Mwawe Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) 2 minuty temu, jarom napisał: Nie ja wybierałem. Ja eksportuję wyłacznie do Stravy. Ja rozumiem, tylko się śmieje z opcji wyboru. Żeby było wiadomo że jedzone było w całej wsi 😂😂 Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Mwawe
Jimmy Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Lepiej do stravy niż endomondo. .. Mozliwosci analizy duzo większe. Akurat w Sigmie sporo informacji pokazuje SigmaData Center i jak nie potrzebujemy sie chwalić wynikami to wystarczy. Fajny jest też darmowy Golden Cheetah
dfq Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) ja używam Stravistix do Stravy. Jest super Rox 11.0 juz w drodze do mnie Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez dfq
Mwawe Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 8 godzin temu, dfq napisał: ja używam Stravistix do Stravy. Jest super do czego konkretnie?
Zbysio Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Szybkie pytanko do posiadaczy Rox 11. Ile czasu Wam realnie bateria trzyma?
dfq Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Wrzucam na strave wszystkie swoje aktywnosci (biegi, marsze, wycieczki, jazda na rowerze, rower stacjonarny - wszystko z pomiarem pulsu) z serwisu Sigmy i Polara (Sigma 23.16, Polar m430, PolarBeat, Polar h10) i tam analizuję fitness fajnymi wykresami np: Ile trzyma bateria realnie w Rox 11.0 ? - jeszcze nie wiem, właśnie przyszła, dopiero pierwsze ładowanie Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez dfq
Mwawe Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Zbysio napisał: Szybkie pytanko do posiadaczy Rox 11. Ile czasu Wam realnie bateria trzyma? Prędzej Ci dnia braknie niż baterii.
jarom Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Nie wiem ile trzyma. Z właczonym połaczeniem bt z telefonem i zapsem GPS (punkt co 2s) jeszcze mi się nigdy nie wyczerpał (czyli na pewno 10h)
bolek1069 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Właśnie nabyłem licznik rowerowy Sigma Rox 11 i jestem z niego bardzo zadowolony, spełnia wszystkie moje oczekiwania. Prosty w obsłudze, współpraca z zewnętrznym czujnikami zgodnymi z Ant +, no i w końcu nie będę musiał rejestrować telefonem treningu aby potem wrzucić go na Stravę.
Mwawe Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Tylko ostatnio menda nie chce mi się połączyć z telefonem przez BT. I nie wiem o co chodzi.
C_ezaryK Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Uzywam ROX 11 pd tego sezonu - wyłącznie na MTB. Kolejny wyjazd i ten sam problem - autostop. W ciągu jazdy potrafi się załączyć kilka razy. Dzisiaj na ponad 3 godzinnej trasie urwał mi 14 minut jazdy. Na początku myślałem, ze to ma związek z prędkością - za mała na ostrych podjazdach w lesie - ale nie ... są momenty kiedy jadę 3,5 km/h a działa. Czy moze to być spowodowane utratą łączności z satelitami GPS? Macie jakiś inny pomysł? I czy wyłączenie autostopa załatwi problem wg Was?
Mwawe Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 2 minuty temu, C_ezaryK napisał: Macie jakiś inny pomysł? I czy wyłączenie autostopa załatwi problem wg Was? Oczywiście że załatwi sprawę. Tylko będziesz musiał za każdym razem, przy postoju pauzować manualnie.
C_ezaryK Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 2 minuty temu, Mwawe napisał: Oczywiście że załatwi sprawę. Tylko będziesz musiał za każdym razem, przy postoju pauzować manualnie. Tak myslalem... ale wyłączenie autostopa to dla mnie ostateczność. Moze jest jakaś inna przyczyna?
Mwawe Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) 47 minut temu, C_ezaryK napisał: Tak myslalem... ale wyłączenie autostopa to dla mnie ostateczność. Moze jest jakaś inna przyczyna? Jest. Jeździj szybciej ;p Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Mwawe
Motke Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, C_ezaryK napisał: Czy moze to być spowodowane utratą łączności z satelitami GPS? Używasz tylko GPS? Nie masz czujnika prędkości i kadencji?
