Dawid Chołuj Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Czy rower Kross to dobry wybór a konkretnie Kross level b1? Dużo osób mówi że krossy to słabe rowery Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez Admin Niepoprawnie sformułowany tytuł. Poprawiono.
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Sam miałem dwa rowery kross , brat też ma i nikt nie narzeka. Pytasz czy to dobry wybór ten B1 ale napisz może jak chcesz go używać , wzrost jaki masz itp. Ogólnie ramy w Krossie B1 do B6 jak się nie mylę są identyczne więc kwestia wyboru osprzętu zostaje . Jest sporo recenzji tego modelu na YT , zobacz kanał i sklep dobrerowery.pl.
NIEDZIELNY ROWERZYSTA Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Mam Krossa level R3. Super rower. Jestem z niego bardzo zadowolony
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Jeździłem złożonym przez siebie KROSSem Level A4 ładnych kilka lat i był to bardzo fajny sprzęt, niestety pękła rama, nad spawem rury podsiodłowej i górnej. Co do trwałości to mam to jedno zastrzeżenie, ale to była rama z roczników 2006-2008, od tego czasu sporo się zmieniło. Poniżej masz link co to było za bydle http://www.spiderman.cba.pl/kross/ Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez Gość
alfine-11 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Nie ma słabych rowerów są tylko błądzący rowerzyści 2
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 1 minutę temu, alfine-11 napisał: Nie ma słabych rowerów są tylko błądzący rowerzyści HEHE, zgadza się
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 co do ramy w mojej A3 nie mam zastrzeżeń .
revolta1 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) A ja mialem levela B2 rok 2015 i nie bylem zadowolony Brak sztywnosci ramy kol. Kiepski amor . Geometria MI nie odpowiadala na podjazdach stromych plecy pekaly Na podjazdach przy mocnym naciskaniu na pedaly opona potrafila ocierac (nic nie wymieniane wszystko w orginale ) korba zaczela skrzypiec trzeszczec (nie jezdzilem w blocie i deszczu ) bebenek z tylu rozlecial sie po 2 tys km Moze to przez moja wage 110 kg .188cm Mysle ze w pieniadzach jakie trzeba zaplacic za levela mozna kupic cos innego moze lekko uzywanego i bedzie sie bardziej zadowolonym Ale to tylko moja opinia i moje odczucia Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez Admin Słownictwo! 1
Dawid Chołuj Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2017 15 minut temu, samuel_87 napisał: Sam miałem dwa rowery kross , brat też ma i nikt nie narzeka. Pytasz czy to dobry wybór ten B1 ale napisz może jak chcesz go używać , wzrost jaki masz itp. Ogólnie ramy w Krossie B1 do B6 jak się nie mylę są identyczne więc kwestia wyboru osprzętu zostaje . Jest sporo recenzji tego modelu na YT , zobacz kanał i sklep dobrerowery.pl. Mam 172 cm wzrostu i jeździłbym po jakiś ścieżkach leśnych itp.
revolta1 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Jak nie bedzie korzeni .kamieni .poteznych dolow wazysz z 70 kg bierz rower crosowy .da rade
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Masz podobny wzrost jak ja , jeśli jesteś przekonany co do koła 29 cali to bierz, weź tylko pod uwagę że te ramy kross b uważane są za dosyć duże, jednak przy tym wzroście wolałbym koło 27,5 cala.
artfal Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Posiadam Kross'a B8 model 2015 i jestem z niego bardzo zadowolony. Ważę aktualnie 82 kg ale jeździłem na nim też jak ważyłem 92 kg. Trochę km zrobiłem w terenie, na maratonie też byłem i mogę śmiało powiedzieć, że rama daje radę. Obecnie Kross robi naprawdę fajne rowery, które w amatorskiej jeździe wcale nie odstają od bardziej znanej zagranicznej konkurencji. Na poziomie zawodowym też nie jak widać na przykładzie Mai. Dodatkowym atutem jest stosunek ceny do jakości. Jeżeli dobrze poszukasz to znajdziesz jeszcze coś z wyprzedaży i kupisz rower w naprawdę dobrej cenie. Pozdrawiam, Artur
nonz Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Kross to bardzo popularna marka. Idealnie wpasowali się w rodzimy rynek oferując rowery z każdej półki cenowej. Powodem niezadowolenia zazwyczaj jest źle dobrany rower: kiepski sprzedawca, brak wiedzy lub zbyt mały budżet kupującego.
janullo789 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Nowsze modele krossa są już naprawdę spoko. Myślę że za te pieniądze to dobry wybór. Pozdrawiam, Janek!
batonmdc Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Witam. Posiadam Kross Level B7 2017r i jestem bardzo zadowolony z Krossa.Tylko uważaj na sprzedawcę,żeby sprzedał Tobie dobrze dobrną ramę. Na stronie Krosa znajdziesz rozmiarówkę w miarę dobrze skrojoną. Ja mam 178 i mam ramę M 17" i jest dobra dla mnie.
mikadarek Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Od 2014 śmigam na R4. Używany w wielkopolskich maratonach i do jazdy wyłącznie w terenie. Od 2014 zmieniłem napęd... na dzień dobry z 3x9 na 2x9. Obecnie zaczynam kolejny sezon z 1x9. Rozmiar S przy wzroście 170.
