andre Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) W dniu 28.03.2020 o 17:10, Tygr napisał: https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/refunded-returns Dodatkowo możesz wystąpić o zwrot kasy do PP Wychodzi na to, że po pozytywnym komentarzu nie mam takiej możliwości, bo po wejściu na Twój link ebay nie pokazuje mi żadnej transakcji Edytowane 30 Marca 2020 przez andre
Tygr Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Reklamacje są przez PP (o ile tak płaciłeś) przez 180dni.
andre Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) W dniu 30.03.2020 o 22:58, Tygr napisał: Reklamacje są przez PP (o ile tak płaciłeś) przez 180dni. Napisałem, zgodnie z sugestią, do PayPal, opisując cała sytuację, odpisali, że jeśli zakup był przez ebay, to powinienem założyć tam spór ze sprzedawcą, jeśli przedmiot nie spełnia moich oczekiwań. Co do bezpłatnego zwrotu PayPal, to musi on zmieścić się w terminie podanym przez sprzedawcę, a więc w tym przypadku 30 dni, które przekroczyłem. To co, powinienem założyć spór licząc na to, że w odpowiedzi dostanę od PayPal przedłużenie tego terminu zwrotu? ================== Nieaktualne, przy transakcji mam napisane "Payment method Credit card", czyli odpada ochrona PP Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez andre
Yorkerek Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Przetestowałem lampeczkę Aglaia 630 i jest rewelacyjna. Idealnie oświetla drogę, jednak zależało mi na zamocowaniu na widelcu zamiast na kierownicy i mam uchwyt, który będzie pasował po dopasowaniu śrubki. Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez Yorkerek Dodanie zdjęć
Rokoszoko Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Ja używam kompletu z decathlonu, mają dobrą linię odcięcia, minus, brak mocowania, tylko na gumce przez kierownicę https://link.do/bSDjD
mareq Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 ^Mam tą lampkę. Mocowanie ok. Odcięcia ona nie ma żadnego. Trzeba ją po prostu pochylić na tyle żeby nie oślepiała. Jak na mnie zasięg cieniutki i bardzo wąski snop światła. Do tego akumulator na długo nie starcza i jak zaczyna ostrzegać, że się kończy to mamy kilka minut do wyłączenia. Dałem ją dziecku do rowerka.
Yorkerek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Dziś zamocowałem swoją Aglaię na widelcu i niestety zdaje mi się, że snop światła nie pada tak daleko jak z mocowaniem na kierownicy, czy to możliwe? dodatkowo na wertepach trzęsie się ten cały uchwyt na widelcu, więc chyba przeproszę się z mocowaniem na kierownicy oryginalnie 8 godzin temu, Rokoszoko napisał: Ja używam kompletu z decathlonu, mają dobrą linię odcięcia, minus, brak mocowania, tylko na gumce przez kierownicę https://link.do/bSDjD Jak wszedłem na linka i zobaczyłem cenę tych lampek to aż mnie zmroziło, prawie stówka za tak cienko wykonane i niezbyt fajnie świecącą lampeczkę...
Nemrod Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 No cóż Aglaia ma ponoć 580 lumenów ta przednia z Deca...26 lumenów. Co do zasięgu światła i mocowaniu na widelec to faktycznie może być on zmniejszony. 1
Tygr Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 W dniu 31.03.2020 o 22:47, andre napisał: Nieaktualne, przy transakcji mam napisane "Payment method Credit card", cz https://moniaki.pl/chargeback-odzyskaj-swoje-pieniadze/
andre Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 W dniu 5.04.2020 o 11:20, Tygr napisał: https://moniaki.pl/chargeback-odzyskaj-swoje-pieniadze/ Dziękuję serdecznie za dalsze zaangażowanie w mój problem. Na razie zdecydowałem się na propozycję sprzedawcy zakupu nowej lampki za 20 dolarów kanadyjskich, czyli 59 zł. Zapłaciłem tym razem PayPal.
Ziombi Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, w tym wątku udzielam się po raz pierwszy, i od razu z problemem Natchniony lekturą zakupiłem wychwalanego Ixon’a Space. Niestety nie mogę ocenić jak działa, bo po pierwszej przejażdżce w terenie odpadł kawałek plastiku w środku klosza. Latarka jest w „miętowym” stanie więc nie ma mowy o upadku czy innym niezgodnym z instrukcją czynie. Dumny napis Made in Germany niestety nie gwarantuje jakości, jak widać. Odsyłać na gwarancję, czy odkręcić klosz i spróbować naprawiać samemu? Przeszedł ktoś może naprawę gwarancyjną w b+m? Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez Ziombi
Marcin Kwita Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Ziombi napisał: Odsyłać na gwarancję, czy odkręcić klosz i spróbować naprawiać samemu? Przeszedł ktoś może naprawę gwarancyjną w b+m? Ja bym odesłał.
luki00775 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Trochę stron przejrzałem ale nadal zapytam: Dobra uniwersalna lampka zarówno do lasu i na ulice w rozsądnych pieniądzach - co polecacie?
