Skocz do zawartości

MTB do około 2000 - 2999zł

Sf4nzik
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez WSPARCIE,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No cóż wszystko wyjdzie w praniu. Jak nie to będzie polowanie na okazję ale już bliżej domu:-D

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ze względu na to że ważę więcej niż dopuszczalne dla jakiegokolwiek roweru, to zdecydowałem się jednak na rower z gwarancją - choćby dwuletnią.

@SpiderMAN Tak naprawdę ryzykuję tylko kiepską - ewentualnie ramę - bo całą reszta to przyzwoite Shimano - czyli w najgorszym wypadku około 400 pln na nową jeśli nawet nie uznaliby mi gwarancji lub firma nie daj Boże się zwinęła.

Niewielkie ryzyko ;) a cena 1890 pln jak za taki osprzęt to chyba uczciwie mało.

Rower już w domu - po pierwszych kilkuset kilometrach dam znać jak mi się podoba, subiektywnie niestety, bo amator ze mnie i tylko rekreacyjnie będę go używał.

Pozdrawiam

Radek

• Pomógł 2
Opublikowano
Ze względu na to że ważę więcej niż dopuszczalne dla jakiegokolwiek roweru, to zdecydowałem się jednak na rower z gwarancją - choćby dwuletnią.
[mention=42]SpiderMAN[/mention] Tak naprawdę ryzykuję tylko kiepską - ewentualnie ramę - bo całą reszta to przyzwoite Shimano - czyli w najgorszym wypadku około 400 pln na nową jeśli nawet nie uznaliby mi gwarancji lub firma nie daj Boże się zwinęła.
Niewielkie ryzyko a cena 1890 pln jak za taki osprzęt to chyba uczciwie mało.
Rower już w domu - po pierwszych kilkuset kilometrach dam znać jak mi się podoba, subiektywnie niestety, bo amator ze mnie i tylko rekreacyjnie będę go używał.
Pozdrawiam
Radek

Trzymam kciuki. Jak coś to można zawsze kupić Accent Peak 29, kapitalna rama.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, opat napisał:

Jeden ze śmieszniejszych to Mitsubishi Pajero, w hiszpańsko-języcznych krajach musieli przerobić na Montero (góral) bo Pajero to po prostu Onanista, Masturbator itp. ;) lol

Skumali jak im sprzedaż na rynkach Ameryki Południowej nie poszła xD !!!

W Gdańsku giełda kwiatowa i firma "Black Dick" !!! 

Kiedyś na samym Rynku w Krakowie otworzył się hotel z luksusową restauracją, mający aspirację do schlebiania gustom snobów i dzianych turystów. Takie miejsce dla elity. Słowem - miało być bardzo "ę" "ą. Nazwa lokalu miała nawiązywać do lokalnego kolorytu, odnieść się do bogatej tradycji, przepychu i upamiętnić pewnego średniowiecznego kupca i bankiera krakowskiego, Jana Bonera. Jakiś geniusz marketingu nazwał więc ten hotel z angielska, żeby było tak internacjonalistycznie i światowo: Boner Palace. :D Jakież było zdziwienie obsługi i dyrekcji, gdy z zaniepokojeniem obserwowali, jak stada dzikich, pijanych Anglików, którzy masowo swego czasu przyjeżdżali do Krakowa na dzikie wieczory kawalerskie, powszechnie robili sobie fotki pod szyldem hotelu... (dla mniej biegłych w slangowej, rynsztokowej odmianie języka angielskiego - "boner" oznacza ni mniej ni więcej, tylko sztywne, sterczące w podnieceniu twardo jak kość prącie). 

Szybko zmieniono nazwę na Bonerowski Palace (pogwałcając tym samym wszystkie chyba normy rodzimego języka w zakresie onomastyki). Tak to już jest. ;)

A wracając do marek samochodów - Mazda Laputa (la puta po hiszpańsku: dziwka)? A nazwa koncernu škoda? Nawet po czesku znaczy to "litość"... :D   

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja mam poprzednią wersję tego speca. Kupiłem jak miałem 124kg, teraz mam jakieś 20 mniej i rower przeżył sporo ze mną:

- ciągnięcie córki na trailgatorze

- wycieczki z sakwami

- maratony MTB.

Fakt, że kila rzeczy musiałem wymienić, ale to w 100%  składam na karb eksploatacji (hak przerzutki, łożyska, kaseta).

