Skocz do zawartości

Czy rower Kross to dobry wybór?

Dawid Chołuj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hejka!

zastanawiam sie nad Kross Level 6.0 z 2019

https://katalog.bikeworld.pl/2019/web/produkt/rowery_gorskie/xc_maraton/kross/58456/level_6_0

Znalazłem takiego za 3200 i zastanawiam się czy kupować? Jest wart swojej ceny? Osprzęt (przynajmniej napęd) widzę, że jest całkiem całkiem, bardziej chodzi mi o to czy wszystko wytrzyma na długo?

Mam 175 cm przy 85 kg. Jeździć chcę głównie rekreacyjnie, asfalt, scieżki rowerowe, czasem lasy i moze jakieś pagórki coś.

Byłem w sklepach rowerowych u mnie w Zielonej Górze, ale raz, że mają pustki a dwa, ze to co zostało w ogóle mi nie pasowało.

Czy tego Krossa warto brać w "ciemno" bez jazdy próbnej?

EDIT:

Ewentualnie, możecie cos polecić w budżecie max 3200?

Będę wdzięczny za szybką odp :)

rowery_gorskie_xc_maraton_kross_level_6_

Edytowane przez SzymekOlejniczak
pytanie o rekomendacje
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W tym budżecie ciężko będzie znaleźć lepszy rower, nawet amor ma sprężynę powietrzną (a przynajmniej takie info jest w internecie), osprzęt jest dobrej klasy. Wydaje się być dobrą ofertą

• 4 lata później...
Opublikowano

Jeśli trafi Ci się dobry egemplarz to tak, jeśli trafisz na bubel tak jak ja to nie licz na serwis, musisz sam sobie ogarnąć. Ja z KR Esker 6.0 M bujam się od roku bo przy jeździe cykanie nieregularne a serwisy mówią, że jest wszystko ok, nie widzą problemu, a żaden się nie przejedzie, aby usłyszeć. Ja żałuje bardzo zakupu, bo słyszałem o serwisach wiele dobrego.