Nemrod Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2020 W dniu 27.04.2020 o 12:45, Ziombi napisał: Witam, w tym wątku udzielam się po raz pierwszy, i od razu z problemem Natchniony lekturą zakupiłem wychwalanego Ixon’a Space. Niestety nie mogę ocenić jak działa, bo po pierwszej przejażdżce w terenie odpadł kawałek plastiku w środku klosza. Latarka jest w „miętowym” stanie więc nie ma mowy o upadku czy innym niezgodnym z instrukcją czynie. Dumny napis Made in Germany niestety nie gwarantuje jakości, jak widać. Odsyłać na gwarancję, czy odkręcić klosz i spróbować naprawiać samemu? Przeszedł ktoś może naprawę gwarancyjną w b+m? Odsyłać. Przy gwarancji nie ma co się bawić. 49 minut temu, luki00775 napisał: Trochę stron przejrzałem ale nadal zapytam: Dobra uniwersalna lampka zarówno do lasu i na ulice w rozsądnych pieniądzach - co polecacie? Dla jednego rozsądną kwotą będzie 100 zł dla innego 200.
luki00775 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 17 minut temu, Nemrod napisał: Odsyłać. Przy gwarancji nie ma co się bawić. Dla jednego rozsądną kwotą będzie 100 zł dla innego 200. 200+ też może być jesli warto
Rowerowa Szajba Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Witam. Przyłączam się do tematu odnośnie lampek. Zakupiłem stojak rowerowy mam prowadzenie linek górna rura i muszę łapać rower za sztycę. Niestety lampka która mam okazuje się że ciągle będę musiał ja rozkręcać i zdejmować bo jest na obejmę. Jak sobie o tym myślę i szukam czegoś na szybki montaż i demontaż bez używania śrubokręta. mam takie o to typy : https://allegro.pl/oferta/lampka-tylna-tyl-cateye-ld140-r-loop-2-baterie-8991704086 https://allegro.pl/oferta/kross-dral-3-x-led-tylna-tylnia-lampka-mocna-8991398670 https://allegro.pl/oferta/uniwersalna-tylna-lampka-rowerowa-sigma-micro-50h-8764935255 Ta pierwsza wygląda na taką najlepsza z tych 3-ch co linkuję. Sztycę mam pod standard 30,4 mm i nie powinna taka lampka zsuwać się czy odpiąć nagle? I żeby cos było dość małe żeby się też ładnie prezentowało. A może taka na ładowanie jest lepsza chodż tutaj nie do końca jestem przekonany bo kiedyś na takim akumulatorze i taka lampka będzie kiepsko trzymać i szybko tracić właściwości trzymania energii. Chyba że jestem w błędzie to prosze mnie poprawić. Pozdrawiam
Medzamir Opublikowano 6 Maja 2020 Opublikowano 6 Maja 2020 Też kupiłem Aglaię i wczoraj zaliczyłem pierwszą jazdę. W teren to taka se, nie jest najgorzej ale z szaleństwem bym uważał. Świeci lepiej niż Prox Crater i nie oślepia aż tak bardzo - oczywiście tylko przy marszczonej soczewce. Uchwyt ma taki plus, że lampkę można obracać ale niestety nie jest zbyt mocny i na porządnych wertepach lampka mi się okręciła. Kupiłem jednak z myślą o szosie i tam się sprawdzi. Najbardziej to bym chciał ją zmontować pod licznikiem ale nie wiem czy mi się uda. No i na minus to, że nie da się ładować podczas świecenia.
Gyarto Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 Cześć.Czy są tutaj posiadacze lampki mactronic Roy 01?Obecna cena to 75zl co mnie kusi, lecz nie wiem czy nie lepiej dołożyć do czegoś 20-30zl żeby mieć lepszy sprzęt. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
lorak Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Szukam małej kompaktowej lampki do gravela, zajmującej mało miejsca na kierownicy. Zależy mi przede wszystkim, żeby być widocznym. Nie planuje jeździć dużo po zmroku więc oświetlać drogi bardzo nie muszę. Znalazłem LEZYNE LED FEMTO DRIVE USB 80zł. Podoba mi się bo jest mała i lekka. Może polecacie jakąś alternatywę?
CoolBreeze Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Szukam małej kompaktowej lampki do gravela, zajmującej mało miejsca na kierownicy. Zależy mi przede wszystkim, żeby być widocznym. Nie planuje jeździć dużo po zmroku więc oświetlać drogi bardzo nie muszę. Znalazłem LEZYNE LED FEMTO DRIVE USB 80zł. Podoba mi się bo jest mała i lekka. Może polecacie jakąś alternatywę? Prox Apus. Mała, długoświecąca i od razu z odblaskiem.Przykładowy sklep (oczywiście Apus'a da się wyrwać taniej):https://www.szumgum.com/lampa-przod-prox-apus-cob-led-40-lm-usb-odblask.html
PiotrKr Opublikowano 26 Lipca 2020 Opublikowano 26 Lipca 2020 Cześć, Po przeczytaniu całego wątku rozważam dwie lampki: Fenix BC25R BM Ixon Core Na stronie BM rozkład światła dla Ixona wygląda na strasznie wąski, czy tak jest w rzeczywistości? Czy ktoś miał obie lampki i może je porównać ?
PiotrKr Opublikowano 26 Lipca 2020 Opublikowano 26 Lipca 2020 Oprócz BC25R jest jeszcze BC21R V2. Z plusów ma ładowanie USB-C i wymienialną baterię, BC25R chyba takiej nie ma. Jest droższa niż BC25R ale wydaje się dawać gorszy rozkład światła - mimo, że niby ma "Dual Distance Beam System" Nie udało mi się znaleźć dobrego porównania tej lampki...
Chrismel Opublikowano 26 Lipca 2020 Opublikowano 26 Lipca 2020 12 godzin temu, PiotrKr napisał: Czy ktoś miał obie lampki i może je porównać ? @Nemrod miał chyba.
Rekomendowane odpowiedzi