Mogles Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Opublikowano 23 Marca 2019 Sprawdzałem o ile się nie machnąłem powinno być ok. Popatrzę jeszcze raz jak wrócę
Rowerowa Szajba Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Race King to opony kierunkowe. Od roku na nich śmigam i nie narzekam.
TOMALA72 Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 W dniu 2019-03-22 o 22:48, lubson napisał: @TOMALA72 licznik nie jest duży może tak wygląda na zdjeciu, uchwyt na telefon jest do jazdy po mieście rekreacyjnej żebym miał dostęp do zmiany muzyki czy żebym widział kto dzwoni nie jeżdżę po lesie z telefonem w uchwycie bo mógłby nie zdać egzaminu. Rękawiczki to poprostu rękawiczki raczej nie ważne jakie na taką pogodę są jak na zdjęciu a na lato z Decathlonu. Spoko. traktuj to na wesoło, bez krytyki:))) a z rękawiczkami to nie ściemniaj, że takie tam po prostu rękawiczki. Foxy zakupiłeś, na fotce wyeksponowałeś:)) Nie bądź taki skromny i mów ile dałeś i gdzie kupiłeś bo mi się podobają😀 A ten licznik to ile ma cm? :))))) 15 godzin temu, Mogles napisał: Pierwsza samodzielna wymiana opon zakończona sukcesem Opony fajne ale ten U-szit 80 to dramat, kup chociaż jakiegoś XCR-a:)
Mogles Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Opublikowano 24 Marca 2019 (edytowane) 9 godzin temu, TOMALA72 napisał: Spoko. traktuj to na wesoło, bez krytyki:))) a z rękawiczkami to nie ściemniaj, że takie tam po prostu rękawiczki. Foxy zakupiłeś, na fotce wyeksponowałeś:)) Nie bądź taki skromny i mów ile dałeś i gdzie kupiłeś bo mi się podobają😀 A ten licznik to ile ma cm? :))))) Opony fajne ale ten U-szit 80 to dramat, kup chociaż jakiegoś XCR-a:) Nie wszystko na raz 😇 SR SUNTOUR AMORTYZATOR XCR RLR AIR 27,5" - o tym myślałem ma bardzo rozsądna cenę Edytowane 24 Marca 2019 przez Mogles 1
lubson Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 @Mogles hamulce Shimano BR M395 dają radę chociaż i tak będę wymieniał na lepsze ale różnica jest ogromna między tymi a fabrycznymi mechanicznymi , napęd Deore M6000 3x10.
Mogles Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Opublikowano 24 Marca 2019 19 minut temu, lubson napisał: @Mogles hamulce Shimano BR M395 dają radę chociaż i tak będę wymieniał na lepsze ale różnica jest ogromna między tymi a fabrycznymi mechanicznymi , napęd Deore M6000 3x10. P&P przekręcasz o działają na starych tarczach? 16 godzin temu, Rowerowa Szajba napisał: Race King to opony kierunkowe. Od roku na nich śmigam i nie narzekam. Sprawdziłem kierunki wszystko ok 😇 dzięki za inf
lubson Opublikowano 24 Marca 2019 Opublikowano 24 Marca 2019 @Mogles tak wszystko działa na fabrycznych tarczach montaż i regulacja szybka i prosta
Mogles Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Opublikowano 24 Marca 2019 1 godzinę temu, lubson napisał: @Mogles tak wszystko działa na fabrycznych tarczach montaż i regulacja szybka i prosta Wpadną i u mnie 👌
Mogles Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 Trochę pojeździłem i tak co do Race Kingów asfalt bajka ale w terenie średnio wymagającym się uślizgują szczególnie na podjazdach jak np mamy jakis kamień itp. Zamówione x-kingi i teraz będę kombinował. Co do SPD uczą pokory Myślę jeszcze nad bidonem wyjezdzam tak na 2-2.5h (taki 550ml) Elite Crystal Ombra plus koszyk Elite Custom Race
Rowerowa Szajba Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 W decathlonie 2 razy trafiłem na promocje koszyka Elite Custom Reace ale to zawsze jesień po 35 zł sztuka. A ile pompujesz powietrza do opon?
Mogles Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 6 minut temu, Rowerowa Szajba napisał: W decathlonie 2 razy trafiłem na promocje koszyka Elite Custom Reace ale to zawsze jesień po 35 zł sztuka. A ile pompujesz powietrza do opon? 3,5 bara około
Rowerowa Szajba Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 1 minutę temu, Mogles napisał: 3,5 bara około Przechodziłem to samo tez tak pompowałem jak na naklejce jest. Zszedłem z tym cisnieniem do 2,8 sprubój mniej pompować bedzie lepiej:)
Rowerowa Szajba Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 Tutaj ci nie pomoge. Moja waga to 75 kg i ja miałem za duze cisnienie do swojej wagi dlatego obnizałem. Teraz jest ok i takie zostawie ze wzgledu na detki żeby snejka nie złapac przy zbyt niskim cisnieniu najeżdzajac na kamień lub korzeń.
