Skocz do zawartości

B'Twin Rockrider 520 [2017] - Modyfikowany

Zbysio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, zibi_j1 napisał:

Sam montujesz czy oddajesz w dobre ręce?

Sam, mechanikiem jestem z zawodu. Już siedzi. Jutro fotki. 

Musiałem łańcuch skrócić o 2 ogniwa. Na zębatce 11 łańcuch był za luźny. 

Edytowane przez Zbysio
Opublikowano

Ja z braku narzędzi będę musiał chyba komuś oddać :( nie mam czym odkręcić kasety i suportu (a potem.wkręcić nowego)

Opublikowano

Raz na jakiś czas robię sobie prezent w postaci narzędzi ( zboczenie zawodowe ) i powoli sie uzbierało prawie wszystko co niezbędne. 

Opublikowano
5 minut temu, Zbysio napisał:

Raz na jakiś czas robię sobie prezent w postaci narzędzi ( zboczenie zawodowe ) i powoli sie uzbierało prawie wszystko co niezbędne. 

Robię dokładnie tak samo. Raz w miesiącu kupuję a to klucz do supportu, a to ściągacz korby, co chwilkę coś dochodzi i także mam już całkiem fajny zestaw.

Opublikowano

Dobry mechanik sam sobie robi narzędzia

Ja może nie jestem tak dobry ale polecam dorabiać niektóre narzędzia lub kompletować je tak by zajmowały mniej miejsca. Ja ostatnio przerzuciłem się na nasadki i grzechotki. Nawet zastanawiam się nad wyskakowaniem wkrętarki na nutonometry

A co do tematu. Do czego jest klucz na pierwszym zdjęciu? Ten obok pudełka Accenta.

Wysłane z mojej Nokii 3310

Opublikowano
2 minuty temu, Puncu napisał:

A co do tematu. Do czego jest klucz na pierwszym zdjęciu? Ten obok pudełka Accenta.

Do misek supportu H2.

Opublikowano

Dzięki. To za jakiś czas napisz coś o jakości. Sam właśnie chce kupić podobny klucz bo kręcenie płaskim już mnie irytuje ;)

Opublikowano

Ja mam dokładnie taki klucz i działa super. Oprócz suportu nadaje się też do centerloka. 

Opublikowano
3 godziny temu, Wojtek napisał:

Robię dokładnie tak samo. Raz w miesiącu kupuję a to klucz do supportu, a to ściągacz korby, co chwilkę coś dochodzi i także mam już całkiem fajny zestaw.

Ja się wkurzyłem i od razu kupiłem cały zestaw w walizeczce, przy okazji zmiany napędu w swoim rowerze. Prawda jest taka, że to nie będzie leżeć odłogiem i nie raz pójdzie w ruch, a dodatkowa zaleta jest taka, że mogę sam wszystko robić przy rowerze i nie płacić w serwisach. :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Dokładnie, można wszystko samodzielnie zrobić i nie ma potrzeby czekać na serwis jeśli coś nam się nagle przytrafi nieszczęśliwego. 

Opublikowano

Pierwsza jazda z nowym mechanizmem korbowym za nami. Wrażenia? Jest lepiej, sztywniej, ale mam odczucie, że teraz uginaczka na podjazdach mocniej się ugina. 

Co do nieprzyjemnych dzwięków - ustały.

IMG_20171017_110304.thumb.jpg.edd5e846f97ece4fdf0cd30c4cc70d8a.jpg 

IMG_20171017_110316.thumb.jpg.98a00cef102a4558cdc36bef9bdbdc1b.jpg

21 godzin temu, Puncu napisał:

Dzięki. To za jakiś czas napisz coś o jakości. Sam właśnie chce kupić podobny klucz bo kręcenie płaskim już mnie irytuje ;)

Prawde mówiąc za wiele Ci o nim nie powiem. Spasowanie idealne, ale osobiście kręciłem jeszcze przez szmatke ( balem się, że porysuje ). Mam nadzieję, że nie bede go za często używał. Moim zdaniem drogie klucze specjalistyczne mają sens gdy korzystasz z nich na codzień. Przy użytku domowym wybieram średnią półkę cenową.

Opublikowano

wygląda to świetnie. Ta dziura w suporcie ma tak być czy zatyka się to jakimiś korkami ? 
Dostałem SMS że w paczkomacie czeka na mnie korba i kaseta... niedługo też się zadzieje ;D Duży w tym Twój udział :D

Opublikowano

Otwór w korbie i w sterówce to miejsce na trzymanie szmatek do przecierania łańcucha i goleni amortyzatora :D

Opublikowano
13 minut temu, Puncu napisał:

Otwór w korbie i w sterówce to miejsce na trzymanie szmatek do przecierania łańcucha i goleni amortyzatora :D

Pomysłowe O.o

Opublikowano
1 godzinę temu, Puncu napisał:

Hahaha :D 

Opublikowano
Otwór w korbie i w sterówce to miejsce na trzymanie szmatek do przecierania łańcucha i goleni amortyzatora

Ewentualnie takiego multitool'a :-D

VXM Rowerów Naprawa Narzędzia ukryty typ sześć kąt T25 połączenie wielofunkcyjne Narzędzia Rower Jazda Na Rowerze przenośne narzędzia konserwacji
http://s.aliexpress.com/ANj6vimQ
(from AliExpress Android)
Opublikowano

Drodzy panowie przepraszam że się podpinam do tematu ale mam ten sam rower i sprawdziłem długisość łańcucha za pomocą przymiaru i wpadł przu 0.75. Zastanawiam śie czy wymienić czy poczekać do 1%.  Napęd seryjny przebieg około 1300km.

Opublikowano

Osobiście bym wymienił. Zawsze to nowy nie wyciągnięty. Nie bedzie tak kasety i zębatki wycierać. 

Opublikowano

Jak doczekasz do 1 niestety już będziesz miał wyjechaną kasetę. Zmieniaj.