kevirek Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Rower juz oblukany. Robi wrazenie i ta waga. Moja ma rame s i ten rower w porownaniu ze starym nic nie wazy. Kolorystyka tez sztos. Zaluje ze te nowe modele co kiedys, moze beda to kolorystycznie slabo wypadaja ( jesli beda takie jak na prezentacji). Ps maszyn na krakenach oczywiscie
kevirek Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 No widze ze dochodza nowe modele rometa wiec chyba juz pokupowane mamy rockridery w polskim decathlonie 😑
kevirek Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Xc 100 dostepny ale bylo xD. Nie wiem czy jeszcze nie dodali wszyskiego, czy juz wszystkie rozmiary pewnie w ilosci 50 szt kazde juz sie rozeszly. Szkoda gadac
Bernard.Fizjo Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 3 godziny temu, kevirek napisał: Xc 100 dostepny ale bylo xD. Nie wiem czy jeszcze nie dodali wszyskiego, czy juz wszystkie rozmiary pewnie w ilosci 50 szt kazde juz sie rozeszly. Szkoda gadac W sensie pojawiły się na moment i zniknęły? Idzie gdzieś ustawić powiadomienie o dostawach? Macie jakąś ciekawą alternatywę dla XC 100?
kevirek Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Nie, sa juz dodane na stale tylko nie ma nic procz 1 szt S. No i jak sie mozna bylo spodziewac przybiedowali, ale cena stara zostala :/. Ze stara konf tylko w nowym kolorze pewnie za 4800 dodadza. Porazka, dobrze ze mojej chociaz zdazylem kupic po starej cenie. Co do powiadomienia niby mozna ale to nie dziala. Co do ciekawej alternatywy mam spidera 90, unibike evo mustang 8 talon 0 kross lvl 7 i cos tam jeszcze mialem. Oczywiscie zaden z tych rowerow nie jest dostepny i nie jest tak dobry jak xc100. Tragedia bede na pieszo za moja biegal na ten sezon.
Bernard.Fizjo Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 3 godziny temu, kevirek napisał: Nie, sa juz dodane na stale tylko nie ma nic procz 1 szt S. No i jak sie mozna bylo spodziewac przybiedowali, ale cena stara zostala :/. Ze stara konf tylko w nowym kolorze pewnie za 4800 dodadza. Porazka, dobrze ze mojej chociaz zdazylem kupic po starej cenie. Co do powiadomienia niby mozna ale to nie dziala. Co do ciekawej alternatywy mam spidera 90, unibike evo mustang 8 talon 0 kross lvl 7 i cos tam jeszcze mialem. Oczywiscie zaden z tych rowerow nie jest dostepny i nie jest tak dobry jak xc100. Tragedia bede na pieszo za moja biegal na ten sezon. Rzeczywiście jest, koajrzyłem go w czarno zielonej kolorystyce. Tego myliłem z XC50, aktualna wersje XC100 jest gorsza od poprzedniej? Bo cena 4099 to chyba taka jaka była poprzednio.
kevirek Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Cena jest ta sama, ale pocieli troche na podzespolach. Hamulce z tego co dobrze kojarze, naped bo byl nx 1x12a jest deore 1x11, amor chyba. Niby nie duzo ale gorsze a cena ta sama. No i ten kolor
puchatek Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Amor chyba ten sam, ale jeszcze koła...
kevirek Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Masz racje kolo sa od rockridera a byly sun ringle duroc
wqw Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Stara specyfikacja XC100 w obecnej trochę zaoszczędzili, ale ten nowy jeszcze jako tako się prezentuje. 1
kevirek Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Nie no jasne. I tak smiem twierdzic ze to jeden z najlepszych wyborow jakich mozna dokonac za ta kwote. Jesli uda sie w ogole jakiegos dokonac
wqw Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2021 A to w ogóle nie ulega żadnej wątpliwości ja tylko żałuję że tak długo czekałem z kupnem, bo gdy już się zdecydowałem to mi tego samego dnia zmienili cenę xc500... Co do mojego rowerku to nastąpiły pewne zmiany, wjechało mleko, tylko mam problem z oponami ... Są całe dziurawe... Zgłosiłem reklamacje, czekam na odpowiedź.
kevirek Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 No jesli chodzi o xc 500 to wspolczuje bo srogo pojechali
kevirek Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Zdenerwowalem sie i wpadl mi w rece kross level 8 21. Mam dosc polowania na tego xc 120 ktory pewnie bedzie kosztowal prawie tyle co dalem za levela. Finito a reszcie zycze udanych lowow macie jednego mniej do wyscigu Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez kevirek
Bernard.Fizjo Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 2 godziny temu, kevirek napisał: Zdenerwowalem sie i wpadl mi w rece kross level 8 21. Mam dosc polowania na tego xc 120 ktory pewnie bedzie kosztowal prawie tyle co dalem za levela. Finito a reszcie zycze udanych lowow macie jednego mniej do wyscigu Co Cię do niego przekonało? Nad jakimi innymi się zastanawiałeś?
