Skocz do zawartości

MTB do około 2000 - 2999zł

Sf4nzik
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez WSPARCIE,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Surape napisał:

jeszcze na ten

Najlepiej żeby ona zadecydowała który bardziej się podoba,bo są bardzo podobne osprzęt'owo 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kuba.Kami napisał:

Poszukuję dobrego roweru górskiego do 3000 tys. zł.

Jaki masz styl jazdy?

Co sądzicie o tych modelach?

1.Miejsce: https://katalog.bikeworld.pl/2020/web/produkt/rowery_gorskie/xc_maraton/northtec/69618/gravity_al

Amor powietrzny,Dobra tylna przerzutka i niezły cały osprzęt.Korba Hollowtech II.

2.Miejsce Kross(Gorszy amor i korba)

3.Miejsce Oba pozostałe 

Macie jakieś inne propozycje?

Tak ,znajdziesz je na poprzednich stronach:

https://allegro.pl/oferta/kands-hardstone-29-deore-2x10-100-wyregulowany-9489204808 

https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-enduro-7-7-m21-szary-czarny-r19 

Edytowane przez Accent_Szaj
Opublikowano (edytowane)

Witam. W cenie do 2.5K coś sensownego. Rekreacyjny rowerek. Trochę moich danych 123kg wagi 180cm wzrostu.

ROMET MUSTANG M2

https://allegro.pl/oferta/romet-mustang-m2-2019-czarno-czerwony-17-8399872544?utm_feed=c9faa3c7-f817-45a7-9529-84b750279de2&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed

KROSS ESPIRIT 4

https://allegro.pl/oferta/rower-kross-esprit-4-19-27-5-grafitowy-9521522888

KANDS Hardstone

https://allegro.pl/oferta/rower-mtb-29-kands-hardstone-deore-9471326976

Chciałbym bliżej tych 2tyś z widełkami 500zł. Coś godnego polecenia jeszcze?

Ten kross wart w stacjonarnym 2399zł? jeszcze esprit 5 mi proponowali za 2700zł na Deoro wszystko. Jakoś za Krosami tak średnio...

Edytowane przez blastte
Opublikowano

@blastte oczywiście że najlepszy Kandas.

Oba pozostałe to rowery na tym samym osprzęcie 

Opublikowano
2 godziny temu, blastte napisał:

Rower MTB 29" Kands Hardstone Deore

I świetnie ;)

Cena do jakości jest wręcz nieporównywalna do pozostałych. Tym rowerem możesz nawet do lasu pojechać. Będziesz zadowolony 

Opublikowano (edytowane)

Koniec końców powiększyłem swój budżet i też zamówiłem Kands'a Hardstone Deore, do końca zastanawiałem się czy nie kupić Indiany X-Enduro 7.7 ale urzekły mnie te ładne, gładkie spawy, w ogóle cały rower wygląda mega solidnie, i to, że w Indianie jednak szerokość opon zdecydowanie przesadzona (2,8) i musiałbym coś kombinować z węższymi. Trochę szkoda tego powietrznego RockShoxa, ale na razie pewnie i tak nie zrobiłoby mi to różnicy.

Edytowane przez GrubyTomek
Opublikowano
5 godzin temu, GrubyTomek napisał:

zamówiłem Kands'a Hardstone Deore

Bardzo podobają mi się te Kandasy i w swoim przedziale są warte swojej ceny

Wielu Km i wielu zgubionych Kg ;) .

Ps.Hehe,nie da się zmienić nicku na forum xD 

Opublikowano (edytowane)

Cześć

Szukam roweru górskiego do 3000zl, mam 196 cm wzrostu i ważę 125kg. Znacie jakieś strony z fajnymi rowerami lub macie jakieś rowery do polecenia? 

Edytowane przez Kamillossss
Opublikowano
7 godzin temu, Kamillossss napisał:

macie jakieś rowery do 

Przeczytaj sobie parę postów wstecz ;). Jest tam dużo maszyn godnych polecenia 

Opublikowano
18 minut temu, kamil05090 napisał:

jest wart swojej ceny? 

Jest wart. 

