Ares Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Czyli składałeś młotkiem i śrubokrętem... Czas to czas i to kosztuje. Czy się siedzi przed kompem, czy dłubie w nosie nie ma żadnego znaczenia. Są ludzie co siłą rzeczy nie mają czasu i narzędzi a to się zawsze wlicza w koszt składania przez siebie. Dlatego wolą kupić nowe. Już Ci napisałem, że w ten sposób rzeżbiąc dojdziesz finansowo do kwoty za nowy nawet lepszy rower. Dolicz amor, hamulce hydrauliczne. Nowa rama to już w ogóle po temacie. To nie hejt tylko uwaga a raczej inne zdanie w danym temacie. I nie o kwotach 7K tylko połowa z tego. Na koniec nie płaczę w Twoim Jaśnie Panie wątku tylko to co napisałem się nie ukazało więc poprosiłem i skasowanie całej wypowiedzi. Dalej łatwo się domyślić bo nie przypuszczałem, że odpowiedz się w ogóle ukarze. Nadal czekam na odpowiedz w kwestii tej Reby. Doczekam się czy nie bardzo i nadal będziesz się ciskał co najmniej jak bym Ci zajął połowę "Twojego" bo nie mojego ani innych wątku ? 1
Suraj Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Mógłby ktoś poczyścić ten offtop ? byłbym wdzięczny
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Ukryte, jak zajdzie potrzeba to się wytnie.
Suraj Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Dotarła dziś do mnie redukcja i po pracy będę pontował, tylko tak się zastanawiam w które miejsce to się montuje, czy pod kasetę czy nad najmniejszą zębatkę, wydaje mi się że jak wrzucę nad najmniejszą to to nic nie da, ale mogę się mylić
Zbysio Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Pod kasete. To znaczy pierwsze dystans, a potem kaseta.
Suraj Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Słuchajcie stała się tragedia zajechałem na stację na kompresor dopompować koła podłączyłem końcówkę do wentyla ustawiłem 3.1 bara i pompuje, nagle error na kompresorze i pompuje twardo dalej ... chciałem zdjąć tą nasadke na wentyl i ten klips co się klika został mi w ręku zanim zdążyłem wyrwać ta wtyczkę od kompresora .... spójrzcie na oponę da rade jakoś to "załatać" lub też jakoś podkleić ? Szkoda mi ich wyrzucać bo oponki nowe Takie pęknięcie jest z jednej strony wzdłóż całego napisu schwalbe
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Jak na moje oko opona na śmieci,pęknięcie pod wpływem nacisku i ciśnienia będzie się powiększało Po drugie po co ci 3,1 bara 🧐 ,2,4 to już jest twardo,zobacz czy na oponie nie ma napisanego maksymalnego ciśnienia
Suraj Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2018 opona ma 1.8-3.7, a że jestem ciężki to wole trocher wiecej więc zawsze koło 3 pompuje 2 minuty temu, piter614 napisał: Jak na moje oko opona na śmieci,pęknięcie pod wpływem nacisku i ciśnienia będzie się powiększało no to smutłem ;/
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Przy jeździe za chwile wyjdą szwy ,potem będzie wpadał piasek i będziesz łapał kapcie,nie zarobisz na dętki Sądzę że 3 to i tak dużo ,po lesie gdy jeździsz tak nabitą oponą nie ucieka ci np przód?Ja pompuję 2,4 gdy wiem że będę miał dużo asfaltu, 2,0 po lesie i mniej , 1,8 to na srebnej ostatnio jeździłem bo rower uciekał było tyle kurzu i piasku że opona nie układała się do nawierzchni. Gdybyś był w górach i miał awarie mógłbyś podłożyć np kawałek puszki plastikowej,lub puszki po piwie lub zeszyć ale to jest druciarstwo. Opony nowe zawsze boli,zdejmowałem u siebie prawie nowe nie chciały zejść za boga z obręczy po godzinie podważyłem desperacko dużym śrubokrętem ,wyszło tak że wbiłem go do środka 😥
maklakiewicz Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Jesteś w stanie ocenić jak długo pompował ten kompresor? Trochę dziwne, że tak szybko pękła.
