Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, GBike napisał:

Replika grzechu warta...:x

REPLIKA.jpeg

Nie jestem fanem szosy ale ta rama to kosmo jak dla mnie ;)

Opublikowano
18 godzin temu, Łabędź napisał:

Zalas... Mogę u Ciebie zamieszkać? :D

Jak najbardziej :D Ale na wejściu musisz wprowadzić do mieszkania minimum 2 rowery xD

A tutaj foto z serii "wykopaliska" :P Ja + długie włosy + bunny hop :D 

19349571_1110703052363627_1625954360_o.jpg
Opublikowano

Jak patrzę na tą górkę zaczynam rozumieć e-bika :D

• Pomógł 1
Opublikowano

Jak patrzę na tę górkę, współczuję użytkownikom 1x.

Głęboko w lesie obok poligonu jest tak:

RLIfsio.jpg

Opublikowano
32 minuty temu, Andrzej Sawicki napisał:

A jak ktoś ma zębatkę 22t i kasetę 46/50t. Nie ma czego współczuć, napęd 1x dobiera się do terenu po jakim się jeździ. Poza tym uważam, że 1x powinien być tylko w specjalistycznych rowerach np do DH albo Czasówki. Wszystkie inne bardziej uniwersalne gdzie użytkujesz bika w różnym terenie już albo bardzo szeroki zakres kasety labo minimum 2x

Opublikowano

Jak ktoś sobie dobiera zakres, to jest super. Zakresy fabryczne 1x bywają żenująco ograniczające.

• Pomógł 1
Opublikowano

Drugie zdjęcie - tym razem las i obiekt zagadka:

D003.thumb.jpg.30c9dd7404ba7fcd9ee52cd88a472acd.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, Korposzczur napisał:

Drugie zdjęcie - tym razem las i obiekt zagadka:

D003.thumb.jpg.30c9dd7404ba7fcd9ee52cd88a472acd.jpg

Stawiam na wjazd na brzeg sztucznego zbiornika wodnego. Architekt skopiował projekt ze skoczni narciarskiej...

Opublikowano

Tak napęd prezentuje się na jednym z moich rumaków. Nawet kolorystycznie się wpasował :)

Dnia 26.06.2017 o 06:00, Beata K napisał:

Jeśli nic nie wymyślę z napędem to skłaniam się ku zakupowi roweru a

20170330_152130.jpg
Opublikowano
13 godzin temu, Andrzej Sawicki napisał:

Kolega ma 1x11 i robi tam jaki czas że mogę tylko pomarzyć ; )

Liczy się noga.

• Lubię to! 1
Opublikowano
Dnia 25.06.2017 o 11:08, m4rvell0us napisał:

Wybrałem się na przejażdżkę po szlaku rowerowym zaraz po deszczu. Niestety crossówką brata, bo mój MTB na serwisie amortyzatora. Było bardzo ciężko, nie te opony w taki teren. Ale frajda była, błoto w zębach itd :D Pozdrawiam z Biłgoraja!

zdjecie_2.jpg

Najważniejsze że endorfiny się uwolniły.

Kilka tygodni temu też się porządnie utaplałem ;) lecz frajdy z jazdy się nie da zastąpić.

20170307_150029.jpg
Dnia 25.06.2017 o 14:11, Beata K napisał:

Ja odwiedzam męża w pracy, a ten nie chce wypuścić mnie do domu ;) Swoją drogą ciekawe co na to złodzieje rowerów :P

DSC_1760.jpg

Daję lajka za te kajdanki na ramie :)

Rower zapięty pod komendą,  mąż pewnie dzielnicowy a żonka ciepły obiadek rowerem zawiózła? Lol

Opublikowano
17 minut temu, Marcin W napisał:

Najważniejsze że endorfiny się uwolniły.

Kilka tygodni temu też się porządnie utaplałem ;) lecz frajdy z jazdy się nie da zastąpić.

20170307_150029.jpg

I to jest to, zresztą jazda non stop w tych samych warunkach pogodowych bywa monotonna. Dobrze, że napotykamy również nieco błotka ;)

Opublikowano

@Marcin W kolejna osoba która nie umie czytać? Chyba faktycznie poproszę o zamknięcie tematu...

Sami serwisujecie swój sprzęt czy oddajecie?
Na Foto mój marcok 888 rc 2005r :) Zdięcie ze styczeń/luty 17r

20170218_180238.jpg
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Zalas napisał:

@Marcin W kolejna osoba która nie umie czytać? Chyba faktycznie poproszę o zamknięcie tematu...

Sami serwisujecie swój sprzęt czy oddajecie?
Na Foto mój marcok 888 rc 2005r :) Zdięcie ze styczeń/luty 17r

20170218_180238.jpg

Tamte dwa zdjęcia z wagą poszczególnych części nie powinny się liczyć ponieważ chciałem pomóc forumowiczowi w kwestii napędu   ;)

Szkoda by było pchać się w koszta zakupu nowego roweru.

