nctrns Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Kupiłem siroko z opticlipem, ale nie używam bo nie mam dużej wady i nie chce mi się wydawać kasy na to, ale wygląda wszystko ok, chociaż montaż może być trochę upierdliwy Fotochromy są ok, nie wiem jak czas reakcji bo nie umiem tego zmierzyć, zakres nie jest bardzo duży, ale jazda w mocno zacienionym lesie może być mało komfortowa.
enderam Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Dzięki za odpowiedź, obecnie wyprzedaż u nich na stronie. Się skuszę, warto wypróbować.
Łukasz_P Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 U nich ta wyprzedaż jest permanentna, więc bez stresu
lukaszzsch Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Kupiłem dwa tygodnie temu. Poziom maksymalnego przyciemnienia jest niższy niż przyciemnienie „podłych” okularów za 20 ziko z deca, ale wystarcza. Przynajmniej w lesie widać ścieżki.Kupiłem wraz z żółtymi szkłami - te roznieś fajnie działają w deszczowy dzień.Generalnie polecam.
Zigfir Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 12 godzin temu, Łukasz_P napisał: U nich ta wyprzedaż jest permanentna, więc bez stresu Zgadza się, ale tez nie zawsze 70% jak teraz .
Maaciek26 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Siema w dniu dzisiejszym stałem się posiadaczem okularów Siroko model K3 które zamówiłem wczoraj o godz 14 więc na plus ogromny jest wysyłka! Czas dostawy zajął mniej niż 24h. Wyglądają fajnie, pasują jak by dla mnie zrobione jeszcze fajne opakowania LA Vuelta a koszt to 27€ razem z wysyłką kupiłem bo cena szkieł jest dobra w razie wymiany. 1
pawcio_93 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 W dniu 15.01.2020 o 13:10, Maaciek26 napisał: Siema w dniu dzisiejszym stałem się posiadaczem okularów Siroko model K3 które zamówiłem wczoraj o godz 14 więc na plus ogromny jest wysyłka! Czas dostawy zajął mniej niż 24h. Wyglądają fajnie, pasują jak by dla mnie zrobione jeszcze fajne opakowania LA Vuelta a koszt to 27€ razem z wysyłką kupiłem bo cena szkieł jest dobra w razie wymiany. Jak wyglądają? Wstawiłbyś jakieś fotki? Też interesuje mnie ten model 🙂 Nie było żadnych problemów z przesyłką? Nie naliczają żadnych dodatkowych opłat, np. celnych?
lukaszzsch Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 To idzie z Hiszpanii, wiec nic nie doliczają. Tez czekałem jedynie 24h
Maaciek26 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 @pawcio_93 model LA Vuelta to głównie opakowanie i ściereczka a tak to wszystko super. Wyglądają dobrze wrzucę zdjęcia jutro albo w weekend
pawcio_93 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 2 godziny temu, Maaciek26 napisał: @pawcio_93 model LA Vuelta to głównie opakowanie i ściereczka a tak to wszystko super. Wyglądają dobrze wrzucę zdjęcia jutro albo w weekend Dzięki 😀
MateoCA Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Może ja dorzucę trzy grosze do wątku. Mam od nich 2 pary okularów. Faktycznie mogłyby trochę lepiej przyciemniać w słoneczny dzień. Poza tym, na mojej głowie leżą super, wyglądają też zacnie. I co najważniejsze, przy zmianie szkiełek na przezroczyste złamałem oprawkę, napisałem e-mail, dodałem zdjęcie - w tym samym dniu odpisali i wysłali NOWĄ parę okularów. Także obsługa i "gwarancja" na najwyższym poziomie. Inne firmy powinny się uczyć od nich Edytowane 24 Stycznia 2020 przez MateoCA
Mikolaj0 Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Jak wrażenia? Pod filmem na YouTube sporo opinii o pękających oprawkach i rysujących się szkłach... Kod BACK15 obniża cenę o 15% jakby ktoś potrzebował :)
Red Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 15% od promocji -50%? Ja na swoje nie narzekam mam je już drugi sezon i sporo że mną przejechały. Dodam że mam model MTB więc trochę terenu zaliczyły. Żadnych pęknięć czy rys. Jedyna wada na dziś, to na mtb są trochę za ciemne.
