Accent_Szaj Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 57 minut temu, IOO napisał: Co myślicie i takim rowerze dla kobiety Piękny. Co do reszty,to zależy czy masz zamiar zabierać ją do Lasku Wolskiego na single,czy na wspólne wypady po mieście i poza nim? Jak pierwsze,to napęd 1x i amor 120 sprawdzą się idealnie. Poza tym kolor bardzo ładny i kobiecy. Jak drugie, to odpada. Mimo dużej kadencji będzie jechać wolno,co może spowodować rzucenie go w kąt . Do takich wypadów rozglądnij się za 3x/2x
IOO Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 21 minut temu, Accent_Szaj napisał: Piękny. Co do reszty,to zależy czy masz zamiar zabierać ją do Lasku Wolskiego na single,czy na wspólne wypady po mieście i poza nim? Jak pierwsze,to napęd 1x i amor 120 sprawdzą się idealnie. Poza tym kolor bardzo ładny i kobiecy. Jak drugie, to odpada. Mimo dużej kadencji będzie jechać wolno,co może spowodować rzucenie go w kąt . Do takich wypadów rozglądnij się za 3x/2x Zanim się nam córka urodziła to jeździła takie typowe XC, jakiś maraton, pentelka na górze Żar lub w koninkach. Do skakania i zjazdu ją nie ciągnie. Terza by chciała coś podobnego, próbowałem ją do szosy przekonać ale nie czuje się komforowo w jak jeżdżą samochody. Co do prędkości to i tak w większości nas tempo córki ogranicza - na 16 calach nie nawalczy więcej niż 15 km/h
Accent_Szaj Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 14 minut temu, IOO napisał: córka urodziła No widzisz,teraz jest matką,więc podchodzi do życia bardziej odpowiedzialnie. 15 minut temu, IOO napisał: nie czuje się komforowo w jak jeżdżą samochody Na szczęście w Krakowie jest coraz więcej ścieżek,a mając dziecko w wieku mniej niż 10lat można jeździć po chodniku. Powiem Ci że ja bym kupił za 3k już coś bardziej uniwersalnego. Raczej w Decu 51 minut temu, Accent_Szaj napisał: Do takich wypadów rozglądnij się za 3x/2x Może amor powietrzny?
IOO Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 18 minut temu, Accent_Szaj napisał: No widzisz,teraz jest matką,więc podchodzi do życia bardziej odpowiedzialnie. Na szczęście w Krakowie jest coraz więcej ścieżek,a mając dziecko w wieku mniej niż 10lat można jeździć po chodniku. Powiem Ci że ja bym kupił za 3k już coś bardziej uniwersalnego. Raczej w Decu Może amor powietrzny? Jakaś konkretna propozycja? Bo problemem jest wzrost, 160 cm, więc 29 cali słabo podchodzi.
PiotrekGT Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 Fajny ten RR, W tej kwocie to bym nawet nie patrzył na inne marki niż decathlon
Accent_Szaj Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 40 minut temu, IOO napisał: problemem jest wzrost, 160 cm, Nie do końca,bo to kobieta. Najważniejsze żeby jej się podobał,to 90% sukcesu. Zobacz sobie markę Kands. W tym Dec. Przeraża mnie 1x PsKands mają gdzieś na Prądnickiej
IOO Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 6 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Nie do końca,bo to kobieta. Najważniejsze żeby jej się podobał,to 90% sukcesu. Zobacz sobie markę Kands. W tym Dec. Przeraża mnie 1x PsKands mają gdzieś na Prądnickiej Dzięki za info, tam faktycznie otwarli nowy sklep koło szpitala. Spróbuję tam zajrzeć bo w Decathlon jak zwykle deklarowany termin dostawy różni się od realnego.
