Skocz do zawartości

Codziennie JEDNO zdjęcie 2017-2020

Zalas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
200 km is broken 
Czas brutto - 8 h
Czas netto (jazdy) - 6 h 50 min
IMG_1908.thumb.jpg.f9fc7413346d29fafea6dc6d29aecf59.jpg

Szacun za prędkość. Ja 160km i średnia 26 po płaskim wzdłuż Wisły. Na końcu już coraz wolniej

2b43c879192b9f99ead50d0d7d740912.jpg

Tapatalk'd

• Lubię to! 1
Opublikowano
3 godziny temu, Antyszprycha napisał:

200 km is broken 

Czas brutto - 8 h
Czas netto (jazdy) - 6 h 50 min

IMG_1908.thumb.jpg.f9fc7413346d29fafea6dc6d29aecf59.jpg

Napadło Was z tymi 200-setkami normalnie masowo ;). Ładny wynik!

• Lubię to! 1
Opublikowano

Moja średnia też kiepska, bo musiałem jechać tak, aby być u kolegi po jego powrocie z pracy. 

Screenshot_20190617-221820_BikeComputer Pro.jpg
Opublikowano

Czas do pracy 4.30 a ziuziu straszne ale widok piękny. 1ff6bf04040b165cd039802eaa37c06b.jpg

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Wjechał nowy napęd.

Łańcuch Ultegra i kaseta 105 11-30T.

F3D85B7E-5CB7-4244-83C7-CCB7C4B185AC.jpeg Edytowane przez Łukasz_P
  • Lubię to! 3
Opublikowano
2 godziny temu, zibi_j1 napisał:

Dzisiaj szybka wizyta w decathlonie po żele...
eb64737e59bc8e728aba8b4abf48c0c4.jpg

Po żele?

No to zdrówka życzę.

Opublikowano
Po żele?
No to zdrówka życzę.
Testuję różne formy odżywiania w trakcie jazdy. Żel wydaje się najłatwiejszy do zjedzenia w trakcie jazdy w peletonie... Kupiłem z myślą o ustawkach właśnie.
Opublikowano (edytowane)

Tylko żele w Deca szału nie robią niestety. To sam syrop glukozowy, czyli sam syf. Polecam od siebie Nutrend Endurosnack. 
Poza tym żele są dobre na wyścig, gdzie potrzebujesz szybki i wygodny strzał energii. Na dłuższe rozjazdy lepsze jest stałe jedzenie. 

Edytowane przez Łukasz_P
Opublikowano

Ja sobie testowałem, żele firmy "ALE", ale jakoś mi nie podeszły. Batony mieli fajne ale żele słodkie mocno i wypadało by mieć wodę zamiast izotonika do popicia.
A i opakowania mają mocniejsze niż standardowy baton energetyczny przez co trudniej się do nich dobrać.

Opublikowano

Coraz bardziej przekonuje się do nocnych jazd. Tylko szkoda mi tych żab które nie zdążyłem ominąć ☹️ 

IMG_20190619_220234.jpg
Opublikowano
10 godzin temu, Łukasz_P napisał:

Tylko żele w Deca szału nie robią niestety. To sam syrop glukozowy, czyli sam syf. Polecam od siebie Nutrend Endurosnack. 
Poza tym żele są dobre na wyścig, gdzie potrzebujesz szybki i wygodny strzał energii. Na dłuższe rozjazdy lepsze jest stałe jedzenie. 

@Łukasz_P , napisałeś stałe jedzenie na dłuższe rozjazdy mógłbyś coś więcej napisać , podpowiedzieć ? :) 

Opublikowano

Podczas wysiłku powyżej 2 h żel jest zalecany. Pisze żel bo nie wyobrażam sobie wozić kanapek czy stawać na jakieś jedzenie. Najzwyczajniej w świecie szkoda byłoby mi czasu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano

ja czasami używam żele izotoniczne SiS Go. O ile mnie wzrok nie mylił to w ub roku te żele na  tourach używali zawodnicy  grupy Sky ( w tym Kwiato).

Opublikowano

Tez akurat jem żele sis

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano
Godzinę temu, Andrew1985 napisał:

@Łukasz_P , napisałeś stałe jedzenie na dłuższe rozjazdy mógłbyś coś więcej napisać , podpowiedzieć ? :) 

Żel przeze mnie przelatuje. Jest dobry w czasie mocnego treningu albo wyścigu, żeby nie obciążać żołądka i nie dostać np. kolki.
Jak widać przeciwnie do Antyszprychy hehe ja jestem zwolennikiem właśnie kanapek. Zawsze na trasę biorę co najmniej jedną bułkę z serem i szynką, którą jem w czasie jazdy. Do tego ze stałych pokarmów banany, daktyle (dobre też na intensywne treningi, bo względnie małe objętościowe są), batony energetyczne/musli czy ostatnio ciastka owsiane. Czyli wszystko to, co nie przeleci przeze mnie w moment i da uczucie sytości. 
No ale wiadomo, wszystko to kwestia indywidualna. 

A jutro robię sobie ciastka ryżowe według tego przepisu.

• Lubię to! 1
Opublikowano

A co sądzicie o żelach firmy Unit? Dostałem takie coś w pakiecie startowym na Majka Days, parę dni później przetestowałem robiąc trasę 200 km. W smaku powiedziałbym, że neutralne, ani smaczne, ani niedobre, słodkie jak jasna cho...inka, kopa dało porządnie jak trzeba. Skład nie wygląda zbytnio podejrzanie. Ktoś coś wie?

Dokładnie taki miałem:

https://sklep.u-unit.com/unitenergygelblckcurnt

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Łabędź napisał:

A co sądzicie o żelach firmy Unit? Dostałem takie coś w pakiecie startowym na Majka Days, parę dni później przetestowałem robiąc trasę 200 km. W smaku powiedziałbym, że neutralne, ani smaczne, ani niedobre, słodkie jak jasna cho...inka, kopa dało porządnie jak trzeba. Skład nie wygląda zbytnio podejrzanie. Ktoś coś wie?

Dokładnie taki miałem:

https://sklep.u-unit.com/unitenergygelblckcurnt

Wyglądają całkiem spoko. Mało cukrów względem węgli, to na plus, bo „starczą” na dłużej, a nie będzie tylko szybkiego wyrzutu insuliny i potem zjazd. Tylko właśnie przy żelach kwestia słodkości. Po niektórych trzeba wypić pół bidonu wody/Izo... 

Tylko drogi ten żel, przynajmniej w cenie ze strony. Jak jak wspominałem używam tych, płacę też po hurcie, więc śmieszna cena wychodzi.

https://nutrend.pl/energia/carbosnack-50g.html
https://nutrend.pl/energia/endurosnack.html - ten co prawda niby sporo cukru, ale niby o powolnym uwalnianiu. Chociaż tak jak pisałem, żele tylko używam jak jadę wyścig, to akurat jest ok. 

Edytowane przez Łukasz_P
Opublikowano

Ja zjadłem dzisiaj kanapkę z szynką o 3 rano, później batonika i mini snikersa a dojechałem tam... 💪. Po wszystkiemu jeszcze bułkę z kiełbasą za 7 euro🤤

IMG_20190620_095330.jpg
  • Lubię to! 6
Opublikowano

Bułka z kiełbasą za 7 euro... Ha. Pasowała by do niej kawa za 12 euro, którą kiedyś kupiłem w lotniskowym Starbucksie. 

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...