Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, KrzysiekMTB napisał:

Już po drugim etapie, teraz czas na regenerację. Dzisiejszy etap był z założenia ciężkim etapem dla nas bo mało traili i sporo podjazdów (2600m). Po wczorajszym dobrym wyniku wpakowali nas do szybszego sektora startowego, więc mieliśmy trochę obaw czy damy radę utrzymać tempo sektora. Po starcie najpierw mały podjazd 300 metrów i później większość z tych nielicznych traili dzisiaj. Traile takie typowo "Polskie" czyli w lesie i dużo korzeni, które cały czas były mega mokre. Okazało się, że nasz sektor jednak nie zbyt dobrze daje sobie radę w tych warunkach, więc udało się wyprzedzić sporo zespołów. Później było mocno interwałowo, ale udało nam się doczepić do koła mocnych teamów i tak nas przeciągnęli. Na koniec był podjazd 1400 metrów, najpierw asfalt, później ścianki szutrowe a na koniec stromy trail, myślałem, że umrę ale utrzymałem jako takie tempo. Wynik 39 w naszej kategorii, 78 wśród wszystkich teamów - czyli nawet sporo lepiej niż wczoraj 😉 Co ciekawe Kulhavy jest 44 w naszej kategorii, ale miał dzisiaj sporo problemów, więc to niewspółmierne.

Jutro teoretycznie etap, który nam pasuje, sporo traili no ale zobaczymy, mały błąd i gleba, która może wykluczyć z wyścigu.

@CoolBreeze tutaj, krótki filmik z pierwszego etapu 

Pozdrawiam

Krzysiek

IMG_20200818_162353.jpg

2600 w górę. Ja po 1000 umieram :)

Opublikowano
2 godziny temu, Accent_Szaj napisał:

Gdzie reszta scigąjacych? Tak ich wyprzedziłeś? No ładnie :)

A gdzieś sa przede mna i za mną ludziska 

Opublikowano

Z Rychem dzisiaj siedzimy w domu, mieliśmy sprzątanie i mopowanie ;) 

P_20200820_102138_vHDR_Auto.thumb.jpg.49deb83e612545e6876ed3689ca72c54.jpg

• Lubię to! 2
Opublikowano

Moja ostatnia wyprawa w okolice Oświęcimia na rowerze górskim i powiem więcej nie katowałem się tylko czerpałem niepohamowaną radość z jazdy pozdrawiam 😎😎😎

AA79EAF9-3827-4BFE-A3C0-4459920A2BCC.jpeg
  • Lubię to! 2
Opublikowano
28 minut temu, piter614 napisał:

Kultowy Trawerz Świeradów Zdrój

A ty chciałeś mojego tyrać xD 

Ciekawe co by z niego zostało :(

Opublikowano
22 godziny temu, Kruup napisał:

2600 w górę. Ja po 1000 umieram :)

Jak się nie ma wyjścia to trzeba podjechać ;-). 

Dzisiaj najkrótszy etap na Swiss Epic - tylko 50km i 1900 metrów. Ale bardzo dużo traili, od typowo wysokogórskich po najdłuższy na świecie flow trail (na szczęście całego nie jechaliśmy bo bym usnął z nudów). Taktyka była taka żeby iść mocno na pierwszym podjeździe 1000 metrów a później to się zobaczy :-). Więc na podjeździe dogoniliśmy poprzedni blok startowy i zaczął się zjazd 1300 metrów trailem w dół. Mieliśmy problem bo ci cross countrowcy średnio zjeżdżają, więc nas przyblokowali. Mi się udało wyminąć kilku, ale mój partner utknął za jednym więc musiałem chwilkę na niego poczekać. Druga połowa to długi podjazd z końcówką ze stromym podjazdem na koniec. Po tym jak dałem ognia w pierwszej połowie teraz spuchłem, na szczęście nie dogoniło nas zbyt wiele zespołów i tak ukończyliśmy etap na 38 miejscu w kategorii i udało się poprawić miejsce w generalce o trzy pozycje - jesteśmy teraz na miejscu 40.

