędź napisał: A potem długo, długo w dół... Szkoda że przy szlabanach wysypali tłuczeń czy jak to się zwie. Wcześniej jak błotko wyschło do 20-30 na godzinę szło przejechać, teraz muszę wypiąć jedną nogę i się przepchać.
Andrzej Sawicki Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 A w temacie: Dzisiaj zdjąłem koła, aby przetrzeć ramę jak się należy co pół roku, i zrobiło mi się ciepło. To są ślady po plastikowym błotniku. Na szczęście poszedł tylko lakier, więc nakleiłem dwie warstwy folii ochronnej i posprzątane, ale było blisko... Aha, mam do sprzedania błotniki Zefal No Mud.
Andrzej Sawicki Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) Ten model pokrywa sensownie opony do 45 mm szerokości. Można go ułożyć, aby weszły grubsze, ale nie wyłapie błota jak należy. Edytowane 14 Maja 2018 przez Andrzej Sawicki
Pietern Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 To szkoda, trochę sobie o nich rozmyślałem. A szkody na widelcu nie są jakieś dramatyczne.
Gość Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Godzinę temu, Andrzej Sawicki napisał: Aha, mam do sprzedania błotniki Zefal No Mud. Też się nad nim zastanawiałam, ale postanowiłam wysupłać trochę grosza na Mudhugger i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona.
pizzaq Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 @Puncu skołuj w odpowiednim rozmiarze do pojeżdżenia ze 2-3 dni i poeksperymentowania z pozycją. Możesz się zdziwić I nie chodzi o to żebym namawiał i twierdził że to jedyne słuszne rozwiązanie Ale każdemu według potrzeb. Na mój wzrost tylko 29, ale dla każdego to co mu podchodzi. Finisz z wczoraj. @Łabędź luźny koszul poszedł w odstawkę, obcisłe weszło na klatę i chyba dzięki temu na samym końcu objechałem 5 osób o maksimum 5 sekund, następne 5 o 10-20 sekund, takiego wystrzelonego finiszu jeszcze nigdy nie zrobiłem. Nowy firmowy ciuch i napęd 2x10 zmieniły mi pojęcie ścigania: na 28 km przeciętna prędkość 22,9 km/h, przeciętna kadencja 87, szok normalnie 1
vandit Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) Godzinę temu, pizzaq napisał: Nowy firmowy ciuch i napęd 2x10 zmieniły mi pojęcie ścigania: na 28 km przeciętna prędkość 22,9 km/h, przeciętna kadencja 87, szok normalnie no i pieknie 👏 u mnie średnia wyszła 23,1 km/h i jak na moje warunki to raczej dobrze Edytowane 14 Maja 2018 przez vandit 1
Gość Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) 9 godzin temu, pizzaq napisał: Nowy firmowy ciuch i napęd 2x10 zmieniły mi pojęcie ścigania Z tym w ogóle nie da się dyskutować. Ja też napędu 2x10 na nic innego nie chciałbym w góralu zmieniać (w szosie mnie korci zmiana, ale to inna bajka), to dla mnie kombinacja optymalna do ścigania. Wszechstronna, płynna, niezawodna. A ciuch dopasowany nie dość, że już na starcie daje Ci co najmniej +50 do zajebistości (a to na zawodach NAPRAWDĘ ma znaczenie, psychologiczne!), to jeszcze ciało inaczej pracuje, mięśnie lepiej wykorzystują swoje możliwości, no i różnica w kwestii aero... 9 godzin temu, pizzaq napisał: na 28 km przeciętna prędkość 22,9 km/h, przeciętna kadencja 87, szok normalnie 8 godzin temu, vandit napisał: średnia wyszła 23,1 km/h i jak na moje warunki to raczej dobrze No chłopaku jeden z drugim, brawo! Nie znam co prawda profilu przewyższeń Waszej trasy (jak dysponuje który linkiem, to zapodajta z ciekawości), ale wygląda, że to bardzo dobre wyniki! Szacun! Edytowane 15 Maja 2018 przez Gość
Wojtek Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 12 godzin temu, Puncu napisał: NS Eccentric Cromo 29' w Lce. Nie byłem przygotowany na jazde testową Czekam na lincz, że bez kasku. 29' do nak... jeżdżania po lesie mówię stanowczo NIE. Oj tam, mi się podoba. Ale ja nie mam jeszcze nawyków związanych z kołem 26 cali.
