Mally1983 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Dnia 22.03.2018 o 13:07, Jimmy napisał: Ja miałem problem ze wskazaniem prawidłowej wysokości jeśli w trakcie treningu licznik wyłączył się z powodu braku aktywności. Po ponownym włączeniu wysokość działała nieprawidłowo. Nie wykrywał wznoszenia itp... Po prostu wyłączyłem funkcje sleep Dziwna sytuacja, ja właśnie przez 6 dni testowałem Roxa w Calpe i żadnych problemów nie miałem ze wskazaniami, pokrywały się z 4 garminami 520 . Jak za tę cenę spokojnie ROXa polecam. 1
Jimmy Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Też polecam ROX każdemu kto szuka fajnego licznika w niewygórowanej cenie jednak kilka osób na forum opisywało różne drobne problemy, w większości nie wpływające na użytkowanie. Może to kwestia firmware w liczniku.
Eldo Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Mój przez rok czasu nie dał mi powodów do negatywnej opini. No może poza fatalnie działającymi powiadomieniami pod Android ale to początki bo po przesiadce na IOS temat rozwiązał się sam Być może miał bym do dnia dzisiejszego Rox-a 11 gdyby nie fakt nabycia trenażera, z drugiej strony ciekawy jestem jak by sobie Sigma radziła z pomiarem mocy Stages który używam... Sam ROX stał się dosyć popularny, wystarczy popatrzeć na ten temat jaka ma frekwencję Nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy, no ale tylko sie cieszyć że ktoś na tym korzysta Edytowane 30 Marca 2018 przez Eldo
bolek1069 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Witam. Mam pytanie do użytkowników licznika Sigma Rox 11, mianowicie czy ktoś używał tego licznika razem z pomiarem mocy, jak ta współpraca wygląda i czy z poziomu licznika można dokonać kalibracji miernika mocy, czy też trzeba się posiłkować zewnętrznymi programami aby dokonać kalibracji ? Pytam bo przymierzam się do zakupu pomiaru mocy jak i stosownego licznika i nie wiem czy Sigma ROX 11 to będzie właściwy wybór pod tym względem.
Eldo Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 Na pewno ma to Edge 520 bo kalibruje Stages z poziomu licznika. Rox na pewno pokazuje moc ale czy kalibruje...nie zdazyłem sprawdzic.
dfq Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Własnie sie zastanawiam nad rox 11. Sigme 23.16 przerzucę do drugiego roweru (cross) i nie bedę dalej brnął w STS. Chyba nie ma sensu kupować kompletu czujnikow STS sigmy na drugi rower. Czasem taki automatyczny rejestrator GPS przydaje się. Zależy mi na niewielkich gabarytach ( licznik poleci na kiere MTB). Do pełnej nawigacji na dalszych wycieczkach w terenie po leśnych dróżkach, polnych ścieżynkach itp (tworze sobie takie pogmatwane, zawiłe pętle 50-70km) używam dobrej komórki na mostku + Locus Pro i Brouter. Nie ma nic lepszego (wszelkie mapy!). Tylko nie wiem - brać pełny set Roxa 11 czy wersje Basic i sciągnąć z chin czujniki magene (CAD i Speed), pas HR mam. Działają niezawodnie ?
Jimmy Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Mam Magene speed i CAD w szosie z Wahoo ELEMNT ale ze zrobiłem dopiero 40km z tymi czujkami nie chce prorokować na ile są niezawodne. Mam te nowsze wersje Magene Gemini 210.
jarom Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 7 godzin temu, dfq napisał: używam dobrej komórki na mostku + Locus Pro i Brouter. Nie ma nic lepszego (wszelkie mapy!). A skąd wiesz, ze nie ma nic lepszego? Ja używam Komoot i zdecydowanie wolę
nctrns Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zaglądam od paru tygodni na komoot i nie umywają się do map w locusie. Do tego jak na aplikację dla rowerzystów, wyznaczanie tras bywa śmieszne. Zaletą komoot jest prostota, bo żeby ogarnąć locusa to jednak trzeba trochę przysiąść.
dfq Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Jarom, poznaj lepiej Locus Pro to bedziesz wiedział - to jest po prostu Mercedes. Możliwości ma niesamowite No właśnie, z tymi czujnikami magene - to nowość Gdzieś czytałem ze komuś jeden padł po paru jazdach. Ale to może przypadek (wadliwy egzemplarz). Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez dfq
Jimmy Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zaglądam od paru tygodni na komoot i nie umywają się do map w locusie. Do tego jak na aplikację dla rowerzystów, wyznaczanie tras bywa śmieszne. Zaletą komoot jest prostota, bo żeby ogarnąć locusa to jednak trzeba trochę przysiąść.Też to zauważyłem. Trasa szosowa prowadzi drogami co najwyżej pod przełaj albo MTB... W terenie który znam nie dam się zmylić ale w obcym ? Nie chciałbym na szosowce wjechać na polna drogę... Może wynika to z jakości map?
nctrns Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Patrząc na same mapy, wydają się ok. Bardziej algorytmy wyznaczania trasy. Już strava lepiej to robi bo ma dane nt. popularności dróg.Tapatalk'd
Mally1983 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Dnia 1.04.2018 o 13:48, dfq napisał: Własnie sie zastanawiam nad rox 11. Sigme 23.16 przerzucę do drugiego roweru (cross) i nie bedę dalej brnął w STS. Chyba nie ma sensu kupować kompletu czujnikow STS sigmy na drugi rower. Czasem taki automatyczny rejestrator GPS przydaje się. Zależy mi na niewielkich gabarytach ( licznik poleci na kiere MTB). Do pełnej nawigacji na dalszych wycieczkach w terenie po leśnych dróżkach, polnych ścieżynkach itp (tworze sobie takie pogmatwane, zawiłe pętle 50-70km) używam dobrej komórki na mostku + Locus Pro i Brouter. Nie ma nic lepszego (wszelkie mapy!). Tylko nie wiem - brać pełny set Roxa 11 czy wersje Basic i sciągnąć z chin czujniki magene (CAD i Speed), pas HR mam. Działają niezawodnie ? Brał bym pełnego seta, paru znajomych testuje "chińskie czujniki" raz działają, raz pokazują głupoty, raz nie chcą się sparować z garminem itd.
