Skocz do zawartości

Tanie spodenki kolarskie

janullo789

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej, kupił ktoś i testował te spodenki na szelkach z decathlonu na przecenie? (500) Zastanawiam się czy nie kupować na przetestowanie tego tańego modelu żeby wiedzieć czym kierować się wybierając w przyszłości inny model

Ja kupiłem. Stwierdziłem, że za taką cenę lepszych nie znajdę. A wyrobie sobie zdanie na temat tego co potrzebuje.
Opublikowano

Witam, zamówiłem i czekam na dostawę.....cały komplet koszulka plus spodenki. Jak otrzymam, pojeżdżę, to coś skrobnę....

Szerokości :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 17.06.2017 o 17:26, Mienesz napisał:

Hej, kupił ktoś i testował te spodenki na szelkach z decathlonu na przecenie? (500) Zastanawiam się czy nie kupować na przetestowanie tego tańego modelu żeby wiedzieć czym kierować się wybierając w przyszłości inny model :)

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Ja kupiłem i oddałem.  Na szosie po zejściu do dolnego chwytu wkładka się przesuwa. U mnie skończyło się otarcia pachwiny i prawie 2 tygodniach resta. Mam też ten model bez szelest i nie ma tego problemu.

Opublikowano

Ja kupiłem, trochę nawet w nich pośmigałem i jak na razie są ok. W kategorii cena/jakość nawet powiedziałbym super.

Opublikowano
8 godzin temu, Nurek_ napisał:

Ja kupiłem, trochę nawet w nich pośmigałem i jak na razie są ok. W kategorii cena/jakość nawet powiedziałbym super.

Jaki rower? U mnie problem jest tylko w dolnym chwycił na szosie.

Opublikowano
15 minut temu, IOO napisał:

Jaki rower? U mnie problem jest tylko w dolnym chwycił na szosie.

Na razie na góralu, ale myślę, że na szosie też będzie ok. U mnie nic się nie przesuwa. Może źle dobrałeś rozmiar?

Opublikowano
1 godzinę temu, Nurek_ napisał:

Na razie na góralu, ale myślę, że na szosie też będzie ok. U mnie nic się nie przesuwa. Może źle dobrałeś rozmiar?

Mam tez takie bez szelek i nic się nie dzieje.

A w tych problem pojawia się tylko przy dolnym chwycie, na trekingu nie było problemu.

Opublikowano (edytowane)

Ja też je niedawno kupiłem. Wydają się być baaaardzo ciepłe. W jakich temperaturach je zakładacie ?

Edytowane przez Gość
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 17.06.2017 o 19:32, GBike napisał:

Pragnę polecić spodenki z Ali.... solidnie wykonane szwy wkładka wygodna cena 10 USD.

nie farbują ciała? kiedyś czytałem ze farbują i nie wiadomo co to jest... 

Opublikowano

Wszy

1 godzinę temu, dr0p_ napisał:

nie farbują ciała? kiedyś czytałem ze farbują i nie wiadomo co to jest... 

Wszystko jest w jak najlepszym pożądku . Nie farbują jest to wkładka żelowa. 

4848e0de48708f6b9ea6b375b59d.jpeg
Opublikowano (edytowane)

Jak widać, co zadek to opinia. Miałem spodenki z tą wkładką, nie polecam. Moim zdaniem jest znacznie gorsza niż stosowana w spodenkach serii 500 z Decathlonu. W Decathlonowskich spodenkach mogę jeździć cały dzień i jest spoko. Natomiast chińska mimo iż stosunkowo gruba, to jednak panele z żelem są nieduże, przez co wydaje się być twarda, a najgorsze, że ucieka spod tyłka. No ale mówimy o spodenkach za 40zł. Do rekreacyjnej jazdy na niedużych dystansach spoko, na dłuższe nie nadaje się.

Edytowane przez Fenthin
Opublikowano
11 godzin temu, Fenthin napisał:

Miałem spodenki z tą wkładką, nie polecam.

Myślę że słowo klucz "z tą wkladką" może raczej z wkładką wyglądającą podobnie. Zresztą wkładka to nie wszystko jak sam zauważyłeś, gdyż jak spadnie są z kiepsko skrojone to faktycznie wkładka będzie uciekac. Za 40 zł  nic lepszego nie widziałem.  Obecnie testuje inną markę także chińską za około 100 zł  także z podobnie wyglądającą wkładką - ale nie taką samą.

Opublikowano

Ewentualnie kluczem może być to, że jakość u Chińczyków jednak nie jest stała. Gdzieś powinienem mieć zdjęcia tej wkładki, jeśli znajdę możemy porównać. Kształt był identyczny, były te napisy typu Gel czy Comfort Zone z takimi samymi białymi elementami tuż obok. 

