Chmielo Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Pochwale sie nowym nabytkiem do mojego Marina wjechały błotniki Sks SpeedRocker Fajna sprawa te blotniczki bardzo szybki montaż i nie trzeba mieć mocowań żadnych w ramie Fajna sprawa te blotniczki bardzo szybki montaż i nie trzeba mieć mocowań żadnych w ramie
Chmielo Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Wszystko jest jak w oryginale.Sam kombinowałem z wyjmowaniem podkładek ale na bikefitingu mi wrócili na taką pozycjie i faktycznie jest mi wygodniej przy dłuższych trasach
aboconiby Opublikowano 14 Grudnia 2020 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Witam Mam pytanie do założyciela tego ciekawego wątku. Jaki rozmiar Nicasio 2 jest w Twoim posiadaniu i jaki masz wzrost? Fabryczny mostek to 90 mm i 6 stopni? Pozdrawiam
blackone Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2020 W dniu 6.05.2020 o 19:50, Yarooo napisał: Czy elastomery włożyłeś pod swoją wagę zgodnie z instrukcją, czy włożyłeś bardziej miękkie? Przepraszam, zaniedbałem wątek, chociaż Nicasio jest ze mną nadal i spisuje się w zasadzie bez zarzutu. Elastomery akurat fabrycznie były pod moją wagę (jakieś 63-64kg) więc nie musiałem nic zmieniać, ale nie warto uważam tego elementu zbyt zmiękczać, nie wiem jak by się to przełożyło na czucie roweru ale podejrzewam że raczej in minus. W dniu 9.05.2020 o 10:35, DiamondDog napisał: Mostek za normalne pieniądze można kupić na stronie RedShifta. I wysyłają z UK z tego co pamiętam Ja polecam zakup z USA i transport przez znajomego (być może mogę w tym pomóc, ale raczej po lockdownie) mnie kosztował rok temu +/- 420zł w promo W dniu 27.05.2020 o 13:57, Chmielo napisał: Zastanawiam sie nad nowymi kołami do mojego nicasio 2 daveo proponuje za 1250 piasty dt350 i obręcze dt500 powiedzcie czy warto ładować tyle hajsu czy różnica będzie odczuwalna w stosunku do stockowych kół marina? Kupiłeś te dt500? Moim zdaniem lepiej coś lżejszego jeśli chcesz i tak ponad 1200 wydać. Chyba że ważysz powyżej 💯. Te koła fabryczne dla mnie nie są złe, ale ja ważę 63
Chmielo Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Nie koła zostały fabryczne, na marinie pykneło już ponad 5k i koła dają radę.Dwa razy nypel szprychy sie urwał i tyle,a przy mojej wadze wąchającej sie od 88 do 95kg i stylu jazdy to uważam że koła pancerne:)
Yobi Opublikowano 6 Lipca 2021 Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) Witam Świetny wątek jak dla mnie bo tak się składa że mam właśnie Nicasio2 z roku 2020 i chciałbym przerobić jego napęd aby móc wykorzystywać wszystkie przełożenia. Żeby mieć możliwość podróżować rowerem w górzystym terenie z nie wielkim bagażem. I dlatego chciałem wymienić korbę a dokładnie zębatki z 50/34 na 46/30 ale problem w tym że ciężko je dostać. Może Ktoś wie gdzie je kupić w normalnej cenie. Korba to FSA Omega a bcd to 120/90. Myślałem o zmianie całej korby na grx 400 ale obawiam się że na samej korbie się nie skończy i pójdę w koszty, zresztą tą korbę to też ciężko dostać. Z tego co się dowiedziałem to FSA to chyba amerykański producent i jakoś słabo z jego produktami na lokalnym naszym rynku? Może Ktoś pomoże? Grzegorz Edytowane 6 Lipca 2021 przez Yobi