Suraj Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Godzinę temu, maklakiewicz napisał: Jesteś w stanie ocenić jak długo pompował ten kompresor? Trochę dziwne, że tak szybko pękła ciężko określić ale z 8 sekund może więcej nie wiem
Heboket Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 14 godzin temu, Suraj napisał: Słuchajcie stała się tragedia zajechałem na stację na kompresor dopompować koła podłączyłem końcówkę do wentyla ustawiłem 3.1 bara i pompuje, nagle error na kompresorze i pompuje twardo dalej ... chciałem zdjąć tą nasadke na wentyl i ten klips co się klika został mi w ręku zanim zdążyłem wyrwać ta wtyczkę od kompresora .... spójrzcie na oponę da rade jakoś to "załatać" lub też jakoś podkleić ? Szkoda mi ich wyrzucać bo oponki nowe Takie pęknięcie jest z jednej strony wzdłóż całego napisu schwalbe Ja tak miałem ze smart samami przy normalnych ciśnieniach...
Suraj Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Heboket napisał: Ja tak miałem ze smart samami przy normalnych ciśnieniach... I na czym stanęło ? pęknięcie szło dalej ? Ja planuje jezdzić aż w końcu walnie opona i kupei nowe... bo szkoda mi ich wyrzucać narazie, powietrze nie schodzi więc nie jest źle
Heboket Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Teraz, Suraj napisał: I na czym stanęło ? pęknięcie szło dalej ? Ja planuje jezdzić aż w końcu walnie opona i kupei nowe... bo szkoda mi ich wyrzucać narazie, powietrze nie schodzi więc nie jest źle Kupiłem continentale, bo opona biła na boki
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 15 godzin temu, Suraj napisał: Słuchajcie stała się tragedia zajechałem na stację na kompresor dopompować koła podłączyłem końcówkę do wentyla ustawiłem 3.1 bara i pompuje, nagle error na kompresorze i pompuje twardo dalej ... chciałem zdjąć tą nasadke na wentyl i ten klips co się klika został mi w ręku zanim zdążyłem wyrwać ta wtyczkę od kompresora .... spójrzcie na oponę da rade jakoś to "załatać" lub też jakoś podkleić ? Szkoda mi ich wyrzucać bo oponki nowe Takie pęknięcie jest z jednej strony wzdłóż całego napisu schwalbe Szans nie ma... Trzeba było to na stacji zgłosić od razu, uszkodzony kompresor, ich wina, miałbyś oponę, a tak masz niestety śmieć. :(
Suraj Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2018 1 minutę temu, SpiderMAN napisał: Trzeba było to na stacji zgłosić od razu, uszkodzony kompresor, ich wina, miałbyś oponę, a tak masz niestety śmieć. Zgłosiłem ze mi uszkodziło opone, ale uwaga kompresory nie są ich, chłop mi dał numer do firmy od której dzierzawia te kompresory, zadzwoniłem babka do mnie po ang mówi że proszę złożyć reklamacje, ale odpowiedzialnośc za poprawnosc działania kompresora leży po stronie stacji benzynowej, wrociłem dziś na stację, pracownicy oczywiście nic nie wiedzą, kazali dzwonic do szefa, zadzwoniłem do szefa szef mówi żeby dzwonić do firmy od kompresora... bo oni się nie poczuwają. Jak miałbym jezdzić po policjach, dzwonić od jednych do drugich to mam to w du*ie, za 70 zł, tracić czas i nerwy 1
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 14 minut temu, Suraj napisał: Zgłosiłem ze mi uszkodziło opone, ale uwaga kompresory nie są ich, chłop mi dał numer do firmy od której dzierzawia te kompresory, zadzwoniłem babka do mnie po ang mówi że proszę złożyć reklamacje, ale odpowiedzialnośc za poprawnosc działania kompresora leży po stronie stacji benzynowej, wrociłem dziś na stację, pracownicy oczywiście nic nie wiedzą, kazali dzwonic do szefa, zadzwoniłem do szefa szef mówi żeby dzwonić do firmy od kompresora... bo oni się nie poczuwają. Jak miałbym jezdzić po policjach, dzwonić od jednych do drugich to mam to w du*ie, za 70 zł, tracić czas i nerwy Ja bym nie odpuścił... Ale to ja. No cóż.