Mwawe Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) 9 minut temu, Motke napisał: Używasz tylko GPS? Nie masz czujnika prędkości i kadencji? To mogą być niedokladnosci GPS, związane z małą prędkością. Nawet jadac samochodem z GPS w korkach czasem gubi orientację i pokazuje bzdury. Tak może być i w tym przypadku. W sumie czujnik prędkości to dobry pomysł. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Mwawe
Jimmy Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Masz problem z funkcją auto stop czy z funkcją auto sleep? Licznik wyłącza się całkowicie czy przestaje mierzyć bo myśli że nie ruszasz się?
jarom Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 15 godzin temu, C_ezaryK napisał: Uzywam ROX 11 pd tego sezonu - wyłącznie na MTB. Równiez używam wyłacznie do MTB (bez czujnika prędkości na kole) i zdarzają mi się takie pauzy, ale głownie w lesie i przy minimalnej prędkości (niedokładność GPS). "Urywa mi" max 1-3 sekundy. Ale wiele się zmieniło na lepsze po zainstalowaniu nowego software do licznika - w tej chwili f-0GB-20-1803061. Nie wiem czy ten software występuje w wersji polskiej, bo jakiś czas temu zarówno licznik, jak i DataCenter pozostawiłem w wersji angielskiej.
dfq Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 W wersji polskiej występuje : F-0GB-2Q-1803061.
bees Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Czy komuś udało się rozwiązać problem autopauzy uniemożliwiającej powiązanie naszej jazdy z innymi osobami w Stravie? Ręczne pauzowanie omija problem czy też miesza przy eksporcie do Stravy?
bolek1069 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Witam. Czy miał ktoś może taki problem z sumą pokonanego przewyższenia. Dzisiaj jechałem z bratem ciotecznym, po skończonej jeździe moja Sigma Rox 11 pokazała sumę przewyższeń 285 m, natomiast licznik brata (Bryton Rider 100) wskazał sumę przewyższeń na 369 m. W liczniku mam ustawioną ręcznie wysokość punktu startu, według wskazań ze strony http://www.wysokosc.mapa.info.pl/. Porównywałem ze wskazaniami u brata i wysokość startu i końca trasy mieliśmy identyczną. Wobec powyższego, mam pytanie skąd taka różnica w sumie przewyższeń?
bees Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Któryś licznik źle pomierzył. Wysokości startu i końca zawsze będą jednakowe, jeśli robisz pętle, bo licznik jest na tyle sprytny, że sprawdza lokalizację przez GPS i podaje taką wysokość, jaką zadałeś mu na starcie.
Jimmy Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Porownywales profile trasy z obu liczników? Błędne wskazania Sigmy mogą wynikać z opisywanych problemów z wysokościa po autowylaczeniu licznika ze względu na przerwę w jeździe.
bolek1069 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 10 godzin temu, bees napisał: Któryś licznik źle pomierzył. Wysokości startu i końca zawsze będą jednakowe, jeśli robisz pętle, bo licznik jest na tyle sprytny, że sprawdza lokalizację przez GPS i podaje taką wysokość, jaką zadałeś mu na starcie. Raczej to mój licznik źle zmierzył, wczorajszą trasę już kilkakrotnie jeździłem ale z telefonem i odpaloną stravą, zawsze przewyższenia wychodziły w granicach 370 - 380 m. Oba liczniki jakie mamy z bratem mają moduł gps. Rozumiem, że między urządzeniami mogą być jakieś różnice ale nie takie rzędu 84 metrów. Punkt startu, który jednocześnie był metą miałem poprawnie ustawiony na 205 m.n.p.m., u brata licznik tak samo obliczył wysokość startową. Najwyżej położony punkt trasy oba liczniki wskazały na 331 m.n.p.m. Więc w tym zakresie oba liczniki wskazały poprawnie, jednak nie zgadza się suma przewyższeń. 9 godzin temu, Jimmy napisał: Porownywales profile trasy z obu liczników? Błędne wskazania Sigmy mogą wynikać z opisywanych problemów z wysokościa po autowylaczeniu licznika ze względu na przerwę w jeździe. Tak, porównywałem profile z obu liczników są takie same, nic nie zostało ucięte. Nie mam uruchomionej funkcji autowyłączania licznika, trasa przejechana była jednym ciągiem, z wyjątkiem jednej przerwy na światłach, przy wyjeździe z miasta, na samym początku trasy, w tym przypadku jedynie działa funkcja autostop zapisu treningu.
tomon Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć jak zarejestrować się w chmurze Sigmy? Próbowałem i wyskakuje że mail już jest zarejestrowany a jak chce się zalogować to że mail nie jest aktywny tak samo jak chce odzyskać hasło. Czy ktoś może mi pomóc z zarejestrowanie się w data center i Cloud? Gdzie mam co kliknąć i w ogóle?
Rekomendowane odpowiedzi