arturo201 Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 19 godzin temu, Yobi napisał: Witam Świetny wątek jak dla mnie bo tak się składa że mam właśnie Nicasio2 z roku 2020 i chciałbym przerobić jego napęd aby móc wykorzystywać wszystkie przełożenia. Żeby mieć możliwość podróżować rowerem w górzystym terenie z nie wielkim bagażem. I dlatego chciałem wymienić korbę a dokładnie zębatki z 50/34 na 46/30 ale problem w tym że ciężko je dostać. Może Ktoś wie gdzie je kupić w normalnej cenie. Korba to FSA Omega a bcd to 120/90. Myślałem o zmianie całej korby na grx 400 ale obawiam się że na samej korbie się nie skończy i pójdę w koszty, zresztą tą korbę to też ciężko dostać. Z tego co się dowiedziałem to FSA to chyba amerykański producent i jakoś słabo z jego produktami na lokalnym naszym rynku? Może Ktoś pomoże? Grzegorz Generalnie te korby są słabo dostępne, kiedyś widziałem jakieś używki na olx. Ale z tą korba musisz kupić od razu suport z tego co wiem. No i ostatnio widziałem jakieś info, że ten suport jest mega słaby... Więc może się okazać że jest to nieopłacalne i lepiej wziąć korbę grx. Do niej z kolei chyba musisz zmienić też przednią przerzutkę bo jest inna linia łańcucha. Także jest kilka rozkminek. Ja u siebie mam korbę 34/46 i włożyłem kasetę 11-36 sunrace 11 speed ( inny rower na 105) i śmigam wszędzie, co prawda bez sakw ale idzie. Kiedyś może wjedzie korba 30/46 i przerzutka przednia grx i już będzie na wszystkie wyjazdy.
Yobi Opublikowano 8 Lipca 2021 Opublikowano 8 Lipca 2021 Dzięki, mam potwierdzenie że tych korb z FSA 46/30 po prostu nie ma w sprzedaży są nie dostępne. Także chyba kupię 48/32 i może coś pokombinuje z kasetą żeby ta ostatnia zębatka była większa niż 34, a może uda mi się zmienić blat na 30 w tej nowej korbie. I byłoby 48/30 - ciekawe czy to przerzutka ogarnie (tiagra) taką kombinacje. Kiepsko jest z tymi częściami. Nie spodziewałem się że to będzie taki problem. I nie rozumiem czemu te napędy tyle kosztują skoro do trekingów są tańsze. Tu kawałek blachy i tu ten sam kawałek blachy.
Chrismel Opublikowano 8 Lipca 2021 Opublikowano 8 Lipca 2021 Jakieś korby FSA ma w ofercie "bikester": https://www.bikester.pl/czesci-rowerowe/korby-i-suporty-rowerowe/korby.html
Yobi Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 Dzięki niestety nie mieli tam nic czego szukam w końcu kupiłem tarcze 46/30 na https://www.bikeinn.com Jest to sklep z częściami w Hiszpanii, nigdy tam nie kupowałem zobaczymy może to będzie udana transakcja.
kris1978 Opublikowano 6 Listopada 2022 Opublikowano 6 Listopada 2022 W dniu 13.07.2021 o 21:34, Yobi napisał: Dzięki niestety nie mieli tam nic czego szukam w końcu kupiłem tarcze 46/30 na https://www.bikeinn.com Jest to sklep z częściami w Hiszpanii, nigdy tam nie kupowałem zobaczymy może to będzie udana transakcja. Hej i jak tarcze pasowały wszystko ok? W dniu 13.07.2021 o 21:34, Yobi napisał: tarcze 46/30 Czy te będą pasowały: https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/fsa-omega-pro-120-bcd-zębatka/139425616/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=8740662&country=pl&gclid=CjwKCAjwtp2bBhAGEiwAOZZTuLIi7Dy8OwR894xdrGDzq-HCecveElVsC1ou2jY97ZeMFoUghJEFPBoCKb8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds tylko muszę dwie kupić bo niejasno jest to opisane jak się rozwinie to obie są 46/30 black i różne ceny domyślam się że jena jest 46 a druga 30 i musze obie sztuki zamówić?
Rekomendowane odpowiedzi