Zalas Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Jak mierzyłem Shimano AM7 w sklepie wydały mi się strasznie plastikowe.... Zaś kupiłem Adidas Terrex Swift Solo takie jak na foto poniżej. Są mega wygodne i do chodzenia i na rower. Podeszwa jest sztywna ja kut... jak pień drzewa o poranku Z trzymaniem się padała jakiś super efektów nie odczułem. Trzymają po prostu. Śmigam w nich jakieś 2 miesiące już i ani razu mi noga nie spadła, ani na korzeniach ani na hopkach. Generalnie polecam, cena na allegro to około 250zł w sklepie chyba 380. Poszedłem do sklepu, przymierzyłem i kupiłem na allegro - Janusz Master ON. . Na plus na pewno wzmacniany / usztywniony czubek oraz tył buta. Plusy: -Cena -Sztywność -Wzmocnienia -Trzymanie dobre Minusy: -Dostępność -Cena stacjonarnie -Nie są to buty rowerowe więc brak tu osłony kostki czy gumki na sznurówki (Ja se wprawiłem gumkę z dętek ). Stosunek cena jakość: Polecam w "uj" przez "ch"
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2018 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Ja ostatnio ujeżdżam na platformach takie buty (Hi-Tec Rio Race): https://mixbuty.pl/produkt/Damskie-pl,Wiosna-i-Jesien-pl/31410-1-hi-tec-hi-tec-v-lite-rio-race-szare-polbuty-31410-dp/14226 Na początku nie chciały się zbyt dobrze trzymać pinów, ale po kilku jazdach jakby się wyrobiły i teraz bardzo fajnie się trzymają.
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 W dniu 18.06.2018 o 00:48, Zalas napisał: Jak mierzyłem Shimano AM7 w sklepie wydały mi się strasznie plastikowe.... Zaś kupiłem Adidas Terrex Swift Solo takie jak na foto poniżej. Są mega wygodne i do chodzenia i na rower. Podeszwa jest sztywna ja kut... jak pień drzewa o poranku Z trzymaniem się padała jakiś super efektów nie odczułem. Trzymają po prostu. Śmigam w nich jakieś 2 miesiące już i ani razu mi noga nie spadła, ani na korzeniach ani na hopkach. Generalnie polecam, cena na allegro to około 250zł w sklepie chyba 380. Poszedłem do sklepu, przymierzyłem i kupiłem na allegro - Janusz Master ON. . Na plus na pewno wzmacniany / usztywniony czubek oraz tył buta. Plusy: -Cena -Sztywność -Wzmocnienia -Trzymanie dobre Minusy: -Dostępność -Cena stacjonarnie -Nie są to buty rowerowe więc brak tu osłony kostki czy gumki na sznurówki (Ja se wprawiłem gumkę z dętek ). Stosunek cena jakość: Polecam w "uj" przez "ch" tak samo z zakupem przyjanuszowałem ja. Na dodatek znalazłem egzemplarz który niby ma jakąś skaze na tej gumie na palcach i kupiłemza 210 Pokaż tą osłonkę jak możesz. Może się zainspiruję
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Ze mnie też "Janusz" bo przymierzałem w Go Sport a kupiłem na Alledrogo
Kkaaeell Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Widze ze nie tylko ze mnie taki cwaniaczek😝 1
Zalas Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 7 godzin temu, zibi_j1 napisał: Pokaż tą osłonkę jak możesz. Może się zainspiruję Ale którą?
Zalas Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 1 minutę temu, zibi_j1 napisał: Tą z dętki aaaa. to nie osłonkę tylko gumkę do trzymania sznurówek Za 15-20 min wstawię zdjęcie @zibi_j1 tak se to wymyśliłem
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Ja robię tak, że po zawiązaniu wkładam pętelki sznurówek pod spód tych idących na krzyż. Patent z dętką też niezły
Zalas Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 (edytowane) 34 minuty temu, Sziva napisał: Ja robię tak, że po zawiązaniu wkładam pętelki sznurówek pod spód tych idących na krzyż. Patent z dętką też niezły Też tak robiłem ale zawsze mi się wyślizgiwały, działało jedynie jak miałem takie płaskie sznurówki. Na pewno gumeczka wygodniejsza. Pod krzyż musiałem upychać zawsze, a tak to cyk pod gumeczkę i gotowe Edytowane 21 Czerwca 2018 przez Zalas
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Tak wyglądają moje Terrex Swift Solo (rozmiar 44 2/3 a na co dzień noszę 43-44) orane w polu trzeci sezon... Wydeptane i wyjeżdżone mają tysiące kilometrów. Co mogę o nich powiedzieć? Nic złego Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Gość
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 13 minut temu, PrzeLuka napisał: Co mogę o nich powiedzieć? To powiedz czemu masz tak zaplecione sznurowadła? To w jakimś celu konkretnym ?
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) 3 godziny temu, Kruup napisał: To powiedz czemu masz tak zaplecione sznurowadła? To w jakimś celu konkretnym ? Si. Ta "dziura" w sznurowaniu powoduje, że po mocniejszym zasznurowaniu sznurowadło nie uciska mi grzbietu stopy w tym miejscu. Plus to... Sznurowadła ma zakończone supłami i po zasznurowaniu zaciągam sznurowadła tak aby supły zaparły się o węzeł. Reszta sznurowadła poprostu w but. Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Gość
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 3 minuty temu, PrzeLuka napisał: Si. Ta "dziura" w sznurowaniu powoduje, że po mocniejszym zasznurowaniu sznurowadło nie uciska mi stopy. Ciekawy patent. Wypróbuję.