Gość Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 8 minut temu, Wojtek napisał: Oj tam, mi się podoba. Hmmm... Chłopaki, wybraliście się do dobrerowery.pl sobie fotki potrzaskać? Zeznawać mi tu zaraz, który co kupuje?
Zalas Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Opublikowano 15 Maja 2018 2 godziny temu, Łabędź napisał: Hmmm... Chłopaki, wybraliście się do dobrerowery.pl sobie fotki potrzaskać? Zeznawać mi tu zaraz, który co kupuje? Ja kupuję u nich linki A co? Problem?
pizzaq Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 @Łabędź masz Waść: http://polandbike.pl/event-pro/v-etap-nadarzyn/ trasa akurat prosta i płaska jak stół, jedna z najłatwiejszych w tej serii. Jakby nie źle oznaczony jeden zakręt i spadnięty łańcuch na 2 km przed końcem dojechałbym z podobnym do @vandit wynikiem, bo jechaliśmy sporą część razem w podobnym tempie. W Górze Kalwarii będzie już trudniej, ale tam już się ścigałem, biorąc pod uwagę rok pracy, poprawy techniki i wszystkiego innego będę starał się wpaść w połowie stawki, a uważam to za osiągalne.
vandit Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 41 minut temu, pizzaq napisał: Jakby nie źle oznaczony jeden zakręt i spadnięty łańcuch na 2 km przed końcem dojechałbym z podobnym do @vandit wynikiem, bo jechaliśmy sporą część razem w podobnym tempie. pamiętaj, że chwilę przed tym jak Ci łańcuch spadł mnie złapał skurcz w łydce i też chwilę potrzebowałem żeby móc jechać.... :P ale to fakt że w sumie całą trasę jechaliśmy ramię w ramie, nawet na zdjęciach z PB to widać :)
Gość Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 44 minuty temu, pizzaq napisał: W Górze Kalwarii będzie już trudniej, ale tam już się ścigałem, biorąc pod uwagę rok pracy, poprawy techniki i wszystkiego innego będę starał się wpaść w połowie stawki, a uważam to za osiągalne. I pewnie tak właśnie będzie. O ile nic nie przewidzianego się nie wydarzy (defekt, upadek, itp). Mnie właśnie to najbardziej kręci - na walkę o podium nie mam oczywiście szans, ale fakt poprawiania swoich osiągów i miejsc na tablicy wyników z roku na rok, mimo peselu, to jest coś, co straszną frajdę mi sprawia. A wracając do wątku: Kolarska opalenizna rządzi. Tylko jak tu na basen iść, żeby się nie nasłuchać podśmiechujków różnych znowu...
pizzaq Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 @Łabędź weź bez takich przed 23:00 oczy mnie wypadli, leżą i piszczą..... A podśmiechujki to niech sobie w rzyć wsadzą swoje komentarze-a jak coś nadają to znaczy że nie ma co tam chodzić, dla mnie basen to zło konieczne, no chyba że na wakacjach, ale tam to po dwóch dniach już mi się nie chce.... @vandit skurcz ludzka rzecz, bywa, ale ten mój łańcuch tak mnie wyprowadził z równowagi.... potem na finiszu w parku to leciałem jak szatan, szczególną przyjemność miałem z objechania dyzia z włączoną tylną lampką, kilka razy niepotrzebnie mnie wyprzedzał bo momentalnie później słabł
Nemrod Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 Szosa dostała nowe koła i oponki: American Classic Argent Road Tubless 70 i Schwalbe Pro One 25c. Co ciekawe oponka 25c na tak szerokich obręczach ma 28,5 mm. 1
Gość Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 4 godziny temu, Łabędź napisał: I pewnie tak właśnie będzie. O ile nic nie przewidzianego się nie wydarzy (defekt, upadek, itp). Mnie właśnie to najbardziej kręci - na walkę o podium nie mam oczywiście szans, ale fakt poprawiania swoich osiągów i miejsc na tablicy wyników z roku na rok, mimo peselu, to jest coś, co straszną frajdę mi sprawia. A wracając do wątku: Kolarska opalenizna rządzi. Tylko jak tu na basen iść, żeby się nie nasłuchać podśmiechujków różnych znowu... Mam podobną opaleniznę, ale nie pokażę
Rekomendowane odpowiedzi