DonJunioresko Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 12 minut temu, SpiderMAN napisał: Nie cross, a KROSS, nasz polski producent z Przasnysza... Hexagon to linia rowerów do rekreacyjnego MTB. Czytaj ze zrozumieniem Kolega wyżej napisał że może warto mi rozważyć rowery typu cross Także odpowiedziałem że taki typ roweru odpada
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 no tak... ślepym Z komfortową geometrią są też mtb od Kellys'a https://www.kellysbike.com/pl/mtb-xc-c0000000000527/spider-30-grey-blue-p0000000048500
DonJunioresko Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 fajny, dzięki. Mam właśnie możliwość zakupu nowego 2016 Scott Aspect 740 w moim rozmiarze L za 1800zł czyli 1000 zł taniej niz w katalogu. Rower powystawowy ale jak nowy,po prostu brak gwarancji długiej tylko 6 miesieczna. Zastanawiam się tylko czy to wygodny model będzie bo akurat na Scott nie siedziałem. no i teraz dylemat .Ogólnie jak jest opcja wole zapłącić mniej za rower. Czy powyżej opisany Scott Aspect 740 za 1800zł powystawowy z przebiegiem 10 km czy też za 1800zł mogę mieć nowego Kellys Spider 30 którego podesłałeś z zeszłorocznej edycji niebieski. Scott lepsze bebechy z tyłu Alivio a Kellys z tyłu Acera.
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zaproponowałem rower typu CROSS ze względu na specyfikę tras jaką podałeś, czyli 80 % park/miasto . A kross hexagon podałem ze względu ,że taki mialem i wiem że jest wygodny . Ważne, żeby się Tobie rower podobał i było wygodnie .
Franz Mauer Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 3 godziny temu, DonJunioresko napisał: Słyszałem że CUBE robi krótkie ramy przez co pozycja jest rekreacyjna ,polecano mi model AIM Race . Zastanawiam się też na Kellys bo mają dobre ceny ,będę wdzięczny za poradę. W każdym rowerze można podnieść pozycję poprzez regulację na mostku, więc tym do końca się za bardzo nie przejmuj
TakByło_ Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Osobiście polecam rowery Krossa, przy odpowiednim ustawieniu siodełka jazda jest naprawdę przyjemna
DonJunioresko Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 2 godziny temu, samuel_87 napisał: Zaproponowałem rower typu CROSS ze względu na specyfikę tras jaką podałeś, czyli 80 % park/miasto . A kross hexagon podałem ze względu ,że taki mialem i wiem że jest wygodny . Ważne, żeby się Tobie rower podobał i było wygodnie . Dzięki rozważe Krossa. Kumpel kupił jakiś czas temu Whellera Reactor 500 i poleca mówi że maga wygodny rower także też rozważam ,rama jest krótka także ok. http://wheeler.com.pl/product-pol-591-ROWER-WHEELER-REACTOR-500-29-Kolekcja-2017.html
Damian Cedro Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 kupiłem rower krossa levelR2 2017 mam w planach w 2018 wystartować w zawody"mtbcrossmaraton" czy dokonałem dobrego wyboru roweru
Marcin MSZ Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ja w tej cenie znalazłem Treka Marlin 5 .Pozycja za kierownica idealna .nie zgarbiona i nie wyprostowana .Jedno co wypadło na starcie to opony Bontrager xr2 koszmar na asfalcie,zmienione na Panacery Comet HardPack.
Prosiacznik404 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Cześć Chciałbym poznać wasze opinie nt. tych rowerów : - http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/unibike-fusion-27-5-rozmiar-19,3,10806,19902 , - https://www.kross.pl/pl/mtb-xc-29/level-b3 . Wiem ,że są podobne osprzętowo ,lecz nie wiem jak z ich wytrzymałością, opiniami na ich temat, itp. Ps Unibika mogę kupić osobiście a Krossa raczej tylko przez intrnet. [wzrost:174 cm/ wys. krocza 79 cm/ waga 60 kg ]
Azzader Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ja jestem fanem Krossa:D mam ich dwa rowery i jestem z nich zadowolony:) ale jak uni możesz kupić osobiście to w razie jakieś reklamacji masz mniejszy problem mając ich na miejscu
PawełXC Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Podłanczając się pod temat nie lepiej po sezonowego roweru kupić wiele firm ma nówki z poprzednich sezonów można poszukać kross level B6 2015 za 2700 zł
TakByło_ Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Ja bym wybrał kross'a ale chyba tylko dlatego że 1 już mam i jeździ mi się nim świetnie Poza tym wg mnie wygląda lepiej i ma koła 29" Ps. Szukaj modeli z 2016/2015r bo warto.
malkontent Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Jak jesteś z okolicy (sugeruje to Żuchliński) to po Unibike pojedź do Wejherowo do Pro Sport - są bardziej elastyczni w negocjacjach. Krossa też mają na miejscu. U Żuchlińskiego kupowałem 3 rowery, w Pro Sporcie też trzy i bardziej pasują mi zakupy w Wejherowie. Krossa wybrał syn, żona wybrała Unibike. Z obydwu są zadowoleni, z tym, że ja osobiście wybrałbym chyba Unibike
Prosiacznik404 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) 6 godzin temu, TakByło_ napisał: Ps. Szukaj modeli z 2016/2015r bo warto. Tego krossa to wstawiłem tylko podglądowo , bo nie jest we wszystkich sklepach i nie zawsze są rozmiary. 6 godzin temu, malkontent napisał: Jak jesteś z okolicy (sugeruje to Żuchliński) to po Unibike pojedź do Wejherowo do Pro Sport - są bardziej elastyczni w negocjacjach. Tak, mieszkam w Gdynii czasem w okolicah Wejherowa. A jak w pro sporcie chętnie obniżają ceny to dobra wiadomość. Niedługo przejadę się do nich i zobaczę co wyjdzie . Edytowane 24 Czerwca 2017 przez Prosiacznik404
Dayan Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Szukam rowerku w góry i w las do ok. 2200zł. Dodam jedynie, że ważny jest dla mnie rozmiar kół 27,5", hamulce tarczowe hydrauliczne, przedni amortyzator 100mm+ oraz rozmiar L/XL (184cm wzrostu i ciągle rosnę).
