artfal Napisano 14 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 Witam wszystkich Potrzebuję opinii użytkowników roweru ROSE PRO SL 105 jak w linku: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-sl-105-2672333?product_shape=Mandarin-Red%2FBlack Czy jakikolwiek szajbajk posiada ten konkretny model ? Może ktos startuje nim na zawodach albo przynajmniej jeździ dużo i może wydać rzetelną opinię ? Wiem, że Daniel bardzo chwalił ten rower za stosunek ceny do osprzętu i ramy ale może dowiem się cos więcej od Was Tak na prawdę szukam roweru na kolejny sezon więc mam też pytanie odnosnie ewentualnego zakupu tego modelu. Może ktos sledzi markę ROSE i może się wypopwiedzieć na temat ewentualnych promocji tego producenta. Czy warto czekać z zakupem do końca sezonu czy lepiej nie zwlekać? Ktos może wie kiedy ROSE wprowadzi nowszy model PRO SL ? Z góry dziękuję za pomoc P.S. komputer zwariował i nie uwzględnia w słowniku "si" Odnośnik do komentarza
elmapeto Napisano 14 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 Chyba jest posiadacz tego modelu. 1 Odnośnik do komentarza
artfal Napisano 14 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 Dzięki wielkie odezwę się do kolegi chociaż z tego co widzę nie jeździł na fabrycznym setupie Odnośnik do komentarza
Rosebikes Napisano 14 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 Rama PRO SL na razie (przynajmniej do jesieni) pozostaje nie zmieniona, podobnie jak wyposażenie. Firma obniża cenę tylko gdy dany model wychodzi z produkcji. Stąd przecenione PRO SL, powystawowe, na starszej 105-tce znajdują się w tej zakładce: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-sl-105-showroom-bike-2678754?product_shape=matt-black%2Fgrey&article_size=59cm są dwa rowery w rozmiarze 59 cm Lada moment przyjdzie do nas nowa partia ram (druga połowa kwietnia) i zaczniemy składać zamówione rowery stąd jeśli ktoś zamówi rower w ciągu najbliższego tygodnia będzie musiał chwilę poczekać. 1 Odnośnik do komentarza
artfal Napisano 14 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 Godzinę temu, Rosebikes napisał: Rama PRO SL na razie (przynajmniej do jesieni) pozostaje nie zmieniona, podobnie jak wyposażenie. Firma obniża cenę tylko gdy dany model wychodzi z produkcji. Stąd przecenione PRO SL, powystawowe, na starszej 105-tce znajdują się w tej zakładce: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-sl-105-showroom-bike-2678754?product_shape=matt-black%2Fgrey&article_size=59cm są dwa rowery w rozmiarze 59 cm Lada moment przyjdzie do nas nowa partia ram (druga połowa kwietnia) i zaczniemy składać zamówione rowery stąd jeśli ktoś zamówi rower w ciągu najbliższego tygodnia będzie musiał chwilę poczekać. Dziękuję za odpowiedź. Czy każdorazowo wysyłka następuje z magazynów w Niemczech czy są też wysyłki z Polski ( tańsze niż prawie 40 EUR ) ? Odnośnik do komentarza
Rosebikes Napisano 14 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 Wysyłka tylko z Niemiec. Nie jest tania, ale płaci się raz i przysługuje: darmowy zwrot do sklepu jeśli rower nie przypadnie do gustu, darmowe zwroty serwisowe roweru gdy coś wydarzy się z ramą, a także darmowy zwrot serwisowy komponentów podczas trwania gwarancji (np wymiana/naprawa kół i innych części) 1 Odnośnik do komentarza
Teknoloji Napisano 14 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 14 Kwiecień 2019 (edytowane) Ostatnio kupiłem dokładnie ten model na obreczach. Pytanie do @Rosebikes, czy opona 28c wejdzie? Patrząc na widełki z tyłu i widelec z przodu plus nowe hamulce 105 to wydaje się że powinno się zmieścić 28c ale fajnie jakbyś potwierdził Edytowane 14 Kwiecień 2019 przez Teknoloji Odnośnik do komentarza
artfal Napisano 15 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwiecień 2019 (edytowane) Według tego testu tak, przeczytaj Fakt, że tam jest wersja disc https://portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/testy_rowerow/17676/test_szosowka_rose_pro_sl_disc_105_2019 Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Kwiecień 2019 przez artfal Odnośnik do komentarza