Piwko Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 tak jak tu już koledzy napisali. Kross to naprawdę spoko marka teraz może kiedyś parę lat temu jak dyscyplina xc nie była tak znana, zdarzały się stwierdzenia że marka Kross to badziew i bo z Polski. Myślę że to odeszło już do lamusa. Zobacz na przykładzie naszej mistrzyni Maji Włoszczowskiej. Śmiga na Kross. Według mnie teraz już Kross jest mega spoko i nawet Romet daje radę 2
Justyna Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Nie jestem znawcą , mam Krossa od niedawna i jestem zadowolona. Rozważam zakup kolejnego Krossa ale wyższego modelu . Pozdrawiam :-)
kambis Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Generalnie nie liczy się marka, lecz model. Producenci mają w ofercie modele bardziej lub mniej udane. Zależy na jaki się trafi, ale głównie to trzeba wiedzieć co się chce, jak rower ma być wykorzystywany, dobrać rozmiar (bardzo ważne!), ramę, widelec lub amor, koła (jakie ma piasty, ile szprych, obręcze, opony odpowiednie do terenu w jakim najczęściej jeździmy). Warto poradzić się kogoś bardziej doświadczonego w temacie przy zakupie.
VetOrDead Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 18 godzin temu, samuel_87 napisał: co do ramy w mojej A3 nie mam zastrzeżeń . Też od ponad roku śmigam na Level A3 i z ramą zero problemów, ogólnie rower daje radę jak za taką cenę
Pietras Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 19 godzin temu, Dawid Chołuj napisał: Czy rower Kross to dobry wybór a konkretnie Kross level b1? Dużo osób mówi że krossy to słabe rowery Kiedyś miałem przyjemność składać rowery marek Kross, Kellys, Merida, Romet i z tego co zauważyłem to Kross-y były najsolidniejsze, najłatwiej się serwisowało i najpłynniej działały ogólnie polecam. Według mnie najgorsze były Meridy.
Red Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Czy rower Kross to dobry wybór a konkretnie Kross level b1? Dużo osób mówi że krossy to słabe roweryRaczej dużo osób powtarza opinię która powstała 2-3 lata temu, kiedy Kross zaliczył wpadkę i ich ramy często pękały. Jednak obecnie kiedy KRT jest jedną z najlepszych drużyn MTB ( o ile pamiętam to mają trzecie miejsce w rankingu UCI), a marka jest rozpoznawalna na świecie, nie mogą sobie pozwolić na taką kaszanę i trzymają poziom. Sam Level B1 jest bardzo udany i nie wyróżnia się jakoś słabszym osprzętem względem innych marek.
Red Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 nie gadaj głupot , nie prawda ,że zawsze większa cena to jest lepszy rower/rama. Ramy w większości modelach są takie same np. rama kross level B1 jest taka sama jak w modelach wyżej bodajże do B6 . Nie zaśmiecajcie tego forum już na starcie bzdurnymi wypowiedziami. O ile kojarzę był w B1 masz normalna główkę a w od modelu B5 masz już taperowaną
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) 4 minuty temu, Red napisał: O ile kojarzę był w B1 masz normalna główkę a w od modelu B5 masz już taperowaną nie zauważyłem by była taperowana http://www.kross.pl/pl/2017/mtb-xc/level-b5 B 7 ma taperowaną główkę Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez Gość
Piotr93 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam ja kupiłem Krossa level b3 2016 miesiąc temu i jestem zadowolony, pierwsze bez przemyśleń i przymiaru kupiłem rozmiar L przy wzroście 183 cm, jeździło mi się źle byłem zbyt wyciągnięty, dzięki znajomości i uprzejmości sprzedawcy wymienili mi na M po paru jazdach i teraz wydaje mi sie że jest okej, szukałem roweru uniwersalnego ponieważ mieszkam na górzystym terenie, natomiast jesli miałby to byc rower tylko w góry i teren to zdecydowałbym sie nawet na S-ke ponieważ ramy są dość spore. Jeśli decydujesz się na krossa to polecam te rowery, wyglądowo i technicznie są też bardzo fajne..Ja akurat wybrałem b3 ponieważ nie chciałem kupować na necie tylko w sklepie(mój bład) a na miejscu nie mieli niższych modeli, mój rower niebawem i tak przejdzie modyfikacje na napęd xt ,później hamulce,obręcze,piasty,amor itd. Jeżli Ty też planujesz upgrade rowerku to z 29 cali b1 zdecydowanie dobry wybór pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi