GBike Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 9 godzin temu, de Villars napisał: Gacie z X-tiger przetestowane dziś na dystansie 80 km. Wrażenia bardzo pozytywne. Wkładka gruba, "mięsista", długo zapewnia komfort - jak dla mnie co najmniej porównywalnie ze spodenkami BCM Nowatex i Attiq, które również używam. Zobaczymy, jak będzie na nieco dłuższych dystansach Miło mi czytać że nie muszę mieć wyrzutów sumienia. 😀 Mają też fajną potówkę - jeśli używasz.
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) @GBike podrzuć jakiegoś linka do tej potówki Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez Gość
GBike Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Godzinę temu, Gregory34 napisał: @GBike podrzuć jakiegoś linka do tej potówki http://s.aliexpress.com/VVjMjuey?fromSns
de Villars Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 W dniu 13.08.2018 o 08:10, GBike napisał: Mają też fajną potówkę - jeśli używasz. Właśnie jak dotąd nie, ale się zastanawiam. W końcu wielu kolarzy jeździ w potówkach, więc coś w tym musi być
GBike Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 4 minuty temu, de Villars napisał: coś w tym musi być Ja używam wiosną i jesienią - jest cieplej nawet jak się zatrzymasz. Latem nie zakładam ale niektórzy kolarze używają cały rok.
de Villars Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Wydaje się to byc niezłym patentem na chłodniejsze dni. Chyba się skusze
Stryjek Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja używam potówek cały rok, mam z daniello, questa i decathlona. Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez Stryjek
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 I ja jestem po testach X-Tigerów. ok 4 godziny na siodełku. ok 70 km przejechane w mocno zróżnicowanym terenie. Coś tam zaczęło dokuczać około 50 km ale ból nie był punktowy tylko rozłożony na wieksza powierzchnię tyłka. Bardzo komfortowe spodenki. Najlepsze jakie miałem na tyłku. Za tą cenę rewelacja.
KingaM Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Mam cały stój z X-tigera. Użytkuje od kwietnia. Zaczął się niestety rozpadać - puściły szwy trzymające wkładkę i przy koszulce od zamka. Jeśli chodzi o wkładkę to na szosę jest super, ale na MTB już nie raz mnie obtarła. Nie wiem czy kwestia siodełka, czy tego, że w lesie o wiele więcej kręcisz się, podskakujesz itd. Do końca sezonu wycisnę z nich wszystko co się da ale na przyszły sezon zakupu nie powtórzę....
GBike Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 2 godziny temu, KingaM napisał: Użytkuje od kwietnia. Zaczął się niestety rozpadać - puściły szwy trzymające wkładkę i przy koszulce od zamka. Jaki ma przebieg w godzinach spędzonych na rowerze? 2 godziny temu, KingaM napisał: Nie wiem czy kwestia siodełka A może tego że jesteś kobietą . 2 godziny temu, KingaM napisał: puściły szwy trzymające wkładkę i przy koszulce od zamka No to lipa, może miałaś nieszczęście kupić podróbkę . Jeśli to nie problem to podeślij namiar na sprzedawcę .
KingaM Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Strava mówi o 117h, 2/3 to MTB, reszta szosa. Poszperam gdzieś powinnam mieć zapisaną stronkę bo finalnie mężul zamawiał...
GBike Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 18 minut temu, KingaM napisał: Strava mówi o 117h, 2/3 to MTB, reszta szosa. Poszperam gdzieś powinnam mieć zapisaną stronkę bo finalnie mężul zamawiał... No to podejrzanie szybko się zużyły.
de Villars Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Ja wczoraj zrobiłem 85 km w Nowatexach, a że bezpośrednio wcześniej przetestowałem X-Tigery na podobnym dystansie, to mam porównanie. I X-Tiger wyszedł z niego zwycięsko. Nieznacznie, ale jednak.
Suchas Opublikowano 5 Września 2018 Opublikowano 5 Września 2018 A czy ktoś ma, widział, testował tzw. Najlepsze Bibsy Świata od Przemka Zawady? Zastanawiam się, czy warte toto zachodu i przede wszystkim ceny. http://eroe.cc/kategoria/mezczyzni/najlepsze-meskie-spodenki-swiata
piterrrxd Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 Moje dwie pary z Xtigera mają za sobą 150h (ok 4600km) i są w porządku. Materiał nie jest nigdzie przetarty, szwy trzymają dobrze. Jedynie wzór biało czerwony na jednej parze lekko blednie. Po drugiej parze full black niczego nie widać Za te pieniądze chyba niczego lepszego nie kupimy.
Gość Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 Zrobiłem w x-tigerach setkę. Nie powiem że dyskomfortu nie było, ale nie był on na tyle silny żeby mnie ograniczać. Spisały się na tyle świetnie, że zamówiłem jeszcze dwie pary. Długie i długie ocieplane.
de Villars Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 Też zamówiłem długie z X -Tiger. Bardzo jestem ciekaw jak będzie z ich ociepleniem, bo inne długie jakie mam (Racmmer), to grubością w zasadzie odpowiadają letnim.
tomisk Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 A mam pytanie jak z doborem rozmiaru X-Tiger ? Czy pasuje to co podają czy bierzecie np jeden rozmiar wyżej w porównaniu do rozmiarów w PL?
piterrrxd Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 Przy wzroście 187 i wadze ok 79kg mam koszulki w rozmiarze L, a spodenki XL.
de Villars Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 183/67 i też mi pasują spodenki XL.
Gość Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 184/100 mam 4XL @de Villars długie są "zwykłe" za chyba 7 dyszek o "winter" za 9 dyszek. Mam nadzieję, że jedne są ocieplane a drugie nie, bo wziąłem i te i te...
piterrrxd Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 Chyba też spróbuję tych długich, bo powoli robi się chłodno jak wyskakuję na trening po pracy. Z zimowymi wstrzymam się do wyprzedaży.
de Villars Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 Tylko za długo się nie wstrzymuj, bo przesyłka chwilę idzie
Łukasz_P Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 To jest jakiś konkretny model tych ocieplanych i nie? Można prosić o linka (nie wiem czy jest zakaz na forum)? Z góry dziękuję.
piterrrxd Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 Nieocieplane są oznaczone jako jesienne (autumn), ocieplane zimowe (winter). Generalnie 11 listopada jest zawsze największa wyprzedaż na ali, można wtedy złapać bardzo fajne kody rabatowe i zrobic spore zakupy (z którymi się nie śpieszy) dużo taniej. 1
Rekomendowane odpowiedzi