User56sz Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 To chyba oczywiste, kobiety robią inne rzeczy.
Gość Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 22 godziny temu, Wojtek napisał: Oj tam, rower nie ma być czysty, rower ma jeździć Już nie mogę doczekać się efektu końcowego. Piwo dla Tego Pana
Kasztanka Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 No no śliczny jest ten brokat. Ciekawa jestem całości!
Gość Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 No no śliczny jest ten brokat. Ciekawa jestem całości!Ojej ja też Przyszły już pozostałe elementy układanki. Czekam jeszcze na folię do zabezpieczenia dolnej rurki tylnego trójkąta. Niebawem rower powinien stopniowo nabierać kształtu
Kasztanka Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) @zibi_j1 Możesz coś napisać o hamulcach? Widzę nowe tarcze. Ja przymierzam się do założenia u siebie w miarę budżetowych hydraulików / nie wykluczam mech (na razie na oku mam avid elixir 1), więc temat mnie interesuje. Edytowane 24 Października 2018 przez Kasztanka
Gość Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 49 minut temu, Kasztanka napisał: [mention=2170]zibi_j1[/mention] Możesz coś napisać o hamulcach? Widzę nowe tarcze. Ja przymierzam się do założenia u siebie w miarę budżetowych hydraulików / nie wykluczam mech (na razie na oku mam avid elixir 1), więc temat mnie interesuje. Składam ten rower budżetowo na fabrycznych heblach z mojego Rockiego. Będą mechaniczne. Tobie radzę Deorki M615. Tanie i bardzo dobre heble. Puncu lub Zalas ma używki do sprzedania chyba. Odezwij się do nich jak jeszcze aktualne to będziesz mieć tanio świetne hebelki.
Kasztanka Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) 15 godzin temu, zibi_j1 napisał: Tobie radzę Deorki M615. Tanie i bardzo dobre heble. Puncu lub Zalas ma używki do sprzedania chyba. Odezwij się do nich jak jeszcze aktualne to będziesz mieć tanio świetne hebelki. Shimano nie mają mocowania centerlock? U mnie raczej łamerykańskie standardy własnie wincyj zdjec Edytowane 25 Października 2018 przez Kasztanka
Gość Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 @Kasztanka Shimano robi tarcze w dwóch standardach. Bez problemu kupisz tez na 6 śrub. Tutaj pisze Ci o samych hamulcach. To jakie dobierzesz do nich tarcze to już Twoja decyzja. Ja do Rocksy wybrałem podstawowe Shimano, ponieważ to rower na początek przygody mojej żony z rowerem (nawet nie z MTB), a mocno trzyma mnie budżet. @SpiderMAN Co do zdjęć będą, jak tylko rozpocznę montaż. Dziś dostałem ostatni element układanki, czyli folię ochronną. W okolicach weekendu powinien rozpocząć się montaż całości. Co do docięcia kształtu folii chyba najrozsądniej zrobić szablon z papieru który dotnę na wymiar i odrysuje na folii? PS. Niestety nie widać tego na zdjęciach, ale nie jestem zadowolony jakością pancerza przerzutki. Mimo ze też jest firmy KLS jest jaśniejszy od pancerza hamulcowego i mocniej wypłowiały z jednej strony. Boję się, że będzie to widoczne (zapewne tylko dla mnie) po złożeniu roweru...
Gość Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 2 minuty temu, zibi_j1 napisał: Co do docięcia kształtu folii chyba najrozsądniej zrobić szablon z papieru który dotnę na wymiar i odrysuje na folii? Dokładnie.
Gość Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Tak jęczycie o to mycie, jakby rowery w ciemniejszych kolorach się błotem nie brudziły. Błoto to błoto. Zaschnięte widać je tak samo na każdym rowerze. To chyba nic dziwnego, ze się rower myje?
Gość Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Prace przy Rocksy posunęły się do przodu.Rurka tylnego trójkąta i spód rury dolnej zabezpieczyłem ochronną folią bezbarwną:Następnie zamontowałem stery:Wszystko bardzo dokładnie wyczyściłem a mimo to w dolnej misce słychać jakby ziarenko piasku. Nie wiem czy rozbierać to od nowa, czy dać się temu ułożyć.Kolejnym krokiem był montaż kokpitu. Tak to wygląda:W kolejnym odcinku uzbrajanie kół i początek montażu napędu
Antyszprycha Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Ja nie mogę ale budujesz napięcie powiem szczerze, ze strasznie ciekawi mnie efekt końcowy !Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
KANDySowany Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) Taki tekst mi przyszedł na myśl, że....każdy z nas powinien zrobić coś takiego w swoim rowerowym życiu🙄 Przywrócić jakąś maszynę do życia. Tak sobie myślę, że jak już nie będę miał co wykombinować ze swoją ramą, zabiorę się za zmianę barw, bo u mnie kolor całkiem podobny do tego projektu. Dobra robota👍 Edytowane 26 Października 2018 przez KANDySowany
Gość Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 Jak nie przesadzisz z ozdobami to te błękitne detale z białymi i czarnymi częściami będą się bardzo fajnie komponować. Trzymam kciuki za projekt, brawo!
pizzaq Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 W dniu 25.10.2018 o 13:09, Łabędź napisał: To chyba nic dziwnego, ze się rower myje? Ejjjjj, co Ty gadasz?????