Accent_Szaj Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 4 minuty temu, IOO napisał: Spróbuję tam zajrzeć Zabierz żonkę ,bo jej musi się podobać
maq Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 Mój syn niedawno kupił w Decathlon Xc 100 i trochę nim pojeździłem. Jest ciut wolniejszy, ale to niemal żadna różnica. Napęd 1x12 robi robotę. Tego bym się zupełnie nie obawiał, a byłem sceptyczny. Robi lepiej niż moje Deore z przodu i Deore XT z tyłu 2x10. Wysłane z Tapatalk
Redundant Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Dzień dobry wam, cieszę się ze jest taka grupa jak ta. Jestem amatorem rowerowym i szukam swojego pierwszego roweru z budżetem od 2000 - 3000zl na 183cm i 90kg. Jazda po trójmiescie, miks pomiędzy normalnymi chodnikami, ulicami i tez trochę lasu. Patrzyłem na Kross Level 3 a Kellys Spider 70 Red 2020. Kompletnie się nie znam, chociaż trochę tam wyczytałem i posłuchałem tutoriali. Czy mógłby mi ktoś doradzić czy te rowery są okej za te cenę, lub czy mogę wypatrzyć coś lepszego na długie lata? pozdro
Accent_Szaj Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 4 godziny temu, Redundant napisał: lub czy mogę wypatrzyć coś lepszego na długie lata? Oczywiście że jest coś lepszego
GoosiaPl Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Ja mam złe doświadczenia z marketowymi rowerami
misiauek Opublikowano 23 Września 2020 Opublikowano 23 Września 2020 Trójmiasto, miasto i trochę lasu - mnie to pachnie jednak jakimś typowo crossowym rowerem. Może jeszcze przemyśl kwestie czy mtb (nawet rekreacyjne) na pewno w tym wypadku będzie lepszym wyborem niż rower crossowy np. https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2021-san-rafael-ds2 Albo: https://kross.eu/pl/rowery/turystyczne/cross/evado-5-0-czarny-czerwony-matowy?gclid=CjwKCAjw5Kv7BRBSEiwAXGDElfGmKd1nYxBBhzw1E9sb0dgCeDaX_jUZEgHOf0polhD6ZlyUoOWbDBoC3ZwQAvD_BwE
Accent_Szaj Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 9 godzin temu, GoosiaPl napisał: marketowymi rowerami Z Media Expert?,poczytaj temat który podlinkowałem i może tam napisz coś więcej,co Ci się przytrafiło. 16 godzin temu, Redundant napisał: miks pomiędzy normalnymi chodnikami, ulicami i tez trochę lasu. W sumie dobrze napisał @misiauek zastanów się nad Cross lub trekking https://forum.szajbajk.pl/forum/247-trekking-cross-fitness/
Redundant Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) 24 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Z Media Expert?,poczytaj temat który podlinkowałem i może tam napisz coś więcej,co Ci się przytrafiło. W sumie dobrze napisał @misiauek zastanów się nad Cross lub trekking https://forum.szajbajk.pl/forum/247-trekking-cross-fitness/ Kurcze, jest tyle informacji, za duzo firm, modeli. Information overload Zle sie wyrazilem, bede jezdzil po lesie troche wiecej niz 'troche' bo jest tuz za moim blokiem, ale miejsko do Sopotu rowniez Moj kolega ma Kross Level 6 z 2019, wiec tym sie sugeruje, a on tyle jezdzi po lasach co ja. Przeczytalem ten temat co podlinkowales Accent i mysle nad Indiana Pulser 6.7 (w Avans za 2.3k), Kross Level 3 (2.4k promka z 2.8), a Indiana X7 (koszt 3k). A i jest jeszcze ten Kellys Spider 70 za 2.9k ale nikt go chyba nie lubi. Ale nie wiem czy doplacanie tych paru stow ma jakis sens? Jestem juz na skraju kupienia jakiegokolwiek z tych dlatego pytam o wasza doswiadczona opinie. Edytowane 24 Września 2020 przez Redundant
Accent_Szaj Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 27 minut temu, Redundant napisał: Indiana X7 Zdecydowanie. Wskocz sobie raz jeszcze w wątek,bo w ME są teraz takie wyprzedaże,że chłopaki wyrywają X7 za naprawdę śmieszną kasę 1
Redundant Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 6 minut temu, Accent_Szaj napisał: Zdecydowanie. Wskocz sobie raz jeszcze w wątek,bo w ME są teraz takie wyprzedaże,że chłopaki wyrywają X7 za naprawdę śmieszną kasę Oki. Przekonales mnie na X7. Ogarne ME jak to wyglada. Dzieki!
