Skocz do zawartości

Lampki

Nemrod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 28.03.2020 o 17:10, Tygr napisał:

https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/refunded-returns

Dodatkowo możesz wystąpić o zwrot kasy do PP

Wychodzi na to, że po pozytywnym komentarzu nie mam takiej możliwości, bo po wejściu na Twój link ebay nie pokazuje mi żadnej transakcji :(

Edytowane przez andre
Opublikowano

Reklamacje są przez PP (o ile tak płaciłeś) przez 180dni.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 30.03.2020 o 22:58, Tygr napisał:

Reklamacje są przez PP (o ile tak płaciłeś) przez 180dni.

Napisałem, zgodnie z sugestią, do PayPal, opisując cała sytuację, odpisali, że jeśli zakup był przez ebay, to powinienem założyć tam spór ze sprzedawcą, jeśli przedmiot nie spełnia moich oczekiwań.

Co do bezpłatnego zwrotu PayPal, to musi on zmieścić się w terminie podanym przez sprzedawcę, a więc w tym przypadku 30 dni, które przekroczyłem. 

To co, powinienem założyć spór licząc na to, że w odpowiedzi dostanę od PayPal przedłużenie tego terminu zwrotu?

==================

Nieaktualne, przy transakcji mam napisane "Payment method Credit card", czyli odpada ochrona PP :( 

Edytowane przez andre
Opublikowano (edytowane)

Przetestowałem lampeczkę Aglaia 630 i jest rewelacyjna. Idealnie oświetla drogę, jednak zależało mi na zamocowaniu na widelcu zamiast na kierownicy i mam uchwyt, który będzie pasował po dopasowaniu śrubki.

20200402_203538.jpg 20200331_213021.jpg 20200331_213023.jpg 20200331_213041.jpg

20200403_230940.jpg 20200403_230943.jpg Edytowane przez Yorkerek
Dodanie zdjęć
Opublikowano

^Mam tą lampkę. Mocowanie ok. Odcięcia ona nie ma żadnego. Trzeba ją po prostu pochylić na tyle żeby nie oślepiała. Jak na mnie zasięg cieniutki i bardzo wąski snop światła. Do tego akumulator na długo nie starcza i jak zaczyna ostrzegać, że się kończy to mamy kilka minut do wyłączenia.  Dałem ją dziecku do rowerka.

Opublikowano

Dziś zamocowałem swoją Aglaię na widelcu i niestety zdaje mi się, że snop światła nie pada tak daleko jak z mocowaniem na kierownicy, czy to możliwe? dodatkowo na wertepach trzęsie się ten cały uchwyt na widelcu, więc chyba przeproszę się z mocowaniem na kierownicy oryginalnie ;)

8 godzin temu, Rokoszoko napisał:

Ja używam kompletu z decathlonu, mają dobrą linię odcięcia, minus, brak mocowania, tylko na gumce przez kierownicę

https://link.do/bSDjD

20200303_202108.jpg

Jak wszedłem na linka i zobaczyłem cenę tych lampek to aż mnie zmroziło, prawie stówka za tak cienko wykonane i niezbyt fajnie świecącą lampeczkę...

Opublikowano

No cóż Aglaia ma ponoć 580 lumenów ta przednia z Deca...26 lumenów.

Co do zasięgu światła i mocowaniu na widelec to faktycznie może być on zmniejszony. 

• Pomógł 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam, 

w tym wątku udzielam się po raz pierwszy, i od razu z problemem :(

Natchniony lekturą zakupiłem wychwalanego Ixon’a Space. Niestety nie mogę ocenić jak działa, bo po pierwszej przejażdżce w terenie odpadł kawałek plastiku w środku klosza. Latarka jest w „miętowym” stanie więc nie ma mowy o upadku czy innym niezgodnym z instrukcją czynie. Dumny napis Made in Germany niestety nie gwarantuje jakości, jak widać. Odsyłać na gwarancję, czy odkręcić klosz i spróbować naprawiać samemu? Przeszedł ktoś może naprawę gwarancyjną w b+m?

A1F7D919-C200-40F3-B09D-79AB08B0C66E.jpeg

Edytowane przez Ziombi
Opublikowano
1 godzinę temu, Ziombi napisał:

Odsyłać na gwarancję, czy odkręcić klosz i spróbować naprawiać samemu? Przeszedł ktoś może naprawę gwarancyjną w b+m?

Ja bym odesłał. 

Opublikowano

Trochę stron przejrzałem ale nadal zapytam:

Dobra uniwersalna lampka zarówno do lasu i na ulice w rozsądnych pieniądzach - co polecacie? 

Opublikowano
W dniu 27.04.2020 o 12:45, Ziombi napisał:

Witam, 

w tym wątku udzielam się po raz pierwszy, i od razu z problemem :(

Natchniony lekturą zakupiłem wychwalanego Ixon’a Space. Niestety nie mogę ocenić jak działa, bo po pierwszej przejażdżce w terenie odpadł kawałek plastiku w środku klosza. Latarka jest w „miętowym” stanie więc nie ma mowy o upadku czy innym niezgodnym z instrukcją czynie. Dumny napis Made in Germany niestety nie gwarantuje jakości, jak widać. Odsyłać na gwarancję, czy odkręcić klosz i spróbować naprawiać samemu? Przeszedł ktoś może naprawę gwarancyjną w b+m?

