Suraj Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Opublikowano 8 Lutego 2019 W dniu 6.02.2019 o 10:37, zibi_j1 napisał: . Obejmy są bardzo delikatne. Jak przesadzisz to pękną. Dzięki, za radę, przyda się, niestety wyjeżdżam w delegację na prawie tydzień wiec przekłądką musi zostać odłożona :D ale bede miał na uwadzę :) W dniu 6.02.2019 o 11:05, Franz Mauer napisał: dyby udało się zrobić zdjęcie źle działającego kompresora to można byłoby domagać się naprawienia szkody przez stację. Wiem wiem, ale ciężko było zrobić zdjęcie tego, bo to trwało sekundy, z resztą nie ma już o czym gadać, sie zmieniło trochę bo z orlenu zrobił się plac budowy na chwile obecną :) przejechałem już na tych kołach po pęknięciu około 800 km i odpukać narazie nic się nie dzieje . Mam nadzieję że nadchodzący sezon wytrzymają :)
Suraj Opublikowano 7 Marca 2019 Autor Opublikowano 7 Marca 2019 (edytowane) Dzieje się dzieje . Z racji przebytej choroby, delegacji i innych takich dopiero zabrałem się za przygotowywanie roweru do sezonu. Dopiero zamontowałem hamulce deorki, pojechałem na próbę przetestować. Pierwsze hamowanie, lipa dobrze ze nikt nie wybiegł albo wyjechał bo bym na pewno nie zahamował. Pojechałem na ulubioną górkę rozpedziłem się do 25 i najpierw tylny hamulec kilka razy aż złapał dobrze , później przedni... i się zaczęło raz, drugi, trzeci coś kiepsko łapie, odkręciłem na miejscu szczękę, jeszcze raz ustawiłem .... wjechałem na górkę rozpędziłem się do jakiś 25 i hamowanie, jak żesz kurła złapał hamulec tak nie wiedziałem że ziemia jest taka gorzka ... Na szczeście nic się nie stało, poza porwanym rękawem, darmowym pilingiem na twarzy i lekko scentrowanym kołem Przybyło też kilka akcesoriów jak kask uvexa, karbonowy uchwyt na bidon, sam bidon, mini pompka czy rękawiczki, okulary. zestaw do odpowietrzania hamulców, dzwonek oring ( tak wiem że wiekszość powie ło panie a na co ci dzwonek, ale w mieście się przydaje a jest mega niewidoczny) Zdjęcia wkrótce. Zostało mi jeszcze dociąć pancerze od hamulców bo sa za długie ... Mam pytanko, czy da się ustawić skok klamki? Wiem że np w hamulcach szosowych jest taka możliwość. Tu jedyne co znalazłem to mozliwość oddalenia klamki od rączki, ale skok dalej jest duży, tzn od pozycji wyjściowej do maxa jest to jakieś 4 cm, moze 5 licząć od końca klamki ? I nie wiem czy to kwestia regulacji, czy może są zapowietrzone. Heble niby nowe ale nigdy nie wiadomo ile leżały na magazynie. Po zimie formy brak, 5 km szybszej jazdy zasapany do nadrobienia, w końcu w tym roku musi setką pęknąć Edytowane 7 Marca 2019 przez Suraj
Suraj Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2019 No i mój RR520 odszedł do historii sprzedany, nowy właściciel bardzo zadowolony a co się nauczyłem jeśli chodzi o serwis to moje pozostanie na zawsze 3
Rekomendowane odpowiedzi