Skocz do zawartości

ROSE PRO SL 105

artfal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 22.02.2020 o 19:21, matrix777 napisał:

Kiedy Rose wypuści nowy model na 2020 Rose Pro Sl Disc. Ktoś wie może?

Bardzo dobre pytanie. 

4.01 było info tu na forum od Rosebikes że wkrótce 🙂

Ostatnio pojawiły się nowe modele endurance Reveal, ale to karbon. 

Gdzieś widziałem informację w tym tygodniu, że nowy Pro SL w geometrii Reveala pojawi się in the next few months. 

Jeśli to mają być kolejne miesiące to raczej nie jest to wkrótce, ale najlepiej gdyby użytkownik Rosebikes rozwiał wątpliwości 😉

Opublikowano
8 godzin temu, Zico napisał:

Bardzo dobre pytanie. 

4.01 było info tu na forum od Rosebikes że wkrótce 🙂

Ostatnio pojawiły się nowe modele endurance Reveal, ale to karbon. 

Gdzieś widziałem informację w tym tygodniu, że nowy Pro SL w geometrii Reveala pojawi się in the next few months. 

Jeśli to mają być kolejne miesiące to raczej nie jest to wkrótce, ale najlepiej gdyby użytkownik Rosebikes rozwiał wątpliwości 😉

Raczej nie rozwinie, bo zakończyli współpracę jako dystrybutor na Polskę i od lutego Polska jest obsługiwana przez centralę.

Opublikowano
56 minut temu, bury_miś napisał:

Raczej nie rozwinie, bo zakończyli współpracę jako dystrybutor na Polskę i od lutego Polska jest obsługiwana przez centralę.

Nigdy nie było dystrybutora na Polskę 

• Lubię to! 1
Opublikowano

@bury_miś Był lub jest człowiekiem który zajmował się zamówieniami z Polski, pomagał Polakom zamawiać w centrali bo wszystko co kupujesz z Rose kupujesz w centrali bardzo w porządku facet @Rosebikes. A co do modelu nowego Rose Pro SL ciekawe czy nie pójdzie w stronę gravela i sporo szerszych opon jak np. Trek czy specialized w endurance modelach. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podobno na początku maja ma być nowy model Rose Pro SL Disc :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jest!

LINK

Obie osie sztywne, waga wzrosła, ale ładniejszy :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 13.05.2020 o 10:06, pinok napisał:

Jest!

LINK

Obie osie sztywne, waga wzrosła, ale ładniejszy :)

jakie tam max opony wchodzą ??

Opublikowano
W dniu 24.05.2020 o 13:55, Grzeszaldo napisał:

jakie tam max opony wchodzą ??

Według informacji na stronie Rose, 25 mm w przypadku wersji z hamulcami szczękowymi i 30 mm z tarczowymi. 

Opublikowano

Nie jestem pewien, czy to ma jeszcze sens - ponad 7.000 za aluminium. Oczywiście, rama może być rewelacyjna. 

Problem w tym, że każdy producent tak twierdzi, a zweryfikować nie jest tak łatwo. 

Opublikowano

Podstawowa wersja na pełnej 105 wychodzi ok. 5400 zł, bo obecnym wysokim kursie euro.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Mówię o wersji na tarczach, taki był link powyżej. Za 1000 zł więcej masz już jakiś wybór rowerów na karbonie, choć na gorszych kołach.

Edytowane przez Argi
Opublikowano

Witam Panowie włączę się do rozmowy bo jestem użytkownikiem Rose Pro SL model na 2019 rok bez tarcz i max oponka 25c, jeździłem wcześniej na trek modone 5.2 i na bianchi impulso kupiłem Rose bo chciałem zobaczyć jak to jeździ później chciałem je sprzedać chociaż troszkę kasy dołożyłem do tego roweru jeżdżę typowo rekreacyjne czasami tylko jakieś ustawki lub coś w tym stylu. Rower mega wygodny można z niego zrobić bardzo lekka maszynę ze swojej strony polecam. 

Opublikowano
8 godzin temu, Argi napisał:

Nie jestem pewien, czy to ma jeszcze sens - ponad 7.000 za aluminium. Oczywiście, rama może być rewelacyjna. 

Problem w tym, że każdy producent tak twierdzi, a zweryfikować nie jest tak łatwo. 

no własnie z cena to chyba trochę ich poniosło ... za 6 799 zl (cena wyjsciowa) jest Giant CONTEND AR 1 do którego wejdą opony 38 mm !!

