ahaja Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Dostałem adaptery do mostka 35mm/31,8mm - zamontowane.
ahaja Opublikowano 1 Września 2019 Autor Opublikowano 1 Września 2019 No, to po testach. 22 na młynku raczej zostanie. Z 26 też sobie radzę po tym terenie gdzie jeżdżę jednak z mniejszym jest łatwiej i efektywniej. Zmieniarka side swing również się sprawdziła.
Accent_Szaj Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 I jak tam z tym kołem 27,5? Cyknij fotki z dalsza tego SS
ahaja Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Opublikowano 24 Listopada 2019 Nijak - do ramy pod 27,5 nie podejdą duże koła. Jest taka poprzeczka z tyłu, już i tak blisko opony przy kole 27,5. Na razie daję spokój. Chodzi o tą 'boczną huśtawkę'? 😉 Jak widać nie zasyfia się jak wersja 'standard'. Proszę 'na mosz':
Accent_Szaj Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 Masakra.Wygląda jak byś z wojny wrócił A SS'man w miarę czysty
ahaja Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Opublikowano 24 Listopada 2019 Nieee, to było tydzień temu kiedy już nie padało ... ;-). Ot tak sobie smarowałem, a to, że coś tam mokrego było po drodze ... 😉 W każdym razie widzisz , że zmieniarka raczej czysta, czego wcześniej nie mogłem powiedzieć przy standardowym mocowaniu. Utonkam go jeszcze kilka razy w błocku i pojadę na myjkę.
Accent_Szaj Opublikowano 24 Listopada 2019 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zrób proszę jeszcze fotkę jak idzie od kierownicy. Gdzie ci się brudziło jak używałeś górnociągu Plecy też urąbane miałeś,czy bagażnik był?
ahaja Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Jutro zrobię zdjęcie. Pancerz puściłem po prawej stronie rury dolnej przedniego trójkąta - złapany na 2 opaski, bo za mocno by się wyginał na tych oczkach, które kiedyś podesłałeś (mocowanych do śrub od bidonu). No stara to była czasami niewidoczna ... 😉 Plecki suche bo jest Zefal, który dostał rozkaz pilnowania 'niekapania' na plecy. Poniżej zdjęcia: Edytowane 25 Listopada 2019 przez ahaja
ahaja Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2020 Jutro jazda, to rozgrzebałem napęd z przodu ... Rozkręciłem, wyczyściłem, sprawdziłem - BB52 kur'teczka nie ma luzów ... nasmarowałem, złożyłem. Ma pi*drzwi jakieś 3500km - co ja mam zrobić żeby go zajeździć ...
wozo13 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Opublikowano 7 Stycznia 2020 ahaja...zastanawia mnie jedna rzecz??? jak to jest z tylną osią w tym Peaku...ja w Kellysie mam dwa haki wymienne/przykręcane do ramy, a w Peaku wymienny jest tylko jeden, ten od strony napędu z gwintem. Tak sobie myślę, że jak otwór od strony hamulca z czasem trochę się wyślizga i złapie luzu od wkładania/wyciągania osi to ja w Kellys'ie kupię nowy hak i po problemie...a jak to będzie w Peaku??? Proszę o włączenie się do rozmowy właścicieli peaków że sztywną osią czy zauważyli coś niepokojącego i czy jest jakiś fabryczny luz oś/otwór...chyba większość producentów robi dwa haki wymienne ??? pozdroWysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Accent_Szaj Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 7 godzin temu, wozo13 napisał: Proszę o włączenie się do rozmowy właścicieli peaków U mnie jest ciasno jak u dziewicy Przyznam,że nie spotkałem się jeszcze z problemem wyrobienia się otworu.Śruba jest nieruchoma w otworze od strony tarczy,więc jakim cudem ma się to wyrobić? Od strony haka ma gwint,który faktycznie może ulec uszkodzeniu,stąd możliwość wymiany
wozo13 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 U mnie jest ciasno jak u dziewicy Przyznam,że nie spotkałem się jeszcze z problemem wyrobienia się otworu.Śruba jest nieruchoma w otworze od strony tarczy,więc jakim cudem ma się to wyrobić? Od strony haka ma gwint,który faktycznie może ulec uszkodzeniu,stąd możliwość wymiany ...takim cudem że wkręcając oś w gwint obracamy nią i obraca się ona w tym otworze od strony hamulca pytam z ciekawości bo muszę w końcu zmienić ramę...kellysa mam L-ke i jest kompletnie na mnie za duża , a o Peaku są naprawdę różne opinie, a bubla nie potrzebuje Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
ahaja Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2020 Jeśli jest dokręcona z umiarem i nie lata to się nie wyrobi, bo jak? U siebie nic takiego nie zaobserwowałem, a ściągałem już koło kilkanaście razy przy okazji żonglowania oponami.
