Skocz do zawartości

B'Twin Rockrider 520 [2017] - Modyfikowany

Zbysio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, SpiderMAN napisał:

Zbysio jaka jest waga roweru aktualnie?

12,8 kg bez pedałów. 

Opublikowano
14 minut temu, Zbysio napisał:

12,8 kg bez pedałów. 

Całkiem znośnie.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, SpiderMAN napisał:

Całkiem znośnie.

Dziękuje. Nie ważyłem samej ramy ale coś czuję, że dobrze ponad 2 kg. 

Edytowane przez Zbysio
Opublikowano
Dziękuje. Nie ważyłem samej ramy ale coś czuję, że dobrze ponad 2 kg. 
Przeciez dec podaje wage ramy...
1.9kg w rozmiarze M.
Skoro pomiedzy rozniarami podaja 200g roznicy...

botwina i dwa romki

Opublikowano
6 godzin temu, SpiderMAN napisał:

No cóż... Wyobraźni trochę brakuje

Chciałem podziękować wszystkim, którzy dołożyli coś od siebie. Człowiek spyta, nawet dostanie odpowiedź, ale czy o to chodzi? Czy naprawdę od razu trzeba pisać, że wyobraźni brakuje? Tak czy owak dziękuję.

Opublikowano
Godzinę temu, halasma napisał:

Przeciez dec podaje wage ramy...
1.9kg w rozmiarze M.
Skoro pomiedzy rozniarami podaja 200g roznicy...

botwina i dwa romki

Z tego co piszesz i tak wychodzi 2400g, ale to gdybanie. Pisałem do Decathlonu i Oni też nie byli w stanie mi powiedzieć ile waży. Zresztą to waga podana na stronie internetowej, a kto to ważył? Jak nie zobacze to pewien nie będe. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
36 minut temu, SpiderMAN napisał:

Ta zębatka NarrowWide 30T?

Tak NW 30t. Była z korbą. Trochę mała ale spełnia swoje zadanie w 100% tym bardziej, że jeździ z łańcuchem od Shimano HG-54 / 10. Planuje 32t lub 34t ale to na przyszły sezon dopiero, zbliżają się długo wyczekiwane zawody i nie chce już mieszać. 

Opublikowano
18 godzin temu, Zbysio napisał:

Tak NW 30t. Była z korbą. Trochę mała ale spełnia swoje zadanie w 100% tym bardziej, że jeździ z łańcuchem od Shimano HG-54 / 10. Planuje 32t lub 34t ale to na przyszły sezon dopiero, zbliżają się długo wyczekiwane zawody i nie chce już mieszać. 

Na tyle 11-36T?

I jak Ci to na podjazdach wystarcza, mi deko brakuje, ale da się żyć.

Bałem się, że będzie gorzej z nogą...

Opublikowano

Tak 11-36t. Czasem przydała by się jeszcze jedna zębatka, ale tak jak piszesz da się żyć. Poprostu niektóre podjazdy musze pokonać siłowo. Nogi troche dostają, nie przejmuje się tym bo przecierz trzeba ćwiczyć 😁. Na przyszłość planuje 11 rzędową kasete i manetke zakupić, korba tak jak pisałem przyszłościowo już ma zębatke od 1x11.

Opublikowano

Pięknie ogląda się taką galerię. Sporo pracy przy rowerze, pewnie i wyrzeczeń, ale efekt jest najważniejszy. 

Teraz to już chyba tylko zmiana ramy wchodzi w grę, jeśli chodzi o ulepszenia zestawu. Będę śledził temat 😊

Opublikowano
W dniu 9.05.2018 o 22:33, mowglie1976 napisał:

Chciałem podziękować wszystkim, którzy dołożyli coś od siebie. Człowiek spyta, nawet dostanie odpowiedź, ale czy o to chodzi? Czy naprawdę od razu trzeba pisać, że wyobraźni brakuje? Tak czy owak dziękuję.

Przemyśl swoje pytanie... następnym razem... ;)

Opublikowano

Wiesz czasem tej wyobraźni jest za dużo i człowiek zaczyna przekombinowywać :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam. Nowy zakup. Nie moge wytrzymać, musze się podzielić. Komplecik marki SISU. 

Koszulka Letty

1526642376_289.thumb.jpg.78d8a5788a6e90d8375075ec5a902d58.jpg

Oraz spodenki Northernstar Red

1526636894_0098.thumb.jpg.6941ab2f33accc6c7ec69a93d3d14c52.jpg

Niedługo zjęcia na "modelu" (niestety byle jakim ale jednak modelu), oraz recenzja. Pozdro. 

Zdjęcia ze strony Sisusport.com

Edytowane przez Zbysio
Opublikowano

Przesyłka dotarła. Pierwsze wrażenie jest dobre ale... Koszulka + pasujące do niej spodenki (w/g producenta) mają inny odcień. Materiał jest miękki i leciutki, posiada wstawki z siateczki więc myślę, że będzie przewiewny. Szelki nie uciskają, a żelowa wkładka.. Cóż narazie o niej nic nie moge napisać. 

