Skocz do zawartości

KLS Hacker iCad carbon 2014 - project by eldo

Eldo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Projekt wzbogacił sie i równocześnie nieco stracił na wadze dzięki nowemu koszykowi full carbon od Elite o masie całych 15g :$

21205dfc955147aegen.jpg

a225619561efa88dgen.jpg

Opublikowano

Piękny rower na pięknej ramie. Jak najbardziej przemawia do mnie kolorystyka całości :) Gratuluję udanego projektu.

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)

Podziękował :$ 

Właśnie jestem na etapie proby sztywnego, carbonowego widelca. Ciekawe co z tego wyjdzie. Jedno jest pewne, na wadze pojawi sie 7 z przodu a to juz wg mnie ekstremalnie mało jak na mtb 9_9 Zamówiłem Accent CX-One naturalnie pod kolor czyli czarno, szaro, czerwony wideł lżejszy od Reby o ponad 1000g :o Przymierze, zobacze dam tutaj cynka i sie zobaczy co dalej.

94316901a7640ca6gen.jpg

W celu zachowania geometrii bedzie wersja pod kolo 28". Typowy, sztywny 26 calowiec nie ma prawa bytu z tego typu rama. Mam jeszcze możliwość regulacji na podkladkach i mostku (aktualnie negatyw + podkladka10mm). Beda tez lekkie zaciski 9_9 Zapowiada sie ciekawa zabawa przy bajku! 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Pytanie z innej bajki, nie wiesz gdzie można kupić taką ramę jak Twoja samą sobie w dobrej cenie? ;) (no chyba, że 3599 zł to jest dobra cena...)

Opublikowano (edytowane)

Szukałem tej ramy dobre pol roku. Az w koncu trafila sie uzywana jeszcze na gwarancji (z pelna dokumentacja) kupiona solo czyli teoretycznie i praktycznie byla taka opcja jakis czas temu. Aktualnie Kellys robi juz nowsze modele Hacker-a i szczerze watpie zeby gdzieś wyhaczył akurat taka sama. Moze w uzywce się cos trafi :) 

3599pln to raczej nie jest dobra cena O.o ja za swoja rok temu dalem 1800pln. 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Ambitny człowiek z pasją. Gratuluję projektu, choć z technicznej strony się nie znam. Ale wizualnie piękny sprzęt. Pozazdrościć:)

Opublikowano (edytowane)

Faktycznie, rama nieprzeciętnej urody i z bardzo pociągającą linią. Ślicznie prezentuje się Twój rower na niej złożony. Kawał dobrej roboty, niech służy!

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dziękuję za miłe opinie :$ 

Jak tylko wpadnie mi do głowy cos ciekawego zwiazanego z projektem podziele sie z Wami :) 

Na chwilę obecną czekam na sztywny widelec. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, MadOnion napisał:

Dobra koza! Potrzebujesz tarczy 180 z przodu ?

Potrzebuję w sensie czy mam i wystarcza czy mam 160 i potrzebuje 180?  Bo mam 180 xt 9_9

Trochę sie pozmieniało w temacie sztywnego widelca przelajowego. Opcja 1 wrocila czyli carbonowy wideł 29er z osia qr15 z alliexpress. Accent CX-One nie ogarnie geometrii ramy.

f2d53145e5115949gen.jpg

a785e64d0f0fd7a7gen.jpg

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Czy musisz mieć tarcze 180 ; ) ?  czy nie wystarczyła by Ci 160 ; )

Opublikowano
Przed chwilą, MadOnion napisał:

Czy musisz mieć tarcze 180 ; ) ?  czy nie wystarczyła by Ci 160 ; )

Z tylu mam 160, z przodu pewnie by wystarczyla tez 160 ale akurat byly nowe  w kpl z kolami wiec tak zostalo. 

Opublikowano

Po docieciu rury sterowej mysle ze bedzie ok 450g 9_9

6e7be0b1cb0b899bgen.jpg

Opublikowano

Powietrze spadlo czy spusciles zeby byl lzejszy?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Chciałem sprawdzic geometrie z widelcem 405mm os/bierznia  ktory zamowilem i odmowilem po zobaczeniu efektu jak na foto. Najprościej upuscic powietrza 9_9

Jak to sie mówi w świecie tuningu...gleba na maxa :o

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

A mówiłem ;) że geo poleci łeb na szyję ;)

Opublikowano
7 minut temu, RainbowHunterPL napisał:

A mówiłem ;) że geo poleci łeb na szyję ;)

A no liczylem sie z tym ale ze az tak O.o bedzie wideł odpowiedni, kwestia trakcji i wygladu. Geometria na pewno bedzie dobra bo 480mm od osi do biezni. 

Opublikowano

Różnica będzie prawie niezauważalna ;) a zobaczysz jak rower wtedy zapitala do przodu :D

Opublikowano
56 minut temu, RainbowHunterPL napisał:

Różnica będzie prawie niezauważalna ;) a zobaczysz jak rower wtedy zapitala do przodu :D

Podziele sie wrazeniami jak tylko paczka doleci i zmontuje wozidełko 9_9 

Lapie klimat na zblokowanej Rebie, ale -1000g z rowera wazacego niecale 9000g to juz jest cos B|

Opublikowano

Coś pięknego :D chciałbym mieć tak lekki rower :D może kiedyś.

• Pomógł 1
Opublikowano

Wcześniej jezdzilem na 13kg UNIBIKE, przesiadlem sie na carbon jakos jesienią 2016 i nadal jestem w szoku. -5kg pod tylkiem plus inne rzeczy ktore robia robote w czasie jazdy muszą byc odczuwalne. Projekt sporo czasu i kasy wyssał ale przynajmniej jest używany dzien w dzien a nie wisi na scianie jak obrazek :) Czyszcze go kilka razy w tygodniu, praktycznie co dzień. 

Taki klimat :D

Opublikowano

Ja swój rower nie warty majątku też czysze praktycznie codziennie :D taki nawyk :D niech rower służy jak najdłużej ;)

• Pomógł 1
Opublikowano
20 godzin temu, Eldo napisał:

Czyszcze go kilka razy w tygodniu, praktycznie co dzień. 

Jesteś zboczony, wiesz? :D Ale doskonale Cię rozumiem. ;) Setek rajcujących kilometrów!