Accent_Szaj Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 @wozo13 jesteś zbyt ostrożny Jak pisałem powyżej, nie spotkałem się z tym,aby komukolwiek,kiedykolwiek się coś takiego stało.Nie musisz naprawdę się obawiać. Wiesz idąc tym tropem,to bardziej obawiałbym się amora,tam w ogóle nie ma wymiennych haków ,a jest 2x droższy od ramy
wozo13 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Ja u siebie dodatkowo oś pokrywam cienkim filmem smaru shimano...RS zaleca tylko na gwint... Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka [mention=6055]wozo13[/mention] jesteś zbyt ostrożny Jak pisałem powyżej, nie spotkałem się z tym,aby komukolwiek,kiedykolwiek się coś takiego stało.Nie musisz naprawdę się obawiać. Wiesz idąc tym tropem,to bardziej obawiałbym się amora,tam w ogóle nie ma wymiennych haków ,a jest 2x droższy od ramy Patrz nie pomyślałem o amorze...chyba zbytnio skupiłem się na tyle wychowałem się na starych rowerach i technikaliach z tym związanych...akurat sztywna oś wnosi bardzo dużo i chcę przy niej zostać, ale wybór ram z osią 12x142 pod koło 27.5 jest słaby... Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Mjecio Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Nie ram jest sporo, tylko najczęściej są sprzedawane jako całe rowery...
wozo13 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Nie ram jest sporo, tylko najczęściej są sprzedawane jako całe rowery...Hehehe no właśnie...Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Accent_Szaj Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Bierz Pika i nie kombinuj Jeszcze modele TA pozbyły się wszystkich wad poprzedniego modelu,wiec nic tylko korzystać
ahaja Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2020 Jednakowoż jakbyś zamierzał skakać na hopsalni ... to nie bierz. 😉 W takim ciężkim przypadku jeno CiemnyMoor pomoże, abo inksza od NS Rowerów czy Oktana Pierwszego .... 😉
wozo13 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Napiszcie jeszcze jak to jest z tą sztycą? Niektórzy wkładają jakieś blaszki, bo deklarowana przez producenta średnica 31.6 czasem mija się z rzeczywistością...oczywiście mowa o Peaku TA
SiwyBDG Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Ja nie widzę potrzeby, by coś podkładać.
Accent_Szaj Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 4 godziny temu, wozo13 napisał: Napiszcie jeszcze jak to jest z tą sztycą? Niektórzy wkładają jakieś blaszki, bo deklarowana przez producenta średnica 31.6 czasem mija się z rzeczywistością...oczywiście mowa o Peaku TA Przy Peak TA nie ma tego problemu. Ja mam sztyce Karbonową,ważę 97Kg. Dokręcona jest na 6Nm i ani drgnie.
ahaja Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2020 Początkowo jeździłem na 27,2mm z adapterem - szło to dokręcić, jednak dało się wyczuć lekką pracę przed dokręceniem. Jak kupiłem już dedykowaną to nie ma bujania, wchodzi ładnie spasowana. Mam od Czarnego Ptaszyska super zacisk Authora na 2 śruby: jedna zaciska się na rurze a druga na sztycy. Jaki plus? Ano taki, że wymaga to dokręcenia momentem kilka razy mniejszym od standardowego zacisku a trzyma jak sk...czybyk.
wozo13 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Dobrze wiedzieć, że jednak te nowsze ramy są lepiej zrobione...a lakier znośny? kamyki dają mu w kość? Trudno zmyć tłuszcz np. oliwe do łańcucha?
ahaja Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2020 6 lat temu jak wróciłem do jeżdżenia rowerem to po raz ostatni użyłem oliwki do łańcucha ... od tego czasu tylko CX80 z teflonem. Nie czyszczę ramy z oleju. Jak mam za dużo smaru np w sterach to po skręceniu wycieram nadmiar, który ewentualnie wyjdzie i tyle. Lakier dość wrażliwy - warto okleić folią tu i tam. Jest na pewno słabszy niż ten jaki miałem na Nordkappie - tam oprócz koloru były naklejki i dany jeszcze bezbarwny na całość.
Rekomendowane odpowiedzi