Opublikowano (edytowane)

Cześć ;)
Przeglądam od jakiegoś czasu forum anonimowo, ale pomyślałem że jednak zapytam.
Czy o marce Northtec można powiedzieć coś pozytywnego lub negatywnego? Rozważam zakup Northtec Cayon Al https://nrowery.pl/gorskie-29/81-cayon-al.html
Obecnie jeżdżę Krossem Evado 1.0 2017 i przyznam szczerze że był kupiony 2 lata temu trochę pod wpływem impulsu, bo wówczas nie miałem w zasadzie na czym jeździć, a cena była kusząca. Kupiony raczej na zasadzie podejścia, że "rower to rower". Jednak wraz z upływem czasu i km trochę zaczął mi doskwierać ten rower, głównie z powodu ograniczeń terenowych w które (nie)mogę nim wjechać. Jeżdżę raczej amatorsko dla samego siebie, a nie na wyniki i przede wszystkim dlatego że lubię. Nigdy więc nie planowałem swoich tras, tylko zjeżdżam okolice jeżdżąc przed siebie (ahoj przygodo 😆). Zazwyczaj trasy 30-60km. Obecny rower najlepiej jednak czuje się na asfalcie i to niezbyt połatanym, a raczej świeżo położonym i równym. Gdy pojawia się choć trochę drogi nieasfaltowej, czasem również nieco bardziej wymagającej przez las, to czuję poważne braki w dość wąskich oponach oraz widelcu, który jest tzw. uginaczem. Nawet na połatanym asfalcie nie satysfakcjonuje mnie praca tego amora, który naprawdę ciężko się ugina. Pomyślałem sobie że największą swobodę i uniwersalność przyniesie mi rower MTB. Trochę pogorszą się warunki na asfalcie, ale poprawią terenowe. Coś za coś. Początkowo napaliłem się na indianę x-pulser 6.9, ale o kilka miesięcy za późno, bo wyszedł ze sprzedaży. W podanym w tytule budżecie najczęściej pojawiają się rowery z amortyzatorem sprężynowym suntour xct lub xcm. Na moje amatorskie jazdy może by wystarczył, ale postanowiłem zobaczyć czy uda się znaleźć coś na amortyzatorze powietrznym, tak jak indiana. No i wynalazłem tego oto northteca. Z tym że mało można znaleźć o tym rowerze w sieci. Może ma ktoś na forum styczność z takim rowerem, albo chociaż z marką Northtec?
Zakup musiałby się odbyć raczej online, ponieważ nigdzie w okolicach (Lublin) nie widzę sklepów, które współpracowały by z tą marką i które sprzedawałyby te rowery. Jest to oczywiście niewygoda, ponieważ wedle różnych tabelek jestem na skraju ramy 19" i 21". Mam 183 cm, 90kg (w trakcie zrzucania do 80). Skłaniam się ku 19", ponieważ obecny Kross jest w rozmiarze 21" i czuję się jakiś niedopasowany do tego roweru. Tak jakby kierownica była dla mnie za nisko, a jednocześnie za blisko przez co po około 50km zaczyna mnie uwierać dolna część pleców. Mam wrażenie że jestem za bardzo pochylony na swoim rowerze, ???być może właśnie przez to że jest na mnie za duży??? No ale mniejsza o to, do brzegu.
1. Czy przy opisanym przeze mnie użytkowaniu roweru, tzn trochę asfaltu, trochę polnych dróg, trochę leśnych ścieżek itd. i oczekiwaniu względnej uniwersalności rower MTB może mnie zadowolić, czy to pasuje do jakiejś innej "kategorii" roweru, którą mogłem przeoczyć? Obecny rower crossowy z raczej niskiej półki zniechęca mnie przez niski skok uginacza/amortyzatora (50mm) oraz ciężkość wywołaniu jego ugięcia (na mniejszych nierównościach tak jakby się w ogóle nie ruszał).
2. Czy marka Northtec jest warta takiej kwoty (w sumie płaci się głównie za osprzęt, ale co z jakością ramy)?
3. Jak rozwiązuje się dylematy z zakupem roweru przez internet, gdy rozmiar jest na pograniczu, i tabelki tabelkami, a finalnie i tak najlepiej byłoby się przymierzyć do roweru? Zamawia się wybrany, a potem odsyła żeby zamówić w innym rozmiarze, czy zamawia się za pośrednictwem jakiegoś sklepu współpracującego z daną marką żeby się przymierzyć? Zdaję sobie sprawę że firm rowerowych jest dużo, rowerów w gamie producenta bardzo dużo, sklepów rowerowych jest trochę, a asortyment sklepów to ułamek dostępnych na rynku rowerów. Nie da się więc żeby każdy sklep miał każdy rower w każdym rozmiarze, więc pozostaje kupno przez internet. Tylko czy zawsze takie zakupy kończą się udanym zakupem, czy zazwyczaj jednak w ciemno i wg tabelek, a potem ewentualna zabawa w zwroty?

