ŁukaszW Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 W dniu 28.05.2020 o 13:03, Maaciek26 napisał: Moim zdaniem Rose ma bardzo endurance geometrie, ale każdy ma swoje wymagania odnośnie roweru, ja swoje Rose bym zamienił na kolejne Rose jeżeli jest ktoś chętny to proszę pisać, a ja wtedy zamówię sobie nowe szare Cześć, powiedz proszę jakiego Rose posiadasz, rozmiar, poszukuję używanego w rozsądnym stanie.
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Hej. Zamówiłem dziś PRO SL DISC na Ultegrze. Czas oczekiwania 10 tygodni. Zdarzało Wam się, aby przychodziły wcześniej? Wzrost 198cm, noga od wewnętrznej 98cm - wybrałem rozmiar 65. Zastanawiam się, czy to był dobry wybór.
Maaciek26 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 @musiallukasz co do rozmiaru to nie wiem czy nie przyduży. Może przyjdzie po 8 tyg ale słaby okres do kupowania
Łukasz_P Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Jak na razie sporo osób narzeka na wydłużające się terminy, więc nie byłbym takim optymistą. 1
Maaciek26 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Widomo jaka jeatt sytuacja na całym świecie, może na fabryce też mniej ludzi pracuje. Z drugiej strony euro drogie długi czas oczekiwania trochę to odstrasza zakup w tej chwili. Bo ogólnie bardzo polecam ramy Rose 1
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Nie mam roweru obecnie, jest w ogóle problem dostać coś dużego na min. 105 i tarczach.
Łukasz_P Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Jest problem dostać cokolwiek. Chciałem zmieniać teraz rower, wybrałem kilku różnych producentów i w żadnym nie ma dostępnego mojego rozmiaru i ja na ten sezon już nie będzie. Jedynie Trek, ale czas oczekiwania 41-51 dni, a i tak z tego modelu już zrezygnowałem heh.
Maaciek26 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 U mnie podobnie jak uda mi się sprzedac moje Rose to będę czekał pewnie też dość długo ale najpierw muszę sprzedać. I myślę o nowym Rose ale na karbonie i tarczy albo jakąś włoszka wjedzie
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zobaczymy. Zapłaciłem już, ale intensywnie myślę o tym co dalej. Też chciałem Treka, ale cena jednak wyższa.
Maaciek26 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Pod względem zakupu wyglądu i sztywności ramy wygody to Rose Pro SL jest mega mega dobre. Ja bym jeździł nim cały czas tylko lubię zmieniać samochody i rowery więc tak mam chociaż swoją wersję dopracowałem bardzo. Przynajmniej moim zdaniem. 2
Slaw100 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opona 28 do Rose Pro SL 2019 weszła. Z tyłu sporo miejsca. Z przodu przeciwnie ok 1 mm między opona z 6 bar a widełkami Opona z Decathlon - Triban Protect Light. Teraz przełożę z tyłu do przodu - ponieważ tylna opona jest już nieco wytarta, a z przodu nowa. Więc jeszcze ciut miejsc bedzie po zmianie. Dla mnie super bo na moją pętlę prowadzi droga z chodnikiem i potrzebowałem więcej amortyzacji. Rose już z 1200 km przejechał i bardzo jestem zadowolony. Dobry zakup! Maaciek26 rozumiem o co chodzi z tą zmianą rowerów, ale ty pierwszy to nazwałeś. Wiem, że nie jestem chory. 🙂 pozdrawiam. 2
Maaciek26 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 @Slaw100 czyli 28c weszło? A koła zostały oryginalne mavic aksium?
nyto123 Opublikowano 9 Lipca 2020 Opublikowano 9 Lipca 2020 Dziś w trakcie jazdy na dziurach było słychać coś na zasadzie strzelania siodełka po jeżdżę głębsza analiza i moje odkrycie Poszły zdjęcia z wiadomością rower na gwarancji do lutego zobaczymy co dalej
MrVandervir Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, Przymierzam się do kupna pierwszej szosówki. Zastanawiam się nad Rose SL Disc W związku z tym nasuwa mi się kilka pytań: Jak wygląda kwestia kontaktu ze sprzedawcą i orientacyjnego czasu oczekiwania na rower? Pytam ze względu na pojawiające się negatywne komentarze na stronie sprzedawcy. Mam 183cm wzrostu, ~88cm noga od wewnętrznej strony. Jestem szczupłą osobą - 78kg. Na podstawie przelicznika wynika, że najbardziej odpowiednia będzie dla mnie rama 58cm. Natomiast dostępne są tylko 57cm lub 59cm (https://imgur.com/nueUeFs). Jaki rozmiar waszym zdaniem powinienem wybrać? Chciałbym przed ostateczną decyzją zobaczyć go na żywo lub model z roku poprzedniego. Jest może ktoś z Krakowa lub okolic kto posiada któryś z tych rowerów? Może jest jakiś sklep w którym mógłbym przymierzyć ten model? Jakie jest wasza ogólna opinia na temat tego roweru? Może ma jakieś mankamenty, które ujawniają się dopiero po przejechaniu x kilometrów? Dzięki za pomoc :). Edytowane 20 Lipca 2020 przez MrVandervir