Gość Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 W dniu 25.10.2018 o 13:09, Łabędź napisał: Tak jęczycie o to mycie, jakby rowery w ciemniejszych kolorach się błotem nie brudziły. Błoto to błoto. Zaschnięte widać je tak samo na każdym rowerze. To chyba nic dziwnego, ze się rower myje? Oj tam. Oszczędzamy wodę Poza tym błoto powyżej 10mm samo odpada.
Heboket Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 Ile zapłaciłeś za malowanie? Jak z trwałością?
Gość Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 7 minut temu, Heboket napisał: Ile zapłaciłeś za malowanie? Jak z trwałością? Rama pomalowana jest proszkowo. Warstwa jest gruba, mocna i elastyczna. Koszt malowania (przy oczyszczeniu i przygotowaniu ramy po mojej stronie) to 100zł + dodatkowo 40 zł za bezbarwną warstwę z brokatem. Zdecydowałem, że raz jeszcze rozbiorę i wyczyszczę stery dolne. Coś chrupie przy skręcaniu kierownicą i nie chcę takiego roweru oddawać żonie. Dziś wieczorem powinienem to ogarnąć.
Heboket Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 42 minuty temu, zibi_j1 napisał: Rama pomalowana jest proszkowo. Warstwa jest gruba, mocna i elastyczna. Koszt malowania (przy oczyszczeniu i przygotowaniu ramy po mojej stronie) to 100zł + dodatkowo 40 zł za bezbarwną warstwę z brokatem. Zdecydowałem, że raz jeszcze rozbiorę i wyczyszczę stery dolne. Coś chrupie przy skręcaniu kierownicą i nie chcę takiego roweru oddawać żonie. Dziś wieczorem powinienem to ogarnąć. Ile czekałeś?
Gość Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 Ile czekałeś?Nic. Rano oddałem na popołudnie była. Ale to pewnie uzależnione jest od lakierni i regionu.
Gość Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 A jakby zostawić im oczyszczenie i przygotowanie ramy pod malowanie, żeby się z tym samemu nie piep... solić, to ile więcej by to kosztowało?
Gość Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) 11 godzin temu, Łabędź napisał: A jakby zostawić im oczyszczenie i przygotowanie ramy pod malowanie, żeby się z tym samemu nie piep... solić, to ile więcej by to kosztowało? Nie pytałem, bo nie zaleca się piaskowania aluminium (a szkiełkowania nie było w ofercie) ale słyszałem o kwotach rzędu 200-250zł). Chciałem włożyć w to swoją pracę i poznać przy tym każdy centymetr ramy. Nie żałuję decyzji. Dzisiaj w sumie kosmetyka, ale działo się Stery tym razem benzyną i pędzelkiem wypucowałem do połysku i dolne i górne. Wszystko pracuje tak jak powinno. Ostateczne ustawienie zrobię już na kołach. Kolejna czynność to wyczyszczenie i zamocowanie haka przerzutki. Cyk i jest! Na deser zostawiłem adapter hamulca. Tutaj było pod górkę ponieważ na powierzchni przylegania do ramy były okropne zlewy, a w oryginale rama była tam gładka i goła... No więc papier 180 na drewnianym klocki i szlifujemy... I kilkanaście minut później... Odrobinka farby została, ale nie jest wyczuwalna pod palcem a papier zaczynał już zbierać aluminium. Po tym zabiegu i po oczyszczeniu otworów wewnątrz adapter IS:PM siadł jak złoto. Na tym zakończyłem dziś pracę. CDN... Edytowane 27 Października 2018 przez Gość
Puncu Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 3 godziny temu, Łabędź napisał: A jakby zostawić im oczyszczenie i przygotowanie ramy pod malowanie, żeby się z tym samemu nie piep... solić, to ile więcej by to kosztowało? +/- 150zł w Colorexie, ale nie polecam Krakowskiego oddziału.
Gość Opublikowano 27 Października 2018 Opublikowano 27 Października 2018 13 godzin temu, Puncu napisał: +/- 150zł w Colorexie, ale nie polecam Krakowskiego oddziału. Felgi aluminiowe dobrze zrobili, co do malowania ramy to nie wiem jak im to wychodzi. Korzystałem z usług http://colorex.pl/pl/colorex-play/ na Gryczanej
Rekomendowane odpowiedzi