Edytowane przez kamilq05
Opublikowano (edytowane)

Witam, poszukuję roweru MTB do max 3000, rower chciałbym zakupić na jesień/wiosne, ze względu na promocję ale chciałbym mieć już jakiś wypatrzony. Jak narazie znalazlem:

Unibike link 29

Unibike Fusion 29

Romet Mustang M5 lub M4

Giant Talon 1 (licze na obnizke ceny)

176 wzrostu 90kg wagi

Rower ma być sprawny przede wszystkim w lesie ale chciałbym w miare wygodny na szose (chciałbym zamontować fotelik dziecięcy jeśli jest możliwość)

A może ktoś poleci coś innego? Dziękuje za podpowiedzi!

Edytowane przez Crack89
Opublikowano
9 godzin temu, Crack89 napisał:

A może ktoś poleci coś innego?

Wszystkie rowery które proponujesz nie mają powietrznego amora.

W życiu nie dopłaciłbym tyle kasy do Tylona.Po prostu nie jest tyle wart

Ja bym wziął tą Indianę którą proponowałem powyżej

W dniu 18.08.2020 o 23:57, Accent_Szaj napisał:

Opublikowano (edytowane)

Tak czytałem te posty osprzęt ma konkretny ale czy rama będzie dobra? I ciekawe jak z gwarancją, pewnie z 2 tyg+ czekania w razie w. Poczytam jeszcze o nim, jeszcze czytalem o KANDS HARDSTONE DEORE i NORTHTEC GRAVITY AL. ale to tez wszystko przez intetnet, a chciałbym rower dobrać pod kątem wzrostu bo kompletnie nie wiem jaka rama i wysokość koła. Czy po prostu przymierzyc jakis w sklepie dopasować i zamówić przez internet np. Indiane?

Jeśli nienzdecydował bym się na zakupy powyżej czy unibike fusion lub link beda dobre?  Kiedyś zawsze mozna dokupic amortyzator a przesiadam sie z roweru naprawde bardzo ale to bardzo starego i prostego.

Czy mozna do roweru mtb dolozyc fotelik hamax np?

Edytowane przez Crack89
Opublikowano
4 godziny temu, Crack89 napisał:

Czy po prostu przymierzyc jakis w sklepie dopasować i zamówić przez internet np. Indiane?

Indiane możesz przymierzyć w media.

czy unibike fusion lub link

Link poza Amorem jest Ok

dolozyc fotelik

Jasne. Uchwyty do fotelików są na rurę podsiodłową.

KANDS HARDSTONE DEORE i NORTHTEC GRAVITY AL.

1.miejsce Indiana 

2. Kandas

Tego NORTHTEC bym w ogóle nie chciał. Słabo wypada

Opublikowano

Cześć wszystkim. To mój pierwszy post na forum. Do tej pory tylko czytałem anonimowo. Po przeczytaniu wątku kupiłem rower Kross black edition 4 w sklepie Martes. Nikt tego modelu tutaj nie polecał, ale myślę że jest wart zainteresowania. Cena 2 598 zł. Napęd deore, amortyzator niestety santour XCM. 

https://www.sklepmartes.pl/sporty/54128-rower-ms-black-edition-4-m-m-msbez429x17m00300-kross.html#/pe-men/kolor-czarny_grafitowy_biay/rozmiar-rama_17_s_koa_29

Opublikowano

Pisałem w sąsiednim temacie (do 2000) ale jednak dochodzę do wniosku że trzeba lekko dołożyć żeby coś fajnego kupić.

MTB dla faceta, 178cm wzrostu, noga 80cm, 73kg, budżet 2300 powiedzmy. Żadnej zawodniczej jazdy, tylko rekreacyjnie do jazdy po leśnych ścieżkach, szutrach itp.