Maaciek26 Opublikowano 21 Lipca 2020 Opublikowano 21 Lipca 2020 @MrVandervir siema w żadnym sklepie go nie obejrzysz bo żaden sklep na świecie ich nie ma tylko Rose strona i ich sklepy mam ten sam przekrok i podobny wzrost i mi doradzili 59 rozmiar. Co do roweru wygodny można zrobić że jest lekki, sztywny ogólnie bark zarzutu w stosunku jakości do ceny. Trzeba tylko pomyśleć czy w danej chwili dość wysokiego kursu euro czy jest opłaca jeżeli to nie ma większego znaczenia to ja ze swojej strony polecam bardzo. Jak każdy rower trzeba dbać czyścić i opiekować się jak dzieckiem bo ma delikatny lakier i coś szybko się rysuje Pozdrawiam
MrVandervir Opublikowano 21 Lipca 2020 Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) 36 minut temu, Maaciek26 napisał: @MrVandervir siema w żadnym sklepie go nie obejrzysz bo żaden sklep na świecie ich nie ma tylko Rose strona i ich sklepy mam ten sam przekrok i podobny wzrost i mi doradzili 59 rozmiar. Co do roweru wygodny można zrobić że jest lekki, sztywny ogólnie bark zarzutu w stosunku jakości do ceny. Trzeba tylko pomyśleć czy w danej chwili dość wysokiego kursu euro czy jest opłaca jeżeli to nie ma większego znaczenia to ja ze swojej strony polecam bardzo. Jak każdy rower trzeba dbać czyścić i opiekować się jak dzieckiem bo ma delikatny lakier i coś szybko się rysuje Pozdrawiam @Maaciek26 Dzięki wielkie za odpowiedź! Jesteś w stanie doprecyzować co miałeś na myśli pisząc podobny wzrost? Odnośnie kursu euro to faktycznie nie jest to dobry czas na taki zakupy, ale bardzo chciałbym jeszcze w tym roku pojeździć coś na szosie, więc pod tym względem jestem w stanie przełknąć te parę stówek, zważając na to, że osprzęt jak i sam "wygląd" roweru to jest to czego szukam. Mógłbyś jeszcze coś powiedzieć na temat czasu realizacji? Jest zgodny z tym co komunikują na stronie (w tym momencie do 7 tyg)? Edytowane 21 Lipca 2020 przez MrVandervir
Maaciek26 Opublikowano 21 Lipca 2020 Opublikowano 21 Lipca 2020 Podobny wzrost czyli 187cm. Na pewno czekanie 7 tyg to minimum, ja czekałem tyle ile pisali naprawdę polecam mimo że wystawiłem swoje Rose na sprzedaż to nie jest to że chwale ta markę. Naprawdę polecam ta firmę jeszcze jak kupisz ten nowy kolor to mega. Pozdrawia. 1
kvist Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Dzień dobry, Czy ktoś z szanownych forumowiczów z okolic Zachodniopomorskiego posiada Pro SL w rozmiarze 57? Z rozmiarówki Rose wychodzi mi 58 i nie wiem czy zamawiać 57 (tu się skłaniam) czy 59. Ostatnio miałem nieco za dużą ramę w poprzednim rowerze i walczyłem z mostkiem - i raczej wolę wydłużać mostek (np w Rose 57) niż go skracać - byle bym nie haczył stopą o przednią oponę przy skręcie kierownicy w pozycji poziomej ramion korby. Chciałbym podjechać i się przymierzyć (wystarczy mi wsiąść, nie muszę jeździć) jeśli ktoś z uprzejmych kolegów zgodziłby się na chwilę udostępnić swój bolid. Pozdrawiam serdecznie, Michał.
mataman Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Haczenie stopą nie oznacza zbyt małej ramy. 1
KamilP88 Opublikowano 9 Września 2020 Opublikowano 9 Września 2020 Czy ktoś z szanownych forumowiczów z okolic ZachodniopomorskiegoW ostateczności jeżeli nie chcesz brać w ciemno jest opcja wybrać się do Berlina do salonu Rose i się przymierzyć.Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
matrix7 Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 Cześć. Jak to jest z gwarancją u Rose? Muszę gdzieś jechać na jakiś serwis? W sumie to nie otrzymałem żadnej karty gwarancyjnej do podbicia
kvist Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 W dniu 9.09.2020 o 06:12, KamilP88 napisał: W ostateczności jeżeli nie chcesz brać w ciemno jest opcja wybrać się do Berlina do salonu Rose i się przymierzyć. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Dzięki Kamil, Faktycznie umknął mi fakt tego sklepu w Berlinie. Pojadę. W dniu 8.09.2020 o 20:02, mataman napisał: Haczenie stopą nie oznacza zbyt małej ramy. Zgadza się - jednak wolałbym tego uniknąć.
KamilP88 Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 Tylko zerknij na stronie Rose, czy akurat w danym salonie jest dostępny dany model w Twoim rozmiarze, żeby nie jechać na darmo. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Janao Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 Witam, pracownik Rose odpisał mi na wiadomość e-mail że do wersji pro sl na klasycznych hamulcach zmieści się max 25mm, a wersja na tarczach przyjmie szerszą oponę. Mi bardzo zależy na oponach 28c, więc będę wdzięczny za odpowiedź czy ktoś ma nowy model i już próbował zakładać ? Wersja pro sl jest dla mnie wystarczającą ale boję się że 28c będzie ,,na styk".
Rekomendowane odpowiedzi