Zbysio Opublikowano 27 Października 2018 Opublikowano 27 Października 2018 Napisz mi proszę jakiej ziarnistości był papier do szlifowania?
Gość Opublikowano 27 Października 2018 Opublikowano 27 Października 2018 Napisz mi proszę jakiej ziarnistości był papier do szlifowania? Ogólne lakier zdejmowałem miękką mosiężną szczotką drucianą po wcześniejszym zmiękczeniu zmywaczem. Potem szlifowanie papierem 240 a na większych nierównościach 180. Nadmiar farby usuwałem również 180.
Gość Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 (edytowane) Przez weekend nie działo się zbyt wiele. Większą aktualizację dodam zapewne po dzisiejszym dniu. Gotowe jest między innymi tylne koło i tutaj ciekawostka: Duża różnica wagi opony Smart Sam 2,1 i oryginalnej B'Twin skłoniła mnie do podwędzenia mamie wagi z kuchni i sprawdzenia co jest grane.SmartSam w podstawowej wersji na drucie - 570g B'Twin - 1070g !!!!!!!!!!!! Wyrwało mnie z butów. Serce krwawi, że muszę to coś zamontować. Mam nadzieję, że szybko znajdę jakieś inne opony które trafią do Rocksy. Gotowe do montażu tylne koło (z tarczą, kasetą, taśmą, detką, oponą i zaciskiem) waży 3100g. Nie podejrzewałem że w chwili zakupu nowego roweru można zbić KILOGRAM z jego wagi na samych tylko oponach. PS sam siebie pozytywnie zaskoczyłem. Nastawiałem się, że stare zdemontowane z Rockiego części będą wymagały czyszczenia itd... A ja przed włożeniem ich do pudełka wszystko pięknie wyczyściłem. Pozostaje otarcie z kurzu i kosmetyka Edytowane 29 Października 2018 przez Gość
Gość Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 Co za zbieg okoliczności, akurat wczoraj Gustav dodał film o oponach w swoich czołgu U niego dwa koła z oponami to około 5,1 kg.
Gość Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 Mogę Ci dać jednego Maxxisa Ardent 27,5x2.25" drutówka, stan na sezon na tył da radę.
Gość Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 Dzięki za propozycje. Na razie złożę na tym co jest. Jak żona zacznie jeździć określę jakie zmiany będą dla niej najlepsze.Dziś projekt zaczął już przypominać rower Co się działo?Poskładałem koła: Kaseta, tak jak wszystkie inne części została dokładnie wyczyszczona przed montażem.Opony również zostały wyszorowane szczoteczką a następnie zabezpieczone dressingiem do tworzyw sztucznych. Smart Sam z uszkodzoną osnową został od spodu podklejone łatką a od zewnątrz klejem do butów. Brzydkie wykończenie otworów montażowych bagażnika gwałciło moje poczucie estetyki. Okazało się, że pasują w nie śrubki od tarczy hamulcowej Wygląda to zdecydowanie lepiej. Z chin już jadą śrubki w niebieskiej anodzie Rama przed uzbrajaniem została zabezpieczona jednym z najtrwalszych twardych wosków jaki jest na rynku (collinite) Po tym zabiegu rozpoczęło się jej uzbrajanie... Tego tak założyć nie mogłem... ...już lepiej Jak by stąd było Następnie przykręciłem lśniące korby... Oraz przerzutki. Przód: I tył Z tą ostatnią jest pewien problem. Górne kółeczko ciężko się obraca przez co łańcuch luzuje się podczas pedałowania do tyłu. Niestety X3 to nierozbieralne konstrukcja. Wyczyściłem to i nasmarowałrm i jest lepiej. Liczę, że rozrusza się w trakcie użytkowania. Łańcuch dwa dni moczył się w benzynie. Po wyjęciu i osuszeniu był gotowy do montażu i smarowania. Następnie zamontowałem manetki na kierownicy i poprowadziłem linki. Kupiłem błękitne pancerze KLS i czarne teflonowane linki tej samej firmy. (Nie są tak śliskie jak się spodziewałem do środka pancerzy wlałem odrobinkę olejku teflonowego a na linki nawlokłem koraliki silikonowe chroniące ramę przed otarciem. Zadbałem nawet o detale Przerzutki są już wstępnie wyregulowane. Trochę z ciekawości rozebrałem jeden z zacisków hamulca. Wyczyściłem i przeszlifowałem klocki. Mięsa jest jak w nowych. Jeszcze posłużą Na dziś to tyle. Został mi montaż i regulacja hamulców oraz wyposażenie roweru w gripy, pedały i koszyk na bidon. Zamontuję również mój stary licznik. W weekend żona powinna już śmigać
m0cna Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 W dniu 2018-10-15 o 06:31, TOMALA72 napisał: Podstawowa rzecz to znajomość kobiecej natury...Chłopie to musi być nowe, kurna błyszczące, pachnące...Ty możesz przy tym rzeźbić ile chcesz ale to nie jest ani żaden klasyk czy kultowy model...to zawsze będzie tylko Decathlon. Na kobietach to się jednak słabo znacie... Facet, który potrafi coś zrobić, który zatroszczy się, podejmie wysiłek z myślą o kobiecie - to mężczyzna marzeń. I nie, nie musi być nowe, nie musi być różowe i nie musi się błyszczeć. "Kup teraz" byle lebiega potrafi. 3
Puncu Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 1 godzinę temu, m0cna napisał: Na kobietach to się jednak słabo znacie... Znamy się bardziej na rowerach więc doceniamy szczerą rozmowe i podpowiedzi 2
Gość Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 Podkręcasz emocje tymi obrazkami normalnie jak Hollywood . A kiedy premiera i relacja z pierwszej jazdy? Jutro?