Ciężki temat z dostępnością rowerów, ale w tej cenie powinno się udać:

Romet Mustang M2 - w cenie 2250 PLN, z tym że koniecznie rama 17", na 19" obijam klejnotami stojąc na płaskiej podeszwie

Kands Hardstone Alivio - 2200 allegro

Northtec Viking Deore - 2399, lekko ponad budżet ale może warto (albo uda się stargować)

Northtec Viking Alivio - 2099

Unibike Shadow 29 - 2150

W zasadzie to Mustang M2 chyba najlepszy osprzęt/cena, ale nie wiem czy do jazdy rekreacyjnej nie byłoby lepsze coś na ramie 19" z niższym przekrokiem...

Opublikowano
20 godzin temu, GTwice napisał:

W zasadzie to Mustang M2 chyba najlepszy osprzęt/cena, ale nie wiem czy do jazdy rekreacyjnej nie byłoby lepsze coś na ramie 19" z niższym przekrokiem...

Sam wydedukowałeś co jest najlepsze i masz racje. Co do rozmiaru weź mniejszy ;). Noe chcemy łączyć się z Tobą w bólu xD

20 godzin temu, GTwice napisał:

, na 19" obijam klejnotami stojąc na płaskiej podeszw

Opublikowano

Witam Was,

mam prośbę o recenzję roweru Ghost Kato 5.9 AL. 2020 – generalnie chodzi mi o to, jak z Waszej strony ma się tu jakość i osprzęt do ceny. W internecie znalazłem raptem trzy opinie osób który mają ten rower (i to wersję z 2019), a tutaj na forum w wynikach wyszukiwania wyskoczył mi raptem pięć razy, ale tylko wspomniany z nazwy – bez jakichkolwiek opinii. Jego cena wyjściowa to 3499zł lecz wrzucam tutaj ze względu na częste w ostatnim czasie obniżki jego ceny do 2999zł lub nawet do 2499zł w sklepie internetowym Martes. Do oceny, załóżmy, że mógłbym go dostać za 3k. Mam 184cm wzrostu, 116kg wagi i przekrok ok. 83cm, więc celowałbym w ramę L (około 19,5cala). Jazda głównie po mieście i niezbyt wymagającym terenie.

Z góry dziękuję za wszystkie opinie na temat tego roweru.

Poniżej opis oraz linki do Martes i opisu modelu na stronie producenta.

·         rozmiar kół: 29

·         rama: ALUMINIUM

·         widelec SR Suntour SF14 XCR Air RLR DS 100 mm

·         hamulce: Shimano BRMT200 2/2 Piston 180 mm Disc

·         korbowód: Shimano FCMT500 3626

·         kaseta: Shimano CSHG50010 1142

·         przednia piasta: Shimano HBRM35 QR

·         tylna piasta: Shimano FHRM35 QR

·         przednia opona: Schwalbe Rapid Rob 29 x 2.10

·         tylna opona: Schwalbe Rapid Rob 29 x 2.10

·         przednia obręcz: Rodi Excalibur XC 622x19 mm 32H

·         tylna obręcz: Rodi Excalibur XC 622x19 mm 32H

·         tylna przerzutka: Shimano Deore RDM6000 Shadow Plus 10S

·         przednia przerzutka: Shimano Deore FDM6025L

https://www.sklepmartes.pl/sporty/46945-rower-kato-59-al-u-ghost.html#/pe-unisex/kolor-night_black_titanium_gray_riot_red/rozmiar-rama_s_koa_29

https://www.ghost-bikes.com/bikes/hardtail/bike/kato-59-al-u

Z góry dzięki za wszelkie opinie na temat tej maszynki.

Opublikowano
22 minuty temu, Mariusz_P napisał:

trzy opinie osób który mają ten rower

Widzisz,oni pewnie kupili nie pytając o jego recęzje . 

23 minuty temu, Mariusz_P napisał:

widelec SR Suntour SF14 XCR Air RLR DS 100 mm

Widelec słaby, ale powietrzny,więc duży plus

24 minuty temu, Mariusz_P napisał:

hamulce: Shimano BRMT200 2

Najtańsze hydrauliczne. Przy twojej wadze raczej do wymiany

26 minut temu, Mariusz_P napisał:

przednia piasta: Shimano HBRM35 QR

·         tylna piasta: Shimano FHRM35 QR

Na minus,ale w tej cenie nie ma sztywnych osi

27 minut temu, Mariusz_P napisał:

tylna przerzutka: Shimano Deore RDM6000 Shadow Plus 10S