Mwawe Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 5 minut temu, Mally1983 napisał: Brał bym pełnego seta, paru znajomych testuje "chińskie czujniki" raz działają, raz pokazują głupoty, raz nie chcą się sparować z garminem itd. A ja bym nie brał. Kupiłbym w wersji Basic i do tego czujniki kadencji i prędkości oraz pulsometr Garmina. Tak zresztą mam 😊 Czujnik prędkości używam tylko na trenazerze, bo w terenie jest prędkość po GPS, jak dla mnie wystarczająco dokładna.
Jimmy Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Pytanie ile wyjdzie osobno za czujniki... X-kom ma czujnik tętna piersiowy Mio za 149 w promocji teraz...A na alegroszu jest w x-kom ten sam czujnik outletowy za 89zl... Aukcja nr 7251417228
Eldo Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Trzeba by sie bylo troche cofnac w temacie i kuknac na czujnik ktory opisałem dosyc dokładnie w duecie z Rox 11. Super sprawa ! Nie zawiodł mnie z Roxem i nie zawodzi mnie aktualnie z Garminem. Smiga jako predkosc lub kadencja (do wyboru). Uzywam go czesto jako odczyt kadencji w mtb. W temacie pulsu tez kilka czujnikow opisałem, ten od Sigmy i Mio Fuse ktory uzywalem z sigma i garminem. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez Eldo
Jimmy Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Dokładnie. Też pisałem że testuje 2szt nowszej wersji Magene 210 i jak na razie bez problemów
Eldo Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2018 No to jest pewna opcja jak widać w postaci czujnika Magene
dfq Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Raczej zdecyduję się na wersje BASIC bo pas HR z czujnikiem już mam. Drugi nie potrzebuję póki co. Poza tym mam wątpliwości co do zintegrowanego czujnika w wersji SET. Sposób jego zamocowania to pozycja poniżej dolnych widełek. W terenie będzie bardzo łatwo zahaczyć o jakieś korzenie, kamienie itp i go urwać. 1 godzinę temu, Jimmy napisał: Pytanie ile wyjdzie osobno za czujniki... X-kom ma czujnik tętna piersiowy Mio za 149 w promocji teraz... A na alegroszu jest w x-kom ten sam czujnik outletowy za 89zl... Aukcja nr 7251417228 To nie są te same czujniki. Ten w X-komie to hybryda ANT+ i BLE. Mam taki sam, jest bardzo dobry. Porównywałem go z topowym pasem Polara H10. Ten na aukcji to czujnik ANT+ z używanym pasem. Godzinę temu, Jimmy napisał: Dokładnie. Też pisałem że testuje 2szt nowszej wersji Magene 210 i jak na razie bez problemów Podobają mi sie te Magene. Problem jest tylko taki ze na Alledrogo trzeba dać za komplet 200 zeta a u Chińczyka połowę tego, tyle ze przyjdzie za miesiąc. A tu już tak ładnie. Widziałem jeszcze jakieś Mio zintegrowane 2 w jednym po ok 170 zł ale boję się że jak padnie to nie bedzie ani predkosci/odległości ani kadencji. Na samym tylko gps-ie nie chce polegać bo w gęstym lesie nie raz widziałem jak "jechałem ze 20-30m obok drogi" z racji zakłóceń sygnału GPS. Jest jeszcze jedna opcja - czujniki od Roxa 10 - pasują też do 11-stki. Bardzo podobne do tych z Sigmy 23.16 które u mnie działają ok. I mocowanie kadencji jest powyżej dolnych widełek a nie poniżej. Cena ok 75zl za sztukę.
Jimmy Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Hehe, ja mam czujnik duo Sigmy od ROX 11 zamocowany odwrotnie tzn od góry widełki. Działa elegancko. Jedyny minus to taki że diodki migają od środka Żeby było jasne... Mam w MTB czujnik Sigmy r2duo a w szosie 2szt Magene Gemini 210. Pasy z X-kom Mio mają ant+ więc powinny pasować
Nex0xeN Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Jak wygląda eksport danych z rox 11 do endomondo w praktyce - czy wystarczy wysłać dane do sigma link w smartfonie i tam jest jakaś opcja przesyłu do endo czy trzeba łączyć z kompem, wybierać plik i wgrywać go oddzielnie?
dfq Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 sigma nie eksportuje automatycznie do endomondo
jarom Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Sigma z automatu eksportuje do: Strava, TrainingPeaks, 2Peak, Fcebook, Twitter Do innych eksportujesz plik np. *.gpx i dalej importujesz do programu.
Mwawe Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) 12 minut temu, jarom napisał: Sigma z automatu eksportuje do: Strava, TrainingPeaks, 2Peak, Fcebook, Twitter Do innych eksportujesz plik np. *.gpx i dalej importujesz do programu. No faktycznie, Facebook i Twitter najwazniejszy 😂 Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Mwawe
jarom Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Teraz, Mwawe napisał: No faktycznie, Facebook i Twitter najwazniejszy Nie ja wybierałem. Ja eksportuję wyłacznie do Stravy.
Rekomendowane odpowiedzi