pravy1990 Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 28.07.2019 o 10:10, bomilek napisał: Ja też odebrałem indiane tylko okazało się że u mnie w mediaexpercie zlikwidowali serwis i w kartonie dostałem. Sam musiałem złożyć. No i mam przedni hamulec zapowietrzony i tarcza o klocek ociera w przednim hamulcu. Jak wam pasuje taka szeroka kierownica? Ja chyba bede musiał obciąć bo strasznie szeroka jest Ja tylko na początku miałem problem z kierownicą już się do niej przyzwyczaiłem ... Kwestia czasu Edytowane 2 Września 2019 przez pravy1990
maq Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 Ja też się przyzwyczaiłem do kierownicy. Nic nie będę przerabiał. Jak Wam ociera klocek o tarczę, to trzeba wyregulować zacisk i po krzyku.
maq Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 U mnie po każdej jeździe czyszczenie i mały przegląd. Łańcuch w tym tygodniu smarowany już dwa razy. Jutro go zdejmuję i płuczemy w ropie, a potem smarowanie.
Tomasz MTB Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 ehh, fajny rowerek za fajną kasę, szkoda że ramy tylko 19 i 21 cali, mam 176 cm dla mnie za wielkie. dlaczego nie ma mniejszych grrrr
maq Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 Siadaj na 19” i się przymierz. Ja 20 lat jeździłem na 21.5, a mam 180 cm
wi5nia Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 9 godzin temu, Tomasz MTB napisał: ehh, fajny rowerek za fajną kasę, szkoda że ramy tylko 19 i 21 cali, mam 176 cm dla mnie za wielkie. dlaczego nie ma mniejszych grrrr Mam 175 cm i kupiłem 19". Zdecydowanie nie jest za duży. Powiedziałbym, że jest idealnie.
maq Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 U mnie dzisiaj pada. Znudzony poszedłem popatrzeć chociaż na Indianę. Jako, że ma zegarze ma ponad 300 km, a kurzy się ma Mazurach wściekle, to postanowiłem wypłukać łańcuch. Rozpiąłem go w try miga. Potem do butelki z olejem napędowym. Ropy mi zabrakło, to powtórzyłem operację benzyną. Naoliwiłem już zamontowany na rowerze i pewnie dzisiaj pojadę na kolejne kółko w teren.
maq Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Błoto jak piorun, ale zrobiłem trzydziestkę jak zwykle ostatnio. Jechałem wolniej aż o 15 minut. Ciekawe, że jak błoto prysnęło na łańcuch, to rower tak zaczął rzęzić, że myślałem iż wrócę do domu. Bałem się, że coś padło. W starym rowerze nigdy tak nie było, a po różnych błotach człowiek śmigał. Deore tak widać ma. Piach się wysypał i wszystko wróciło do normy. Maszyna musiała być dzisiaj oblewana wodą, ale po myciu oczywiście łańcuch i rolki prowadzące naoliwione Po dzisiejszej jeździe rozglądam się za błotnikami. Drugi zakup, to pedały SPD i buty na rower.
maq Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 Odmeldowuję się z Mazur. Pojeżdżone. Indianą zrobiłem prawie 240 km. Rower bardzo dobry
Tom.ski Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 Tylko pozazdrościć takich plenerów! 😃 Ja mam na koncie 70km i strasznie mi sie podoba ta moja Indiana! 😃 Jedyny problem u mnie - musialem powalczyc z dobrym ustawieniem tylnego koła, żeby nie ocierało o rame, przy zamykaniu szybkozłączką musiałem ostrożnie kontrolować ustawienie, generalnie trochę mało miejsca między ramą a oponą jest. Wrażenia z jazdy bardzo pozytywne, drogi nagle jakoś sie "wygładziły" i mniej trzęsie. 😃 To moj 1wszy powietrzny amor i jestem bardzo zadowolony (pompka do niego, to kolejny zakup). Rower jest calkiem zrywny jak na MTB, prędkość + - 30km na płaskich odcinkach na asfalcie nie wymaga nadludzkiego wysiłku. Napęd 2x10 bardzo dobrze sie sprawdza w praktyce. Indiana wyglada super i świetnie sie sprawdza na drogach, krótko mówiąc świetny zakup!
maq Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 To prawda, jest mało miejsca między ramą a tylną oponą. Dla ułatwienia regulacji możesz kupić kliny montażowe w sklepie budowlanym.
