Damios Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 (edytowane) W dniu 20.10.2019 o 10:42, Cris92 napisał: 52 i Sensa bez zastanawiania. Ewentualnie napisałbym, czy będzie dostępna Trentino 52 niedługo. Mamy październik więc myślę, że wstrzymać też się możesz. Nie musisz kupować już. Jeśli o RC520 chodzi to też bym brał S. Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka Napisałem do nich o Trentino w 52. Poczekam, jak będzie do dostania to się wstrzymam. Jak nie to wezmę Romagna - bardziej mi się podoba niż Triban wiec Triban to już w ostateczności. PS. A przy okazji zgłoszę się kiedyś po fajnie trasy na szosę, jeździmy chyba po tych samych miejscach często - Lotnisko, Zapora etc. Edytowane 21 Października 2019 przez Damios
rolin Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 (edytowane) Jak mam 178cm to sensę brać w rozmiarze 54? Edytowane 21 Października 2019 przez rolin
Adoom Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 8 minut temu, rolin napisał: Jak mam 178cm to sensę brać w rozmiarze 54? To zależy od długość wewnętrzna nogi, krótszy tułów dłuższy tułów?
rolin Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 (edytowane) Przekrok chyba z 82 jak dobrze pamiętam. Wg producenta jest to górna granica rozmiaru 54, więc chyba na bank nie 52? Edytowane 21 Października 2019 przez rolin
polonezwrc Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 21 minut temu, rolin napisał: Przekrok chyba z 82 jak dobrze pamiętam. Wg producenta jest to górna granica rozmiaru 54, więc chyba na bank nie 52? Testowałem Sensę w rozmiarze 54 i dla mnie była ok, a mam 176cm wzrostu i przekrok 78cm. Więc na bank nie 52.
Cris92 Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 Napisałem do nich o Trentino w 52. Poczekam, jak będzie do dostania to się wstrzymam. Jak nie to wezmę Romagna - bardziej mi się podoba niż Triban wiec Triban to już w ostateczności. PS. A przy okazji zgłoszę się kiedyś po fajnie trasy na szosę, jeździmy chyba po tych samych miejscach często - Lotnisko, Zapora etc. To się nie zgłaszaj tylko po prostu pisz na priv, to się razem gdzieś wybierzemy, chyba, że tempo emeryta Ci nie odpowiada A jeżdżę tam co dzień wracając z pracy, albo jak nie mam konkretnego planu gdzieś jechać. W tygodniu lotnisko całkiem, całkiem, zapora powyżej knajpy całkiem ładnie i raczej mało ludzi, a dobry asfalt, więc lubię tam. Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka
Damios Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 28 minut temu, Cris92 napisał: To się nie zgłaszaj tylko po prostu pisz na priv, to się razem gdzieś wybierzemy, chyba, że tempo emeryta Ci nie odpowiada A jeżdżę tam co dzień wracając z pracy, albo jak nie mam konkretnego planu gdzieś jechać. W tygodniu lotnisko całkiem, całkiem, zapora powyżej knajpy całkiem ładnie i raczej mało ludzi, a dobry asfalt, więc lubię tam. Moje jest jeszcze gorsze niż emeryta póki co także pewnie Ty byś na mnie musiał czekać Odezwę się na priv. Gdyby ktoś czekał na jakiś rozmiar Sensy na szybkierowery.pl to dostałem info, że najbliższa dostawa rozmiarów na przełomie stycznia/lutego.
Torny Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 Cześć. Przymierzam się do kupna pierwszej szosy. Trochę poczytałem, ale potrzebuję pomocy z wyborem. U którego z rowerów według Was dostanę najwięcej? 1. https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-romagna-shiny-105-2019/ 2. https://www.centrumrowerowe.pl/rower-kross-vento-4-0-2019-pd19772/ 3. https://skleprowerowy.pl/sport/rower-szosowy-specialized-allez-sport-2019.html#/14-kolor_-odcienie_bialego/28-rozmiar_-52cm 4. https://www.rowerzysta.pl/rowery-szosowe/rower-szosowy-merida-scultura-200-2019.html Raczej więcej niż 3500zł nie chce wydać. Dziekuję z góry za pomoc.
Theflog Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 Cześć szukam roweru typu endurace gdzie wejdą opony 32. W tej chwili mam na oku trek domane alr 4. Czy np do cannondale synapse da się włożyć opony 32?
