Skocz do zawartości

Tanie spodenki kolarskie

janullo789

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć szukam jakiś tanich spodenek rowerowych (MTB) na szelkach do ok. 150 zł. Wiem że na zakup tego typu wypadało by wydać 250-350 zł, ale moi rodzice nie mogą sobie pozwolić na tego typu wydatek. Moje treningi trwają zazwyczaj do 2h. Myślałem nad kupnem tych https://www.decathlon.pl/spodenki-na-rower-500-id_8381434.html będą w porządku? Nie ukrywam że wolał bym przymierzyć w sklepie (Kraków) niż zamawiać przez internet, ale jeśli będzie się rzeczywiście opłacało to mogę zamówić :)

Pozdrower, Janek

Opublikowano

Co do tych spodenek, a przede wszystkim ich wkładki nie mogę się wypowiedzieć bo nie posiadam takich. Ale używałem kilku produktów B'twin i zawsze spełniały moje oczekiwania. Myślę, że w tej cenie ciężko będzie znaleźć coś lepszego.

• Pomógł 1
Opublikowano

Ja ze swojej strony mogę polecić spodenki firmy Forza Sport. W sumie obojętne, który model, najważniejsza jest wkładka. Jedynym problemem jest to o czym wspomniałeś, że nie masz jak ich przymierzyć, musiałbyś wymierzyć swoje, by dopasować rozmiar.

• Pomógł 1
Opublikowano

Uważam , że przymiarka spodenek jest wręcz  koniecznością rzeczywiste różnice w rozmiarówce poszczególnych producentów oraz ich modeli są tak duże , że niemal abstrakcyjne mam spodenki z wkładką kilku firm od rozmiaru M do XXL i leżą one na mnie jednakowo :)

• Pomógł 1
Opublikowano

Mam te spodenki, wkładka daje rade, często jeżdżę dłużej jak 3h i na komfort nie narzekam, chociaż nie mam porównania do czegoś lepszego. Prane wiele razy i nic się z nimi dzieje. Dziwne było to, że zamówiłem dokładnie takie jak podałeś w linku, jednak zamiast czarnych przyszły mi niestety popielate z czerwonym. Orientacyjnie co do rozmiaru to mam 190 cm wzrostu i jakieś 88kg i nosze rozmiar XL. 

• Pomógł 1
Opublikowano
3 godziny temu, Taki Jeden napisał:

Mam te spodenki, wkładka daje rade, często jeżdżę dłużej jak 3h i na komfort nie narzekam (...)

Te spodenki o których mowa w głównym poście, to po prostu model  500 tylko, że z szelkami? Rozumiem, że wkładka ta sama, czyli pomarańczowa? Mam ten model, lecz bez szelek i najprawdopodobniej padnie wybór na ten sam model, ale z szelkami. 

• Pomógł 1
Opublikowano

Tak, to spodenki z szelkami z pomarańczową wkładką, model 500.

• Pomógł 1
Opublikowano

175 zł Firma Nowatex z Puszczykowa z szyciem na miarę ,sam zamówiłem są super z najlepszą wkładką pro jaką mają :)

Polecam ,teraz mają dobre przeceny .

Pozdrawiam 

• Pomógł 2
Opublikowano

Eeee tam za 150 zł też kupisz fajne gacie. Mogę polecić biemme z 4 pary miałem ,2 jeszcze użytkuje. Wiadomo pampers zależny od modelu. Rogelli też całkiem fajne portki. Teraz kupiłem force i jestem zadowolony.Co prawda byłem w tych portkach tylko raz 3 :04 czystej jazdy ,ale naprawdę pampers przyjemny. Model FORCE B40 cena 159 zł (kupiłem za 113zl :) ) gacie.

90 % gaci kupuje przez neta, zawsze rozmiar  L.Jak nigdy ostatnie dwie pary kupione w "realnym "sklepie  i co też rozmiar L :)  Ale plus tego taki,że mogę sobie pomacać tego pampersa zobaczyć jaki jest .

Opublikowano

Zużyłem chyba 2 pary 500'setek z Decathlonu, tylko bez szelek, zanim poznałem zalety szelkowych spodenek. Za tą cenę myślę, że będziesz w pełni zadowolony. Oczywiście najlepiej przymierzyć.

Opublikowano
Dnia 10.04.2017 o 13:38, Darko44 napisał:

175 zł Firma Nowatex z Puszczykowa z szyciem na miarę ,sam zamówiłem są super z najlepszą wkładką pro jaką mają :)

Polecam ,teraz mają dobre przeceny .

Pozdrawiam 

Rzeczywiście, interesująca oferta.

