Skocz do zawartości

MTB do około 2000 - 2999zł

Sf4nzik
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez WSPARCIE,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zna ktoś wage indiana x-enduro 7.7 m19??

Dostałem informację, że waży 16kg ale to chyba w opakowaniu..

Rama 19 polecana dla osób 187cm wzrostu lub dł. Nóg do 77cm

Ja mam 176 wzrostu i 79 cm dł nogi

Byłby ok? Czy szukać innego roweru z ramą 17 lub 18?

Edytowane przez Crack89
Opublikowano
6 godzin temu, Crack89 napisał:

Czy szukać innego roweru z ramą 17 lub 18?

Broń Boże.

6 godzin temu, Crack89 napisał:

że waży 16kg

Nie wierzę. Rama jest Alu i jeszcze dobry/lekki osprzęt,więc niemożliwe 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Dziś byłem w sklepie poprzymierzać rowery UNIBIKE 19, TREK M/L. Wszystko koła 29.

Tu są koła 27.5 a rama 19. Nie będzie to kolidować w tym rowerze? W sklepie powiedziano mi, że to bez sensu, bo w Białymstoku tu gdzie mieszkam nie ma takich terenów do zjazdów. Może rozejrzeć się za czymś 19 na 29 kołach?

Nie pali się więc na spokojnie mogę pomyśleć...

Edytowane przez Crack89
Opublikowano
1 godzinę temu, Crack89 napisał:

sklepie powiedziano mi, że to bez sensu, bo w Białymstoku

Tereny zawsze się znajdą,a rower jest na świetnym osprzęcie i za niewielkie pieniądze.

Powietrzny amor, napęd Deore/XT.

Generalnie ciężko jest znaleźć coś lepszego w tej cenie 

• Pomógł 1
Opublikowano

Tak tylko myśle czy nie będzie lepiej wziąść innego na kołach 29 i kiedyś zmienić amor?

Opublikowano
4 godziny temu, Crack89 napisał:

kołach 29 i kiedyś zmienić amor

Nie w tym przedziale cenowym. W miarę dobry amor to 1/3 ceny roweru. Z resztą ,Ja uwielbiam 27,5" i nawet nie chcę słyszeć o 29.

• Pomógł 1
Opublikowano

Zamówiłem Indiane. Zobaczymy jutro co to będzie🙂

• Lubię to! 1
Opublikowano
14 godzin temu, Crack89 napisał:

Zobaczymy jutro co to będzie🙂

I super

Opublikowano

Witam wszystkich,

Zastanawiam się nad kupnem roweru i mam przed sobą taki wybór:

1. Kross MS black
  2. Kross Level 3.0
  3. Kross Hexagon 7.0
  4. Specialized Rockhopper 2020
  5. Giant Talon 29
  6. Trek Marlin 6
  7. Romet Mustang M2
  8. Kellys Spider 70

Dodam ze mój wzrost to 184cm a waga 85 kg.

Czy może mi ktoś doradzić który z nich wydaję się być najlepszy? Chyba, że ktoś uważa, że w granicach 2500-2700 złoty można kupić coś o wiele lepszego niż wyżej wymienione rowery, wtedy prosiłbym o propozycje takiego roweru :)

Opublikowano

Kupiłem Indiane. Najlepiej wziąść rower w kartonie złożyć samemu lub w jakimś serwisie. Nie polecam płacenia 50pln za dobry start- chyba że sprzedwca w ME się zna. Ale rower jest sztosssss!!!

Opublikowano

W końcu stać mnie na spełnienie marzenia z dzieciństwa - rower GT.
Najlepszy dla mnie wydaj się być GT Avalanche Sport. Potrzebuję czegoś co wytrzyma 100kg na kamieniach i korzeniach (amatorskie XC, bardziej turystyka niż czasówki), ale też pozwoli bez męczarni przejechać się z dzieckiem wzdłuż Wisły.

Proszę o ocenę czy to bardzo zły pomysł.
Wiem, że za trzeci trójkąt ramy muszę dopłacić. Chcę jednak poznać najsłabsze punkty konfiguracji żeby uniknąć rozczarowania.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
20 godzin temu, Maryn napisał:

Chyba, że ktoś uważa, że w granicach 2500-2700 złoty można kupić coś o wiele lepszego

Tak Indiane ;)

Poczytaj posty powyżej 

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Czy byłaby szansa na to by ktoś stwierdził, czy warto brać ten rower z tymi podzespołami za kwotę ok 2,5 tys, czy jednak lepiej indiana 7.7? Czasami jakiś tam teren by wjechal,ale głównie zależy mi na tym by rower służył na niedzielne wypady z dziećmi i był jak najmniej awaryjny :)

Z góry dziękuję za podpowiedź 

https://www.go-sport.pl/rower-grski-mski-kross-esprit-6-koa-29-c1475412

Edytowane przez Happy3nd
Opublikowano
9 godzin temu, Happy3nd napisał:

Czasami jakiś tam teren by wjechal,ale głównie zależy mi na tym by rower służył na niedzielne wypady z dziećmi

Zły dział.Zapytaj tu

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam takie ogólne pytanie dotyczące tych wszystkich "górali": Indiany x6 (do kupienia w media expert w nocy za 2599 zeta... warto?), rometa mustanga m2 i m4, krossa level b4 i b2 itp w tym przedziale cenowym. 

To są rowery ktorymi można pojeździć w górach  na szlakach typu węgierska górka-Skrzyczne lub Bielsko-biała-Szyndzielnia, ale moje pytanie brzmi: czy to są rowery do których można założyć bagażnik plus sakwy i pojechać np na Jurę Krakowsko-Czestochowską lub szlakiem ViaBaltika? Czy raczej nie nadają się do tego bo np mają złą geometria, bo nie mają mocowania na bagażnik?