Rozmiarówka dla rozmiaru L (po lewej wymiar podany przez producenta, a po prawej mój). Trafiłem idealnie, rozmiar XL byłby za duży. 

Wzrost 176-182/186

Obwód klatki 103-106/106

Obwód talii 87-92/94

Biodra 103-106/102

I na koniec trochę śmiechu. Proszę nie patrzcie powyżej barków 😀. Dziękuję. Więcej z terenu jak mi już zdejmą szwy. Pozdrawiam. 

IMG_20180613_165133.thumb.jpg.8b62ce1af74e83f6f77ee6636d5fa1a4.jpg

Opublikowano

SISU robi w tym sezonie koszulki dla Cisowianka Mazovia MTB, mam i sobię chwalę :) Napisz coś więcej o wkładce, przydałby mi się dodatkowy komplet.

Opublikowano
5 godzin temu, cieq napisał:

Napisz coś więcej o wkładce, przydałby mi się dodatkowy komplet

We wtorek prawdopodobnie szwy mi zdejmą i siadam na siodełko, a zaraz po tym test długodystansowy tak, że coś naskrobię. 

Opublikowano

Nie wytrzymałem. Jutro zdjęcie szwów, a dziś rozjazd. Narazie delikatnie na próbę tylko 12 km. Jest ok. Mam nadzieję, że już się nie rozejdzie rana. 

Opublikowano
22 godziny temu, Zbysio napisał:

Nie wytrzymałem. Jutro zdjęcie szwów, a dziś rozjazd. Narazie delikatnie na próbę tylko 12 km. Jest ok. Mam nadzieję, że już się nie rozejdzie rana. 

A jak się trochę rozejdzie to będziesz bardziej męski:D

Opublikowano

Eh, widzę, że nie tylko ja sobie szwy rozwaliłem przez rower... :-) miałem na udzie 10 szwów, zszyte ładnie, pewnie gdyby nie rower to by śladu nie było. A tak, jak tylko mi je zdjęli to długa na rower i trochę się rozeszło. :-) Ale warto było :-P Ja dałem ciała bo na pierwszą jazdę nakleiłem opatrunek, przez co jak noga się spociła to rozwaliło mi strupa.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Witam. 

Pojawiają się pierwsze zdjęcia więc i ja coś napiszę. 

FB_IMG_1529916459749.thumb.jpg.c657f7e6c67b473264c7eae953709e5d.jpg

Mazovia 24h zakończona. Bez większych sukcesów ale jestem zadowolony. Zrobiłem pierwszą 100, a nawet 105 km. Trasa rewelacyjna, szutrowe podjazdy, pare singli, szybkie zjazdy po korzeniach i kamieniach. Były miejsca techniczne wymagające 100% koncentracji. Wiele osób zaliczyło glebę. Niestety pogoda nie dopisała, padało, wiało, a do tego temperatura poniżej 10 stopni podnosiły trudność trasy. Po przestudiowaniu wyników widać, że wielu zawodników się wycofało. 

Emocje do samego końca. Poznałem ciekawych ludzi, mega pozytywnie nastawionych do życia, którzy tą energię przekazywali dalej. 

Rower spisał się super. Zero problemów technicznych. Trochę brakowało hamulców ale dawał radę. 

Podsumowując. Jestem zadowoloy ze swojego osobistego "sukcesu", lekko nie było ale cuż. W przyszłym roku się poprawię, nie będę walczył o wygraną ale o poprawienie samego siebie. To była niezła lekcja, teraz wiem co muszę poprawić. 

IMG_20180625_153855.thumb.jpg.a1b76c762dc28636efcec5284f069afb.jpg

Dziękuję za uwagę. 

Edytowane przez Zbysio
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Nareszcie zważyłem rame. 

IMG_20180627_113818.thumb.jpg.015706d7e99fc3ff0bb9a192af009ab9.jpg

Goła rama. Bez niczego. Waga równe 2250 g. 

Opublikowano (edytowane)

Cześć Wam, również połasiłem się na RR 520 za 2018go. Jak na moje skromne jeżdżenie to mechaniczne heble mi wystarczają. Generalnie dopiero zaczynam cokolwiek jeździć. (po dłuuuuuuuuugiej przerwie) Jak zedre seryjne 3x9  to w planie 2 na.... (myślę że 10 wystarczy na takie góry jakie ma lubelskie). I teraz prośba, mam te seryjne SRAM X3 z racji tego że jesteście bardziej oblatani...która tylna przerzutka miałaby krótsze ramiona lub ew twardszą sprężynę lub sprzęgiełko? Irytuje mooocno dźwięk kołatającego łańcucha no i jakieś szopki mam przy zmianie biegów na przedniej jak jeszcze telepie w międzyczasie. Dzięki za podpowiedź. Acha, jeżdżę Świdnik i okolice narazie z braku czasu, jak ktoś chętny na spota to Lublin i okolice chętnie odwiedzę.

Edytowane przez Rawuli