wqw Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Opublikowano 28 Marca 2021 No to nie pozostaje nam nic innego jak tylko się cieszyć Mi mój zakup podpasowal idealnie, nie żałuję. I ogólnie to doszedłem do wniosku że jednak gdybym dopłacił do xc500 to bym przesadził, a różnicy bym nie odczuł
Cunpollino Opublikowano 31 Marca 2021 Opublikowano 31 Marca 2021 Ah a ja nadal bez roweru a miał być 27 😥
kevirek Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Poluje na ten rower od 4miesiecy. Niby udalo mi sie zamowic swoj na koniec styczniu o 22.00 bo pokazala sie jedna szt w takim rozmiarze co mi brakowalo. Cyk do koszyka s dla mojej, xl dla mnie. 2 tygodnie czekania i odzywa sie babeczka z decathlona ze blad systemu nastapil, ze tego roweru od dawna nie ma na magazynach i ze co robimy. Mowie ze mnie czas nie goni tylko chce jeszcze w tym roku na sezon pojezdzic. Niby dowiedziala sie ze pod koniec lutego bedzie dostawa i da znac. Do dostawy nie doszlo, wiec doszlismy do wniosku ze trzeba anulowac zamowienie i ze jak cos bedzie wiedziec o kolejnej dostawie to sie odezwie. Dostalem srogi Voucher bo 400zl i kolejna date dostawy rozmiar xl 29.03 a s maja byc 04.04. Oczywiscie rowerow jak nie bylo tak nie ma :(. To info z tym ze nowe modele na deorce maja byc w kwietniu to jesli moge wiedziec skad ?
wqw Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Z oficjalnej strony na FB byly live. :))) JA dziś pokręciłem ok 25km po lesie i co się stało? Wracajac do domu tuż przed samą klatka złapałem gumę 😂 nie w lesie, nie na łąkach tylko przed samą klatka... Na koniec przejażdżki ech.. jak pech to pech 😂 teraz pytanie, kleić czy przejść na system tubless? 🤨🤔
kevirek Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Jasne ze na tubeless. Masz okazje jak cie kapec dopadl. Tak to mi tez by sie nie chcialo a jak musisz juz wyjmowac detke to nadarza sie okazja
wqw Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Czym najlepiej zalać opony? Co na dzień dzisiejszy jest sprawdzone i polecane?
Cunpollino Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, kevirek napisał: Poluje na ten rower od 4miesiecy. Niby udalo mi sie zamowic swoj na koniec styczniu o 22.00 bo pokazala sie jedna szt w takim rozmiarze co mi brakowalo. Cyk do koszyka s dla mojej, xl dla mnie. 2 tygodnie czekania i odzywa sie babeczka z decathlona ze blad systemu nastapil, ze tego roweru od dawna nie ma na magazynach i ze co robimy. Mowie ze mnie czas nie goni tylko chce jeszcze w tym roku na sezon pojezdzic. Niby dowiedziala sie ze pod koniec lutego bedzie dostawa i da znac. Do dostawy nie doszlo, wiec doszlismy do wniosku ze trzeba anulowac zamowienie i ze jak cos bedzie wiedziec o kolejnej dostawie to sie odezwie. Dostalem srogi Voucher bo 400zl i kolejna date dostawy rozmiar xl 29.03 a s maja byc 04.04. Oczywiscie rowerow jak nie bylo tak nie ma :(. To info z tym ze nowe modele na deorce maja byc w kwietniu to jesli moge wiedziec skad ? no to ja 25 marca zamówiłem L również 1 sztuka na magazynie była i do dzisiaj cisza Pisałem do nich i niby ma być w tym tygodniu ale i tak w to nie wierzę
kevirek Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 No tez w to nie wierze, ale moze chociaz dostaniesz voucher w ramach rekompensaty
astro5 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 7 godzin temu, Cunpollino napisał: no to ja 25 marca zamówiłem L również 1 sztuka na magazynie była i do dzisiaj cisza Pisałem do nich i niby ma być w tym tygodniu ale i tak w to nie wierzę Najprawdopodobniej natrafiliśmy na ten sam "rzut", bo również wyhaczyłem dostępność tego dnia po 1 sztuce L'ki i XL'ki. Ja zawinąłem XL natomiast zapewne Ty L . Przygotuj swój nr zamówienia i zadzwoń na infolinię dowiedzieć się co się dzieje z Twoim zamówieniem. Dopiero po takim telefonie sprawa u mnie ruszyła bo do soboty nie było żadnych aktualizacji. Ja od poniedziałku Cieszę się już moim upolowanym nabytkiem Ogólnie rower o wiele ponad moje oczekiwania, jeden jedyny mankament to uczucie delikatnego luzu na przednim kole, dosłownie jakieś 0,5 mm lata na boki. Podejrzewam że to obijanie tarczy o klocki, ponieważ są prawie że styczne z tarczą. Trochę to irytujące, ale może jestem zbyt czepialski. W każdym razie nie przeszkadza to w jeździe, rower toczy się znakomicie
