Skocz do zawartości

Okulary Siroko

szarik_102

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, lukaszzsch napisał:

Hej, a jak te twoje uvexy, które kupiłeś w zamian? Bo od wczoraj się na nie ślinie...

Warto dołożyć więcej niż do decathlonowych?

Tak, że już je sprzedałem 😂. Strasznie słabo trzymają się na głowie. Cały czas trzeba było je poprawiać. Same soczewki ok.

Teraz kupiłem Oakley Jawbreaker i są kilka klas wyżej. Tylko nie fotochromy, bo chciałem niebieskie soczewki. Ale spodobałby Ci się sposób wymiany szkieł 😉

• Lubię to! 1
Opublikowano

Samych rodzajów soczewek ma oakley milion i ceny tez milion. Muszę poczytać.

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie kubię mieć za dużego wyboru. Siroko, pomino gowninej jakości dało mi możliwość zakupu wszystkich trzech soczewek na raz i miałem mentalny spokój.

Boję się, że kupno oakley to będzie początek zabawy w soczewki...eh... a kask miałem nowy brac

Opublikowano

Polecam Uvex sportrace 893 VM. Link:

Uvex okulary sportowe dla dorosłych, unisex 803 race vm https://www.amazon.de/dp/B01KMCXI4A/ref=cm_sw_r_cp_api_i_N4P1EbHE75JEC

Dokupiłem do nich taki pasek

Uvex Eyewear Strap Brillenband white https://www.amazon.de/dp/B07MW7X4ST/ref=cm_sw_r_cp_apip_OYypkLNDO2pcK

I jeżeli chodzi o trzymanie jest ok. Zestaw ogólnie kosztuje spore pieniądze ale zakładam ze wydajesz raz.

Jeżeli chodzi o test dzień noc to nie bede powielał testu Łukasza P. wszystko się sprawdziło. Jest ok tzn okulary nie rozjaśniają na 100% w dzień i nie ściemniają się na 80 % w dzień. Na moje potrzeby turystyki rowerowej + bieganie jest ok, ale należy pamiętać o tym pasku mocującym który jest niezwykle ważnym akcesorium. Pasek jest mega wygodny, ale pewnie w Decu można kupić inny taniej.

Pozdrawiam Beder

Opublikowano

Myślę, że jedna soczewka Road + jedna przezroczysta do jazdy w nocy i więcej nie trzeba. 

A kask... właśnie zamówiłem Abus Aventor. x2, bo nie widziałem, który kolor 😅. Jeden wróci z powrotem. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Padło i na mnie.
Wyciągnąłem dzisiaj swoje okulary pierwszy raz z futerału, a tu niespodzianka w postaci peknietej ramki...
Jak wygląda u nich kwestia reklamacji?

• Lubię to! 1
Opublikowano
Padło i na mnie.
Wyciągnąłem dzisiaj swoje okulary pierwszy raz z futerału, a tu niespodzianka w postaci peknietej ramki...

Wyślij zdjęcia na maila: soporte@siroko.com

Na 99 przyślą nowe. Moje wytrzymały aż trzy miesiące od wymiany
  • Lubię to! 1
Opublikowano
Padło i na mnie.

Padło i na mnie.

Opublikowano

Jednocześnie dzisiaj otrzymałem odpowiedz, że drugi raz pękniętej oprawki nie wymieniają, a sprzedaży samych oprawek nie ma. Jestem jeszcze bardziej zniesmaczony, bo jakość to jedno, a sposób odpowiedzi to drugie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem model Sahara. Z fotochromami i filtrem polaryzacyjnym

Są genialne. Na początku były trochę za ciasne, ale zauszniki zrobione są z termoformowalnwego tworzywa, więc wystarczy chwilę ogrzewać je suszarka do włosów, żeby ustawić sobie najwygodniejszy rozstaw. 

Jeździłem w nich w pełnym słońcu - dobrze chronią wzrok a licznik jest widoczny. Wracałem w deszczu i nie zaparowały. 

Niestety, ja gubię okulary nieustannie. Zgubiłem już POCe i Rudy Projet, więc jeśli mam gubić okulary za 200€ albo za 40€ to wolę za 40, tym bardziej, że niczym nie ustępują tym za 200.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dostałem dzisiaj swoje Siroko K3 i chyba znalazłem przyczynę pękających ramek.

Jest to prawdopodobnie wada produkcyjna, ja wybrałem model z krystalicznie czysta ramką i na środku widać idealnie pęcherzyk powietrza. IMG-20200805-112348.jpg

IMG-20200805-112329.jpg

I aż się zastanawiam czy reklamować teraz czy czekać aż pękną 😅

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Teraz K3 są za 30E.