Opublikowano
W dniu 26.05.2020 o 19:43, Grzeszaldo napisał:

własnie z cena to chyba trochę ich poniosło ... za 6 799 zl (cena wyjsciowa) jest Giant CONTEND AR 1 do którego wejdą opony 38 mm

Tylko jak ktoś szuka szosy to po co mu opony 38mm? A jak chcesz szose i gravela to kup ramę przełajowa kup dwa komplety kół i tyle coś jak zrobił Jan z bikeshow.cc, a z drugiej strony ja i na 25c zjeżdżam z asfaltu. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

A jak chcesz bardziej komfortową geometrie? Kupujesz Gianta i robisz dwa komplety kół.

Opublikowano
4 godziny temu, mataman napisał:

A jak chcesz bardziej komfortową geometrie? Kupujesz Gianta i robisz dwa komplety kół.

Moim zdaniem Rose ma bardzo endurance geometrie, ale każdy ma swoje wymagania odnośnie roweru, ja swoje Rose bym zamienił na kolejne Rose jeżeli jest ktoś chętny to proszę pisać, a ja wtedy zamówię sobie nowe szare 

Opublikowano

Nie przeczę, ale taki Contend AR ma jeszcze bardziej komfortową i jest tańszy.

Opublikowano

Tańszy? Trochę popatrzyłem, korba nie jest 105, koła ma ciężkie jak kawadla więc w porównaniu wychodzi na to samo a może nawet nie tylko te opony w wersji na tarcze nie wejdą te 38c tylko 30c a może nawet 32c jak ktoś dobrze by się postarał. Ale o gustach się nie rozmawia i każdy musi wybierać pod siebie 

Opublikowano

Koła mają znaczenie w górach. Jeżdżąc po płaskim nie mają znaczenia. Dodatkowo Gianta można wyrwać za 5500zł więc różnica jest kolosalna.
Dając kapeć 35c komfort jest znakomity.

Opublikowano

Ok :) nie będę się licytował z Tobą, bo nie mam w tym żadnego interesu każdy musi podjąć sam decyzję.

PS. waga kół nie tylko liczy się w górach :D

• Lubię to! 1
Opublikowano
Godzinę temu, Maaciek26 napisał:

Ok :) nie będę się licytował z Tobą, bo nie mam w tym żadnego interesu każdy musi podjąć sam decyzję.

PS. waga kół nie tylko liczy się w górach :D

podobają mi się rowery Rose jednak jak na sklep stricte wysyłkowy ich ceny nie robią szalu..taki Giant ma cene wyjsciowa 6 799 zl pewnie jak sie dobrze poszuka mozna sporo urwac .

Ja nie szukam gravela a szukam szosy do której mogę wsadzić kola np 35 c i pojeździć po lesie. 

Opublikowano
13 minut temu, Grzeszaldo napisał:

podobają mi się rowery Rose jednak jak na sklep stricte wysyłkowy ich ceny nie robią szalu..taki Giant ma cene wyjsciowa 6 799 zl pewnie jak sie dobrze poszuka mozna sporo urwac .

Ja nie szukam gravela a szukam szosy do której mogę wsadzić kola np 35 c i pojeździć po lesie. 

Ja Ciebie rozumiem w 100% tylko rąk naprawdę czy opona 35 c to nie jest już przesada na szose? Sam lubię zjechać do lasu czy przy jakiś narodowych parkach polatać jak jestem na Podlasiu i żałuję że w moje Rose nie wejdzie 28c albo 30c ale wtedy lekko spuszczam powietrze z opon i wjeżdżam o obręcze mam karbonowe i daje rady. 

• Lubię to! 2
Opublikowano

Chodzi mi aby rower byl uniwersalny , aby nie trzeba kupowac 2 rowerow a tylko wymienic opony. Dzis jade sobie na ustawke a jutro np zmieniam opony i jadę z rodzina do lasu albo pojeździć szutrami no i do miasta można jechać gdzie typowa szosa jest to średnio przyjemne . Dla mnie takim przykladem jest np. Giant CONTEND AR 1

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja tam zamówiłem już Rose Pro Sl Disc w kolorze czerwonym i rozmiarze 53. Okres oczekiwania tylko długi bo 26 Lipca niby mam otrzymać :(

W dniu 25.05.2020 o 20:09, KamilP88 napisał:

Według informacji na stronie Rose, 25 mm w przypadku wersji z hamulcami szczękowymi i 30 mm z tarczowymi. 

Cześć. A w którym miejscu jest informacja, że opony 30mm wejdą? Było by super.

Opublikowano
5 godzin temu, matrix777 napisał:

A w którym miejscu jest informacja, że opony 30mm wejdą? Było by super.

Musisz wybrać rozmiar który Cię interesuje i poniżej wejść w zakładkę "geometria ramy" i z boku po prawej obok rysunku ramy i wymiarów w ramce jest podany przekrok i m.in. maksymalna szerokość opony. 

• Pomógł 1