A1F7D919-C200-40F3-B09D-79AB08B0C66E.jpeg

Odsyłać. Przy gwarancji nie ma co się bawić.

49 minut temu, luki00775 napisał:

Trochę stron przejrzałem ale nadal zapytam:

Dobra uniwersalna lampka zarówno do lasu i na ulice w rozsądnych pieniądzach - co polecacie? 

Dla jednego rozsądną kwotą będzie 100 zł dla innego 200.

Opublikowano
17 minut temu, Nemrod napisał:

Odsyłać. Przy gwarancji nie ma co się bawić.

Dla jednego rozsądną kwotą będzie 100 zł dla innego 200.

200+ też może być jesli warto 

Opublikowano

Witam. Przyłączam się do tematu odnośnie lampek. Zakupiłem stojak rowerowy mam prowadzenie linek górna rura i muszę łapać rower za sztycę. Niestety lampka która mam okazuje się że ciągle będę musiał ja rozkręcać i zdejmować  bo jest na obejmę. Jak sobie o tym myślę i szukam czegoś na szybki montaż i demontaż bez używania śrubokręta. mam takie o to typy :

https://allegro.pl/oferta/lampka-tylna-tyl-cateye-ld140-r-loop-2-baterie-8991704086

https://allegro.pl/oferta/kross-dral-3-x-led-tylna-tylnia-lampka-mocna-8991398670

https://allegro.pl/oferta/uniwersalna-tylna-lampka-rowerowa-sigma-micro-50h-8764935255

Ta pierwsza wygląda na taką najlepsza z tych 3-ch co linkuję. Sztycę mam pod standard 30,4 mm i nie powinna taka lampka zsuwać się czy odpiąć nagle? I żeby cos było dość małe żeby się też ładnie prezentowało. A może taka na ładowanie jest lepsza chodż tutaj nie do końca jestem przekonany bo kiedyś na takim akumulatorze i taka lampka będzie kiepsko trzymać i szybko tracić właściwości trzymania energii. Chyba że jestem w błędzie to prosze mnie poprawić. Pozdrawiam

Opublikowano

Też kupiłem Aglaię i wczoraj zaliczyłem pierwszą jazdę. W teren to taka se, nie jest najgorzej ale z szaleństwem bym uważał. Świeci lepiej niż Prox Crater i nie oślepia aż tak bardzo - oczywiście tylko przy marszczonej soczewce. Uchwyt ma taki plus, że lampkę można obracać ale niestety nie jest zbyt mocny i na porządnych wertepach lampka mi się okręciła. Kupiłem jednak z myślą o szosie i tam się sprawdzi. Najbardziej to bym chciał ją zmontować pod licznikiem ale nie wiem czy mi się uda. No i na minus to, że nie da się ładować podczas świecenia.

Opublikowano

Cześć.
Czy są tutaj posiadacze lampki mactronic Roy 01?
Obecna cena to 75zl co mnie kusi, lecz nie wiem czy nie lepiej dołożyć do czegoś 20-30zl żeby mieć lepszy sprzęt.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Szukam małej kompaktowej lampki do gravela, zajmującej mało miejsca na kierownicy. Zależy mi przede wszystkim, żeby być widocznym. Nie planuje jeździć dużo po zmroku więc oświetlać drogi bardzo nie muszę. 

Znalazłem LEZYNE LED FEMTO DRIVE USB 80zł. Podoba mi się bo jest mała i lekka.

Może polecacie jakąś alternatywę? 

Opublikowano
Szukam małej kompaktowej lampki do gravela, zajmującej mało miejsca na kierownicy. Zależy mi przede wszystkim, żeby być widocznym. Nie planuje jeździć dużo po zmroku więc oświetlać drogi bardzo nie muszę. 
Znalazłem LEZYNE LED FEMTO DRIVE USB 80zł. Podoba mi się bo jest mała i lekka.
Może polecacie jakąś alternatywę? 
Prox Apus. Mała, długoświecąca i od razu z odblaskiem.
Przykładowy sklep (oczywiście Apus'a da się wyrwać taniej):
https://www.szumgum.com/lampa-przod-prox-apus-cob-led-40-lm-usb-odblask.html
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, 

Po przeczytaniu całego wątku rozważam dwie lampki:

• Fenix BC25R
  • BM Ixon Core

Na stronie BM rozkład światła dla Ixona wygląda na strasznie wąski, czy tak jest w rzeczywistości? 

Czy ktoś miał obie lampki i może je porównać ?

Opublikowano

Oprócz BC25R jest jeszcze BC21R V2. Z plusów ma ładowanie USB-C i wymienialną baterię, BC25R chyba takiej nie ma. Jest droższa niż BC25R ale wydaje się dawać gorszy rozkład światła - mimo, że niby ma "Dual Distance Beam System" ;) Nie udało mi się znaleźć dobrego porównania tej lampki...

Opublikowano
12 godzin temu, PiotrKr napisał:

Czy ktoś miał obie lampki i może je porównać ?

@Nemrod miał chyba.