Ktoś coś powie po dłuższym użytkowaniu jak się sprawują ?

Opublikowano

Jak chcesz mieć kilka par soczewek i zmieniać to odpuść, bo strzelą prędzej czy później.

Jak jedne jedyne soczewki to będą służyć długo, a przynajmniej tak uważam.

Opublikowano

Soczewka na zmianę kosztuje 20E.

Okulary plus soczewka na zmianę to 50 E. Za 60E mam 2 pary okularów z różnymi soczewkami. 

Opublikowano (edytowane)

Daj sobie spokój z Siroko to chińczyk tylko za więcej kasy, nie opłaca się. Bardzo soczewki się rysują nawet od odzieży..Lepsze okulary masz z Aliexpress/GearBest czy innych serwisów.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Rzeczywiście opinie są słabe. Daruję sobie. Szukam innych 

Opublikowano
Rzeczywiście opinie są słabe. Daruję sobie. Szukam innych 

Przerobiłem dwie pary i ten szajs, a właściwie czas jego życia to loteria. Boki szczególnie wtedy gdy wyjmujesz z etui okulary przed planowaną ustawką i okazuje się, że masz dwie połówki okularów.

Choć użytkowo dawały radę, bo wygoda i działanie soczewek całkiem spoko.
Opublikowano
18 godzin temu, Patryś napisał:

Daj sobie spokój z Siroko to chińczyk tylko za więcej kasy, nie opłaca się. Bardzo soczewki się rysują nawet od odzieży..Lepsze okulary masz z Aliexpress/GearBest czy innych serwisów.

Nie wiem skąd Państwo wzięli te opinie na temat okularów Siroko? Ja mam dwie pary tych okularów. Jedne od ponad sezonu, a drugie kupiłem latem tego roku (często zapominam okulary, więc jedne trzymam w samochodzie na wszelki wypadek). Jedne oprawki mam czarne, a drugie przeźroczyste (to chyba dwa rózne tworzywa).

Używam szkła zółte (kontrastowe), fotochromy (najczęściej) i niebieski metlic (na duże słońce). W tych pierwszych przejechałem ok 6tyś km, w tych drugich z tysiąc. Jestem z nich bardzo zadowolony.

Oczywiście, słyszałem opinie, że oprawki lub szkła się łamią, ale - jak się okazuje - najczęściej tym, którzy nie przejrzeli instrukcji jak wymieniać szkła. I próbują na siłę. Tymczasem jeśli się trzymać instrukcji to są trzy kliknięcia. 

Nie potrafię porównać tych okularów do chińskich, bo nigdy takich nie miałem. Mogę je porównać jedynie do okularów Police i RayBan (bo takie mam) i do Rudy Project (bo takich miałem kilka par). Niestety, ja często gubię okulary, więc w końcu postanowiłem - skoro już musze je gubić - gubić takie za 30€ a nie 120.Tymbardzie, ze te za 30€ są bardzo ok.

Moim zdaniem Siroko niczym (poza marką) nie ustępują RayBanom. Są równie lekkie, wygodne i polaryzacyjne. Police owszem - dają się lepiej dopasować, ale są mniejsze (te, które mam), więc gorzej chronią przed wiatrem. Podobnie - Rudy Project - nie wiem czy robi okulary o równie dużych szkłach cylindrycznych? 

I jeszcze jedno - jesli zakładać maseczkę lub komin tak, by okulary były na niej a nie pod nią - Siroko nie parują. Sprawdziłem choćby dzisiaj - 40km na mrozie.

Opublikowano

Pęknąć mi nie pękły, ale rysują się od samego patrzenia na nie.

Opublikowano

Potwierdzam. Cały sezon używane i nic sie nie dzieje. Kupione w sumie przez 3 osoby i żadna nie narzeka.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej! 

Nie wiem, czy są tu jakieś panie albo czy panowie wybierali te okularki dla pań, ale szukam czegoś dla siebie. Widzę, że cenowo spoko wypadają, a będą to moje pierwsze okulary - zależy mi na fotochromach. Czy polecicie jakiś model dla kobiet, może nawet dzieci. Jestem drobnej budowy i przymierzałam 2-3 pary w decathlonie, ale średnio w nich wyglądałam, a niestety teraz w sezonie ciężko coś znaleźć - wszystko przebrane. 

Będę wdzięczna za polecanki! :)

Opublikowano

Co do powłoki lustrzanej po 1.5 sezonu (kupione w 2020):

a5811985c8a10c128182b7edc71307f8.jpg
ec8a6d1146060121e8aae7cb04b1ead3.jpg

Pozdrawiam!