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 ja mam tak wredne smart samy że jedyny sposób na ułożenie ich to posmarować stopki rozpomowac do 5 żeby wskoczyły i spuścić do 3. Na takim ciśnieniu jeżdżę. Poniżej 2 uciekał mi tył na lekkich zakrętach. Teraz śmigam w 90% po asfalcie.
Suraj Opublikowano 9 Września 2018 Autor Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Hej hej, po krótkiej przerwie, w piatek dotarł do mnie uchwyt na telefon GUba od skośnookich braci, wygląda dobrze, pierwsze testy za mną i jest świetnie. Uchwyt GUB Telefon trzyma bardzo mocno. Wczoraj dystans 65 km po dość trudnym jak dla mnie terenie, lasy, szuter i inne dziury, ani przez chwilę nie miałem obawy żeby tel miał wylecieć. Trochę ciężki jest ale kilkanaście gramów więcej to nic gdybym miał rozbić tel za 3k złociszy. No i jednak bede musiał zainwestować w koszyk na bidon, bo butelki to jednak słaba opcja, zwlaszcza w lesie gdzie mój super druciarski patent na trytki się średnio sprawdził i pękła mi butelka z wodą po przejechaniu 30 km ;/ i kolejne 15 km jechałem na sucho do najbliższego sklepu ;/ A co do jazdy, to przez ostatnie połtora miesiąca, był dystans 40 km zrobiony, było 55 km zrobione, wczoraj 65 km zrobione, jak się uda to chciałbym za tydzień wyruszyć na 75-80 km no i wisienka na torcie tego sezonu była by pierwsza w życiu setka ! ale czy pogoda dopisze ? no i czy ja dam radę oto jest pytanie ... trochę za późno się za to wziąłem zwłaszcza ze mamy już 9 września. Zobaczymyhttps://www.endomondo.com/users/17088924/workouts/1193790591 Edytowane 9 Września 2018 przez Suraj
PeKa Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 Po 50/60km nogi same jadą Ofc jeśli nie spalisz się na początku. Dajesz!Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 @Suraj mam ten uchwyt, jednak mi niestety dwa razy telefon wypadł w bardzo ciężkim terenie. Skutek to pęknięta szyba Teraz zwłaszcza na ciężkich zjazdach wyjmuję telefon z uchwytu, a dla bezpieczeństwa zamówiłem takie cudo: https://pl.aliexpress.com/item/Rower-w-Rower-w-Kierownica-Banda-Elastyczny-Pasek-Uchwyt-Na-Telefon-6-s-Na-telefon-JUL02/32892987726.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fReG3qS Telefon będzie trzymany podwójnie
Suraj Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2018 Heh przyszła gwiazdka i do mnie ! koniec jazdy z butelką wody podczepioną na trytyki !!! Bidon Camelback BIG 750ml + karbonowy uchwyt ! Jaram się jak pochodnia
Suraj Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 Świeżutkie i pchnące właśnie przybyły. W weekend bedzie montaż i zobaczymy z czym to sie je
Gość Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 16 godzin temu, Suraj napisał: Świeżutkie i pchnące właśnie przybyły. W weekend bedzie montaż i zobaczymy z czym to sie je ostrożnie i delikatnie dokręcaj obejmy klamek! Po dokręceniu mają się dać obrócić na kierownicy przy użyciu większej siły. Obejmy są bardzo delikatne. Jak przesadzisz to pękną.
Franz Mauer Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 W dniu 31.8.2018 o 09:22, SpiderMAN napisał: Szans nie ma... Trzeba było to na stacji zgłosić od razu, uszkodzony kompresor, ich wina, miałbyś oponę, a tak masz niestety śmieć. Gdyby udało się zrobić zdjęcie źle działającego kompresora to można byłoby domagać się naprawienia szkody przez stację.
Rekomendowane odpowiedzi