Plus, pamiętajmy że każdemu pasuje coś innego. Jeden będzie jeździł w spodenkach z Chin i zachwalał, drugi wyłoży grubą kasę na Castelli i może mu być niewygodnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Fenthin napisał:

Jakość u Chińczyków jednak nie jest stała

Pięknie to ujołeś, w rzeczy samej. Powiem więcej,  Chińczycy produkują towary różnej jakości w tym przypadku spodenki. 

• Podruby marek mocno znanych - te są takie sobie raz lepsze raz gorsze.
  • Podroby marek rodzimych - te obchodzimy dalekim łukiem.
  • Produkty pochodzące z jakiejś małej manufaktury - jak trafisz na takie coś, to jest to kompletna porażka przykładowo nicie użyte pękają po pierwszym nałożeniu. 
  • Produkty marek rodzimych nie brandowane - jakość jest naprawdę spoko cena powala na kolana haha.
  • Produkty marek rodzimych  brandowane - jakość niby taka sama jak w przypadku niebrandowanych ale szczegóły sprawiają że produkty brandowane są solidniej wykonany. Minusem jest cena które jest wyższa, 

Powyższe wywody opieram na wlasnych doświadczeniach a nie zasłyszanych w Internecie. Żeby nie było tak różowo można trafić na producenta marki rodzimej który ma w ofercie  koszulki, kurtki i sa naprawde spoko , a spodenki to jest lipa totalna bo technologicznie to jest poziom np lidla.

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Dobrze, że te spodenki z 1 postu są teraz za 59zł,  są tu jakieś panie, które chciałyby sie pochwalić swoimi ulubionymi spodenkami? Cena i wygoda to jedno, ale żeby jeszcze ładnie wyglądały:)

Edytowane przez JuliaM
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co do decathlona to mam ich serię 700 i 900 i były spoko dopóki nie spróbowałem czegoś lepszego mianowicie vitesse z ich wkładką ergo plus gel ( według mnie rewelacja ) 

Wkładka jest dużo lepsza niż w spodenkach castelli i giordana kosztujących grubo ponad 500zł w promocji ;) 

Jednak tanie spodenki bym sobie odpuścił i szukał czegoś w cenie koło 200zł w polskich firmach: Vitesse, Raso, Martombike, Kalisto itp. 

Opublikowano

@Stryjek nie wiem jak w innych firmach ale w Raso za 200 zł kupisz dosłownie spodenki z jedną nogawką :) Tam bibshorty z szelkami kosztują 390. Nie mniej jednak sam użytkuje i powiem, że są świetne, w szczególności pampers dobrze się układa, nie przesuwa się i nie odkształca.

Opublikowano

Ale już w matrombike i kalisto kupisz spokojnie za 200zł

A raso ma promocje i z tego co pamiętam to dla grupy zwift.pl i do koszulki dało się kupić te spodnie dużo taniej;)

Opublikowano

@Stryjek zgadza się, pryz zakupie koszulki Zwift (179zł) spodenki miały rabat 20% czyli wychodziły za 297 zł. ta sama promocja będzie w kwietniu, szykowana jest drugie zamówienie koszulek zwifta od Raso tym razem do zakupienia będa również czapeczki 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja od siebie mogę polecić sklep z ali X-Tiger. Posiadam kilka koszulek i nie ma do czego się przyczepić, jedynie trzeba brać poprawkę na rozmiarówkę - trzeba brać minimum 1 rozmiar większy niż u nas. Spodenki z szelkami od nich są bardzo wygodne i w koncu wkładka nie ucieka mi spod tyłka :) Wzory dosyć ciekawe, co jakiś czas dorzucają nowe. Przy dużych promocjach całego serwisu, gdzie są kupony, można komplet kupić za niecałe 70zł. Normalnie są po ok 90-95zł, co też nie jest złą ceną.

Opublikowano

A jak z jakością ich pampersa? Na jakich dystansach daje radę?

Opublikowano

Narazie testowałem na krótkich treningach po pracy 30-50km i jest super, za jakiś czas napiszę jak się spiszą przy 100km, może nawet w ten weekend. Przy wzroście 187 i wadze 80kg spodenki mam XL, z koszulek chyba najbardziej pasuje mi rozmiar L, chociaż w M-ke też spokojnie wchodzę.

Opublikowano

Ja mam x-tigery z Ali od paru miesięcy. Powiem tak: to najlepsze spodenki jakie miałem do tej pory. Lepsze w każdym razie od 900 z Decathlon. Planuję kupić jeszcze drugą parę na ten sezon :-)

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Ja mam x-tigery z Ali od paru miesięcy. Powiem tak: to najlepsze spodenki jakie miałem do tej pory. Lepsze w każdym razie od 900 z Decathlon. Planuję kupić jeszcze drugą parę na ten sezon :-)

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Daj PAN linka. Jak z rozmiarówką?