drWoodson Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 A czy przeglądałeś tematy w tym dziale? Ostatnio temat MTB w za podobne pieniądze był poruszany kilkukrotnie. Jeśli liczysz na wysyp linku po rzuceniu hasła "MTB, 27,5" hamulce hydrauliczne" to chyba odpowiedniejszym miejscem jest Google.com. Z drugiej strony jestem przekonany, że jeśli wrzucisz kilka (3-4) linków, to znajdzie się rzesza osób, która rozwieje Twoje wątpliwości (albo przynajmniej pomoże rozwiać) związane z wyborem. Weź pod uwagę, że jeśli chcesz zabrać rower w 'grubsze' góry, gdzie widelec będzie pracował intensywnie cały czas, to obawiam się, że 2200zł może nie wystarczyć. Dobra znajoma na początku sezonu złamała w Pieninach widelec w Romecie za ponad 3k. W kwestii rozmiaru ramy, też już było to pisane - wystarczy poszukać. Dla wygody, ja mam 180cm wzrostu i ramę 19". 1
Dayan Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dnia 26.06.2017 o 20:59, drWoodson napisał: A czy przeglądałeś tematy w tym dziale? Ostatnio temat MTB w za podobne pieniądze był poruszany kilkukrotnie. Jeśli liczysz na wysyp linku po rzuceniu hasła "MTB, 27,5" hamulce hydrauliczne" to chyba odpowiedniejszym miejscem jest Google.com. Z drugiej strony jestem przekonany, że jeśli wrzucisz kilka (3-4) linków, to znajdzie się rzesza osób, która rozwieje Twoje wątpliwości (albo przynajmniej pomoże rozwiać) związane z wyborem. Weź pod uwagę, że jeśli chcesz zabrać rower w 'grubsze' góry, gdzie widelec będzie pracował intensywnie cały czas, to obawiam się, że 2200zł może nie wystarczyć. Dobra znajoma na początku sezonu złamała w Pieninach widelec w Romecie za ponad 3k. W kwestii rozmiaru ramy, też już było to pisane - wystarczy poszukać. Dla wygody, ja mam 180cm wzrostu i ramę 19". To możliwe, że przy 184cm (17lat) pasuje mi rama 21"? Dzisiaj mierzyłem ramblera 3.0 27.5 i na mniejszych wyglądałem jak na rowerkach dla dzieci.
Szelbi Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Wrócę trochę do tematu, bo z braku czasu jeszcze nie kupiłem rowerka. W dalszym ciągu jestem najbardziej przekonany do Meridy Big.Nine 300 2017, ale trochę przypadkiem natknąłem się na Cube Attention 29 2016. Co o nim sądzicie? Jak wypada porównanie widelca Rock Shox XC 30 TK Coil z SR Suntour 27 XCR air LOR 100? Powietrzny mocno wygrywa?
Andrzej Sawicki Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) XC30 powinien więcej wytrzymać niż XCR, ale z drugiej strony ma sprężynę stalową, więc będzie ciężki i trudny do wyregulowania. W przypadku Cube płacisz mniej za ramę, a idzie to w osprzęt. Ten rower ma bardziej wycieczkową niż wyścigową geometrię. Będzie się wygodniej jeździć, ale taka rama niekoniecznie zniesie naprawdę szybką jazdę w trudnym terenie albo skoki. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez Andrzej Sawicki 1
Szelbi Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 A gdybym jednak zdecydował się dopłacić te 300-400zł do wersji Attention SL? Odczułbym dużą różnicę w przypadku amorka Rock Shox Recon Silver TK SoloAir?
Andrzej Sawicki Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Między Suntour XCR a RS Recon TK będzie już spora różnica. To jest inna wygoda i doskonała trwałość. Tylko uwaga z dopłacaniem, bo możesz tak iść, aż się zrobi pięciocyfrowa kwota. Zawsze coś się przyda lepszego...
Szelbi Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Coś wiem o tym dopłacaniu.. początkowo zakładałem budżet 2300 na rower Wszystko przez tego Mustanga 1, który za cenę w moim zakładanym budżecie oferował bardzo fajny osprzęt, a potem się okazało, że nie można go nigdzie dostać.. potem już trudno jest przestawić się na coś gorszego. Muszę się przymierzyć do tego SLa w jakimś sklepie stacjonarnym, a potem pozostaje mieć nadzieję, że uda mi się go znaleźć w jakiejś dobrej cenie
PaRzYsTy Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 W cenie 3k masz już Kross Level B6 2017 amorek Rock Shox XC30 TK
Szelbi Opublikowano 29 Czerwca 2017 Opublikowano 29 Czerwca 2017 W Krossie boję się trochę tego napędu 2x10. W teorii nie powinno być problemu ale sam nie wiem. Na ten moment nadal najbardziej jestem zdecydowany na Meridę Big.Nine 300, ale kurcze kusi mnie ten napis Rock Shox na widelcu A jeszcze jakieś propozycje do 3200zł?
Rekomendowane odpowiedzi