Gość Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 Podkręcasz emocje tymi obrazkami normalnie jak Hollywood . A kiedy premiera i relacja z pierwszej jazdy? Jutro?Myślę, że tak po ciemku zdjęcia są takie sobie... Ale efekt finalny urywa głowę
Bujak Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Rocksy jest gotowa No nieeee. Tak nie można Pobite gary, Ja się tak nie bawię
Wojtek Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 9 godzin temu, zibi_j1 napisał: Rocksy jest gotowa 👍😄
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Ja już widziałem Jest sztos!
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Ja już widziałem Jest sztos!Oj taaak Nie ma co więcej gadać. Pora oglądać!Będę wdzięczny za Wasze opinie Ja nie mogę się napatrzeć. Żałujcie, że brokatu nie widać na zdjęciach.
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) O jasny gwint! Maszynka piękna w swej prostocie. Świetna robota 👍 P.S. Obawiam się, że białe gripy to jednak nie najlepszy pomysł. Dobrze się komponuje ale w czystości utrzymać to strasznie trudno. W każdym razie żona będzie miała co przy rowerze robić 😉 Edytowane 31 Października 2018 przez Gość
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Chcesz taką samą tarczę jak masz z przodu? Mam na zbyciu Priv 10 minut temu, PrzeLuka napisał: Obawiam się, że białe gripy to jednak nie najlepszy pomysł. Dobrze się komponuje ale w czystości utrzymać to strasznie trudno. W każdym razie żona będzie miała co przy rowerze robić 😉 Zgodzę się, zapodałbym niebieskie.
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 @PrzeLuka Mam tego świadomość, ale wizualnie robią taką robotę, że trudno. Będę je czyścił a żonie oddam jedną parę rękawiczek. @SpiderMAN Tarcza na razie działa nie ma sensu zmieniać.
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 2 minuty temu, SpiderMAN napisał: Chcesz taką samą tarczę jak masz z przodu? Mam na zbyciu Taż mam. 180. 2 minuty temu, zibi_j1 napisał: Będę je czyścił Żonie rower złożył... Przyznaj, że poskładałeś go z myślą o siedzeniu w warsztacie i jest kolejny pretekst. Szczwany lisek 😉
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 5 minut temu, zibi_j1 napisał: @PrzeLuka Mam tego świadomość, ale wizualnie robią taką robotę, że trudno. Będę je czyścił a żonie oddam jedną parę rękawiczek. @SpiderMAN Tarcza na razie działa nie ma sensu zmieniać. Ja nie uznaję czegoś takiego jak dwa różne wzory... Dlatego zaproponowałem
pizzaq Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Stopniujesz napięcie jak w horrorze klasy B. Ale efekt fajny, pochwalę się, że ze źródeł dobrze poinformowanych, zbliżonych do magla pierwsze zdjęcie widziałem już wczoraj 😜 Inna sprawa, że chyba nie mam tyle samozaparcia żeby tak dłubać. Podziel się jeszcze jednym: czy główna zainteresowana pochwaliła?
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 8 minut temu, pizzaq napisał: Stopniujesz napięcie jak w horrorze klasy B. Ale efekt fajny, pochwalę się, że ze źródeł dobrze poinformowanych, zbliżonych do magla pierwsze zdjęcie widziałem już wczoraj 😜 Inna sprawa, że chyba nie mam tyle samozaparcia żeby tak dłubać. Podziel się jeszcze jednym: czy główna zainteresowana pochwaliła? Tak Widać było że się bardzo cieszy. Zobaczymy jak wypadnie jazda próbna.
Gość Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 20 minut temu, zibi_j1 napisał: Tak Widać było że się bardzo cieszy. Zobaczymy jak wypadnie jazda próbna. To teraz czas przemalować Rocky'ego...
Rekomendowane odpowiedzi