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Po zasznurowaniu but wygląda tak. Czy coś pomaga takie sznurowanie? Może nie każdemu ale wygląda PRO i połowa ludzi myśli patrzac "kozak widać że obeznany" 😁 Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Gość
majk1984 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Cześć. Przymierzałem się do zakupu pedałów SPD ale w tym roku chyba jednak odpuszczę i w związku z tym mam parę pytań. Pedały w moim rowerze to obecnie standardowe pedały na start KLS Master - alloy. Chciałbym na początku kupić buty pod SPD i platformę. Skupiłem się na SHIMANO MT500. Doczytałem już, że tego typu pedały to raczej szybko należy wymienić i zapomnieć o nich bo są po prostu słabe. I teraz pytanie mam takie: czy jak do w/w butów dodam DARTMOOR Stream Pro to czy będzie to zestaw OK czy raczej te piny mogą zniszczyć mi podeszwę w tych butach? Na butach zależy mi w tym roku najbardziej bo na tą chwilę jeżdżę w Salomonach, które mają dość miękką podeszwę.
Gość Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Godzinę temu, majk1984 napisał: Cześć. Przymierzałem się do zakupu pedałów SPD ale w tym roku chyba jednak odpuszczę i w związku z tym mam parę pytań. Pedały w moim rowerze to obecnie standardowe pedały na start KLS Master - alloy. Chciałbym na początku kupić buty pod SPD i platformę. Skupiłem się na SHIMANO MT500. Doczytałem już, że tego typu pedały to raczej szybko należy wymienić i zapomnieć o nich bo są po prostu słabe. I teraz pytanie mam takie: czy jak do w/w butów dodam DARTMOOR Stream Pro to czy będzie to zestaw OK czy raczej te piny mogą zniszczyć mi podeszwę w tych butach? Na butach zależy mi w tym roku najbardziej bo na tą chwilę jeżdżę w Salomonach, które mają dość miękką podeszwę. buty SPD kategorycznie nie nadają się do pedałów platformowych. Mają twarda często plastikową podeszwę i duże klocki które nie dadzą Ci nawet podstawowego trzymania. (chyba że myślisz o jakimś miękkim wariancie turystycznym, ale te z kolei słabo się sprawdzają jako buty SPD).
majk1984 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 @zibi_j1 dlatego zastanawiam się właśnie nad tymi butami - to nie typowy sztywny but tylko właśnie turystyczny ale nie wiem czy to mi się sprawdzi czy też najpierw może pedały, te które napisałem (tylko boję się, że buty, które mam nie przeżyją tych pinów).
Puncu Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 2 minuty temu, zibi_j1 napisał: buty SPD kategorycznie nie nadają się do pedałów platformowych. Mają twarda często plastikową podeszwę i duże klocki które nie dadzą Ci nawet podstawowego trzymania No nie przeginaj MT54 mają mięką gumową podeszwe. Latam w takich na pumptracku. Czasem blok usłysze na platformie no ale trudno. Ogólnie jak rozumiem kupiłeś buty SPD pod platformy? Gdzie tu logika?
majk1984 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Nie, nie kupiłem jeszcze nic. Wróciłem na rower po ok 10 latach nie jeżdżenia i nie chcę kupować od razu SPD. Nie chcę też kupować dwa razy a pedały, które mam mi nie pasują stąd pytanie. Ale rozumiem, że nie ma chyba złotego środka w butach żeby można było pojeździć na platformie a za rok dorzucić blok i wymienić pedały na SPD?
Gość Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Moim zdaniem nie. A dartmoory możesz kupić..na zimę będą jak znalazł
Puncu Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 No chyba że Shimano T421. Ale one pinów nie mają.
kotlar Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Mi dobrze sprawdzają się Shimano PD-A530 SPD Na rekreacyjna jazdę z synem sandał ląduje na platformie. Mocniejsza jazda w terenie but SPD ląduje w zatrzasku. W trudnych sytuacjach kiedy wpięcie w zatrzaski nie jest wskazane but SPD ląduje na platformie:)
Gość Opublikowano 5 Września 2018 Opublikowano 5 Września 2018 Pytanko używa ktoś takich butów ? https://rowerowy.com/sklep/ubrania-buty-ochrona/buty/extreme/prod/freerider-psychedelic-yellow
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 I mimo braku odpowiedzi tutaj dostałem info o butach które mnie interesowały, dowiedziałem się że buty są naprawdę dobre a osłonę na rzep które mają dobrze chroni buty np przed kałużami i nie pozwala by sznurówki latały sobie wolnoButy wyglądają mega, przynajmniej mi się podobająI co ważniejsze darmowy zwrot towaru przez DHLPoniżej foto butów z czasem napisze jak się sprawdzająDo pracy jesień wiosna nie będę się musiał martwić że mi deszcz zaszkodzi Podeszwa dla platform
Rekomendowane odpowiedzi