SzpiceR Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 Chcę kupić passata, wejdą do niego felgi 22"? Jeśli chciałbym kupić b1 to nie, jeśli b8 to tak. Po co szukać szosy skoro chce się do niej wkładać opony "z innego roweru"?
Theflog Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) 3 godziny temu, SzpiceR napisał: Chcę kupić passata, wejdą do niego felgi 22"? Jeśli chciałbym kupić b1 to nie, jeśli b8 to tak. Po co szukać szosy skoro chce się do niej wkładać opony "z innego roweru"? Kiedyś nie było SUV ów a teraz są i jeździ się tym i po autostradzie i w lekkim terenie też da radę. Mój wybór, mam szosę ale potrzebuje czegoś bardziej uniwersalnego. Jeśli ktoś zrobił rowery typu endurace to można z tego korzystać. Chodź faktycznie dla niektórych passat zawsze będzie najlepszy Godzinę temu, osiosek napisał: Ja polecam Trela l 100+ zajefajne jest moc Miałeś okazji jeździć na tym rowerze Edytowane 22 Października 2019 przez Theflog
SzpiceR Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 7 minut temu, Theflog napisał: Kiedyś nie było SUV ów a teraz są i jeździ się tym i po autostradzie i w lekkim terenie też da radę. "Da radę" nie oznacza, że jest w tym dobry 9 minut temu, Theflog napisał: Jeśli ktoś zrobił rowery typu endurace to można z tego korzystać. Akurat roweru "typu endurace" to raczej nikt jeszcze nie zrobił. Za to canyon nazwał tak jeden ze swoich modeli Endurance jest oznaczeniem geometrii ramy. W dużym skrócie oznacza szosę o bardziej wyprostowanej pozycji. Nie ma to zupełnie nic wspólnego z oponami jakie możesz tam wpakować
komandosek Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 15 minut temu, Theflog napisał: Kiedyś nie było SUV ów a teraz są i jeździ się tym i po autostradzie i w lekkim terenie też da radę. Mój wybór, mam szosę ale potrzebuje czegoś bardziej uniwersalnego. Jeśli ktoś zrobił rowery typu endurace to można z tego korzystać. Chodź faktycznie dla niektórych passat zawsze będzie najlepszy Miałeś okazji jeździć na tym rowerze Do tribanów się powinno zmieścić bez żadnego problemu. Pozdr
Cris92 Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 @Theflog gravel. To się nazywa gravel. Nie szosa endurance. Ja mam szosę endurance i max co wchodzi to 25c. Może jakoś bym upchał 28c. Tylko po co. To szosa. Nie gravel. Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka
mataman Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Aha.... Czyli Canyon endurance to gravel?
Cris92 Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Aha.... Czyli Canyon endurance to gravel? No tak to wychodzi według kolegi.I nie jest to Canyon Endurance tylko Endurace, jeśli mówimy o modelu i jest to szosa o geometrii endurance. I tak, sam posiadam takiego i nie, nie jest on gravelem i nawet ciężko zrobić z niego gravela. W sumie to się nie da. Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka 1
polonezwrc Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Cześć, A jak wygląda kwestia pozycji na rowerze? Nie jest zbyt wyprostowana? Według producenta Canyon Endurace ma stosunek Reach/Stack 1,53 dla rozmiaru S. A możecie coś powiedzieć o procesie zamawiania i czasu dostawy w Canyonie? Przeczytałem już różne opinie i trochę się waham przed złożeniem zamówienia. A co z płatnością? Lepiej kartą czy przelewem? Pozdrawiam
mataman Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 No tak to wychodzi według kolegi.I nie jest to Canyon Endurance tylko Endurace, jeśli mówimy o modelu i jest to szosa o geometrii endurance. I tak, sam posiadam takiego i nie, nie jest on gravelem i nawet ciężko zrobić z niego gravela. W sumie to się nie da. Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka No pewnie ze się nie da. A to, że szosy endu maja geometrie zbliżoną do graveli, gravelami ich nie czyni oczywiście.