Tom.ski Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Faktycznie można je użyć, dzięki za pomysł! Co do osłony ramy przed łańcuchem, to jednak osłona neoprenowa nie wejdzie, bo pod ramą biegnie linka od przerzutki, zakupiłem takie naklejki ochronne: https://www.decathlon.pl/ochraniacz-na-ram-roweru-id_8334810.html#v683623
maq Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 U mnie tymczasem sprawdza się zwykła taśma plastikowa. Dzisiaj odkryłem, że trzeba ją dać w jeszcze jednym miejscu. Jak się jedzie po błocie, to mała odległość koła od ramy spowoduje uszkodzenie lakieru właśnie w tym miejscu. Mój jutro na serwis, a po południu chyba pojadę do Lichenia
maq Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Byłem na przeglądzie roweru. Nie zdejmowałem go z bagażnika i poszedłem zapytać co będzie robione. Zapytani mnie czy mam uwagi. Nie mam bo sam nasmarowałem stery i dbam o rower. Pieczątka zatem, rower został na samochodzie i jeździmy dalej. Pytałem o „grzechotanie” na środkowych biegach i tak jak sądziłem nie ma co z tym walczyć. Można się najwyżej pokusić o inny łańcuch, jednak jeżeli to ma coś zmienić, to zrobię to sam. Rower bez zastrzeżeń i tyle. Nieco mi przeszkadza słaby lakier na ramie, jednak tym zajmę się również osobiście. Prysnę ze dwie warstwy bezbarwnego i po krzyku.
Damundo Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) W dniu 1.08.2019 o 12:09, Tom.ski napisał: Faktycznie można je użyć, dzięki za pomysł! Co do osłony ramy przed łańcuchem, to jednak osłona neoprenowa nie wejdzie, bo pod ramą biegnie linka od przerzutki, zakupiłem takie naklejki ochronne: https://www.decathlon.pl/ochraniacz-na-ram-roweru-id_8334810.html#v683623 Ja zakupiłem idealnie pasujący neopropen, dodatkowo osłania linkę od przerzutki właśnie, jak nie zapomnę to dam fotkę. Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez Damundo 1
Damundo Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Tak prezentuje się na ramie. Dosyć ciasno naciągnąłem, ale trzyma się pewnie. https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-ramy-shimano-pro-240mm-carbon-8141420459 Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez Damundo 1
maq Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Nieźle wygląda. Oklej sobie jeszcze widelec w mieści najbliżej koła. Tam jest zaledwie z pół centymetra. Błoto uszkodzi lakier.
Cineos Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 To tylko rower i do tego budżetowy a nie dzieło sztuki Tym się jeździ (i kto chce to i ściga, bo nie można zabronić), a nie podziwia w gablocie.
Damundo Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Niby to sprzęt użytkowy, a nie dzieło sztuki, ale jak można sobie za kilka złotych zabezpieczyć najbardziej newralgiczne miejsce przed obiciem w krótkim czasie, to dlaczego nie?
Tom.ski Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Czy on jest taki budżetowy? Hm, gdyby zamiast INDIANA było logo GIANT czy MERIDA, to kosztowalby grubo ponad 3 tysiące, jak porównywałem modele. Budżetowe to na moje oko są np Rockridery 520 / 540 z Decathlonu.
Damundo Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) No jakby miał napis taki jak podałeś, to z pełnym deore, deore xt z tyłu i powietrznym rockshoxem nie wiem czy poniżej 4k się coś znajdzie. Wiadomo, pedały/sztyca/siodełko/kierownica bardziej noname, ale to są dosyć tanie części w wymianie na bardziej firmowe, a na ramę dają gwarancję 5 lat. Sam się długo zastanawiałem nad Krossem lvl3 czy cube attention, ale to już okolice 3,5k, a na początek poważniejszej zabawy z rowerem nie chciałem przekraczać 2,5-3k. Póki co nie żałuję. Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez Damundo
maq Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 A ja nie doczytałem kolejnych postów i już swojego młotkiem odbiłem z każdej strony. Przecież budżetowy. Ech...
pravy1990 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 (edytowane) Amortyzator można regulować powietrzem Edytowane 2 Września 2019 przez pravy1990
Rekomendowane odpowiedzi