Accent_Szaj Opublikowano 24 Września 2020 Opublikowano 24 Września 2020 3 minuty temu, Redundant napisał: Dzieki Na forum dziękujesz klikając serduszko w prawym dolnym rogu 1
AMZ Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 Witam wszystkich. Doszedłem do etapu, w którym muszę na nowo poskładać rower (przesiadka z 26' na 29'). Nie chcę wydawać więcej jak 3 000 zł (montaż wykonam sam). I tutaj możliwe są dwie drogi. Albo cały nowy albo ze starego przełożę część gratów w tym: mostek + kierownica (richey WCS) przerzutka tył Deore XT Przerzutka przód Alivio piasta tył Sram X9 Piasta przód Deore XT hamulce V-break Avid-a ewentualnie kaseta, korba (kwadrat), łańcuch - łańcuch jeszcze się nie naciągnął ładnie leży na blacie 48T. Ja - 180 cm 80 kg Trochę szukałem i od kilku lat sporo się pozmieniało i totalnie nie jestem na bieżąco. Ostatnio więcej jeżdżę po mieście ale od czasu do czasu lubię wjechać na poznańską cytadelę i trochę poszaleć. Kusi mnie też powrót do lokalnych zawodów XC. Przy konfiguracji napędu zależy mi na prędkości maksymalnej więc przełożenie 3,5:1 to jest takie minimum jakie chciałbym osiągnąć.
Accent_Szaj Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 2 godziny temu, AMZ napisał: którym muszę na nowo poskładać rower Zły wątek,tu zadaj swoje pytanie 1
Początkujący Opublikowano 5 Października 2020 Opublikowano 5 Października 2020 (edytowane) -- Edytowane 6 Października 2020 przez Początkujący
Accent_Szaj Opublikowano 5 Października 2020 Opublikowano 5 Października 2020 44 minuty temu, Początkujący napisał: dobry na początek ? Strasznie słaby rower. Jeszcze za te pieniądze i to jeszcze po sezonie? Nigdy w życiu
elmapeto Opublikowano 5 Października 2020 Opublikowano 5 Października 2020 (edytowane) 47 minut temu, Początkujący napisał: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-sensa-livigno-evo-tour-pd20698/?v_Id=133472 Myślicie że dobry na początek ? Szału nie ma. Z drugiej strony jeśli Ci się podoba i pieniądze roli nie grają... na początek każdy jest dobry. Edytowane 5 Października 2020 przez elmapeto
Detergen Opublikowano 5 Października 2020 Opublikowano 5 Października 2020 (edytowane) Przymierzam się do nowego roweru. 194cm, 94kg, jazda raczej na spokojnie po lasach, góra, dół, tu szyszka, tam korzeń i troszkę dojazdowo po mieście, dziurach i krawężnikach. Planowałem kupić po sezonie, ale różne płoty i głupoty czytam, że ze względu na wirusowy popyt z tymi promocjami i asortymentem może być w tym roku słabo. Jak to widzicie, lepiej jeszcze poczekać, czy brać zanim zniknie wszystko wstępnie zastanawiam się nad Krossem, bo do tej pory jestem zadowolony z mojego przymałego, leciwego A4 i dziś mi w stacjonarnym sklepie taki w oko wpadł: Za 2330 zł https://www.sklepmartes.pl/sporty/54128-rower-ms-black-edition-4-m-m-msbez429x17m00300-kross.html#/pe-men/kolor-czarny_grafitowy_biay/rozmiar-rama_21_l_koa_29 Myślałem jeszcze o takim Kato, do wyrwania za 2600 tylko nie mogę znaleźć ramy xl... https://www.sklepmartes.pl/sporty/46945-rower-kato-59-al-u-ghost.html#/pe-unisex/kolor-night_black_titanium_gray_riot_red/rozmiar-rama_m_koa_29 Czy te rowery osprzętowo wyglądają dobrze w tych cenach? Czy może jest coś lepszego do wyrwania w tej cenie i znajdę gdzieś jeszcze ramy L/XL? A może czas pomyśleć o używanych? Edytowane 5 Października 2020 przez Detergen
Accent_Szaj Opublikowano 5 Października 2020 Opublikowano 5 Października 2020 58 minut temu, Detergen napisał: Czy te rowery osprzętowo wyglądają dobrze w tych cenach? Ghost,całkiem nieźle wygląda osprzętowo. 59 minut temu, Detergen napisał: Czy może jest coś lepszego Zobacz czy w Media Expert są jeszcze Indiana
Rekomendowane odpowiedzi