Skocz do zawartości

MTB do około 2000 - 2999zł

Sf4nzik
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez WSPARCIE,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukałem trochę i tak się zastanawiam co sądzicie o marce Trek patrzyłem na model Marlin 7 , DS 3 i używany X-Caliber 8. Co uważacie na temat tych rowerów ? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie 

Jest jakiś dobry rower dh/fr/enduro do 2500 zł nie koniecznie nowy ? 

Opublikowano

jeżeli chodzi o nowe to nie ma, używane - allegro, olx - tam są odpowiedzi czy są takie rowery w tej cenie czy nie. Pewnie są ale w tym budżecie trzeba uważać bo 3/4 to ulepy, nikt zjazdówki do jeżdżenia do kościoła nie kupuje 

Opublikowano

Za tą cenę tylko używany sztywniak, szukałbym czegoś na ramie Dartmoor Hornet, oczywiście z możliwością podjechania i sprawdzenia stanu takiego roweru. 

Opublikowano

https://www.ghost-bikes.com/en/bikes/hardtail/bike/kato-4-al/ Idealny do kwoty 2500 zł osprzęt jest wysoki jak na rower za 2500 zł tylna przerzutka xt świetnie sobie radzi w trudnych warunkach jest to technologia Shadow dzięki czemu trudno jest o coś zahacza , przedni amortyzator tez daje sobie rade chodź skrzypi, korba alivio z systemem octalink daje niezła sztywność można tez wspomnieć o świetnych oponach firmy michelin o bierzniku 2,2. Rama jest tez bardzo wygodna. Ogólnie rower jest super propozycja ale nadaje się co najwyżej do maratonów XC na pewno  nie dh fr czy enduro :D 

Opublikowano

Skoro nie nadaj sie do dh ani enduro to po właściwie wspominać, Zresztą korbę octalink to bym sobie darował przy tej cenie...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mniejsza chęć wariactwa postanowiła odstawić moje NS Holy i kupić coś na pobliskie drogi oraz lasy. Posiadam 176 cm wzrostu oraz ok 95 kg wagi, od roweru oczekuję kilku rzeczy - aczkolwiek nie mam pojęcia jaki rower wybrać:

- koła bym preferował 27,5 cala (29 cali do 176 cm to chyba za dużo)

- przeznaczenie 35/65 szosa/las

- Rower musi być nowy - nie poznał bym czy ktoś mi wciśnie coś co się rozleci po pół roku 

- nie startuje w XC ani nie jestem "demonem predkosci" aczkolwiek chciał bym z czasem może jakieś wheelie ogarnąć :D

Wypatrzyłem kilka typów:

1.Diamondback HEIST 1.0 (Nie przeszkadza mi brak przekładni z przodu - NS Holy i z przodu i z tyłu nie miał huh...)   http://e-polbike.pl/hardtail/263-heist-10-275-.html     

2.Merida Big Seven 100 https://www.goride.pl/mtb-275/merida-big-seven-100-2017-odbior-osobisty?gclid=Cj0KCQiA9_LRBRDZARIsAAcLXjeJ_jcudIbaY7OD6ghQrcQUty88_5skphQPZXxZoID-xAlZsTvdssYaAg-dEALw_wcB

3.Kelly's TNT 90 https://www.rowerzysta.pl/rower-gorski-kellys-tnt-90-2017-17cali-25486.html?fee=4&fep=24016&gclid=Cj0KCQiA9_LRBRDZARIsAAcLXjcX31ulzzBvwwPgk_rreinB_a7EOfNGjtBhDABJFwy5q-5miYTAzU0aAq4rEALw_wcB

4.Giant Talon 3 https://www.giant-bicycles.com/pl/talon-3-2017

5. Ghost Kato 4 - ale tutaj 29'' koła więc raczej pass 

Doradzicie coś ? z góry dziękuję :D

Opublikowano

Pan ze sklepu doradził mi jeszcze Cube analog za 2750 zl 

Opublikowano

Ja bym wziął Kellysa TNT 90. Jedyny z nich ma on powietrzny amortyzator. Ma także korbę zintegrowaną.

Opublikowano

A rozmiar ramy na wzrost 176 jaki był by odpowiedni? Bo ten kellys widzę że ma 21" a to chyba spora rama 

Opublikowano (edytowane)

Gdzieś tak 18" była by dobra na twój wzrost (174 - 179 cm), a więc tamta jest sporo za duża (191 - 195 cm). Nie ma tam możliwości wyboru rozmiaru ramy?

