Bartusx Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 10 minut temu, alfine-11 napisał: Zapytaj się bezpośrednio w Romecie lub poprzez ich fejsa https://www.facebook.com/fanpageromet https://www.romet.pl/Kontakt,34.html Napisałem na obu stronach i zobaczymy co odpowiedzą. Ale widzę ze sprzetowo jest on na tym samym poziomie co nadesłany przeze mnie LEVEL B6 różnią się głównie cena. A jak się ma ta cena do jakości ? Dzwoniłem do jednego rowerowego to mnie wyśmiali ze chce rometa za taka kasę kupować. Wiec nie wiem o co chodzi. 18 minut temu, artfal napisał: Jeżeli chodzi o korbe to odczujesz różnice w terenie dość duża. Amortyzator powietrzny, a sprężynowy to też dzień do nocy. A mógłbym wiedzieć na czym ta różnica polega? No i widzę inne piasty a także kasety/wolnobiegi czy to tez istotny element dzięki któremu jazda będzie przyjemniejsza ? Przykładowo kross ma piasty joy tech a romet ma altus. A wolnobiegi się różnią w tych modelach tańszych (deore a acera) Pozdrawiam i dziękuje za liczne zainteresowanie tematem.
Gość Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 33 minuty temu, Bartusx napisał: Czyli rozumiem ze różnica w jeździe będzie strasznie odczuwalna ? Może nie aż straszna , ale tak jak pisał artfal różnica jest duża jesli chodzi o sztywność i moim zdaniem same łożyska też lepiej pracują niż w suporcie na kwadrat. Dlatego warto dołożyć i kupić rower z taką korbą, bo prędzej czy później i tak będziesz chciał wymienić korbę . 6 minut temu, Bartusx napisał: A wolnobiegi się różnią w tych modelach tańszych (deore a acera) to są kasety nie wolnobiegi , różnicy w jeździe nie odczujesz, deore może być delikatnie lżejsza co do amora to w w romecie jest zdecydowanie lepszy , po pierwsze jest lżejszy a po drugie co najważniejsze powietrznego możesz ustawić pod swoją wagę ,a sprężynowego xcr-a juz nie
Bartusx Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Dzięki wszystkim za liczne zainteresowanie jeszcze raz!! Na ten moment LEVEL B6/ Romet mustang 29 są moimi faworytami. Z waszych wypowiedzi wynika ze warto dołożyć to 500zl bo prędzej czy później podczas jazdy sam to stwierdzę.Nie ukrywam ze romet jest takim złotym środkiem cenowym ale kurczę nigdzie go nie mogę znaleźć. Ktos z was ma może takiego rometa / krossa b6 albo zna kogoś kto takim jeździ ? I jak to wszystko ma się do wyżej wspomnianej jakości / awaryjności sprzętu??
alfine-11 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 45 minut temu, Bartusx napisał: A jak się ma ta cena do jakości ? Dzwoniłem do jednego rowerowego to mnie wyśmiali ze chce rometa za taka kasę kupować. Wiec nie wiem o co chodzi. Ja też nie wiem o co im chodzi bo w z takim wyposażeniem jakie ma Romet Mustang 29 1 z 2017 w tej cenie nie ma na naszym rynku lepszej oferty , jedyne co mogą mieć na NIE sprzedawcy to to , że Romet daje bardzo mało zarabiać na sprzedaży tej marki choć w wypadku sprowadzenia roweru na zamówienie nie ma to większego znaczenia
Bartusx Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 7 minut temu, alfine-11 napisał: choć w wypadku sprowadzenia roweru na zamówienie nie ma to większego znaczenia Rowniez takowa poropozycje otrzymałem od jednego sprzedawcy telefonicznie. Ale jest jeden warunek rower ten muszę kupić i wpłacić zaliczkę. A jak wyżej wspomniałem chce się przejechać przed zakupem.
