Yennefer Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 W dniu 11.08.2020 o 16:50, Pracislaw napisał: "Nie ma jednak dowodów naukowych świadczących o tym, że aspartam powoduje nowotwory w ludzkim organizmie. Badania na dużych populacjach ludzi, jak i większość badań na zwierzętach, nie znalazły związku aspartamu z nowotworami. Podobnie inne zagrożenia dla zdrowia związane z używaniem słodzika, w obliczu dostępnego obecnie materiału naukowego, są uważane za minimalne lub nieistniejące" Ja Ci kolego nie zabraniam go spożywać, 😉 każdy ma wolną wolę, jednak nie zgadzam się z powyższym cytatem. Aspartam jak i acesulfam k jest tani, a na tym zależy producentom- na oszczędnościach. Osobiście wątpię w takie "badania". Folia aluminiowa niby też jest nieszkodliwa- ale mało kto wie o tym, że podczas podgrzewania (grill, pieczeń owinięta w piekarniku) wydziela glin, który z łatwością przenika do żywności- a później do organizmu. Niech każdy sam decyduje czy jest na diecie chemicznej, czy diecie naturalnej 😉 2
GoosiaPl Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Ja około 1 l. Jest to dla mnie w zupełności wystarczająca ilość.
Dawid29er Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Cytat Porcję suplementu diety 33 gram, rozpuścić w 500 ml wody i dobrze wymieszać. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. mogę sypać 60g na 950ml bidon? nie zaszkodzi to organizmowi?
Danuel Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Wodę zaprawiam tabsami z magnezem głównie dla smaku, bo pusta woda mi nie wchodzi. Niestety nie jest to dobry pomysł, bo bidon szybko zmienia barwę.
zenobek Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Danuel napisał: Wodę zaprawiam tabsami z magnezem głównie dla smaku, bo pusta woda mi nie wchodzi. Niestety nie jest to dobry pomysł, bo bidon szybko zmienia barwę. Przyjrzałeś się swojemu ciału? Może też zmienia barwę?
Kierba Opublikowano 10 Lipca 2021 Opublikowano 10 Lipca 2021 U mnie tylko woda, mam świetną kranówkę tu gdzie mieszkam więc zalewem prosto z kranu do bukłaka. Jak gdzieś jadę na cały dzień to dodatkowo zabieram sobie bidon z filtrem i filtruje wodę z ujęć albo strumyków. Według mnie jak już się chce jakieś powerupy stosować to lepiej zjeść żelik albo batona. Nie znoszę za to wszelkich napojów energetycznych czy też izotonicznych, na rowerze źle się po tym czuję i działa to na mnie odwrotnie zamiast pomagać, przeszkadza. Zwłaszcza po izo, wzmagają u mnie pragnienie.
Piter- Opublikowano 11 Lipca 2021 Opublikowano 11 Lipca 2021 Jaki masz bidon z tym filtrem?Zastanawiałem się nad takim w góry
Yare Opublikowano 11 Lipca 2021 Opublikowano 11 Lipca 2021 Dla mnie najlepszym wyjściem są izotoniki w proszku Isoactiv firmy Activlab. Wygodne, mało słodkie, nie zamulają. Zawsze mała butelka wody extra w plecaku w rezerwie. Kupne gotowe izotoniki to jakaś sodomia, nie wiem kto by dał radę na tym pojechać dłużej. Co do szkodliwości wszelakich produktów to niestety wszystko to prawda jak i mit jednocześnie. Ludzkie ciało jest genetycznie zaprogramowane na 200 lat życia ale zwykłe oddychanie skraca ten czas - przestać oddychać ? Nie jeden 100 latek powie że wódka/fajki to sekret jego zdrowia - gdzie tu kłamstwo? Kobieta 72 lata mówi że sekret jej ekstremalnie młodego wyglądu to wódka żeby się nie stresować - nie ma recepty na życie ;] - no chyba że mowa o rowerze... to jest sposób pewien 2
magnolia Opublikowano 29 Października 2021 Opublikowano 29 Października 2021 Ja piję po treningu głównie wodę. Chociaż ostatnio dowiedziałam się o wodzie alkaicznej, że ma ona dobroczynny wpływ na organizm. Dlatego zastanawiam się nad tym czy nie kupować chociażby Polaris Ph , która jest dostępna w Biedronce. Ponoć taka woda podnosi poziom tlenu we krwi, pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu, a także działa antyoksydacyjnie.
jhartman Opublikowano 14 Listopada 2021 Opublikowano 14 Listopada 2021 Jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy na izotoniki w proszku - najprostsze rozwiązanie to woda z kranu i cukier spożywczy. Sacharoza to 50/50 glukoza i fruktoza czyli najlepsza proporcja węglowodanów przy sportach wytrzymałościowych.W załączonym filmie więcej szczegółów Pozdrawiam!
Piter7707 Opublikowano 23 Listopada 2022 Opublikowano 23 Listopada 2022 (edytowane) Mi najlepiej wchodzi woda + wyciśnięte pół cytryny do bidonu 0,7 w zimę ciepła i dodatkowo lyżka miodu z cytryną Edytowane 23 Listopada 2022 przez Piter7707
Rekomendowane odpowiedzi