Opublikowano

Polecam przejechać się do Decathlonu, co poniektóre fajne rzeczy mają :) 

Opublikowano
Dnia 11.04.2017 o 23:10, Kamil B. napisał:

Polecam przejechać się do Decathlonu, co poniektóre fajne rzeczy mają :) 

Zdecydowanie nie polecam ubrań kolarskich z Dekatlonu (spodenek i spodni długich na szelkach) . Dobrałem dobrze odpowiedni rozmiar i ruszyłem na rower. Okazało się że po  przejechaniu 15 km wkładka zamiast na tyłku przesunęła się na krocze  i w efekcie miałem całą wkładkę przed siodełkiem a nie na siodełku. Poprawiłem spodenki i było dobrze ,aż po koło 15 km zsunęły się ponownie. Zareklamowałem i oddali mi pieniądze. To dobre ubrania dla kogoś mocno początkującego, kto i tak staje co chwile i może sobie ubranie poprawiać.

Opublikowano

Ja chwaliłem sobie spodenki z Decathlonu do czasu jak nie zakupiłem spodenek u Vitesse . Teraz nawet nie spojrzę na te z Decathlonu. W tym roku kupiłem jeszcze dwie pary spodenek jedne z Martonbike a drugie w Quest obie pary według mnie dużo lepsze od Decathlonowskich , ale jednak brakuje im do Vitesse. Niestety jak na razie Vitesse ma nieczynny sklep . Można zamówić tylko własny projekt , ale minimum 10 sztuk . Sklep ma ruszyć późną wiosną. 

Opublikowano
Dnia 15.04.2017 o 09:12, tomek040982 napisał:

Sklep ma ruszyć późną wiosną.

Jest sens czekać? Też rozglądam się za nowymi "gatkami", bo moje aktualne (z Lidla) to jakaś tragedia. Byłby problem z wymianą, gdybym chybił z rozmiarem? Miałeś takie przygody? :-)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o jakość nie mam najmniejszych zastrzeżeń . W zeszłym roku prałem z własnym projektem dlatego troszkę czekałem , ale wszystko było opisane. W tym roku kupiłem spodenki z Martonbike i Quest. Troszkę wcześnie no oceny ale szczerze wątpię że dorównają Vitesse. Jak ja się zmierzyłem i według ich rozmiarówki przyszły spodenki i są takie jakie powinny. Z wymianą nie może być problemu bo przez internet jak zamawiasz to w ciągu 10 dni od tak możesz je oddać. Choć szczerze wątpię żebyś miał jakiekolwiek zastrzeżenia. 

• Pomógł 1
Opublikowano
Dnia 16.04.2017 o 19:02, tomek040982 napisał:

Jeżeli chodzi o jakość nie mam najmniejszych zastrzeżeń . W zeszłym roku prałem z własnym projektem dlatego troszkę czekałem , ale wszystko było opisane. W tym roku kupiłem spodenki z Martonbike i Quest. Troszkę wcześnie no oceny ale szczerze wątpię że dorównają Vitesse. Jak ja się zmierzyłem i według ich rozmiarówki przyszły spodenki i są takie jakie powinny. Z wymianą nie może być problemu bo przez internet jak zamawiasz to w ciągu 10 dni od tak możesz je oddać. Choć szczerze wątpię żebyś miał jakiekolwiek zastrzeżenia. 

Tomek, a z Questa z jaką wkładką kupiłeś? Mam zamiar jechać do ich sklepu i przymierzyć, tylko zastanawiam się na jaką wkładkę u nich się nastawiać

Opublikowano

No to mnie nie pocieszyłeś :) Bo akurat myślałem właśnie o tym z tą wkładką profesional :(

Opublikowano

Nie twierdzę że jest zła bo za krótko w tych spodenkach jeździłem, ale na pewno mnie nie zachwyciły.  

Opublikowano

Troche mnie zmartwiliscie tym decatlonem.zamowilem wlasnie spodenki podszortowe 900ki .nie jezdze w maratonach wyscigach itd .jezdze rekracyjnie po lesie polnych drogach .asfaltach czasem przewale 100km 

Opublikowano

Witam ,odebrałem wczoraj zamówione spodenki od firmy Nowatex za 175 zł. szyte na wymiar,Powiem tak- teraz wiem co to są spodenki WYGODNE ,używałem różnych i tych ze znanego sklepu wielo-sportowego :) , które po prostu nie dorównują tym z Puszczykowa .

Uważam  też że zasadniczą różnicę powoduje dobre dobranie wymiaru  a już możliwość pomiarów przez osoby ,które wiedzą co i jak to szczyt marzeń .

Polecam kupowanie spodenek osobiście nie przez internet.

Opublikowano
Dnia 17.04.2017 o 20:48, revolta1 napisał:

Troche mnie zmartwiliscie tym decatlonem.zamowilem wlasnie spodenki podszortowe 900ki .nie jezdze w maratonach wyscigach itd .jezdze rekracyjnie po lesie polnych drogach .asfaltach czasem przewale 100km 

Nie martw się "na zapas" :) - każdy tyłek inny i  inaczej reaguje- może  akurat będą dla ciebie super :) . Zresztą do takiej jazdy powinny w zupełności wystarczyć- mam spodenki 900 z decathlonu - oczywiście damskie ;) - i chwalę sobie. Mam również firmowe z Pearl Izumi i po jednym sezonie mam wrażenie ,że wkładka "trochę" uklepała się- jeżdżę rekreacyjnie :).