Edytowane przez Zwiedzacz
Opublikowano
3 minuty temu, Zwiedzacz napisał:

Czy raczej nie nadają się do tego bo np mają złą geometria, bo nie mają mocowania na bagażnik?

Nie nadają się,dokładnie z w/w powodów.

To są rowery XC

Opublikowano (edytowane)

To jakich modeli górali szukać które były uniwersalne i do jazdy po górach i do wyjazdów z sakwami? 

Bo widzę że technika rowerowa poszła ostro do przodu w ciągu 20 lat... odkąd ostatni raz jeździłem na górskim rowerze.

Zależało mi na kole 29" czy raczej nie ma szans na taki model do tego co chcę go używać? 

Np kross hexagon 5 i numerki wyżej tego modelu są takimi uniwersalnymi modelami?

Edytowane przez Zwiedzacz
Opublikowano
Godzinę temu, Zwiedzacz napisał:

To jakich modeli górali szukać które były uniwersalne i do jazdy po górach i do wyjazdów z sakwami? 

Niestety takie nie istnieją.

Napisz jak byś częściej jeździł. Treningi są bardziej uniwersalne,ale po górach nie pojezdzisz.

Opublikowano
31 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Niestety takie nie istnieją.

Napisz jak byś częściej jeździł. Treningi są bardziej uniwersalne,ale po górach nie pojezdzisz.

Górala używałbym najczęściej do jazdy po górach. Beskid Śląski i Żywiecki bo mam najbliżej plus wyjazdy na Jurę.

Jazda najczęściej po szlakach turystycznych i drogach leśnych. Na jurze pewnie się trafią szlaki piaszczyste i szosy. Jak mam iść w jednym kierunku z góralem to raczej wyjazdy jednodniowe.

Do szosy i szutrów ze sakwami w takim razie mam rower trekkingowy.

Jakieś propozycje rowerów? 

Opublikowano
7 godzin temu, Zwiedzacz napisał:

Górala używałbym najczęściej do jazdy po górach. Beskid Śląski i Żywiecki bo mam najbliżej plus wyjazdy na Jurę

To w takim razie zostajemy przy Indiana.

Tak na upartego są bagażniki na sztyce. 

Opublikowano
11 godzin temu, Zwiedzacz napisał:

Wg aktualnych trendów z rowerami trochę tak jak z zegarkami (ponoć prawdziwy mężczyzna musi mieć min. 4 różne zegarki). Inny rower na każdą okazję. No chyba, że się nie wie że nie można. Tak jak ja nie wiedziałem, że opony Schwalbe Land Cruiser nie nadają się w teren i w swojej głupiej nieświadomości laika wjechałem na nich na kilka sporych górek. :)

Opublikowano
4 minuty temu, Accent_Szaj napisał:

Niektóre chłopy w ogóle nie mają zegarków

No to zaczynam wątpić w swoją męskość bo mam ok 10 :)

Opublikowano (edytowane)

Witam,

po kilkunastu latach od ostatniej regularnej jazdy na rowerze w końcu zdecydowałem się na jego zakup. Mój budżet to + - 2300 zł, ewentualnie 2500, jeśli byłaby jakaś fajna okazja. Chciałbym nim jeździć głównie po ulicy, lesie, szutrowych ścieżkach, łąkach, a w razie jakiegoś wypadu w góry chciałbym go zabrać ze sobą i trochę po tych górkach pojeździć. Mieszkam na obszarze Jury Krakowsko-Częstochowskiej, więc tutaj bym najczęściej jeździł. Mam 180 cm wzrostu, 84 cm przekroku i 80 kg wagi. Przeglądając różne poradniki i tematy na forum zauważyłem, że mocno polecacie rowery marki Indiana. I w zasadzie byłem już zdecydowany na MTB INDIANA X-Pulser 6.7 M19 https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-7-m19-czarny-grafit-r19 , aż nagle zobaczyłem post @Zwiedzacz - 

, potem odpowiedź @Accent_Szaj z filmikiem odnośnie rowerów XC i zacząłem mieć wątpliwości. :) Pomyślałem, że przydałoby się, gdyby można było zamontować sakwę - jak widzę, jest jednak opcją zamontowania bagażnika na sztycę. Jednak najwięcej do myślenia dał mi filmik, z którego dowiedziałem się, że w zasadzie rowery XC służą głównie do ścigania się i nie są polecane dla osób początkujących.

Dlatego zwracam się do was z prośbą i pytaniem, czy rzeczywiście MTB INDIANA X-Pulser 6.7 M19, jak i inne rowery MTB XC, to nie jest w moim przypadku odpowiednia opcja?

Pozdrawiam.

Edytowane przez qwerty789
Opublikowano
6 godzin temu, qwerty789 napisał:

w zasadzie byłem już zdecydowany na MTB INDIANA X-Pulse

I bardzo dobrze. Są tobrowery na dobrym sprzęcie za świetną kasę ;)

aż nagle zobaczyłem post @Zwiedzacz - 

Zwiedzacz zapytał nagle o rower na viaBaltica z opcją na bagażniki i sakwy doń przyczepianych. Ta trasa to setki km,stąd moja reakcja ;)

jest w moim przypadku odpowiednia opcja?

Moim zdaniem XC jest bardzo Uniwersalnym rowerem,bez przesady na robienie po asfalcie tysięcy km,ale na wypad w góry i na wycieczkę z rodziną. Ja tak robię i żyje. Mam nadzieję że rozwiałem twoje wątpliwości :)

• Pomógł 1