Cunpollino Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 14 godzin temu, kevirek napisał: Poluje na ten rower od 4miesiecy. Niby udalo mi sie zamowic swoj na koniec styczniu o 22.00 bo pokazala sie jedna szt w takim rozmiarze co mi brakowalo. Cyk do koszyka s dla mojej, xl dla mnie. 2 tygodnie czekania i odzywa sie babeczka z decathlona ze blad systemu nastapil, ze tego roweru od dawna nie ma na magazynach i ze co robimy. Mowie ze mnie czas nie goni tylko chce jeszcze w tym roku na sezon pojezdzic. Niby dowiedziala sie ze pod koniec lutego bedzie dostawa i da znac. Do dostawy nie doszlo, wiec doszlismy do wniosku ze trzeba anulowac zamowienie i ze jak cos bedzie wiedziec o kolejnej dostawie to sie odezwie. Dostalem srogi Voucher bo 400zl i kolejna date dostawy rozmiar xl 29.03 a s maja byc 04.04. Oczywiscie rowerow jak nie bylo tak nie ma :(. To info z tym ze nowe modele na deorce maja byc w kwietniu to jesli moge wiedziec skad ? s dostępny jak szukasz
kevirek Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Wlasnie niby zamowilem. Ale powatpiewam ze im po takim czasie sie jedna szt znalazla. Pewnie znowu blad serwera Smiesznie bedzie jak tu jedna szt na fuksie wyhacze, tu moze druga dla siebie a za tydzien, czy dwa przyjedzie ciezarowka wysypie 10k szt do magazynu modeli na 2021 na nowym osprzecie i zonk 🤣
Cunpollino Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 5 godzin temu, kevirek napisał: Wlasnie niby zamowilem. Ale powatpiewam ze im po takim czasie sie jedna szt znalazla. Pewnie znowu blad serwera Smiesznie bedzie jak tu jedna szt na fuksie wyhacze, tu moze druga dla siebie a za tydzien, czy dwa przyjedzie ciezarowka wysypie 10k szt do magazynu modeli na 2021 na nowym osprzecie i zonk 🤣 Mój niby dojechał do innego miasta niż miał dojechać i czekam na info od nich co dalej
wqw Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Niechcący wszedłem na stronę meridy i zobaczyły coś moje oczka co strasznie mnie korci 😍 a dokładnie meride 500 lite jakie ona ma obłędne malowanie :)) mam na myśli ta niebieska metaliczna ❤️ no mój kolorek zdecydowanie 😂 nie zdziwię się jak pogonie rockridera i ja kupię ha 😂
kevirek Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Ladna jest skubana. Ciekawe jak z dostepnoscia no i cena
Oktopus Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Po moich przejściach z usiłowaniem nabycia AM 100S - znalazłem inny i trochę droższy ale nieporównywalnie lepszy rower (po prostu szukać)
kevirek Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Ja tez mam na oku 3 inne modele. Problem polega na tym ze kazdy jest rownie rozbierany jak xc100 :(. Jak sie zdenerwuje to przeplace i kupie cube tu na miejscu i tyle w temacie bedzie albo moze scale 980 tez mam tu chyba dostepne. Tragedia z tymi rowerami, moglem sie decydowac 2 lata temu a nie w czasie pandemii.
wqw Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Czytając ten temat mam wrażenie że załapałem się w ostatniej chwili na swój rower i gdyby nie kolor meridy to bym w ogóle nie miał wątpliwości, ale i to mi przejdzie za chwilę kręcę i kręcę na tym rowerze i ja nie wiem o co ludzie mają ten ból pośladków? nie wiem czy to nie wina po prostu napisu rockrider, a może to wina tego że ja nie jeździłem na niczym lepszym i to jest po prostu kilka klas lepszy rower od Indiany xpulser 🙄 tylko do niego mam porównanie, ale dla mnie jazda XC 100 to po prostu czysta przyjemność i banan na gębie od kad tylko moje cztery litery na nim siedzą Przy okazji rozbiórki koła zająłem się łańcuchem i zrobiłem Ala szajbajk tyle że teraz jest strasznie głośny, nie wiem czy to był dobry pomysł, czasami coś trze, a jak jeszcze trochę piasku wpadnie to jest dramat 😳 chyba było lepiej jak trochę błota jednak było przyklejone do niego 🤣🤣
Cunpollino Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 2.04.2021 o 01:27, astro5 napisał: Najprawdopodobniej natrafiliśmy na ten sam "rzut", bo również wyhaczyłem dostępność tego dnia po 1 sztuce L'ki i XL'ki. Ja zawinąłem XL natomiast zapewne Ty L . Przygotuj swój nr zamówienia i zadzwoń na infolinię dowiedzieć się co się dzieje z Twoim zamówieniem. Dopiero po takim telefonie sprawa u mnie ruszyła bo do soboty nie było żadnych aktualizacji. Ja od poniedziałku Cieszę się już moim upolowanym nabytkiem Ogólnie rower o wiele ponad moje oczekiwania, jeden jedyny mankament to uczucie delikatnego luzu na przednim kole, dosłownie jakieś 0,5 mm lata na boki. Podejrzewam że to obijanie tarczy o klocki, ponieważ są prawie że styczne z tarczą. Trochę to irytujące, ale może jestem zbyt czepialski. W każdym razie nie przeszkadza to w jeździe, rower toczy się znakomicie Właśnie dostałem przeproszenia mailem kurier już odebrał rower to pewnie po weekendzie będzie + bon 200zl do wykorzysta Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez Cunpollino