Jutro najcięższy etap wyścigu - ponad 70km i 2700 metrów... 🙈 Co ciekawe dali nam jutro wyższy sektor startowy i będziemy w sektorze z Kulhavym 🙂 

Tutaj filmik z dzisiejszego dnia: 

IMG_20200820_130844.jpg
  • Lubię to! 7
Opublikowano
5 minut temu, KrzysiekMTB napisał:

będziemy w sektorze z Kulhavym 🙂 

Z Kulawym powiadasz ? xD 

A tak na poważnie to widoczki piękne.To się nazywa Szwajcaria pełną gębą.

• Lubię to! 1
Opublikowano
Teraz, Accent_Szaj napisał:

Kulawym

No jak startuje z nami w sektorze to chyba musi być kulawy 🙂 

Opublikowano
4 minuty temu, KrzysiekMTB napisał:

No jak startuje z nami

Hahahaaaa,to jeszcze garbatego i macie DreamTeam xD 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Znów zaczynają się upały :D

Trochę wody dla chłody.

20200816_161031.thumb.jpg.4111216bf9e0461d22d64739ad5f160b.jpg

30 minut temu, Łukasz_P napisał:

Prababka 🧐

Ten twój Spec nawet jak stoi jest szybki xD

Edytowane przez Accent_Szaj
  • Lubię to! 1
Opublikowano
A ty chciałeś mojego tyrać  
Ciekawe co by z niego zostało
Nie spotkałem tam żadnej osoby a jechałem spokojnie z godzine z lomzing na trawie
Spokój i cisza
Dał by radę tak myślę gorzej by było od wyciągu w dół czerwonym bo jest dość trudny z dużymi kamieniami
Czasem się sam zastanawiam czy ja daje rade bo mam wrażenie że nie raz nie dwa przeszłam rowerowi w jeździe
Opublikowano

Startować nie będę, ale udałem się wczoraj na oficjalny objazd trasy finałowej ZL MTB w Stanowicach. Trasa, imho, świetna. Szybkie zjazdy, a za winklem kilka podjazdów, które mnie zaskoczyło. Całkiem sporo głębokiego  piachu, który raz mnie ściągnął z siodełka - przynajmniej miękko było 😉

Minus i wku...w - zapomniałem Garmina, a na Endopindo wyszły totalne bzdury (gdzieś zgubiło sygnał GPS).

Plus - jest motywacja, żeby tam wrócić i jeszcze raz przejechać trasę.

IMG_20200820_201201.thumb.jpg.e39c8502063763e48d2bfcdc6897c092.jpg

• Lubię to! 4
Opublikowano

Wiecie co, sam nie wklejam zdjęć z jazdy. Sam prawie ich ne robię, bo one nie oddają tego jak dużą frajdę sprawiło nam pokonanie trasy. Kurcze, tego się nie da utrwalić, to siedzi tylko w naszej głowie...

• Lubię to! 3
Opublikowano

Dzisiaj mały 80 kilometrowy Tour de Nowy Dwór Mazowiecki, Modlińską.

P_20200821_112943_vHDR_Auto.thumb.jpg.6c2b886f4f40046535f9e92b0349e266.jpg

• Lubię to! 3
Opublikowano (edytowane)

Wyjazd który się zapowiadał od dłuższego czasu. Wieża widokowa w Dąbrówce Szczepanowskiej k. Tarnowa 

IMG_20200821_161725.thumb.jpg.4f309d2bd93fce4df24b1f1fbcec9d9d.jpg

Edytowane przez Rowerowa Szajba
  • Lubię to! 3
Opublikowano
23 godziny temu, Accent_Szaj napisał:

Hahahaaaa,to jeszcze garbatego i macie DreamTeam xD

DreamTeam to ze ślepym 😄

• Lubię to! 1
Opublikowano

Jechałem sobie dziś z Rzeszowa do Sanoka, miałem ok 4km takich klimatów na 28mm slickach

497bcc7eb9f5934bf9929d1d745e65b6.jpg

• Lubię to! 8
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...