Zigfir Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 8 godzin temu, Mikolaj0 napisał: Jak wrażenia? Pod filmem na YouTube sporo opinii o pękających oprawkach i rysujących się szkłach... Kod BACK15 obniża cenę o 15% jakby ktoś potrzebował Mogę niestety tylko opinie potwierdzić. Niby najgorsze nie są, ale trzeba się z nimi obchodzić bardzo delikatnie. Przygodę ze strzeloną ramką zaliczyłem. Ale też może jeszcze wyżej bym je cenił gdybym od jakiegoś czasu nie używał okularów Rudy Project. Zakres fotochromów nie do porównania. Po ciemku w Siroko ciężko się jeździ. Maksymalne przyciemnienie też słabsze. Podobnie jak ochrona przed wiatrem i parowaniem. W Rudym po zachlapaniu ścieram błoto rekawiczką - zero rys, podczas gdy Siroko trzeba wycierać pokrowcem, bo nawet czystą szmatka do okularów zostawia mikroryski. Siroko wygrywają tylko w kategorii ceny. Po promocji 1/4 - 1/3 tego co Rudy.
Rafu Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 Potwierdzam opinie na temat rysujących się szkieł i pękających oprawek. O łatwo rysujących się szkłach pisałem już wcześniej w tym wątku. w październiku pękły mi oprawki - podejrzewam, że to wina szkieł foto, które były znacznie trudniejsze w wymianie w porównaniu do standardowych przyciemnianych i bezbarwnych. Napisałem do Siroko i w ramach satysfakcji klienta wysłali mi nowe okulary. Dla bezpieczeństwa nie będę się już bawił w zmienianie szkieł.
lukaszzsch Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 W lutym dostałem ramki po wymianie ze względu na pęknięcie na stoku (norma)Dzisiaj idąc na rower wyjąłem okulary z ramkami pękniętymi przy zauszniku, coś we mnie pękło.Te okulary to badziew.
nctrns Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Moje się trzymają, używane praktycznie do każdej jazdy. Nie trzymam w futerale nawet. Zakładam na kask, jak robię przerwę w jeździe. Ale przezornie nie zmieniam szyby, jeżdżę na fotochromie cały czas...
lukaszzsch Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zmieniam Szyby regularnie. Ale nowe odebrałem 24.02...come on!
Cris92 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 @nctrns a te fotochromy dają radę jesienią o 5 rano jak jest ciemno? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
nctrns Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Tak, są dosyć ciemne. Można jechać przed wschodem słońca, ale niebo musi być już jasne. W całkowitej ciemności jest już w nich za ciemno. Do jazdy w takich warunkach będę leosze szkła żółte albo przezroczyste. Ja mam na takie dojazdy właśnie inne okulary i zazwyczaj po prostu jadę w przezroczystych.
Łukasz_P Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 14 minut temu, Cris92 napisał: @nctrns a te fotochromy dają radę jesienią o 5 rano jak jest ciemno? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Jak chcesz na takie ciemności fotochromy, to od siebie polecam te z Decathlonu. Jeździłem w nich w nocy nawet i nie było żadnego problemu.
Cris92 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 No ja zmieniam sobie na przezroczyste rano, a wracając po4 na czarne. Myślałem, że może da się jakoś uniknąć jeżdżenia z etui i szkłami w plecaku, ale chyba nie za bardzo. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
mareq Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Te fotochromy z deca są faktycznie ok. Niejedną nockę w nich jeździłem.
lukaszzsch Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Jak chcesz na takie ciemności fotochromy, to od siebie polecam te z Decathlonu. Jeździłem w nich w nocy nawet i nie było żadnego problemu. Hej, a jak te twoje uvexy, które kupiłeś w zamian? Bo od wczoraj się na nie ślinie...Warto dołożyć więcej niż do decathlonowych?
Rekomendowane odpowiedzi