Edytowane przez Miloszs
Opublikowano

Nie rezygnuj z 29cali. Ja mam 174cm i 17calowy Level8 2016 jest ok. Przymierz sie. Choc jak znajdziesz fajne 27,5 to bedzie taniej i zwinniej.

Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wlasnie zastanawiam się czy nie dorzucić 500 zl do myers 2.0 albo heista. Strasznie mi się te rowery wyglądowo podobają :D wiadomo liczy się osprzęt ale jestem esteta 

Opublikowano

Tez mam 176 cm i liczy się tylko 29er gdyż 27,5 znacznie blizej do 26 jesli chodzi o odczucia z jazdy i osiągi.W Dobre Rowery.pl jest za 2659 Trek X-Caliber 8 którego kupiłem niedawno tez 18,5 którego posiadają w sprzedaży.Ghost Kato 4 jak najbardziej ok 18" gdyż Ghost ma nizej przekrok Trek też ok ja się mieszcze na 18,5 a na Specu 17,5 była totalna lipa,więc warto przymierzyć 29er bo co producent to inna geometria.

Opublikowano

Tylko czy ty chcesz kupić rower ścieżkowy? Na co ci tyle skoku na szosę i las?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tzn asfalt to sporadycznie a do o koła mnie same lasy :D z czasem chciał bym sobie trochę ostrzej po lesie pojeździć a jest u mnie dużo takich miejsc że ścieżka jest ale tylko z nazwy :D

Opublikowano (edytowane)

Ghost Kato 4 widziałem, że w centrumrowerowe,pl (sklep internetowy) jest jeszcze jeden w rozmiarze 18", to fajny rower i za 2368 zł a normalnie kosztował ponad 3000...spiesz się i zamów:))) Za tą kasę wato:)

Koła 29 szybko ogarniesz i nie będziesz chciał innych:))

Pamiętaj też, że amory powietrzne renomowanych firm są drogie w serwisie gwarancyjnym i czasami trzeba nawet wyskoczyć z paru stówek:))

Edytowane przez TOMALA72
Opublikowano

Teraz to mam już metlik w głowie :D trochę boję się brać 29 bez przymiarki bo jak byłem w sklepie - wydawały mi się ogromne - może to tylko moje odczucia wizualne. Co do ghosta zupełnie nie podoba mi się jego wygląd - ma rame w tych kolorach których nie lubię, ale jeśli o sprzętowo jest lepszy to może bym się do niego przekonał. Co do armorow to słyszałem że tego RS serwis to prZynajmniej 400 zl - a widziałem że diamondbacki taki arm posiadają.w sklepie pan powiedział mi że da mi 15 procent upustu z ceny katalogowej kazdego roweru firmy Cube, myślę że po świętach pojadę do innego sklepu stacjonarnego i może uda mi się przymierzyć jakieś 29 cali 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, szukam roweru do jazdy po leśnych ścieżkach i na weekendowe wypady w bardziej górzyste tereny. Mam 170 cm wzrostu i 56 kg.
Proszę o waszą pomoc i z góry dziękuję za każdą poradę :D

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Dokonaj właściwie pomiaru swojego przekroku. Wtedy będziemy w stanie polecić nie tylko rower, ale i konkretny rozmiar.

1. Stajesz boso przy ścianie w lekkim rozkroku (najlepiej na szerokości ramion, nie stawaj na palcach),
  2. Pomiędzy nogi włóż jakąś książkę czy to poziomicę, dociśnij dosyć mocno do krocza i zaznacz tę wysokość na ścianie,
  3. Podaj nam tę wartość w centymetrach.

Daj jeszcze znać, czy może to być typowo męski rower, czy wolisz rower dedykowany dla kobiet.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Planujesz kupić nowy rower czy używany też wchodzi w grę? I czy chcesz kupić w Polsce czy może być np rower z jakiegoś outletu z zagranicy?

Edytowane przez jaro0011
Opublikowano

Wyszło mi ok. 79 cm, jak najbardziej może być to męski rower.

Wolałabym nowy i z Polski, ale jeśli coś fajnego trafiłoby się z zagranicy też wzięłabym pod uwagę.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Obejrzyj Kross Dust. Ciekawa propozycja do takiej jazdy która Cię interesuje.

Opublikowano
32 minuty temu, martyś napisał:

Wyszło mi ok. 79 cm, jak najbardziej może być to męski rower.

Po co męski, jak są śliczne rowery o geometri dla kobiet . Proponuję uzbroić się w cierpliwość , na pewno dziewczyny coś tobie podpowiedzą. Co do firmy to głosował bym za Kross'em