Postaram się trzymać zasady jednego zdjęcia, lecz to trochę mało bo pewnie dużo osób ma niejedno zdjęcie w zapasie ;)

Ale ok. Sorki za złamanie regulaminu. Możesz mi spuścić powietrze z kół ;) a ja od teraz trzymam się zasad :)

A jeśli chodzi o serwisowanie, to jak narazie wszystko samemu i dla siebie serwisuję i nie jeszcze nie było reklamacji.

Niedługo biorę się za serwis mojego Bomberka, lecz zdjęcia nie wklejam. Musisz poczekać do jutra ;)

Edytowane przez Marcin W
Opublikowano (edytowane)

Marcin W.  W tej chwili rower posiada wolnobieg 7 rz. 14-28, korba 24/34/42. Zmiany dotyczyć będą : wolnobieg 7 rz. 14-34, korba 28/38/48.  

Edytowane przez Beata K
Opublikowano
3 godziny temu, Marcin W napisał:

Tamte dwa zdjęcia z wagą poszczególnych części nie powinny się liczyć ponieważ chciałem pomóc forumowiczowi w kwestii napędu   ;)

Szkoda by było pchać się w koszta zakupu nowego roweru.

Postaram się trzymać zasady jednego zdjęcia, lecz to trochę mało bo pewnie dużo osób ma niejedno zdjęcie w zapasie ;)

Ale ok. Sorki za złamanie regulaminu. Możesz mi spuścić powietrze z kół ;) a ja od teraz trzymam się zasad :)

A jeśli chodzi o serwisowanie, to jak narazie wszystko samemu i dla siebie serwisuję i nie jeszcze nie było reklamacji.

Niedługo biorę się za serwis mojego Bomberka, lecz zdjęcia nie wklejam. Musisz poczekać do jutra ;)

Jeżeli jakiś forumowicz ma problem, może napisać nowy temat lub zapytać w innym. Można również pomóc w prywatnej wiadomości. Jak nie specjalnie rozumie ktoś koncepcje jednej foty to niech sobie założy temat "codzienna galeria zdjęć" albo coś takiego... A fakt faktem też mam sporo fajnych zdjęć, ale tu chodzi o to, żeby np jadąc na wycieczkę, i mając z niej 30 fot wybrać tą jedyną, najbardziej epicką. Kolejna sprawa, najlepiej aby foto było z dnia w którym wstawiamy ale nie musi być, wykopiesz jakąś starą fotkę to nie ma problemu ;) Masz dwie epickie fotki z wycieczki? nie możesz się zdecydować? Jedną wrzuć dziś a drugą jutro :) nie pobije cie za to :P
Za karę spuszczę ci tylko z przedniego :P Ale niech powtórzy się jeszcze raz to ukradnę ci dętki xD 

Przed chwilą, Beata K napisał:

Marcin W.  W tej chwili rower posiada wolnobieg 7 rz. 14-28, korba 24/34/42. Zmiany dotyczyć będą : wolnobieg 7 rz. 14-34, korba 28/38/48. 

Chcesz dobrać sobie napęd, załóż temat do tego odpowiedni. Tu wrzucamy foto, pada jakieś pytanie, odpowiedź i lecimy z tematem fotek dalej :) Nie robimy off topu, to nie jest dział pomocy. Pamiętaj również, że z tego co piszesz ktoś może potem korzystać. Myślisz, że będzie wykopywał problem z napędem z działu z fotkami?

Opublikowano

Chciałam krótko, bez cytatu. Już nie będę. Przepraszam za pogwałcenie regulaminu. :$

Opublikowano

Fotka na świeżo

456398d895c3a430deed815785938b83.jpg

Retro szosa

Napęd ma 2x5. Z korbą bodajże 42-52 i wolnobiegem 24-15. Albo coś podobnego. 

Większość komponentów niemieckich, trochę francuskich i japońskich. 

Rower kolegi, dał mu go mój tata, lata temu. Teraz dostał nowe życie.

Ogromny jest. Jutro dam fotkę z moją szosą.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
12 godzin temu, egzo23 napisał:

Fotka na świeżo

456398d895c3a430deed815785938b83.jpg

Retro szosa emoji4.png

Napęd ma 2x5. Z korbą bodajże 42-52 i wolnobiegem 24-15. Albo coś podobnego. 

Większość komponentów niemieckich, trochę francuskich i japońskich. 

Rower kolegi, dał mu go mój tata, lata temu. Teraz dostał nowe życie.

Ogromny jest. Jutro dam fotkę z moją szosą.

Faktycznie ogromny....przypomina mi ROMET PASSAT...za młodu......oby dobrze służył.

Opublikowano

A tu z moim :)
6db2c22964ea8d785a25a87b7cf782ca.jpg

Opublikowano

EaqHDxj.jpg

Widok nad miastem na początku szybkiej rundki po deszczu/przed deszczem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...