kevirek Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Posiada 4 najwazniejsze dla mnie elementy. Naped 1x12 (zalezalo mi najlepiej na deore w gore w ostatecznosci sram nx), powietrzny amor tu mam nawet rockshox, dozywotnia gwarancja na rame. Jest, hamulce przynajmniej lepsze niz mt200. Moze to nie jest hebel z grupy 6100 ale spoko. No i jeszcze pierdoly takie jak: pancerze w ramie, wszystko zgodne z tubeless ready, kolor mi sie podoba no i mozna bylo go kupic xD. Wszystkie wymogi mi sie zgadzaly. Juz wczesniej czailem sie na level 7 a skoro jest taki problem z kupnem czegokolwiek a byl lvl 8 i to dokladnie tylko w takiej ramie jaka z rozmiaru mi pasuje to zassalem. Skoro rockrider wypuscil xc100 z tym osprzetem co wypuscil za cene 4100 to xc120 bedzie lekko 5600/700 kosztowac. Na oku mialem jeszcze: unibike EVO/Flite, trek marlin 7/x caliber 7, giant talon0, romet mustang 8, kellys spider 90/ gate 30, merida big nine 500 lite/ limited. Troche tam tego bylo. Jedne propozycje leppsze inne gorsze, tansze/drozsz, ale jedno je laczylo nie moglem ich kupic od stycznia do teraz. No a kross level 8 ktory kupilem za 4800 bo byl rabat 3% i mialem lojalnosciowke od znajomego 😛 bije za ten szmal na glowe wszystkie te modele. I MOGLEM GO KUPIC !!! to najwiekszy plus
Bernard.Fizjo Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 13 godzin temu, kevirek napisał: I MOGLEM GO KUPIC !!! to najwiekszy plus No całkiem ważny argument 🤣🤣🤣 to ten prawda? https://kross.eu/pl/rowery/gorskie/mtb-xc/level-8-0-czarny-czerwony-grafitowy-matowy-1?gclid=Cj0KCQjwsqmEBhDiARIsANV8H3b4zvmBQWDoK4WGIutRY65t0lAu6nZmS-AWDakPyh7bZPfULOyf-N8aAiknEALw_wcB
kevirek Opublikowano 3 Maja 2021 Opublikowano 3 Maja 2021 Przybywam z raportem co do rozmiaru ramy. Xc100 kupilem w najmniejszej ramie tz S. Rower jest dla mojej dziewczyny ktora ma 155c. Wiec w starej tabeli rozmiarowej ma s jest od 150 a w zaktualizowanej miesci sie na styk 155. Co do pozycji na rowerze, idzie ja ustawic. Sodelko tak zeby nogabyla wyprostowana w kolanie, kierownica lekko do skrocenia i bedzie cacy. Problem pojawia sie w momencie zatrzymania i proby zejscia z siodelka na rame. Wedle starej szkoly luz w kroku powinien byc na 3/4 palce ona stoi na palcach oparta na rame wiec te rozmiary od 155 to bym raczej lekko od 160+ liczyl. Niby to nie jakas katastrofa bo pozycja i jazda jest ok bardziej chodzi o ksiazkowe zasady co do wielkosci ramy i poki sie nie przyzwyczai i nie oswoi z rowerem to zsiadanie, zatrzymywanie itp. Bylo jej kupic rower dla dziecka to i taniej bylo i rozmiar dobry
Cunpollino Opublikowano 5 Maja 2021 Opublikowano 5 Maja 2021 W sumie ładny https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-xc-100-29-deore/_/R-p-330066?mc=8616937
kevirek Opublikowano 5 Maja 2021 Opublikowano 5 Maja 2021 Poprzedni podobal mi sie bardziej. Ten 120 spoko wygladal na filmiku. Ale nie wiem czy ten kolor to rozowy czy bardziej czerwony
Nogi Opublikowano 6 Maja 2021 Opublikowano 6 Maja 2021 Szybkie pytanko do posiadaczy XC 100... Jutro będę odbierać swojego ze sklepu - trafiłem ramę w rozmiarze M. Dziś się mierzyłem i wyszło 177cm wzrostu ( skurczyłem się o 1 cm....). Z ichniejszej rozmiarówki wynikało by, że powinienem mieć ramę L. Nie miałem okazji przymierzyć ramy L'ki niestety (zwiedziłem nawet pobliskie sklepy w poszukiwaniu xc 50/100/500 - nigdzie nie było eLki). Siedziało mi się "ok" (ciężko powiedzieć czy wygodnie czy nie bo od ponad 2 lat jeżdżę tylko na szosie - defacto z decathlonu - rozmiar M). Kiedy stanąłem nad ramą to męski narząd był tak na styk z bezpieczną odległością od ramy - przypuszczam, że L'ka ma tę rurę wyżej i mógłbym już dotykać. Ktoś jest może podobnego wzrostu? Ktoś miał możliwość porównania tych rozmiarów?
wqw Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Opublikowano 6 Maja 2021 Ja mam 175 i kule bilardowe trzymałem na ramię Lki, dlatego wziąłem Mke 1
kevirek Opublikowano 6 Maja 2021 Opublikowano 6 Maja 2021 W decathlonowej rozmiarowce proponuje nie stosowac zasady jak blizej do wiekszej to wieksza. Musze powiedziec ze masz wiecej niz max zalecana na M ale na L wisisz na 1000%. Moja ma wlasnie poczatek rozmiarowki S 155/156 i jest cienko z tematem. A jak by musiala do tego jeszcze bile doliczyc to bardzo zle xD. Bardzo dobra decyzja z ta M 1
Rekomendowane odpowiedzi