Skocz do zawartości

MTB do około 2000 - 2999zł

Sf4nzik
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez WSPARCIE,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój syn ma Krossa: https://www.kross.pl/pl/2017/mtb/hexagon-r6 udało się go upolowąc w listopadzie zeszłego roku z 10% rabatem (zakup w 2016 z roku modelowego 2017).

Wady:

- opony zużywają się niesamowicie. Oryginalne Mitasy już poszły do śmieci - dużo w tym winy młodego - hamowanie z piskiem na twardym.

- mocowanie siodełka - słabe, blaszki wyginają się i trzeba często dociągać, imbusa ma już na stałe w futerale pod siodełkiem - do wymiany w najbliższym czasie

- reklamacja strzelającej przedniej przerzutki, śruby mocujące nie były dobrze dokręcone, łożyska miały luz, wymienione na gwarancji.

Reszta OK.

Opublikowano (edytowane)

Hej, ogólnie jest zwolennikiem Polskich marek, bo jak my nie będzie ich wspierać to nie będą miały szans na rozwój i progres technologiczny.

Z informacji pozyskanych podczas szukania parę miesięcy temu roweru dla siebie, wyczytałem, że niestety tańsze modele Kross ciągnie z Chin (informacja nie potwierdzona). Dlatego podobno jest sporo problemów z nowymi rowerami. Jak sprzedawca nie jest rzetelny i sprzedaje je prosto z pudełka to tak może być.

Osobiście wybrałem CUBE AIM Race na 29" i jestem bardzo zadowolony, jeżdżę nim w maratonach i zdarza się wygrać. Kilka rzeczy oczywiście zmodyfikowałem, obecną waga to niecałe 14 kg, przy ramie 21". Naprawdę polecam.

Edytowane przez jacek.pl
Opublikowano

Myślę że polskich marek tak naprawdę nie ma,moja żona kupiła na Majorce Rockraidera Made in Poland,w 2008 roku. Po prostu Decathlon znalazł taniego producenta właśnie w Polsce. Nie ma już marek Nimieckich,Francuskich,czy jakichś tam... Są tylko półki cenowe.

Opublikowano

Bierz Btwina, na 100% lepszy.

Na krossie polska to jest tylko farba, nie ma sensu wspierać pośredników i cwaniaków. Chodź podobno od niedawna najdroższe modele zaczynają być "bardziej" polskie.

Ale ogólnie nie polecam krossa, znajomy 2 lata temu kupił krossa za 1700 i właśnie pękła mu rama.

Opublikowano (edytowane)

Witam, szukam roweru górskiego do 2800zł na kołach 29, który będzie mi służył do trenowania oraz do sporadycznych startów w zawodach mtb.

Edytowane przez lewy
Opublikowano (edytowane)

Proponuję dwa bardzo fajne rowerki są akurat ostanie sztuki na wyprzedaży tak że się pospiesz.

Kross B6

https://www.centrumrowerowe.pl/rowery/gorskie-mtb/29-cali/p,rower-level-b6-czarny-srebrny-niebieski-mat-kross,642048.html

lub

Canyon 3.9

https://www.canyon.com/pl/mtb/grand-canyon/2017/grand-canyon-al-3-9.html

Nie wiem ile ważysz, rowerki mają sprężynowe amortyzatory i z tego co mi powiedziano są dobre do 80 kg ale może niech się wypowie ktoś kto się zna na amortyzatorach.

Edytowane przez lukCanyon
Opublikowano

Tylko Canyon +200 zł przesyłka więc za 3100 to już ma dużo lepszego Krossa b7 

Opublikowano

a ja myślę ze  my tu piszemy a autor czyli |Komes ma to w d... napisał pytanie i nie czeka w ogóle na odpowiedz |:|) 

Opublikowano (edytowane)

Witam szukam uniwersalnego roweru do 2000 zł.

Zastosowanie:

-pokonywanie tras ok 30-50 km po : asfalcie, lesie i małych górach.

-amatorskie zjazdy DH

-wykonywanie prostych trick-ów takich jak: Wheelie, Frontpivot i Bunnyhop

Powinien on też nadawać się do dalszego upgradowania.

Po rozejrzeniu się po forum zauważyłem że polecane są takie modele jak: MTB ROCKRIDER 540 27,5" B'TWIN,   MTB ROCKRIDER 520 S 27,5" B'TWIN,  Kross Hexagon R6,  KROSS LEVEL R3 i tańsza wersja  Giant Revel ale nie wiem czy spełnią moje oczekiwania.  

Edytowane przez only
Opublikowano

A ile bym musiał dopłacić aby kupić rower nieużywany  spełniający moje oczekiwania?

Opublikowano
53 minuty temu, trollu napisał:

używany hartail xc - nic innego nie wymyślisz

Bardziej bym tu widział chyba używanego sztywnego ścieżkowca/enduro, coś w styku dartmoora horneta albo primala. Zwłaszcza do "amatorskiego DH" albo tricków.

Opublikowano

Bardziej na asfalt ale chciałbym aby poradził sobie ze zjazda z górki z kilkom korzeniami i prostymi trickami. Podobno we wrześniu/październiku można znaleźć rowery za ok 2,5k zl 10-30% taniej 

A jak już używany to gdzie i jaki model szukać?

Chodzi o to aby prosty dh/freeride/tricki nie przekreślał  jazdy po miescie dla funu.

Opublikowano

osprzęt może szału nie robi ale rama dość popularna i polecana, dobra baza.

• Pomógł 1
Opublikowano

A na co powinienem zwracać uwagę szukając roweru do ok 2500zł służącego do Urban Freeridu aby mieć stabilną bazę do upgrade ?

Opublikowano

Obejrzyj film Szajbajka jak kupić taniej i lepiej. Jest tam właśnie przykład krossa b6. Chyba że nie chcesz bawić się w wymianę osprzętu ale wtedy raczej b7.

Opublikowano

Witam szukam roweru coś w stylu Enduro/MTB ( abym mógł jeździć pod górę i z górki, ale aby nie wykluczało to jazdy po asfalcie). Zależy mi na minimum 120 mm skoku widelca i dobrym osprzęcie. Tak jak w tytule ma to być Hardtail. Rower zamierzam kupić pod koniec sezonu więc cena może sięgać 3000 zł bo najprawdopodobniej spadnie. 

Myślałem o czymś takim https://www.canyon.com/pl/mtb/grand-canyon/2017/grand-canyon-al-3-9.html ale zraża mnie tylko 100mm skoku. 

Wiem że typowego enduro w tej cenie nie znajdę więc musi to być MTB z wysokim skokiem 

Opublikowano

Suport Alivio jest na kwadrat, tak ? To jak chcesz na tym zjeżdżać? Znawca ze mnie żaden ale ja takie suporty wykończyłem dwa w sezonie jeżdżąc po mieście. Przy zjeździe stoisz na nogach wiec ... Korba i suport to podstawa. Tak sobie myślę ?

Opublikowano (edytowane)

A coś tańszego ?

Coś bardziej MTB?

Edytowane przez only