alfine-11 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 6 minut temu, Bartusx napisał: A jak wyżej wspomniałem chce się przejechać przed zakupem. To przejedź się innym Mustangiem Romet-a efekt przymiarki będzie jednakowy
Bartusx Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Wlasnie oznajmiono mi ze modele 2017 wejdą na rynek w połowie maja. I wtedy w pobliskim sklepie będą je sprowadzali. Czekam jeszcze na odpowiedz od rometu ale obstawiam taka sama. Wiec już teraz to albo czekać albo kupić Krossa. Ale mimo wszystko. 26 minut temu, Bartusx napisał: Ktos z was ma może takiego rometa / krossa b6 albo zna kogoś kto takim jeździ ? I jak to wszystko ma się do wyżej wspomnianej jakości / awaryjności sprzętu??
Dreamer Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Mustangi 2017 będą dostępne w drugiej połowie Maja, pisane bylo o tym juz.Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
alfine-11 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Warto jest zaczekać kilka tygodni na rower z dobrze działającym amortyzatorem SR Suntour Raidon-XC RL
M@rio Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Witam Niedawno miałem podobny dylemat, rower do 2500. Wybór padł na GT http://www.gtbicycles.pl/rowery/2017-gorskie-sztywne/xc-sport/karakoram-29-comp Polecam Edytowane 4 Maja 2017 przez M@rio
Bartusx Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Dzięki za podpowiedz ale w tym momencie myśle ze poczekam ten tydzień czy dwa na premierę rometu. Jak będzie lipa No to biorę krossa b6. Pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc.
grzesiekdurlak Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) Witam. Jak w temacie, chcę kupić górala do 2500zł. Mam 173cm wzrostu, 55kg wagi. W zasadzie to rozważałem 2 modele: http://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_275,10,707,710,14531,2017.html https://www.giant-bicycles.com/pl/talon-2-ltd (sprzedawca mówił, że za 2500 sprzeda). Znacie coś lepszego w tej cenie? I jeszcze wczoraj dowiedziałem się o używanym Ritchey White XC 275 Pro za 2349zł. (hamulce Deore, manetki i piasty SLX, napęd 3x10 XT, Amortyzator RockShox Reba). Rower jest trochę poobcierany, ale wydaję się, że rama nie jest pęknięta (jak to dobrze sprawdzić??). I manetka blokująca amortyzator nie działa (w ogóle nie ciągnie linki). Co to w ogóle za marka? Wiecie może coś na temat tych rowerów? Czy w takich okolicznościach jest sens pchać się w ten rower? I jeszcze jedno, jak ma się sprawa eksploatacji tego amora i napędów 3x10? Bo pewien serwisant mnie straszył, że koszty serwisu takiego amora są dość wysokie a osoby, które mają napędy 3x10 raz w roku wymieniają całość... I czy w ogóle da się jakoś samemu ocenić stan amortyzatora? (przejechałem się nim kawałek i wydaje się poprawnie działać) Edytowane 5 Maja 2017 przez grzesiekdurlak
PaRzYsTy Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) Jeżeli chodzi o napęd 3x9 to jest to wielka ściema z tym wymienianiem. Sam jeździłem na 3x9 i znam sporo osób które obecnie na tym śmigają i jedynym elementem który trzeba wymieniać jest łańcuch i kaseta. Ja podczas jazdy rekreacyjnej i od czasu do czasu lesie wymieniłem kasetę + łańcuch po ok 3500 km. Jeżeli nie zamierzasz rowerem jeździć tylko po mieście i do pracy to polecam szukać czegoś z napędem 2x10. Jazda na takim napędzie jest o niebo wygodniejsza niż 3x9 Popatrz też na rowery Kross lub Unibike Jeżeli chodzi o rower GIANT Talon to wersję GIANT Talon 3 LTD 2017 (nówka) mogę Ci załatwić w cenie 2k Edytowane 20 Maja 2017 przez PaRzYsTy