Po przejechaniu około 2000 km, mogę polecić ten sprzęt.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Poszukuje roweru do MTB dla syna do 3000zł... najlepiej gdyby był na kołach 29 lub 27,5 i mieścił się w przedziale cenowym do 3000zł. Syn ma 13 lat i około 1,75 wzrostu i myślę że rama L będzie dla niego odpowiednia chociaż z drugiej strony rower jest automatycznie wyższy przez to że jest na większych kołach. Chodzi o to że rower ma być jako niespodzianka... gdyby nią nie był zabrałbym go do sklepu i kazał ,,przymierzyć". Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

Jak narzazie znalazłem dwa rowery: http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/specialized-rockhopper-sport-29-rozmiar-m,3,14380,3332 oraz http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/specialized-pitch-comp-650-rozmiar-m-ink-red,3,14379,25837

Opublikowano
Opublikowano
18 minut temu, PawełXC napisał:

Dzięki za odpowiedź! Chyba będę rozmyślał nad B4 a tym Specialized...

Opublikowano (edytowane)

Mam speca od Żuchlińskiego, przez 4 lata zero problemów wynikających z jakości, jedynie z nadużywania sprzętu.

Syn ma krosa, już 2 razy był naprawiany na gwarancji gwarancji - od listopada.

Edytowane przez malkontent
Opublikowano

Rowerek do 3000 koła 27.5 albo 29. jaki najlepszy. Nie mam żadnych preferencji.

Opublikowano

Polecam. posiadam ,ma dobre hamulce, amortyzator jest spoko, oraz niełamiąca sie rama http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/922/Author.A-Gang.6mm/

Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.07.2017 o 19:32, malkontent napisał:

Mam speca od Żuchlińskiego, przez 4 lata zero problemów wynikających z jakości, jedynie z nadużywania sprzętu.

Syn ma krosa, już 2 razy był naprawiany na gwarancji gwarancji - od listopada.

Najgorszy jakościowo komentarz wprowadzający w błąd. Jeśli już musisz porównywać dwa rożne rowery, to podaj modele, roczniki i szczegóły dotyczące eksploatacji.

Jeśli to reklama Ż to przepraszam :)

Edytowane przez nonz
Opublikowano (edytowane)

Witajcie Szajbajki,

kolega oglądając moje relacje z jazdy postanowił wreszcie kupić sobie w miarę dobry rower - z czego jestem dumny :D Ogólne jego wymogi to:

• hardtail,
  • koła 29" - bo on ma około 190 cm wzrostu, na innych wyglądałby nieco śmiesznie,
  • zależy mu na jak najlepszym osprzęcie (najniżej celowałbym w Shimano Alivio), marka roweru nie ma dla niego aż takiego znaczenia,
  • wkład suportu żeby nie był na kwadrat (wiele modeli w tej cenie znajdowałem właśnie z takim), może być Octalink a najlepiej to Hollowtech II,
  • amortyzator najlepiej powietrzny, a jak nie da rady w tej cenie to i zwykły sprężynowiec mu się sprawdzi, ale amorek musi być,
  • cena: maksymalnie 2700 zł, to i tak 200 zł powyżej jego budżetu, ale jak coś będzie godne uwagi to go przekonam :)

Ja mam już swoje typy, ale chciałem najpierw zobaczyć Wasze, być może coś mi umknęło w Internetach. On nie jest jakimś zawodowcem, ale chce kupić rower raz a dobrze.

Pozdrawiam.
m4rvell0us

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Shockblaze R6, aktualnie na Allegro za 2699zł. Ciężko będzie znaleźć coś innego spełniającego wszystkie warunki. Był jeszcze Romet Mustang 29 1, ale ciężko z dostępnością.

Opublikowano

Coś z Marin Bike 

Może bobcat lub coś wyżej rama nie do zajechania ale z podatnościa na mody to brak szerokiej główki u dołu

Opublikowano

Raczej nie będzie takich operacji jak wymiana amortyzatora itd. Też mam na liście tego Rometa, ale rzeczywiście kiepsko z dostępnością.

michael rc viedos
Opublikowano

Mam propozycje od kellysa :) 

tnt 90

korba nie kwadrat ;)

amorek powietrzny 100 mm

29,er

myślę że będzie super :)