Zbysio Opublikowano 16 Października 2017 Autor Opublikowano 16 Października 2017 W końcu się doczekałem. Jutro montaż.
Gość Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Sam montujesz czy oddajesz w dobre ręce?
Zbysio Opublikowano 16 Października 2017 Autor Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) 5 minut temu, zibi_j1 napisał: Sam montujesz czy oddajesz w dobre ręce? Sam, mechanikiem jestem z zawodu. Już siedzi. Jutro fotki. Musiałem łańcuch skrócić o 2 ogniwa. Na zębatce 11 łańcuch był za luźny. Edytowane 16 Października 2017 przez Zbysio
Gość Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Ja z braku narzędzi będę musiał chyba komuś oddać nie mam czym odkręcić kasety i suportu (a potem.wkręcić nowego)
Zbysio Opublikowano 16 Października 2017 Autor Opublikowano 16 Października 2017 Raz na jakiś czas robię sobie prezent w postaci narzędzi ( zboczenie zawodowe ) i powoli sie uzbierało prawie wszystko co niezbędne.
Gość Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 jak znajdziesz chwilke podlinkuj mi na PW czego używasz.
Wojtek Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 5 minut temu, Zbysio napisał: Raz na jakiś czas robię sobie prezent w postaci narzędzi ( zboczenie zawodowe ) i powoli sie uzbierało prawie wszystko co niezbędne. Robię dokładnie tak samo. Raz w miesiącu kupuję a to klucz do supportu, a to ściągacz korby, co chwilkę coś dochodzi i także mam już całkiem fajny zestaw.
Puncu Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Dobry mechanik sam sobie robi narzędzia Ja może nie jestem tak dobry ale polecam dorabiać niektóre narzędzia lub kompletować je tak by zajmowały mniej miejsca. Ja ostatnio przerzuciłem się na nasadki i grzechotki. Nawet zastanawiam się nad wyskakowaniem wkrętarki na nutonometry A co do tematu. Do czego jest klucz na pierwszym zdjęciu? Ten obok pudełka Accenta. Wysłane z mojej Nokii 3310
Zbysio Opublikowano 16 Października 2017 Autor Opublikowano 16 Października 2017 2 minuty temu, Puncu napisał: A co do tematu. Do czego jest klucz na pierwszym zdjęciu? Ten obok pudełka Accenta. Do misek supportu H2.
Puncu Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Dzięki. To za jakiś czas napisz coś o jakości. Sam właśnie chce kupić podobny klucz bo kręcenie płaskim już mnie irytuje Wysłane z mojej Nokii 3310
Wojtek Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Ja mam dokładnie taki klucz i działa super. Oprócz suportu nadaje się też do centerloka.
Jacenty Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 3 godziny temu, Wojtek napisał: Robię dokładnie tak samo. Raz w miesiącu kupuję a to klucz do supportu, a to ściągacz korby, co chwilkę coś dochodzi i także mam już całkiem fajny zestaw. Ja się wkurzyłem i od razu kupiłem cały zestaw w walizeczce, przy okazji zmiany napędu w swoim rowerze. Prawda jest taka, że to nie będzie leżeć odłogiem i nie raz pójdzie w ruch, a dodatkowa zaleta jest taka, że mogę sam wszystko robić przy rowerze i nie płacić w serwisach. 1
Wojtek Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Dokładnie, można wszystko samodzielnie zrobić i nie ma potrzeby czekać na serwis jeśli coś nam się nagle przytrafi nieszczęśliwego.
Zbysio Opublikowano 17 Października 2017 Autor Opublikowano 17 Października 2017 Pierwsza jazda z nowym mechanizmem korbowym za nami. Wrażenia? Jest lepiej, sztywniej, ale mam odczucie, że teraz uginaczka na podjazdach mocniej się ugina. Co do nieprzyjemnych dzwięków - ustały. 21 godzin temu, Puncu napisał: Dzięki. To za jakiś czas napisz coś o jakości. Sam właśnie chce kupić podobny klucz bo kręcenie płaskim już mnie irytuje Wysłane z mojej Nokii 3310 Prawde mówiąc za wiele Ci o nim nie powiem. Spasowanie idealne, ale osobiście kręciłem jeszcze przez szmatke ( balem się, że porysuje ). Mam nadzieję, że nie bede go za często używał. Moim zdaniem drogie klucze specjalistyczne mają sens gdy korzystasz z nich na codzień. Przy użytku domowym wybieram średnią półkę cenową.
Gość Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 wygląda to świetnie. Ta dziura w suporcie ma tak być czy zatyka się to jakimiś korkami ? Dostałem SMS że w paczkomacie czeka na mnie korba i kaseta... niedługo też się zadzieje ;D Duży w tym Twój udział
Puncu Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 Otwór w korbie i w sterówce to miejsce na trzymanie szmatek do przecierania łańcucha i goleni amortyzatora Wysłane z mojej Nokii 3310
Wojtek Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 13 minut temu, Puncu napisał: Otwór w korbie i w sterówce to miejsce na trzymanie szmatek do przecierania łańcucha i goleni amortyzatora Wysłane z mojej Nokii 3310 Pomysłowe
Antyszprycha Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 1 godzinę temu, Puncu napisał: Otwór w korbie i w sterówce to miejsce na trzymanie szmatek do przecierania łańcucha i goleni amortyzatora Wysłane z mojej Nokii 3310 Hahaha
hanus Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 Otwór w korbie i w sterówce to miejsce na trzymanie szmatek do przecierania łańcucha i goleni amortyzatora Wysłane z mojej Nokii 3310Ewentualnie takiego multitool'a :-DVXM Rowerów Naprawa Narzędzia ukryty typ sześć kąt T25 połączenie wielofunkcyjne Narzędzia Rower Jazda Na Rowerze przenośne narzędzia konserwacjihttp://s.aliexpress.com/ANj6vimQ (from AliExpress Android)
Zbysio Opublikowano 18 Października 2017 Autor Opublikowano 18 Października 2017 Fajna sprawa. Ciekawe jak z wagą.
hanus Opublikowano 18 Października 2017 Opublikowano 18 Października 2017 W aukcji napisane, że 112g ;-)
lukster52 Opublikowano 18 Października 2017 Opublikowano 18 Października 2017 Drodzy panowie przepraszam że się podpinam do tematu ale mam ten sam rower i sprawdziłem długisość łańcucha za pomocą przymiaru i wpadł przu 0.75. Zastanawiam śie czy wymienić czy poczekać do 1%. Napęd seryjny przebieg około 1300km.
Zbysio Opublikowano 18 Października 2017 Autor Opublikowano 18 Października 2017 Osobiście bym wymienił. Zawsze to nowy nie wyciągnięty. Nie bedzie tak kasety i zębatki wycierać.
Gość Opublikowano 18 Października 2017 Opublikowano 18 Października 2017 Jak doczekasz do 1 niestety już będziesz miał wyjechaną kasetę. Zmieniaj.
Rekomendowane odpowiedzi