Cris92 Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 [mention=1843]mataman[/mention] dokładnie to powiedziałem i nigdy inaczej nie uważałem, więc nie do końca rozumiem posty skierowane w moją stronę. [mention=10199]polonezwrc[/mention] Na temat pozycji się nie wypowiem, bo to moja pierwsza szosa. Na temat zamawiania natomiast powiem, że mi wysłano rower 2 tyg wcześniej niż było to podane na stronie przy zamawianiu roweru. Miał być wysłany końcem miesiąca, natomiast coś koło 20go już był u mnie w domu.Na temat płatności kartą, też mam nie miłe wspomnienia, gdyż po zamówieniu trzeba zapłacić za rower, co też uczyniłem. Środki na koncie zostały zablokowane, po czym po tygodniu gdy dostałem mail, że rower został wysłany, po raz kolejny została pobrana z konta cała suma jaką należało zapłacić za rower. Natomiast po telefonie do Canyona wszystko się wyjaśniło i blokada, która została nałożona po zakupie roweru została zwolniona. Niestety została zwolniona, dopiero po upływie jej ważności (czyli bodaj 21 dni). Tym sposobem przez jakiś czas wyszło, że za 1 rower zapłaciłem 2 razy. Do tego fakt, że na głównym koncie nie miałem równowartości roweru, nie stanowił problemu. Po prostu moje konto miało stan - 2000zł i nie byłem w stanie płacić kartą etc... Natomiast mimo tego przykrego incydentu, generalnie polecam i ja jestem zadowolony. Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka
Damios Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 W dniu 21.10.2019 o 12:41, Damios napisał: Moje jest jeszcze gorsze niż emeryta póki co także pewnie Ty byś na mnie musiał czekać Odezwę się na priv. Gdyby ktoś czekał na jakiś rozmiar Sensy na szybkierowery.pl to dostałem info, że najbliższa dostawa rozmiarów na przełomie stycznia/lutego. Wracam jeszcze z tematem bo dostałem ofertę na nówkę Kross Vento 6.0 2019r za 4300zł. Chyba dobra okazja? I teraz pytanie - czy warto brać karbon na Tiagrze czy zostać przy alu na 105? Wiem, odwieczny dylemat ze zwolennikami jednego i drugiego. Natomiast czy odczuję znacznie różnice w tym osprzęcie między jednym a drugim?
drozda Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Różnic poza brakiem jednej koronki i nieco gorszym zestopniowaniem kasety żadnych nie będzie. Tiagra 4700 jest bardzo podobnej jakości jak 105 5800. Ja bym wziął karbon , i to nie ze względu na wagę tylko lepszą amortyzację.
Damios Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Dzięki. Jeszcze taką samą cene (4300zł) dostałem na MERIDA SCULTURA 400 2019. Tak w ogóle to dobre ceny? Czyt. stosunek cena:jakość?
polonezwrc Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 18 godzin temu, Damios napisał: Dzięki. Jeszcze taką samą cene (4300zł) dostałem na MERIDA SCULTURA 400 2019. Tak w ogóle to dobre ceny? Czyt. stosunek cena:jakość? Według mnie cena jest ok, bo katalogowo cena to ok 5500. Mnie w podobnej cenie proponowano model Scultura 300 (aczkolwiek malowanie było ładne, bo w barwach zespołu fabrycznego Merida) na niepełnym osprzęcie Shimano, a Scultura 400 ma pełną grupę 105, więc jest to godne rozważenia.
polonezwrc Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 W dniu 23.10.2019 o 11:43, Damios napisał: Wracam jeszcze z tematem bo dostałem ofertę na nówkę Kross Vento 6.0 2019r za 4300zł. Chyba dobra okazja? I teraz pytanie - czy warto brać karbon na Tiagrze czy zostać przy alu na 105? Wiem, odwieczny dylemat ze zwolennikami jednego i drugiego. Natomiast czy odczuję znacznie różnice w tym osprzęcie między jednym a drugim? Masz tu dwa filmiki, które poruszają ten temat: Ja osobiście bym wybrał alu na 105.
ichezzer Opublikowano 29 Stycznia 2020 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Cześć. Mam okazję do zakupu nówki sztuki również krossa vento ale 5.0 z rocznika 2020 i pytanie do was. Czy są jakieś zmiany na + co do rocznika 2019? Początkowo chciałem zakupić vento z poprzedniego roku, ale okazało się, że nie mają na stanie i zaproponowali vento z 2020 na ładnym rabacie. Dodaje linki do rowerów: Vento 2020 Vento 2019
Rekomendowane odpowiedzi