wqw Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2021 No powiem Wam że lubiłem te forum... Ale właśnie chyba skończyła się moja kariera tutaj. Bardzo długo czytałem tylko różne tematy nic nie pisałem. Dziś z rana napisałem post w tym temacie ale użyłem w nim pewnego słowa 🤣 w zasadzie to nazwy właściciela forum i mój post wisi od rana czeka na akceptację... No słabo słabo to wygląda... No cóż... Liczyłem że fajnie z czasem rozwinę ten temat ze swoim rowerem, ale moja kariera skończyła się szybciej niż zaczęła 1
Cunpollino Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 W dniu 2.04.2021 o 07:53, kevirek napisał: Wlasnie niby zamowilem. Ale powatpiewam ze im po takim czasie sie jedna szt znalazla. Pewnie znowu blad serwera Smiesznie bedzie jak tu jedna szt na fuksie wyhacze, tu moze druga dla siebie a za tydzien, czy dwa przyjedzie ciezarowka wysypie 10k szt do magazynu modeli na 2021 na nowym osprzecie i zonk 🤣 Jak tam twoje zamówionko? Ja mam powoli dość czekania.. Niby odebrany od kuriera sam już nie wiem gdzie, ale chyba w Łodzi i do Torunia nie może dojechać w 4 dni? Kpina Jak można się walnąć i wysłać nie do tego decathlonu co trzeba uh
kevirek Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 U mnie standard. Zlecenie nadal w fazie kompletowania, choc termin dostawy byl na wczoraj. Otrzymalem maila z automatu ze zlecenie przeciagnie sie max o 3 dni ze wzgledow logistycznych ( jak zawsze) i pewnie na 08.04 tez go nie otrzymam. Za jakis tydzien zadzwoni bardzo mila pani z przeprosinami i oznajmi ze tego roweru nigdy nie bylo i to tylko blad systemu, po czym obdaruje mnie voucherem. I tak juz 3 raz. Jeszcze troszke i bede mogl ten rower za frajer z tych voucherow kupic, jesli dozyje kiedys jego dostawy xD.
Cunpollino Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 2 godziny temu, kevirek napisał: U mnie standard. Zlecenie nadal w fazie kompletowania, choc termin dostawy byl na wczoraj. Otrzymalem maila z automatu ze zlecenie przeciagnie sie max o 3 dni ze wzgledow logistycznych ( jak zawsze) i pewnie na 08.04 tez go nie otrzymam. Za jakis tydzien zadzwoni bardzo mila pani z przeprosinami i oznajmi ze tego roweru nigdy nie bylo i to tylko blad systemu, po czym obdaruje mnie voucherem. I tak juz 3 raz. Jeszcze troszke i bede mogl ten rower za frajer z tych voucherow kupic, jesli dozyje kiedys jego dostawy xD. Mnie coś w konia walą chyba, rano pisałem co z paczką to mi odpisali godzinę temu, że została zagubiona w firmie kurierskiej jak pudło z rowerem mogło się zgubić XD
KoniaQ Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 2 minuty temu, Cunpollino napisał: Mnie coś w konia walą chyba, rano pisałem co z paczką to mi odpisali godzinę temu, że została zagubiona w firmie kurierskiej jak pudło z rowerem mogło się zgubić XD W tych czasach wszystko możliwe,nawet baba w chłopie schowana i odwrotnie... 😆 oby udało się naprostować sytuacje.
kevirek Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Na 100 nie ma tego roweru. Nie wierze ze oni sie pomylili albo kurier nie wie gdzie ma taki gabaryt dostarczyc. Bedzie to co ja mialem i mam. Te rowery po znajomosciach z magazynow sie rozchodza, albo system sobie jaja robi i losowe liczby wstawia. Centrala to tez kpina, jak oni moga nie wiedziec kiedy dostawa bedzie. Juz 3 daty slyszalem i zadna nie dotarla. To taka abstrakcja jakby np w kazdej biedronce w kraju towar docieral w losowych i nikomu nie znanych terminach. Ta dostawa nowego modelu w kwietniu to tez na 100 bajka. Polski rynek bedzie ostatnim gdzie te rowery trafia bo i w niemcach ich nie ma i w angli tez.
KoniaQ Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 takie coś znalazłem... https://www.olx.pl/d/oferta/rockrider-xc100-m-29-CID767-IDH76Sp.html#d34e47f7a1 ale nie wiem czy aktualne...
Rekomendowane odpowiedzi