Teodoro Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Witam, wiem, ze było mnóstwo wątków, ale mam straszny mętlik w głowie i bardzo bym prosił o pomoc. Stoję przed zakupem nowego roweru. Bardzo bym prosił o porady którego z podanych wybrać. Chyba, że macie jakieś inne typy to bardzo bym prosił o podesłanie. Mam 180cm wzrostu i 88kg. Od krocza do ziemi 85cm. Czyli powinienem chyba wybrać ramę 19', albo L. zastanawiam się jeszcze co do rozmiaru koła 27,5 czy 29. Zawsze jeździłem na 26. Będę jeździł głownie do pracy po asfalcie około 5km w jedna stronę, a weekendami rekreacyjnie w trochę dłuższe trasy (50%asfalt 50% lasy, gorki itp) Oto co wyszukałem: http://www.sklep.romet.pl/rowery/MUSTANG_275,25064.html http://allegro.pl/27-5-silverback-slade-3-deore-amor-air-wyprzedaz-i6664171455.html http://www.karbon-rowery.pl/rowery/mtb/kola-27-5/spike-r30,produkt-66 nie ukrywam, ze ten najbardziej mi się podoba Czy waga roweru 13 a 14kg będzie aż tak odczuwalna? Może macie jeszcze jakieś inne propozycje w tym przedziale cenowym? Z góry dziękuje i pozdrawiam Edytowane 23 Maja 2017 przez Matt
Wog Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Witam, A nie lepiej do takiego użytku jak opisujesz kupić crossowego?
Teodoro Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Raczej skłaniał bym się ku mtb, problem w tym ze rowery crossowe zbytnio mi się nie podobają, ale z chęcią zobaczę jakieś propozycje.
Wog Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 A kupujesz przez internet czy w "normalnym" sklepie? Bo rozchodzi się o marki do jakich masz dostęp. Kwestia tzw przeglądu zerowego do gwarancji itp. to też warto wziąść pod uwagę.
Teodoro Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Wolałbym w sklepie na miejscu, ale w Gnieźnie praktycznie jest jeden większy sklep z dosyć dużym wyborem, a mianowicie: http://www.greenbike.pl/rowery-gorskie-c-13.html i mniejszy sklepik z rowerami cubea w galerii
Wog Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 I słusznie bo możesz przymierzyć się do roweru. No to de facto masz te marki co tam są. W tej półce cenowej w markowych rowerach to naprawdę nie ma jakiś wielkich różnic. Kross jest polski. Giant za to chyba największy na świecie. Obaj dobrzy. Ja bym Ci radził między nimi sobie wybrać. Taki na którym będziesz najlepiej się czuł i najbardziej Ci podobał.
Teodoro Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Dzieki, a czy jest jeszcze jakas znacząca odczowalna roznica pomiedzy amortyzatorami takimi jak: SR SUNTOUR Raidon XC, , SR Suntour XCR Air LO, SR SUNTOUR XCT HLO, SUNTOUR XCM 100MM Z BLOKADĄ Z MANETKI?
Wog Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Ważne żeby miał blokadę a czy z manetki czy się schylisz to bez znaczenia. Dla rekreacji według mnie to bez znaczenia czy powietrzny czy nie.
Antyszprycha Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Teodoro też jestem z Gniezna. Rower kupiłemna początku maja ale niestety w Gnieźnie nie znalazłem nic dla siebie. Kupiełem Lapierre Edge 227 w Bydgoszczy. Zostałem obsłuzony baaaardzo prfesjonalnie. AM sports Bydgoszcz - warto było jechać. Mają takie marki jak Lapierre, Giant, GT, Romet, Specialized.
Wog Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 59 minut temu, adambike napisał: Kupiełem Lapierre Edge 227 I dałeś za niego, przy tej specyfikacji 2700?! ?
Antyszprycha Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Nie, po rabacie 2450 pln + gratis bidon z uchwytem bezkoszykowym o wartości 69 pln i spory rabat na akcesoria które sobie dobierałem Edytowane 24 Maja 2017 przez adambike
Wog Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 ja bym szczerze mówiąc tyle za niego nie dał ale zawsze uważam że rower musi się podobać właścicielowi. A ładny to on jest
Rekomendowane odpowiedzi