Latajcy_behawioryzm Napisano 15 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 15 Kwiecień 2019 @Teknoloji, jakiś czas temu pisałem do nich maila z tym pytaniem i odpowiedzieli mi, że max co wejdzie to opona Conti 25mm która na obręczy układa się tak, że ma 27mm. Odnośnik do komentarza
Rosebikes Napisano 15 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 15 Kwiecień 2019 Maksymalny rozmiar opony to Continental 25 mm czyli w rzeczywistości 27 mm, a w przypadku szerokiej obręczy opona układa się na szerokość prawie 28-29 mm. Taka jest szerokość rzeczywista tej opony np na obręczach karbonowych kół DT SWISS, które dla sprawdzenia spróbowałem umieścić w PRO SL. Opona leży tak szeroko, że trzeba ją przepychać przez szczękę hamulca. Miejsca w prześwicie widelca pozostaje naprawdę niewiele. Niewykluczone, że opona o innym profilu i szerokości 28 mm założona na obręcze kół Mavic Aksium zmieści się w prześwicie, ale nie testowaliśmy, która wejdzie. Odnośnik do komentarza
macko1 Napisano 21 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 21 Kwiecień 2019 (edytowane) Nie wiem czy moja opinia się przyda, ale posiadam od 3 tygodni ten model na Tiagrze i jestem z niego bardzo zadowolony. Jest to moja pierwsza szosa wcześniej tylko jeździłem na Tribanie 500. Geometria bardzo mi pasuje od samego początku tylko musiałem się przyzwyczaić. Kierownica z wypłaszczeniem bardzo wygodna. Edytowane 21 Kwiecień 2019 przez macko1 1 Odnośnik do komentarza
lukaszzsch Napisano 8 Wrzesień 2019 Udostępnij Napisano 8 Wrzesień 2019 Witam, Najarałem się na zabawę z szosą.Wpadł mi w oko wymieniony w temacie model w opcji z hamulcem tarczowymi. Mam 178 cm, 84 wewnętrzna długość bosej nogi i około 86 kg. Czy ten rower na początek będzie dobry?Wiem, że można i taniej i używkę,ale kręci mnie zawsze posiadanie „zapasu”. Czekam na Wasze opinie... Odnośnik do komentarza
Maaciek26 Napisano 16 Wrzesień 2019 Udostępnij Napisano 16 Wrzesień 2019 @lukaszzsch Siema Rose Pro SL to moja trzecia szosa i jestem z niej zadowolony daje możliwość sporego odchudzania roweru mimo ramy Alu i na dodatek klasyczny wygląd mi się podoba. Jeździłem wszesniej na bianchi impulso i treku madone h2 każdy z poprzednich rowerów miał geometrie bardziej race niż endurance. Rose jest wygodne można sobie przyspieszyć podjechać pod górkę bez problemu sztywno na tyle ile alu pozwala bo jest dość lekka ramo jak na alu 1200g z widelcem. Żałuję tylko właśnie ze nie wziąłem pod tarcze. 1 Odnośnik do komentarza
Slaw100 Napisano 25 Październik 2019 Udostępnij Napisano 25 Październik 2019 (edytowane) Maaciek26, czemu pod tarcze? Trzeba dołożyć niestety 1500 zł do tarcz. Chodzi o wielkość opony czy hamowanie? Sam zmieniłem z tarcz na szczęki, rower będzie lżejszy od poprzedniego o 2 kg. Głównie jeżdzę po równinach (Łódź), zamówiłem ROSE PRO SL wersję bez tarcz. Raz w tygodniu z synem jeżdżę po parku - trochę kamieni, piasku, korzeni. Do tej pory na oponach 28 robiłem tę traskę ok 5km, teraz będę miał tylko 25 czy równica będzie znaczna? To jedyna sytuacja kiedy jeżdżę poza szosą. Po korzeniach wolę pobiegać. Prośba o podzielenie się doświadczeniem czy da się zjechać w las na chwilę Docelowo moją motywacją są trasy 100 km + z lekką sakwą na ramę, lemondką z decathlon i plecakiem. Rose wydał mi się ideałem, choć opona 25 to będzie nowość dla mnie. Jeśli ktoś założy oponę 28 na szczęki to prośba o info jaki model. Pytanie czy to konieczne i komfort aż tak się poprawia. Edytowane 25 Październik 2019 przez Slaw100 Odnośnik do komentarza