peezett Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 5 minut temu, Mogles napisał: Przy wadze ok 90 kilo będzie ok? wypróbuj 2.2 - 2.4 bar
Mogles Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 1 minutę temu, Rowerowa Szajba napisał: Tutaj ci nie pomoge. Moja waga to 75 kg i ja miałem za duze cisnienie do swojej wagi dlatego obnizałem. Teraz jest ok i takie zostawie ze wzgledu na detki żeby snejka nie złapac przy zbyt niskim cisnieniu najeżdzajac na kamień lub korzeń. Będę próbował 3,2 potem 3,0 itd zobaczymy co z tego będzie. Dzięki 👌
Donayo Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) 110kg, 3.0bar w RK 2.2 i jestem zadowolony. Na asfalcie lekko, w terenie dają radę. Jedynie na sypkim piasku czy błotcie wymiękają, ale taki już urok RK Edytowane 26 Marca 2019 przez Donayo
CoolBreeze Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 ...koszyk Elite Custom RaceJak dobrze poszukasz, to na naszej giełdzie masz ECR+ Widzę, że cykloza cię już dopadłaWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Mogles Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Opublikowano 27 Marca 2019 Potrzebuje pomocy przednia przezutka doprowadza mnie do szału co proponujecie kupić (korba + przezutka) aktualnie mam altusa na manetce srama
PiotrekGT Opublikowano 27 Marca 2019 Opublikowano 27 Marca 2019 Co do korby, jesli nie zalezy na wadze polecam jak wielu już osobom acere na zintegrowanej osi. https://www.sbike.pl/czesci-mtb-trekkingowe-korby-korba-shimano-fc-mt210-2x9-3622t-175mm-o_l_166_12036.html Jest też wersja 3rz jeśli ci potrzebna, choć uwqżam, ze jak już wymieniać to na 2rz.
Mogles Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Opublikowano 27 Marca 2019 12 minut temu, PiotrekGT napisał: Co do korby, jesli nie zalezy na wadze polecam jak wielu już osobom acere na zintegrowanej osi. https://www.sbike.pl/czesci-mtb-trekkingowe-korby-korba-shimano-fc-mt210-2x9-3622t-175mm-o_l_166_12036.html Jest też wersja 3rz jeśli ci potrzebna, choć uwqżam, ze jak już wymieniać to na 2rz. I do tego shimano SM-bb52 i alivio fd-m4000?
peezett Opublikowano 27 Marca 2019 Opublikowano 27 Marca 2019 9 minut temu, Mogles napisał: alivio fd-m4000 to jest raczej do napędów 3x (18T) a nie 2x (14T) jak wymaga polecana wcześniej korba, a ogólnie to jaki masz problem z przerzutką i korbą skoro to nowy rower ? Może regulacja ?
Mogles Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Opublikowano 27 Marca 2019 Ta przednia to jest jakiś żart regulujesz podziała chwile i znowu to samo. Korba ok nic się nie dzieje ale suport plastik wiec już za 1 podejściem bym to ogarnął. Przezutka przykładowa chodzi o grupę. Chciałbym przejść docelowo na 2x9 albo cała alivio albo przód alivio tył deore
Rowerowa Szajba Opublikowano 27 Marca 2019 Opublikowano 27 Marca 2019 5 godzin temu, Mogles napisał: Ta przednia to jest jakiś żart regulujesz podziała chwile i znowu to samo. Korba ok nic się nie dzieje ale suport plastik wiec już za 1 podejściem bym to ogarnął. Przezutka przykładowa chodzi o grupę. Chciałbym przejść docelowo na 2x9 albo cała alivio albo przód alivio tył deore A nie masz czasem przerzutki z przodu micro shift? Ten typ tak ma jesli to ta która opisałem/opisałeś. Przejedziesz 20 km i sie rozregulowuje. Więc albo co chwile regulacja i zyc z tym albo wymiana na deore/alivio chociaż tutaj przerzutka musi byc dobrana do blatów jakie masz. Chodzi o pojemność jaka obsłyzy.
Mogles Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Opublikowano 27 Marca 2019 5 minut temu, Rowerowa Szajba napisał: A nie masz czasem przerzutki z przodu micro shift? Ten typ tak ma jesli to ta która opisałem/opisałeś. Przejedziesz 20 km i sie rozregulowuje. Więc albo co chwile regulacja i zyc z tym albo wymiana na deore/alivio chociaż tutaj przerzutka musi byc dobrana do blatów jakie masz. Chodzi o pojemność jaka obsłyzy. Dla tego chce wymienić przerzutkę i korbę na taka pod alivio żeby mieć spokój a tył wymienię jak będzie szwankował lub na spokojnie gdy kasa się znajdzie
Rekomendowane odpowiedzi