Maaciek26 Napisano 25 Październik 2019 Udostępnij Napisano 25 Październik 2019 @Slaw100 siema Tarcze tylko po to żeby zobaczyć jak to hamuje i w górach trochę lepiej się hamuje. Ja głównie też jeżdżę w okolicach Łodzi i od czasu do czasu na Podlasiu. Oczywiście kilku krotnie zjezdzalem z asfaltu i trochę szutru zaliczyłem. Jak dobrze się postarsza to istniej możliwość wsadzenka 28c tak mi się wydaje, dużo zależy jakie koła będzie miał na mavic aksium może się udać ale ręki obciąć nie dam. Jak przyjdzie do Ciebie rower to zobacz w jakim stanie beda opony bo pewnie kupiłeś na Vittorio zaffirio pro czzy jakoś tak do mnie przyszły i były lekko spekane na bokach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Slaw100 Napisano 25 Październik 2019 Udostępnij Napisano 25 Październik 2019 (edytowane) Ok opcja ROSE z tarczami jest z lżejszymi i droższymi kołami DT Swiss P1800 Spline 23. Ogólnie rower cięższy, a koła lżejsze. Edytowane 25 Październik 2019 przez Slaw100 Odnośnik do komentarza
Rosebikes Napisano 27 Październik 2019 Udostępnij Napisano 27 Październik 2019 W dniu 25.10.2019 o 10:26, Slaw100 napisał: Docelowo moją motywacją są trasy 100 km + z lekką sakwą na ramę, lemondką z decathlon i plecakiem.Rose wydał mi się ideałem, choć opona 25 to będzie nowość dla mnie. Jeśli ktoś założy oponę 28 na szczęki to prośba o info jaki model. Pytanie czy to konieczne i komfort aż tak się poprawia. Opona 28 mm raczej nie wejdzie, przynajmniej mimo deklaracji nikt takiego rozwiązania nie pokazał czy na tym, czy na innych forach. Kolejna wersja PRO SL 105 zakładam, że będzie miała możliwość montażu opon 28 mm pod zwykłe hamulce. Odnośnik do komentarza
Slaw100 Napisano 30 Październik 2019 Udostępnij Napisano 30 Październik 2019 Dziękuję Rosebikes.. i dzięki Maaciek26 za użyczenie roweru do przymiarki. Przyjechał już ROSE 61cm przy moim wzroście 191 i jest ok, wygodnie. 2 Odnośnik do komentarza
91maciekp Napisano 26 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 26 Listopad 2019 (edytowane) Witam. Czy są sklepy w Polsce, które ściągają ww rower na życzenie klienta? Czy generalnie tylko i wyłącznie prywatnie można to zrobić? Ew czy kupując rower online na fv bez problemu można ją rozliczyć w Polsce? Edytowane 26 Listopad 2019 przez 91maciekp Odnośnik do komentarza
pg88 Napisano 26 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 26 Listopad 2019 Godzinę temu, 91maciekp napisał: Witam. Czy są sklepy w Polsce, które ściągają ww rower na życzenie klienta? Czy generalnie tylko i wyłącznie prywatnie można to zrobić? Ew czy kupując rower online na fv bez problemu można ją rozliczyć w Polsce? Rosa nie ma dystrybucji w Polsce, jedynie możesz sobie sam zamówić. FV wystawioną przez Rose możesz rozliczyć w Polsce jeżeli jesteś zarejestrowany do vat-ue. Przy braku regularnych transakcji nie opłaca się rejestrować. Odnośnik do komentarza
91maciekp Napisano 28 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopad 2019 Jeszcze mam pytanie o kolor. Czerwona rama będzie łatwiejsza w utrzymaniu "idealnego" stanu lakieru? Jak ten czarny mat zachowuje się po paru sezonach używania? Odnośnik do komentarza
IOO Napisano 28 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopad 2019 2 godziny temu, 91maciekp napisał: Jeszcze mam pytanie o kolor. Czerwona rama będzie łatwiejsza w utrzymaniu "idealnego" stanu lakieru? Jak ten czarny mat zachowuje się po paru sezonach używania? Matowy lakier jest trudniej doczyścić, do błyszczącego nawet chusteczki Pampers wystarczą. A jak ma być idealnie to do szklanej gablotki i nie jeździć 😜 Odnośnik do komentarza
91maciekp Napisano 28 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopad 2019 Godzinę temu, IOO napisał: Matowy lakier jest trudniej doczyścić, do błyszczącego nawet chusteczki Pampers wystarczą. A jak ma być idealnie to do szklanej gablotki i nie jeździć 😜 Wiedziałem jakiej odpowiedzi się spodziewać 😁. Zamawiam czerwony. Odnośnik do komentarza
IOO Napisano 28 Listopad 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopad 2019 1 godzinę temu, 91maciekp napisał: Wiedziałem jakiej odpowiedzi się spodziewać 😁. Zamawiam czerwony. No, i czerwony jest szybszy. Odnośnik do komentarza
matrix777 Napisano 22 Luty 2020 Udostępnij Napisano 22 Luty 2020 Kiedy Rose wypuści nowy model na 2020 Rose Pro Sl Disc. Ktoś wie może? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi